Gondoljuk újra a világot

Manipuláció 1×1

Látjátok? Biztos?

Ezt a képet a Facebookon találtam. Összességében több ezren osztották meg, és sokan sokféle nyelven fűzték hozzá gondolataikat. Igaz, nem olvastam el az összes kommentet, de amikbe belenéztem, azok mind ugyanazt mondták.

Kíváncsi vagyok a véleményetekre. A későbbiekben kibővítem a cikket, és hozzáteszem a saját gondolataimat.

Ja, igen: a cikk címe fontos!

Jöjjön akkor a cikk kiegészítése!

Valóban érdekes lenne felkutatnotok a képet a Facebookon, hogy lássátok, milyen hozzászólásokat kapott. Egyetlen kép, ami több ezer olyan kommentet váltott ki, melyek egyetértettek volna az Egyesült Államok népének hátrányos megkülönböztetésével, megtámadásával, lerohanásával, kiirtásával. Mindez egyetlen kép miatt…

Néhány gyors és alapvető felvetés, melyeken úgy tűnik, senki nem gondolkodott el.

EGY. Az első, ami megfogott a képpel kapcsolatban, hogy milyen elképesztően művelt emberek forgolódnak a közösségi portálokon! A jobb oldali oszlopban felsorolt 51 tétel mindegyikéről fejből és legmélyebb álmukból ébresztve is kapásból kiselőadást tudnának produkálni, kitérve benne az adott ország és időszak teljes hátterére, politikai berendezkedésére, gazdaságára, belső állapotaira, az USA beavatkozásának hátterére, a történések pontos menetére a kezdetektől a befejezésig, a bekövetkező változásokra, az ország politikájára, gazdaságára nézve, a lakosság életére nézve. Remegő kézzel merem csak leütni a billentyűket, amikor azt írom, hogy én semmit sem tudok például „Guatemala 1954’, „Tibet 1955-70”, „Dominican Republic 1961”, vagy „Angola 1980” tételekről.

Az egyik, ami nem hagy nyugodni, az a „Dominican Republic 1961”, nézzük, mi az első, amit találok róla a neten:

„A Dominikai Köztársaság diktátora Rafael Leonidas Trujillo volt 1930-tól 1961-es meggyilkolásáig. Vaskézzel uralkodott, mindenféle ellenzéket üldözött. Uralma alatt számottevő gazdasági fejlődés következett be, de ennek hasznát a diktátor és rezsimjének támogatói fölözték le. Sok várost és tartományt családtagjairól nevezett át, beleértve a fővárost, Santo Domingót, aminek új neve Ciudad Trujillo (Trujillóváros) lett.

1937-ben Trujillo (aki maga is negyedrészt haiti eredetű volt), parancsot adott a hadseregnek, hogy a határ dominikai oldalán gyilkoljanak le minden haitit. Ennek az eseménynek neve: petrezselyem-mészárlás, illetve magában Dominikában El Corte (mészárlás). 1937. október 2-ának éjszakájától október 8-áig, nagyjából öt nap alatt különböző becslések szerint 17 000-35 000 haitit öltek meg. Bozótvágó késekkel fejezték le őket. Trujillo katonái minden sötét bőrű embert felszólítottak, hogy mondja ki a perejil (petrezselyem) szót. A haitiak, akik franciául vagy haiti kreol nyelven beszéltek, a szó „r” hangját másképp ejtették, mint a spanyol anyanyelvűek. A Trujillo által vezetett dominikai kormányt hosszú ideig támogatta Amerika, a katolikus egyház és a dominikai elit; a dominikai politikai ellenzék és 17 000 haiti halála után, Trujillót 1961. május 30-án Santo Domingóban gyilkolták meg.”

KETTŐ. Mindenki tudja, hogyan működik az amerikai demokrácia. Itt van például ennek a nagyszerű Trujillo-nak a meggyilkolása. Az Egyesült Államokban közreadtak minden róla szóló anyagot, csupa helytálló, igaz, bizonyított tényt, hiteles fényképeket, filmfelvételeket, jegyzőkönyvezet tanúvallomásokat, kétségbevonhatatlan kémjelentéseket (stb.), a felnőtt korú lakosság hosszú időn át elmélkedett, hümmögött és hammogott a dolog felett, senki nem próbált érzelmileg manipulálni senkit, majd meghozták a döntést: sajnos szegény légynek sem ártó Trujillo-t meg kell gyilkolni. Az elnök, a katonai és kémvezetés sajnálatát fejezte ki a döntés miatt, de kezük meg volt kötve, mivel a nép megszavazta. Ezt követően végrehajtották az emberiség elleni gaztettet. Nem tehettek mást, mivel a nép a tényszerű információk alapján döntött, és demokráciában a nép akarata a legfontosabb, még akkor is, ha a nép gonosz.

Ha netalán mégsem így működne az amerikai demokrácia, a népet manipulálják, vagy valótlan információkkal tömik, vagy nagyívben tesznek a véleményére, úgy a borzalmas, soha jóvá nem tehető gonosztettért csak és kizárólag azok felelősek, akiknek közük volt hozzá. Ebből következően válogatás nélkül, „Trujillo-ért!” felkiáltással amerikaiakat ölni valaki olyan tetteiért, akikről még csak nem is hallottak, véleményem szerint nem helyes.

HÁROM. A kép manipulációjaként hozhatjuk fel a katonai lehetőségek figyelmen kívül hagyását. Iránnak vajon volt-e katonailag lehetősége arra, hogy támadást intézzen az Egyesült Államok ellen? Volt-e valaha is katonai lehetősége arra, hogy a közvetlen szomszédjain kívül bárki ellen hadjáratot viseljen? A második világháború óta mostanáig, volt-e lehetősége betörni Afrikába, Európába vagy Ázsiába? Vajon van-e lehetősége megszállni Ausztráliát vagy Amerikát? Tovább folytatva az eszmefuttatást: vajon Irán megtámadott-e minden olyan országot, amit földrajzilag elérhetett, és amely nem volt nála sokkal erősebb (önmagában vagy a szövetségesei által)?

NÉGY. Vajon a táblázat készítője készített-e olyan táblázatot is, amely az ország határain belüli állapotokról szól, a rémuralomról, a terrorról, kiterjedt kínzásokról, tömeges kivégzésekről, gázosításról, a katonaság lakossággal szembeni kegyetlenkedéseiről, a titkosrendőrség senki által nem ellenőrzött tébolyáról, nőgyűlöletről, a vallásszabadság lenullázásáról, az emberi jogok összes pontjának megszegéséről? Gondolom, hogy ilyen táblázatot nem csinált. Nem is elítélésből mondom, mert hát valamiből meg kell élni.

Ha nagyon akarnánk, találhatnánk még néhány pontot. A lényeg már így is látható. A manipuláció lényege az, hogy elhitetik az emberekkel: nem kell többet tudniuk ahhoz, hogy döntsenek.

Jó, hogy Magyarország tagja a NATO-nak? Jó, hogy Magyarország tagja az EU-nak? Én nem tudom. Nincs elegendő információm a döntéshez, ellenőrizni pedig leginkább egyik infót sem tudom, tehát sem jogom, sem lehetőségem nincs a véleményalkotásra. Egyszerűen azért nem, mert esélyem sincs jól dönteni. Odatenni egy X-et az Igen vagy a Nem mellé, ami mögé majd elbújnak a valódi felelősök, számomra nem különösebben vonzó.

Andan úgy mesélte, hogy először is fognak egy hazugságot, amit nemigen hinne el senki. Ezt a hazugságot körbeveszik egy érvrendszerrel, amit ideológiának neveznek.

– Bombázzuk szét a Wrangel-szigetet!

– Az hol a francban van?

– Valahol ott Grönlandnál.

– Miért kell szétbombázni?

– Mert ott mindenki gonosz!

– Honnan veszed?

– Mondta a papi!

– Hú, vazze…

Látható, hogy ez így nem működik. Kell egy érvrendszer, sok általánosítás, és egyre többen fogják azt hinni, hogy eleget tudnak a szigetről, a lakóiról és a helyzetről ahhoz, hogy döntést hozhassanak az életükről. Miközben ténylegesen SEMMIT nem tudnak.

Mindenki felelős azért, amit ő maga megtett. Azért, amit nem tett meg, azért, amivel nem értett egyet, azért, amiről semmit sem tudott, nem felelős.

A fentiek miatt nem értek egyet azzal, hogy bármelyik ország ellen háborút indítsanak, mert a háború elsősorban a lakosságot érinti, és nem a lakosság a felelős.

Azzal sem értek egyet, hogy éretlen, indulatos, manipulálható embereknek joga legyen nyilvánosan véleményt nyilvánítani, de legfőképpen azzal nem értek egyet, hogy bármilyen mások életét érintő kérdésben döntést hozhassanak.

(Ha a fenti gondolatok miatt valaki úgy érezné, hogy bármiféle problémám van az iráni néppel, akkor szeretném tudatni vele, hogy téved. Másodkézből (!!!) származó, tehát komolyan nem vehető információim szerint vezetőik több hibás döntést is hoztak az elmúlt évtizedekben, de ezekért csak és kizárólag azokat a vezetőket teszem felelőssé, és nem hibáztatom az irániakat, már csak azért sem, mert e döntések következményeit elsősorban ők maguk szenvedték meg.)

Share

Commentek

Előző

Miért van öregedés?

Következő

Belénk ültetett emlékek

 1. Nietz-senki

  Üdvözöllek Duncan!

  Észrevétellel és javaslattal szeretnék élni! (Próbáltam emailben – de nem sikerült)

  Szerintem előfordul, hogy kommentelők egyetértése, különbözése, értelmezése, kontaktusa azon siklik félre – hogy az egyes témákban szakmai és érzelmi (emocionális) érvek vegyesen, felismerhetetlenül egymásba-fonódva kerülnek közlésre.
  Így mind a kiindulási pontok, mind a szándékok ködösek – és felesleges meddő viták alakulhatnak ki.
  Talán némi segítség lehetne ez ügyben, ha olyan egyezményes lehetőség is volna, ami impressziók bemutatásra adna lehetőséget.
  Ez is csak akkor érne valamit, ha a hozzászólók be mernék ismerni, hogy másvalakiben előállt érzésekért – netán félreértésekért nem lehet és nem is kell felelősséget vállalni.
  Ettől függetlenül szakmai értelemben is figyelemre méltó megfigyeléseket lehet tenni általános félreértések feltárása tekintetében.
  Vagy pusztán az impressziókra (“benyomások”) szorítkozó beszélgetések is érdekes lelki tényezőket vethetnek fel – akár önmagunk megismerésére vonatkozólag is.
  Mindezt azért vetem fel, mert ahogy most működik a kommunikáció – számtalan esetben – saját igényeim valóságának védelme, vezet a másik (vélemény és személy) támadáshoz…
  mert ugye – mindkét részről kibogozhatatlan egy másik álláspont természete.
  Tehát szükség volna egy olyan téma-feltárási vonulatra, melyben bárki őszintén elmondhatja véleményét (ami semmiképpen sem képezhet támadási felületet) – pontosan az esetleges szakmai terület, szándék védelmében.
  Majd esetleges szakmai vitáknak a téma egészének megértését kell szolgálnia – melyben az aktivitást nem lehet válaszok nélkül fenntartani.
  Olyan lehet, hogy verziót sem tudok mondani egy a témához nyilvánvalóan és szervesen kapcsolódó tényre – de akkor nincs miről vitatkoznom. Ha nem tudok válaszolni – akkor az számomra vita végét jelenti. De egy igazság-kereső területen pedig – “munkatársak vagyunk” – viccnek, komolytalanságnak és személyeskedésnek helye nincs!
  Ezt számtalanszor magam is megsértem; mert komoly dolgok nevetséges komolytalansággal vegyülnek.
  Ugyanakkor az “impresszumban” bárki továbbra is védhet álláspontot.
  Vagy az impresszumban lehet egy szakmai vita lelki, szubjektív oldalát bemutatni – arról nyilatkozni – kívülállóként is.
  Ezt mind tisztázási szándékból vetettem fel – és bizakodom, hogy van ennek olyan módja, ami nem bonyolítja, hanem egyszerűsíti emberek kapcsolatát, megértését és a “valósághoz- emelkedést”.
  Szakmai kritérium: affinitás, perspektíva, bizalom, válasz-kényszer (én bizonyítási kényszert nem javasolnék, mert ennek megvalósítása objektív hiányosságokba ütközhet).

  – köszönöm, ha szakítasz időt ezek mérlegelésére.
  Kiss Tibor (Nietz-senki)

 2. Nietz-senki

  http://www.youtube.com/watch?v=1o1E6WdJ-30

  És ez?

  Ki – milyen szörnyeteget akar védeni???

  Köpök arra az értékrendre – ami állatot csinál az emberből! Ennek nincs ember, se Isten, se nemzet – csak az egoitás (egy mindenek- fölé rendelt túlélési ösztön-tudat). És megvan ezek magas-szintű technológiája.

  Mióta mondom – hogy itt komoly szerepe van a pénz-értékrendnek és az ösztönélet kielégítésén “fáradozó” társadalmi létnek – abban, hogy az egész emberiség itt tart.

  Tessék vissza-alakulni állattá!
  – nem megy, mert már intelligensek vagyunk.
  Akkor azokhoz a lényekhez kell csatlakozzunk, melyekről David Icke beszél! Nem véletlenül vannak itt (a Holdon).
  “Jó úton haladunk” hozzá.

  Volt kérdezve tőlem: hány embert ismerek magasabb körökből – hogy azt mondom róluk: állati ösztönerők irányítják őket.
  Nem kell ahhoz senkit sem ismernem, hogy olyan élet-gyakorlatról mondjak véleményt – ami a szükségletek sokszorosát akarja felhalmozni (folyamatosan).
  E jelenség tömeges másolata idézi elő a gazdasági válságot. Ez egy állati természetből, félelemből eredő tulajdonság társadalmilag elismert, bálványozott formája – “tessék csak imádni”… a pénz-koncentrátum pedig kiszolgálja ezt.

  “Eladni a lelket az ördögnek”, áldozati rítus, vámpírizmus, sárkány-legendák – mind egy beteges parazita-ragadozó állapotra utalnak. Lényegében ezen lények szellemi formátuma a Holdplanétán (régi Hold – ez nem egyező a mai Holddal) visszautasították a fejlődés reájuk kiszabott mértékét – és a Teremtő engedékeny volt.
  Az nem old meg semmit, ha ellenállás nélkül behódolunk – mert akkor az ő degenerált lelketlen akaratuknak tesszük ki magunkat.
  Viszont azzal számolnunk kell, hogy az általuk kihagyott fejlődés-fokokat is teljesítenünk kell – saját teljességünk érdekében. Ha nem az további torzszülötteket eredményezhet.

  Az ahogy bánunk a társadalmi létben saját ösztönösségünkkel – azt valójában ezen lények hiányossága “kívánja meg”. Egy ránk is átragadt (vagy átragasztott tulajdonság). Lesz még ezzel gondunk bőven.

  Ezeket azért említem, mert arra is utalni akarok – hogy a fennmaradásért csatákat kell nyerni… de a bajból való tényleges kilábaláshoz új utakat, megoldásokat kell találni: nálunk fejlettebb – de lelkükben és fejlődésükben visszamaradott lények útját is kell majd keresnünk.

 3. Nietz-senki

  http://www.facebook.com/photo.php?fbid=456418081096276&set=a.211087298962690.52357.209797819091638&type=1&relevant_count=1

  Ez is mind véletlen – mi???

  Különösen Kennedy borította ki a bilit… és megdöbbentő, hogy micsoda félelem, csend uralkodott el e piszkos ügy körül (hisz valami kommunista terrorizmussá lett minősítve az elnök halála). Ezért “érdemes” volt létre-hozni egy szocialista tömböt, hogy rá lehessen terelni számtalan gyanút…

 4. Nietz-senki

  David Icke: Ébred már az oroszlán.

  http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DACzXZsEPpI0&h=5AQGmvkj9

  Ez a link is többszintű… az előadó többszintű “összeesküvésről” beszél. Bár lehet én vagyok a legutolsó – aki ezzel szembesült…

  D.I. : “Mielőtt homokba- dugod a fejed – le kell térdelned”!
  Ez velős és találó.

  Ha ez a fazon imitátor – akkor nagyon jól csinálja – én sehol egyetlen szaván sem tudok tetten-érni: valami hamisságot, igaztalant, önellentmondást stb.
  Nézzetek rá Ti is – bizonyosan megéri!

 5. Nietz-senki

  Fisher írta:

  Nos, én elsősorban a tényeknek. Te miért nem?

  *sigh* Na akkor dedózzunk megint. Mik a tények?

  Ez egy “régi ügy”.

  Nekem is “estek” egy páran bizonyíték-ügyben.

  Igen – a tények az emberen kívül vannak.
  Viszont a rajtunk kívül eső tények értése, kétsége (érzések stb. összessége) – bennünk van (alakul ki)!

  Bizonyos, hogy akadnak közelünkben nagyon okos házi-állatok… és megmutathatjuk nekik a legfrissebb tőzsdei, banki valuta-árfolyamokat, újságot vagy számítógépet… így azt is megtudhatjuk mennyit ér saját szemléletünk.
  Az emberi tudat szintjén: a lehető legtöbbet – az ösztönökhöz kötött tudat számára: szinte semmit.

  Tisztelnünk kell egymásban azt a szabad képességet (szellem-Én), mely létérdekeinken túli valóság megismerésébe vezet.
  Ugyanakkor tapasztalati életünk sok-mindenben különbözik és különféle súllyal esnek latba bizonyos (egyazon) dolgok saját értékrendünkben és másokéban. Még ezt is toleranciával kell viselnünk!
  Csak a szándékosan züllesztő, megtévesztő magatartással szemben jogos elutasítóan fellépni. Magán a különbözőségen nem kell megrökönyödni.

  A szellemtudomány azt mondja, hogy lelkünkben egy-egy nagy nép-lélekhez (asztrál-test) tartoztak egy népcsoport tagjai (érzületében, mentalitásában rokon-lelkek). Ezt az ízlés és szubjektivitás szétfeszítette (szétaprózta) egyénekké… most az ember – ha képes a szellemibe- hatolni; minden emberrel való egységet (igazságot) vagyunk képesek tapasztalni. Tehát azok a különbözőségek – melyek az eltérő tapasztalati és értékítéleti különbözőségek által előállnak… ezek a különbözőségek egymás megértésének újabb területeivé válhatnak.
  Ennek eredményességében csak az a kérdés, hogy egy személy (esetében) egoitása vagy az igazság igénye az “erősebb”.

  Azt nyilván nem lehet garantálni, hogy egymásra-hatástól mentes kapcsolatokat építsünk ki.
  A tudati fejlődés legfontosabb motívuma az önálló (tapasztalatokból merített) ismeret, értés!
  Minden manipuláció esélyét leginkább ezáltal lehet gyengíteni (kizárni). Hogy egy vélemény miként válik ideológiává… mindenek előtt: vevő kell hozzá. És majd csak azután dől el pozitív vagy negatív kimenetele jut érvényre – hogy összességében közelebb kerülnek-e emberek az igazsághoz (vagy épp attól való elválasztottságba)?

  Egymásban az értés esélyét kell tisztelnünk – ami nem záloga, hanem lehetősége az egyetértésnek.

 6. Nietz-senki

  Különös jelek utalnak arra vonatkozólag, hogy a világ pénzügyi vezetősége konszolidációra kényszerül.
  Épp egy éve hangzott el (a Kossuth-rádióban), hogy a “fenevad” megindult… felzabálni az aranytojást tojó tyúkot is!
  Most pedig az IMF szabadkozik beismeri, hogy nem a legjobb stratégiát követelte meg az adós-partnerektől.
  Az EU pedig merészen el kezdte csinosítani a hitelminősítők fazonját (jogkörét) – igencsak megkurtították a “magas lóról” lefelé néző eleganciát.
  Obama kinevezte védelmi miniszternek Chuchk Hagelt – akinek előéletében van egy apró-betűs rész…
  Még nem látható – de Amerika (érzelmileg) levált a “világ pénzügyi termináljáról” – beismeri: Ő maga is fejőstehénné vált.
  A Magyar kormány pedig – megint – hadat-üzent… most a külföldi magyar tulajdonú pénz-betéteknek (ugye leginkább Svájcnak?). Bizakodom, hogy ez a ló nem vak… csak vakmerő?
  Egyelőre ezek ellene hatnak annak a világhatalmi törekvésnek, amiről informálódtam. Sajnos ez nem oszlatja el teljesen a ködöt és nem oldja meg a problémákat sem. De jó látni, hogy ennek a rendnek a “talpnyalói” egyre fogyatkoznak. Kérdés, hogy ebben nem történik-e valami ügyes restauráció (visszarendeződés).

 7. Thirdeye

  Nietz-senki írta:

  Az amerikai nemzetbiztonságiak a lakossággal való összecsapásra készülnek
  http://vilaghelyzete.blogspot.hu/2012/08/az-amerikai-nemzetbiztonsagiak.html

  Aha – szép és szabad világ “jön” (USA).

  Szerinted mi célt szolgálhat ez a nagyszabású elterelő hadművelet ?

 8. Nietz-senki

  Ez nem szándékos manipuláció – de rendkívül nagy-fokú gondatlanság, következetlenség teszi kísérlet tárgyává az embert és az egész környezetet:
  Chemtrails és a horizontális génátvitel
  Ez nem “sci-fi fantasy”, hanem a valóság. Minden élőlénynek van DNS-e a bolygón, és általában a hosszanti, vagyis vertikális növekedéséről beszélhetünk. Ezt a függőleges génátvitelt szexuális szaporodásnak szokás nevezni, de a DNS-nek van egy oldal irányú, horizontális változtatása is, amit oldalirányú génátvitelnek neveznek, köszönhetően a biotechnológiai iparnak és a geo-mérnöki programoknak. Horizontális génátvitel használnak a laboratóriumi genetikai mérnökök, de ritkán előfordulhat a természetben is. Az eredmények e kísérleteknél eredendően instabilak, elszabadulnak az ételeinkben, és a mezőgazdasági talajokban a világon. Ezeken keresztül minden élőlényre kihatással bírnak. A géntechnológiai tervezés mesterséges konstrukciók, beleértve (transzgén DNS-t), amelyek meghaladják a fajok genom korlátait.

  Más szóval, a genetikai technika kitágítja a horizontális géntranszfer átadása révén a származó genetikai anyagot a nem rokon fajok között. A mesterséges konstrukciókat (transzgenikus DNS-t, rendszerint tartalmazza),
  a.) a genetikai anyag, a baktériumok, vírusok és más genetikai paraziták kiváltotta betegség, vagy
  b.) antibiotikum rezisztencia gének, amelyek a fertőző betegségek esetén kezelhetetlenek.

  Az referenciaként alkalmazott Ghent Logie Echo Labor eredményei pontatlanok és inváziószerűek. Az agresszív géneket be lehet vinni a genomba, hogy elkészítsen egy géntechnológiával módosított szervezetet, egy új és / vagy hibás konstrukciót, amely felborítja a gazda genomot és megváltoztatja azt. A transzgenikus DNS hajlamos további átrendeződésre. A transzgének instabilitása a fő probléma, és az volt az elejétől kezdve is. Van egy újabb bizonyíték arra, hogy a GM növények, amelyeket kereskedelmi céllal használtak sok éven át, megváltoztatják az érintett genomot.

  Ez egy valódi lehetőség a Biotec szabadalmak érvényességének vitatására. Egy másik fontos tényező a biztonság. Transzgén instabilitás azt jelenti, hogy az eredeti transzgenikus vonal máshova került, és ez akkor is veszélyesnek tekinthető, ha korábban “biztonságos” volt. A “hagyományos” laboratóriumi horizontális génátvitel természete ismeretlen. Először is, az általa előállított genetikai mutációk, és a természetellenes fúziós fajok, amelyek sosem fordultak elő, egy mesterséges folyamat során, genetikai információs átvitelre kerülnek az egyik fajból a másikba, amely a természetben nem törtéhet meg. A transzferált baktériumok akkor ezt a természetellenes genetikai információt más baktériumokra és más élőlényekre csoportosítva végzik el rendszeresen a talajban.
  Fontos tanulmányok taglalják a horizontális géncserét a talaj mikroorganizmusai szempontjából. Miután a genetikailag módosított mikroorganizmusok iránt növekvő az érdeklődés a lehetséges terjedésük és az antibiotikum-rezisztencia miatt, arra késztette a kutatókat, hogy megvizsgálják a genetikai kölcsönhatásokat, a baktériumokat különböző élőhelyeken. Másodszor a horizontális génátvitel az evolúció új bakteriális tulajdonságainak alakulásában is szerepet játszik.
  Mi történik, ha GMO-mutációkat telepítenek a mezőgazdasági talajokba? A kérdés, hogy csodával határos módon el fog-e tűnni a horizontális génátvitel? A Monsanto a világgal szeretné elhitetni, hogy ők úgy gondolják, de a természet törvényeit nem lehet felülírni, mert a Monsanto azt mondja.

  Ily módon állunk szemben egy egyre növekvő genetikai szennyeződéssel, és szinte minden élőlény a Földön, ami tovább ront a helyzeten a folyamatos horizontális génátvitellel. A geomérnöki programok, vegyi-anyagokat permeteznek a légkörbe, és számtalan eltérő faj létrejöttét támogatják a szennyezőanyagokkal.
  Hősokk … és szennyező anyagok, mint a nehézfémek, előnyben a horizontális génátvitel frontján. A jelenlétük, az antibiotikumok alkalmazásának gyakoriságának növelése, a horizontális génátvitelt 10-10.000-szeresére növeli.

  Szóba került a “hősokk”, mint kiváltó ok, amit egyértelműen a globális felmelegedés számlájára írnak, de mint a fosszilis energiahordozók esetében is megemlítettem korábban, ott azzal, hogy bezárják az atomerőműveket, a kieső energiamennyiséget fosszilis tüzelőanyag elégetésével helyettesítik, ami többlet szén-dioxidot juttat a légkörbe. Ezért a szén-dioxidért hatalmas összegeket szednek be, és a beszedett összeget saját céljaikra használják fel, többnyire ellenünk. A vegyi-permetezések kapcsán hasonló csalás mutatkozik, ugyanis a fém nanorészecskék szórásával kapcsolatban a közelmúltban szabadalmaztattak egy energia előállítási eljárást. A légkörbe fém nanorészecskéket szórva, a részecskék napfény okozta felmelegedése miatt a környező vízpára is felmelegedik. A szabadalom szerint, mintegy 212 Fahrenheit (100 Celsius) fokot lehet elérni. A szabadalmat elfogadták és bejegyezték, pedig az üvegházhatás elsődleges, kb. 80%-ban okozója a légkörbe került vízpára, mivel a légkör CO2 tartalma 0,037%. Viszont a vízgőz elérheti a össz légkör 4%-át is, így a CO2 még az 1%-ot sem éri el az üvegházhatást okozó gázok arányában. A vízgőz 80%-a és az argon 19%-a mellett a szén-dioxid és más üvegházhatású gázok alig tesznek ki 20%-ot, és ebből az argon 19%-ot visz el egymaga. A szabadalmat már csak azért sem volt “illő” benyújtani, mert a bankárkaszt zsarolása következtében ezt a nehézfém nanorészecske permetezési “tevékenységet” már évek óta űzik a “globálís felmelegítés”, és az ez alapján beszedhető szén-dioxid kvóta érdekében, miközben mérgezik vele a lakosságot, a faunát és a flórát, és felhasználják tükörfelületnek a HAARP tevékenységeikhez.
  Azok számára, akik kételkednek chemtarils tevékenység létezésében és alkalmazásában, csak vessenek egy pillantást az következő linken található, erről szóló szabadalomra: http://www.lightwatcher.com/chemtrails/patents.html

  Utána esetleg felnézhetnek az égre is, és megnézhetik azt is, mit tartalmaznak ezek a csíkok. Laboratóriumi vizsgálatok ezen vegyi anyagokról megállapították, hogy gyártási hulladékok, a katonai ipar és biohadviselés anyagai:

  1. Alumínium bárium
  2. Alumínium-oxid, króm, ólom, stroncium
  3. Baktériumok és penészgombák
  4. Pseudomonas aeruginosa
  5. Pseudomonas Florescens
  6. Bacillusok amyloliquefaciens
  7. Streptomyces
  8. Enterobacteriaceae
  9. Serratia Marcscens
  10. Humán fehérvérsejtek- egy levágott szűkítő enzimet használnak a kutatólaboratóriumok és összekapcsolják a DNS-sel
  11. Enterobacter kloáka
  12. Egyéb baktériumok és egyéb toxikus formák, képesek szívbetegséget és agyhártyagyulladást okozni, valamint akut felső légúti és gasztrointesztinális distresszt okozni.
  13. Rákkeltő cink-kadmium-szulfid.
  14. Szerves bevonatú fémszálak
  15. Védőbevonatok, például szintetikus fonalak ami megmagyarázza, miért láttak sokan háló-szerű szálakat lesodródni az égből

  Amikor a leereszkedő “paplanokat” részletesen megvizsgálták, azok mesterséges, ipari és katonai szervezetek által kifejlesztetteknek bizonyultak. Dél-afrikaiak jelentettek háló-szerű szálakat, amelyeket egy repülőgép szórt le takaróként, ami megjelent az egész növényzeten, telefon oszlopokon, kerítéseken. Amikor a szarvasmarha megette, legtöbbjük bőrén nagy csomók fejlődtek ki, kedvetlenné váltak és / vagy megvakultak. Vizsgálva összegyűjtött permet anyagot, a Michigan Egyetem laboratóriuma talált pseudomonas fluorescens-t, ami okozhat emberi fertőzéseket, beleértve a halálos kimenetelű sokkot is. A katonai alkalmazásban szeretik, mert szinte izzik, és lehetővé teszi számukra, hogy nyomon kövessék az útját. Patogének és különféle gombák okozhatnak tüdőbetegségeket, amit megtaláltak a kémiai keverékekben. A chemtrail spray-kben laboratóriumi technikusok felfedeztek nagy enterobaktériumokat, fejlett kombinációját az E-coli, Salmonella és a lépfene betegségeknek, ami csak az egyike az USA katonai biológiai háborús fegyvereinek.

  Vizsgálatok során, hogy tökéletes a technológia, a jelentések szerint bárium-titanát só aeroszolt használtak, ezután megjelentek a katonai repülőgépek által alkotott kémiai nyomvonalak a légkörben, egész Amerikában, Európában, Ausztráliában, Afrikában. Báriumsókat – radioaktív anyagokat használtak Líbia, Panama és a Sivatagi Vihar esetében, ahol bepermetezték és felrobbantották az emberek feje felett, hogy legyengüljenek, és nagyon betegek legyenek. A bárium hatásait felgyorsították összekeverve és átalakítva más vegyszerekkel. A spektrum analízis báriumvegyületeket, de más vegyületeket is kimutat, amit elrejt egy héj körülöttük. A héjban azonban megjelentek más vegyi anyagok, mint például a időzítve megjelenő betegségek.

  Joyce Riley kapitány bátran elmondta a tisztviselőknek, hogy ezeket a terrorcselekményeket amerikai földön követte el a saját kormányuk. Az Egyesült Államok kormánya figyelmeztet a terrorizmus veszélyeire, de terrorcselekményeket követ el saját polgárai ellen? És sajnos mára már a világ összes olyan országa ellen is, amelyekre fennhatósága, fenyegetése kiterjed, vagy amelyek nem képesek megvédeni magukat. De mit várhatunk egy olyan országtól, amelyik azzal dicsekedik, hogy a világ legerősebb országa, de irányításában csak egy bábkormányra telik, amely a lakosságot megbízásra mérgezi, irtja, terrorizálja…
  És … nem “véletlenül”, bőségesen használják a géntechnológiát, baktériumokat, antibiotikum rezisztencia géneket. Ezért egyre több antibiotikumot alkalmaznak, ami – úgy sejteti, hogy ismét – növelheti a horizontális génátvitelt. Nem mellesleg a Monsanto vonatkozó szabadalmai okozta abiotikus stressz révén, a geoengineering szennyező anyagok (ezek magukban foglalják a stresszt, hőt, szárazságot) és – az almától a cukkiniig – mindenre vonatkozik. Nem kellene több olajat önteni a tűzre, de az amerikai kormány úgy tűnik, hogy nem így gondolja. Ezt a kérdést nem lehet figyelmen kívül hagyni, mert hosszas növekedése mutációknak, genetikai regulációs zavarok, rendellenességek és egészségügyi problémáknak, a transzgenikus élőlények tömeges eloszlását okozza.

 9. Nietz-senki

  Obama Jan.2-án szerdán aláírta az NDAA 2013 (amerikai állampolgárok határozatlan idejű statáriális fogva tartásáról szóló) törvényt ! – National Defense Authorization Act
  http://www.Vilaghelyzete.com/
  A törvény 2013-ban is lehetővé teszi a hadsereg számára, hogy az USA területén belül amerikai állampolgárokat is határozatlan időre őrizetbe vegyenek vádemelési javaslat és mindenféle tárgyalás nélkül – terrorizmus gyanújával. Eltörli az ún. Habeas Corpus elvet… ezzel súlyosan ellentmond az Alkotmány szellemének is, hiszen az alapvető szabadságjogokat tiporja sárba.
  Emiatt az amerikai szenátusban is sokan megkérdőjelezik ezt….

  Az amerikai nemzetbiztonságiak a lakossággal való összecsapásra készülnek
  http://vilaghelyzete.blogspot.hu/2012/08/az-amerikai-nemzetbiztonsagiak.html

  Aha – szép és szabad világ “jön” (USA).

  Valaki meggyőzhetne, hogy ez a demokrácia – és nem a hatalom – megmentéséért van!

 10. Nietz-senki

  A Tőzsdék az ember-ember közti különbség növelésének műhelyévé váltak.
  Alex írta:

  Ez nem igaz. A társadalom egésze nyert rajta. Belőled a hit beszél, ami nem tudáson, hanem feltételezésre épül. Ne, hagyd magad manipulálni!
  Vizsgáld meg a dolgot és azután vonj le következtetéseket.

  Továbbra is nyitott vagyok és vizsgálódok – abba az irányokba is, amit Te képviselsz. Nem kételkedek állításaid szakmai valóságában – de jelenleg nem lehet egyezőnek tekinteni a Tőzsde nagy-világban vetett hullámaival, amit továbbra sem vagyok hajlandó más-valaminek tulajdonítani (vagy pusztán morális problémának tekinteni).
  Ugyan létezik olyan ember – megbízó – aki felkért striciket arra, hogy kuplerájokat létesítsenek, vagy kábítószer-termesztőt arra, hogy kizárólag Neki – saját felhasználásra – állítson elő anyagot? Nem hiszem. Ezek ösztönökre alapuló mechanizmusok. Ezek nem igények! Ezek célozzák az embert – tehát: embertelen mechanizmusok.
  A Tőzsde határeset, mert az országok és kontinensek közti kereskedelem a nagy távolság miatt – nem túl kényelmes dolog. Tehát megfelelően gazdag csoportok, országok ilyen megbízást adhatnak… De azt továbbra is nehéz elképzelni, hogy akár eladó vagy vevő felkért volna egy szervezetet arra, hogy áttételeket képezzen. Még a közvetítői szerep is lehet indokolt. De olyan felkérés bizonyára nem létezik, ami arra kérne fel, hogy valamely áru több közvetítő kezén menjen keresztül. Kíváncsi volnék arra, hogy a térbeli eltolódás mellett, milyen időbeli eltolódások lehetnek – melyek esetleg indokolhatnak több közvetítőn keresztül át-tulajdonló, történő értékesítést!

  Az első reflexiók között volt ez a cikk – mely a világnépesség és tulajdoni hányad 1-99%
  fordított arányát “meglovagolta”: És ez természetesen az én megérzésemhez áll közel:

  Bár a hipnotizáló média elakarja hitetni velünk, hogy nagy problémák vannak, amikre nagyon okos emberek sem találják a megoldást, a szomorú igazság az, hogy a legtöbb problémára rendkívül egyszerű megoldás létezik, csak ez általában éles ellentétben áll a már fentebb említett profit és hatalmi érdekekkel.

  Mára a legnagyobb üzlet lett embereket bezárni a saját gondolataik által épített börtönfalak közé. Rengeteg kész választ adni nekik, és kiölni belőlük azt a belső hangot, ami gyerekként mindig feltette a MIÉRT VAN EZ ÍGY kérdést.

  Tudományos kutatásokkal bizonyították, hogy az ember nagyon könnyen esik különféle függőségek és szokások csapdájába, melyek a cselekedeteit, a gondolatait később egy életen át meghatározzák, mégis minden jel arra mutat, hogy a társadalom szinte kondicionálja, hogy ezekből a függőségekből a lehető legnehezebben tudjon valaki szabadulni, és a lehető legrosszabb szokásokat sikerüljön a tömegeknek elsajátítani.
  Tarnóczy Vilmostól való ez az írás (egy cikk, blog-téma részlete).

  A gyermeki kérdéstől és jogosságától eltekintve – nem értek teljesen egyet a középső bekezdés tartalmával. Hisz komoly hajlandóság kell legyen az emberekben, egyénekben arra vonatkozólag, hogy saját gondolataik által épített falak “közé legyenek bezárva” (egyáltalán – valaki). Lényegében ez egoizmus – csak, ha e helyzetnek akadnak szellemi vonatkozásai – Uram (Shelley) bocsáss… akkor előbb-utóbb megvilágosodásai lesznek az embernek – méghozzá nem várt igazságokra vonatkozólag! Az egyén fokozatosan döbben rá, hogy megért dolgokat.
  A “rengeteg kész válasz”, mint a reklámok is – pedig már eleve elindítja az emberben az egészséges kételkedést – tehát minden negatívuma ellenére: fontos tulajdonsággal ruházza fel az embert!

  Mondjuk úgy: próbálom kivenni az élét a “Tőzsdét érintő túlzott deficit eljárásnak” – hogy mai szóhasználattal éljek!
  De nem tartom lehetségesnek a Tőzsde etikát megreformálni – perspektivikus látás és “önvizsgálat” nélkül!!!
  Én biztos nem fogok beszabadulni oda, hogy a kufárok asztalait felborogassam…

 11. Alex

  Nietz-senki írta:

  A Tőzsdék az ember-ember közti különbség növelésének műhelyévé váltak.

  Ez nem igaz. A társadalom egésze nyert rajta. Belőled a hit beszél, ami nem tudáson, hanem feltételezésre épül. Ne, hagyd magad manipulálni!
  Vizsgáld meg a dolgot és azután vonj le következtetéseket.

 12. Nietz-senki

  A gazdaság és politika topikban utaltam rá, hogy megkísérlem kifejteni, hogyan vannak blokkolva bizonyos erők a világpolitikai események által – ahogy a hírek hatnak a hallgatóra.

  De mindezt egy nagyobb folyamat keretén belül szeretném bemutatni:

  Az előző hozzászólásomban ajánlott hang-kép felvétel (helyenként a fordítás olvashatatlanul gyors) – mondhatom: megindította fantáziámat.
  Kezdem az elejéről:
  1.
  De talán valami sokkal fontosabb áll emögött. Előfordulhat, hogy rejtett módon kapcsolódik a 2010 eleji, az egész világot bejárt történethez, az “aranyozott volfrámrudak” botrányához, de ezt még mindig próbálják eltitkolni, takargatni. Minden ilyen út Forth Knox-hoz vezet, a kifosztott aranykészlethez, és a hozzá kapcsolódó leltári-panamához.
  2.
  A Tőzsdék az ember-ember közti különbség növelésének műhelyévé váltak. Ez súlyos morális probléma, mely előbb-utóbb létre-hozza saját ellenerőit. Az-az valamiért mégsem…
  Ha a 9/11 Világ-kereskedelmi Központ elleni támadást körülményeit és hatását megvizsgáljuk (az utólag gyanakodásra okot adó “véletlenek”) a fent említett két eset összefügghet.

  Ez nem össze-esküvés-elmélet!!!
  Ez manipulációs elmélet – mely csak feltételezés, de nem zárja ki sok “véletlen” összetartozását.

  Amennyiben manipuláció történt – az ötletgazda “több legyet is ütött egycsapásra”.

  Figyelem-elterelés a saját problémáról az “újdonsült” ellenségre. Ürügy a dollár aranyfedezetének megsemmisülése ügyében? De annyira jól sikerül az egész, hogy a dollár is emelkedik – jól sejtem?

  Ezek a hírek, ha beigazolódnak. Ezek megingathatnak világrendet?

  Alex írta:

  Az a trendtől függ. Ha a hír egybecseng a trend irányával akkor lesz hatása, ha nem cseng, akkor pedig nem nagyon fog hatást kiváltani.

  Aha – a jó üzletember megsúgta a választ!!! Most én is pont erre gondolok…

  Annyira jól sikerült a terv, hogy a dollár csődjét el kellett halasztani? Ez nagyon izgalmas feltételezés.

  A dollár “szentsége”, aranyalapja veszett… De a terroristák nem a dollárt akarták megsemmisíteni, hanem a világkereskedelmi központot. Íme az “újdonsült szentség” és az ellenség-kép!
  A világkereskedelem – a népek megmentője – és az a fránya sötétben bujkáló ellenség…
  Ez, amikor készen kapunk valamit – az nekem mindig gyanús.
  Ezzel egyúttal azt mondom: ha nem lenne köztudott, hogy a világkereskedelmi központnak komoly ellenségei vannak a közel- és távol-keleten, akkor nagyobb készséget mutatnánk arra hogy az egész működés szükségszerűségét és hatékonyságát megvizsgáljuk.
  A “kész helyzet” miatt pedig csak hülyén nézünk kifelé saját fejünkből – nem értjük hogy jöttek létre (látszólag a semmiből) ilyen gyorsan “szöges ellentétek”.

  Új pénzügyi rendszer?
  Kína 1 kg-os aranyrudakat olvaszt tömegesen. Nagy esemény, hogy a globális kereskedelem kimozdul a holtpontról, és minden bizonnyal a globális bankrendszer is. A “nagy arany-szakértők” azt sugallják, hogy a kínaiak egy új kereskedési és elszámolási rendszerre készülnek. Ez esetben a folyamat során létre kell hozni egy alapot a lehetséges új monetáris rendszerhez, amely lehetővé teszi a kereskedelmi arany kompenzációját. A kínai projekt előfutára az adósság alapú dollár rendszer összeomlásának.

  Most pedig eszembe jut a felvételen szereplő barátunk, amint azt állítja, hogy Kínában influenza-vírus bevetését tervezték a “manipulátorok”… Nem ez valósult meg nem sokkal utána (madár-influenza, vagy H1N1)? Csakhogy a járvány mégsem öltött olyan méreteket, ami Kína gazdasági fejlődését évekkel hátráltatta volna (vagyis számunkra nem úgy tűnik).

