A tükör sok mindent felfedhet.

Na, meghasonultam.

Az elmúlt hetekben a duncanshelley.com hátterében futó marketing-szoftver adatait nézegetve rá kellett jönnöm, amire itt volt az ideje: hibáztam.

Volt, amikor nagyon hajtottam az olvasottságra, a megosztásokra, a kommentekre. Az „Izland kilépett a nyugati civilizációból” és az „Elhunyt Osama bin Laden, arab színész” című cikkek több ezres megosztást értek el. A régi blogon, a „Betiltották Az elme gyilkosait” 15 ezres olvasást hozott. A korábbi blogon volt olyan cikk, amihez száznál többen szóltak hozzá. Az eredmény? Nulla.

Az elmúlt hetekben a duncanshelley.com hátterében dolgozó marketing-szoftvert nézegetve rá kellett jönnöm a hibámra. Ez a szoftver megmutatja, hányan olvastak egy cikket, hányan kattintottak rá valamire, hányan mentek át a megadott oldalra, ki honnan jött, milyen weboldalról, ki mennyi időt töltött el a blogon (stb.).

Nagyon érdekes nézni a felszínt, és összevetni a valósággal. Egy felkapott cikk általában nem hozott semmilyen eredményt, egy kevésbé felkapott pedig sokszor jelentős hatással járt.

Színtiszta megállapítások ezek, melyeket a számok pontosan mutatnak. Ha a blogomon a „Hazaszeretet árulás” cikk 349 kommentet hozott, míg a „Megjelent A félelem íze” 20-at, akkor ez azt jelenti, hogy többnyire olyanok kommentelnek, akik nem ismernek íróként és nem érdeklődnek az írásaim iránt.

66 ezer példány nem sok. Magyarországon nem annyira rossz, egy óceánnal odébb köznevetség tárgya lenne. Az aktív kommentelők száma a tagok 0,5 százalékát sem éri el. Az ok? A következetlen témaválasztás.

Most, hogy meghasonultam, felismertem a hibámat, ideje változtatnom. A cikkek nagy részét törlöm, mert nem illenek a profilba. Ha van olyan cikk, vagy olyan komment, amit szeretnétek elmenteni, akkor tegyétek, néhány napon belül a legtöbb anyagot törölni fogom.

A jövőben kizárólag egyetlen témáról írok cikkeket. Arról, amiről könyveket is.

Share

Commentek