Kevés a papi. Felesleges vagy!

Az előző cikk folytatása.

Van egy fontos könyv. Címe: Mágusok hajnala. Írói: Louis Pauwels és Jacques Bergier. Ajánlom figyelmetekbe. Nem friss, de nem is elavult. 1960-ban írták, 1989-ben jelent meg Magyarországon. Tizenévesen olvastam, fordulópont volt az életemben. Ebben a könyvben említést tesznek John Buchan, hajdani angol politikus regényéről, melyet a 20. század első éveiben írt. A címe: Energiaközpontok. A regény a civilizáció természetéről szól.

Két rövid részlet a regényből:

„Figyelje meg a kormány magatartását. Mindent egybevetve műkedvelők és másodrendű emberek parancsolnak nekünk. Közigazgatásunk módszerei tönkretennének bármely magánvállalkozást. (…) Pedig a tudás az egyetlen erő, most éppúgy, mint eddig. Egy kis vacak szerkezet hajórajokat süllyeszthet a tenger fenekére. Egy új vegyi anyag a háború minden szabályát felrúgja. Ugyanez áll a kereskedelmünkre. Néhány apró módosítás elegendő lenne, hogy Nagy-Britanniát Ecuador szintjére süllyessze, vagy Kínát a világ leggazdagabb országává tegye. De mi gondolni sem akarunk arra, hogy ezek a változások lehetségesek. Kártyavárainkat a világegyetem bástyáinak tekintjük.”

„Időnként olvasom az újságban, hogy egy kiváló tudós ilyen meg ilyen felfedezést tett. Beszámol róla a Tudományos Akadémián, részletes cikkek jelennek meg, a tudós fényképével van tele a sajtó. A veszély forrása nem ez az ember. Ő csak fogaskerék a gépezetben, a közmegegyezés támasza. A kívülállókkal kell számolni, azokkal a felfedezőművészekkel, akik csak akkor vetik be a tudásukat, amikor a legnagyobb hasznot húzhatják belőle. Higgye el, a legnagyobb szellemek mindig kívülállók ahhoz képest, amit civilizációnak nevezünk.”

Túlnépesedtünk?

A túlnépesedés azt jelenti, hogy a Föld nem képes ellátni a lakóit. A Föld nem tud annyi élelmet termelni, amennyi ahhoz kell, hogy ellássa a lakóit. Ez volna a túlnépesedés. Megoldása pedig az emberiség létszámának csökkentése.

Ugye könnyű észrevenni, hogy miről van szó VALÓJÁBAN?

Visszautalnék John Buchan szavaira, és feltenném a kérdést: milyen gazdasági modell alapján határozták meg valakik, hogy a Föld hány embert tud ellátni élelemmel? Ehhez azonnal kapcsolódik egy másik kérdés is: mi a bizonyíték arra, hogy ez a gazdasági modell TÖKÉLETES, és örökké felülmúlhatatlan marad?

Amikor arról beszélünk, hogy a Föld mekkora népességet tud ellátni, milyen gazdasági modellről beszélünk? Ki találta ki ezt a gazdasági modellt? Merre kell keresgélnünk? Még mindig valami 17. századi, enyhén szólva rasszista és gőgös angol közgazdász „soha igaz nem volt”-elméleteiről beszélünk? Vagy a mai magyar gazdasági modellről? Min alapszik a számítás? Tudja valaki?

Hogyan működik egy igazán sikeres vállalat? Melyik kormányhoz hasonlít a működése? Ismertek olyan sikeres céget, amely azáltal lett sikeres, hogy folyamatosan hiteleket vett fel és emelte az árait?

„Minden termék ebben a boltban, legyen kétszer olyan drága!” „Ha valaki belép az ajtón, fizessen belépőt!” „Ha valaki kilép az ajtón, fizessen kilépőt!” „Ha valaki hozzászól az eladóhoz, fizessen szakértői díjat!” „Ha valaki fizet a pénztárnál, fizessen pénzforgalmi díjat!” „Ha valaki csak ránéz a kirakatra, fizessen kirakatnéző díjat!”

Ismertek olyan céget, ami így működik?

És olyan kormányt, ami így működik?

Egy hibás gazdasági, kormányzási modell miatt válnak szükségszerűen erőszakossá a kormányok. Ha egy kormány több bevételt akar, hitelt vesz fel, amit a lakossággal fizettet meg – vagy megemeli az adót, újabb adónemeket talál ki, megemeli az árakat, esetleg a valutaárfolyamokkal játszadozik.

Egy sikeres cég mit tesz, ha nagyobb bevételt akar? Ad érte valamit, nem? Több, jobb terméket, több, jobb szolgáltatást. Ésszerű, ugye? Egy kormány miért nem tesz ilyet? Mert a modell, ami szerint működik, rettenetesen elavult, és irracionális.

Tehát, honnan jön az az elképzelés, hogy a Föld ennyi és ennyi embert tud ellátni, és többet nem? Mutassák meg azt a tökéletes gazdasági modellt, azt a tökéletes kormányzási modellt, azt a tökéletes erdőgazdálkodási, mezőgazdálkodási, állattenyésztési, élelmiszeripari stb. modellt, amire alapozzák ezt a jaj de tudományos kijelentést!

Túlnépesedés nem létezik. Irracionális modellek viszont annál inkább léteznek.

A túlnépesedésről szóló mendemondák próbálnak eladni nekünk egy projektet, melyet finomkodva népességcsökkentésnek, demográfiai tervezésnek (stb.) neveznek. Régi és valós nevén: emberirtás.

Egy gyors és költői kérdés a végére. Vajon azok, akik túlnépesedésről és tervezett népességcsökkentésről beszélnek, vajon magukat a fontos vagy a felesleges emberek kategóriájába sorolják?

Share

Commentek