Gondoljuk újra a világot

OFF Topik – ajánlás

Ebben a topikban ajánlhattok filmeket, könyveket, zenéket, játékokat, cikkeket.

A cím ajánlás, de elfér itt a nem-ajánlás is. Ha nagyot csalódtatok valamiben, írjátok le, hogy mi az, ami nem tetszett benne, és miért nem ajánljátok megnézésre, meghallgatásra, kipróbálásra.

A Szabályzat természetesen érvényes itt is. Sőt fokozottan, hiszen ízlésről is szó esik majd, amivel vitázni nem érdemes.

Share

Commentek

Előző

Közelgő világvége

Következő

Hazaszeretet árulás

 1. aelod

  @ Duncan Shelley:

  Elég jól sikerült a portolás pc-re. Sokkal szebb az egész játék mint xbox 360-on. A sztoriról annyit, hogy Ripley lányával kell seek and hide-ot játszani az alien ellen. Nincs esély csak akkor ha elbújsz és meredten lesed a mozgásdetektorodat. De egy két trükkel át lehet verni a rohadékot.

  Hangulat, játékélmény csillagos ötös annak aki szereti az alien játékokat. :yes: 😀

 2. aelod írta:

  Alien Isoltaion-t próbálta már valaki?
  Beszaratós

  Csak gameplay-t néztem, nem jutottam még el hozzá. Írj róla nekünk tesztet. 🙂

  A State of Decay-re kattantam rá valamelyest. Már van egy rakás játékom steamen, amiket ki sem próbáltam, mert nincs időm.

  Ezeket várom: Dying Light, Hellraid.

 3. aelod

  Alien Isoltaion-t próbálta már valaki?
  Beszaratós 😀

 4. aelod

  prolizoli írta:

  aelod írta:

  https://www.youtube.com/watch?v=kmW2yAYhMmM

  Ez mi ez?! Te jó ég..

  Izraeli

  Végre egy kis “hazai”….
  🙂

 5. prolizoli

  aelod írta:

  https://www.youtube.com/watch?v=kmW2yAYhMmM

  Ez mi ez?! Te jó ég..

  Izraeli :laugh: :evilgrin:

 6. prolizoli

  prolizoli írta:

  aleodnak

  Khm…aelod nem aleod. :laugh:

 7. aelod

  prolizoli írta:

  A napokban fedeztem fel magamnak az Appleseed trilógiát (vagyis eddig 3 rész készült belőle). Appleseed (2004), Appleseed Ex Machina (2007), Appleseed Alpha (2014). Cyborgos sci-fi történet. Japán és anime de a jobbik fajtából. Nincsenek benne szellemek és hasonló fa..ságok.
  A szereplők arca persze fapofa ezt még valahogy nem sikerült megoldani a compjúterekkel de a harci koreográfiák meg úgy a mozgás általában, mintha filmet néznék. A város meg baszki ku.va szép (mondjuk az igaz, hogy HD-ben néztem). Amikor az első rész elején mennek a repülővel ki a felhőkből és előtűnik a city a látvány és hozzá a fasza zene….erre azt mondtam, hogy ez igen 2004-ben az nem semmi. A történet is egész elmegy, semmivel sem rosszabb mint amit Hollywoodban találnak ki de azér jobb se .
  Egész jól el lehet vele csapni az időt ha valaki kedveli a sci-fit és éppen arra támad kedve.

  https://www.youtube.com/watch?v=uzpqjz0YJIs

  Egy részt láttam belőle és tetszett. Látványra kb mint a ghost in the shell. 🙂

 8. prolizoli

  A napokban fedeztem fel magamnak az Appleseed trilógiát (vagyis eddig 3 rész készült belőle). Appleseed (2004), Appleseed Ex Machina (2007), Appleseed Alpha (2014). Cyborgos sci-fi történet. Japán és anime de a jobbik fajtából. Nincsenek benne szellemek és hasonló fa..ságok.
  A szereplők arca persze fapofa ezt még valahogy nem sikerült megoldani a compjúterekkel de a harci koreográfiák meg úgy a mozgás általában, mintha filmet néznék. A város meg baszki ku.va szép (mondjuk az igaz, hogy HD-ben néztem). Amikor az első rész elején mennek a repülővel ki a felhőkből és előtűnik a city a látvány és hozzá a fasza zene….erre azt mondtam, hogy ez igen 2004-ben az nem semmi. A történet is egész elmegy, semmivel sem rosszabb mint amit Hollywoodban találnak ki de azér jobb se :D.
  Egész jól el lehet vele csapni az időt ha valaki kedveli a sci-fit és éppen arra támad kedve.

  https://www.youtube.com/watch?v=uzpqjz0YJIs

 9. prolizoli

  Aki kedveli a fantasy irodalmat annak ajánlom Patrick Rothfuss: A szél neve című regényét amelyben a főszereplő Kvothe történetét ismerhetjük meg. Kvothe különlegesen tehetséges gyereknek született egy vándorszínész családban, mindent nagyon gyorsan sajátított el és sokrétű tehetsége valamint tudásszomja nagy dolgokra predesztinálta őt. Mindezek ellenére mégsem az lett belőle mint amit a tanítója a szülei vagy saját maga elképzelt. Nem véletlenül “a királygyilkos krónikája” a könyv alcíme. De a sztoriban nem az a lényeg, hogy a főszereplő mivé lett hanem sokkal inkább az, hogy hogyan lett azzá. Erről szól a történet.

  A regény első, nagyjából 70-80 oldala (a kb. 700-ból) eléggé unalmas, olyan felvezető féle ahol az ember még nem igazán tudja, hogy ki-kicsoda és hogy mi fog kisülni az egészből. Viszont utána beindul és onnantól kezdve nem könnyű letenni. Ez is az a fajta fantasy mint a Trónok harca vagy az Isten Balkeze abban az értelemben , hogy nem a fantasy elemeken van a hangsúly hanem a karakterek kidolgozottságán és a történet drámaiságán. A krónika trilógia és a Szél neve az első könyv. A második A bölcs ember félelme és az író most dolgozik a harmadik, befejező részen.

 10. Kami

  Helló!

  Könyvet keresek.

  Valahol olvastam/hallottam, hogy valamikor kb. 100-150 éve kezdődött a modern orvostudomány “megalkotása”. Előtte az volt az elfogadott orvoslás, amit ma alternatív, természetgyógyász neveken illetünk, majd bejött a képe (ha jól emlékszem) a Rothschild család akkori feje és létrehozta a mai orvosi egyetemek elődeit és lefektette a (szabadalmazható és így profitorientált) gyógyszeralapú orvoslás alapjait és egyben ellehetetlenítette a hagyományos orvoslást űző embereket.

  (A tévedés jogát a történettel kapcsolatban fenntartom, homályos emlékeimre hivatkozva.)

  Létezik ebben a témában elérhető, hitelesnek tekinthető könyv?
  Szívesen olvasnék erről a témáról. Ha tud valaki ajánlani ilyen könyvet, boldogan fogadom.

 11. @ prolizoli:
  Mi történik akkor, ha Jack Bauer és Catelyn Stark találkoznak?

Vélemény, hozzászólás?

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén