Ne is gondolj rá!

Valamikor az ősi időkben, 2005-ben, volt egy sorozat, „Julius Andan Nyílt Levele” címmel. Ezek a „nyílt levelek” egy-egy témát jártak körbe, terjedelműk ritkán haladta meg az 1 oldalt. Érdekes pályát futottak be, volt olyan, amelyik több weboldalon, portálon, sőt nyomtatott újságban is megjelent (Magyarországon, Szlovákiában és Romániában).

Az utolsó nyílt levél ebben a sorozatban a modern természettudomány legnagyobb kutatási tabuját boncolgatta. Mielőtt eldöntöttem, hogy megosztom veletek ezt a levelet, sétálgattam egy kicsit a neten. A témát azóta se dobták fel, hivatalos állásfoglalás nem született. (Ha találtok ilyet, szóljatok!)

Korábban, komment szinten, felhoztam már valakinek, de nem lett körbejárva.

Alább ezt a réges-régi Julius Andan Nyílt Levelet olvashatjátok, természetesen várom meglátásaitokat!

„A fizikában rengeteg elmélet született, gyakorlatilag minden kérdésre kieszeltek néhány választ, kezdve az univerzum keletkezésétől, annak várható sorsán át, egészen odáig, hogy mi tartja egyben az atommagban található részecskéket.

De van egy terület, amelyet soha nem boncolgattak.

Az Ősrobbanás elmélete azt állítja, hogy kezdetben volt egy golyó, amelyben benne volt minden anyag, energia, tér és idő, amely most létezik, majd ez a golyó, belső feszültsége következtében, felrobbant, azóta is tágul, és minden, ami létezik, ebben a robbanásban létezik.

Most tekintsünk el annak taglalásától, hogy vajon a fenti elmélet igaz-e vagy hamis, hogy milyen adatok alapján jutottak ehhez az elmélethez, és hogy cáfolták-e már, vagy sem. Ez most teljesen mindegy.

Viszont felmerülnek kérdések.

Miért robbant fel az a golyó a belső feszültség következtében?

Miért vezetett a belső feszültség robbanáshoz?

Miért volt belső feszültség?

De menjünk tovább: miért van gravitáció?

Miért vannak elektromágneses hullámok és miért viselkednek úgy, ahogy?

Miért instabil az atommag egy bizonyos részecskeszám felett, a radioaktivitás jelenségét előidézve?

A hőmérséklet változása miért eredményezi az anyag halmazállapotának megváltozását?

Miért fagy meg a víz egy adott hőmérsékleten?

Miért párolog el egy adott hőmérsékleten?

Miért vannak halmazállapotok?

És így tovább, és így tovább, és így tovább.

Vagyis, röviden és összefoglalva: van egy teljes területe a valóságnak, melyet – úgy tűnik – egyetlen tudós sem mert megközelíteni, és amelyről egyetlen hivatalos elméletet sem állítottak fel.

Ez a terület a természeti törvények mibenléte és oka.

MIK A TERMÉSZETI TÖRVÉNYEK?

MIÉRT VANNAK TERMÉSZETI TÖRVÉNYEK?

Minden elmélet, amely a világegyetem keletkezését boncolgatja, azt állítja, hogy a tér, az idő, az energia és az anyag, egyszer csak egy bizonyos konkrét módon kezdett el viselkedni. Az univerzum maga és az univerzum alkotóelemei is egy bizonyos módon viselkednek, és nem másként, és nem bárhogyan.

MIÉRT?

Mert ezen elméletek szerint – bár erre nem térnek ki –, a természeti törvények már azt megelőzően is léteztek, hogy létrejött volna az univerzum.

Szóval, akkor mik is azok a természeti törvények? És miért vannak? Mi az oka annak, hogy vannak?

Egy vallásos ember azonnal rávághatná, hogy a természeti törvények isten akarata. De nem tudjuk. És ami a lényeg, hogy a tudomány nem kutatja a természeti törvényeket.

Vajon miért nem?”

Share

Commentek