  Feleségem utolsó munkahelyén (egy oktatási intézményben) – olyan köztudott dolog volt, hogy az egész szocialista társadalmi rend létrejötte, Nyugat-Európából volt pénzelve (Szabad kőművesek). De ott egyáltalán nem volt esetlegesen gonosz szándékkal párosítva.
  Most kissé sötétebbnek látom e szándékot. E manipuláció valamiért fontos volt… De egyáltalán nem eszmeisége miatt!
  Ez szintén eleve etikátlan – mint maga a Tőzsde és a pénz világa.
  Az én véleményem mit sem számít – rengeteg rendes ember van ott – embertelen mechanizmusban. A pénz-értékrend maga felett mond ítéletet (nem szolgálati, hanem hatalmi rend) – az által, hogy nem a kiegyenlítődés felé halad, hanem a differenciálódás felé. Az emberek különbözőek – ez Isteni rend. Az ember világának – mindenek előtt szociális (kiegyenlítődési törekvésnek) rendnek kell lennie! A különbözőség így is, úgy is megmutatkozik – egyáltalán nem kell hozzá “nagyító”!!!

  Persze szabad-elvű világot kell teremtenünk! Hogy az emberek kifejleszthessék saját irányultságukat – de nem egymás ellen- ható tulajdonságokat (hanem egymást kiegészítő tulajdonságokat). Dominanciának és kompetenciának helye nincs – csak a megfelelő hely (feladat, rátermettség; nem javadalmazás) szerint!!! Akkor majd megszelídülnének a “versenylovak”!
  Az inspiráció ne győzelem legyen, hanem az egyedi, megismételhetetlen feladat (amit nem fog megirigyelni senki más)!

 13. Nietz-senki

  Akkor lássunk egy kis manipulációt – melyben a misztikum és fantasztikum összefonódik:

  http://www.youtube.com/watch?v=wm9dSsKMgn8

  (Az Angol-Szász Misszió)

  Azt gondolom az éteri Krisztus előkészítette a az éteri világ nyitását, hamarosan lelepleződnek a titkok – mely az egész emberiséget övezi (nemcsak egy választott népet).
  Ezt a titkot már sokan és sokféleképpen megpróbálták “kiszivárogtatni”. De csak most vált éretté erre az emberiség.
  E valóság és a múlt ismerete szükségszerű lesz a mesterségesen előkészített katasztrófák megakadályozására.
  Majd láthatjuk, hogy a materialista tudomány milyen korlátok közé szorítja az embert – saját hite, hiszékenysége által.
  Majd lesz módunk elgondolkodni azon is – egyáltalán: mi a fenére lehetünk büszkék!(?)

 14. Nietz-senki

  Petra írta:

  Érdekes felvetés, talán kicsit demagóg, nem?

  Góg és De-Magóg – fia?

  Olyan ez, mint a “sötét oldal”.
  Könnyű átsodródni… Jön egy kanyar és már kész is van – egy katasztrófa.
  Mert a kanyar – az “jönni szokott”.
  Csak utólag derül ki – hogy én voltam Az, Aki “egész jól haladt”.

  Sajnos sokféleképpen ismerem ezt a helyzetet…

 15. Nietz-senki

  vilko barnabás írta:

  az új világban főtitkár leszek rögvest betiltom a szeretetet mert túl sokan halnak meg

  Az őszinte szeretetet nem szabad betiltani – de annak megnyilvánulásai más tényeket mutatnak.

  Inkább azt kellene elérni, hogy ilyen címeket ne vehessen fel senki!
  Csak egy társadalom egészét képviselő fórum ítélhesse oda e megtiszteltetést azoknak, akik széles körben megfelelő emberség, lelkiismereti és kritikai (rajtuk kívülálló) szempontoknak érdek (díjazás) nélkül – kétséget kizáróan – megfeleltek (függetlenül attól, hogy egyén vagy szervezet)!

  Képviseleti, vagy politikai megbízás ügyében sem szabadna engedni önjelölteket – egyáltalán – “rajthoz állni”; ha van alkalmas “köz-akarati-jelölt”.
  Ezek látszólag jelentéktelennek tűnő dolgok, mint a múlt.

 16. Alex

  Petra írta:

  Érdekes felvetés, talán kicsit demagóg, nem?

  Valamikor még a DUNA tévé, mikor véget ért az adás, egy akváriumot vetített be, ahol halak úszkáltak. Nem tudom, hogy vagytok vele, de én soha olyan jókat nem tudtam szunyókálni, mint ezekre a halakra.
  Igazad van, kicsit demagóg. http://www.youtube.com/watch?v=02LUNIGhmpg

 17. Petra

  @ Alex:

  Szervusz Spekuláns!

  Mintha egy picurkát elfogult lennél…, de ezt most tényleg lusta vagyok megmagyarázni. Meg aztán úgy is tudod, tetszik. 🙂

  Alex írta:

  A rombolás mindig valahogy jobban megkapja a képzeletünket, mint az építés vagy teremtés.

  Érdekes felvetés, talán kicsit demagóg, nem?

 18. Petra

  Látjátok?
  Egy ilyen kép nem manipulatív. Hanem provokatív.

 19. Nietz-senki

  Thirdeye írta:

  Kár hogy én nem tudok ilyen jól fogalmazni .

  Pedig én is csak kísérletezek a “jó kifejező-készség szép reményével”.

 20. Thirdeye

  vilko barnabás írta:

  mekkora elnyomás lehet a mennyeknek országában ha csak egy lázadó volt évezredek alatt

  Ez nem igaz . Én legalább hétmilliárd lázadóról tudok , akik kiestek a mennyországból :sidefrown:

 21. Alex

  vilko barnabás írta:

  isten a bibliában 2 270 365 embert ölt meg

  Nos, ha a Bibliában, akkor nincs gáz. Még jó, hogy nem a valóságban.

  de egyébként Tévedsz. Minden ember meghal, és mivel a halál is az Istennel függ össze a halottak száma jóval nagyobb.

  vilko barnabás írta:

  2 darabot

  Nos ez megint nem pontos adatt, mert a angyalok, kerubok stb. lények is élnek. Amellett az állatok és a növények is élnek, tehát ők is élet.
  De mivel az összes élet, ahogy az összes halál is összehozható az Istennel a szám sokkal sokkal nagyobb. valahol olvastam, hogy ezidáig csak emberből kb. 700 milliárd élt a Földön.

  vilko barnabás írta:

  mekkora elnyomás lehet a mennyeknek országában ha csak egy lázadó volt évezredek alatt

  Ezt sem pontosan tudod. Nos, ha én leszek a főtitkár, aki felkészülelenül dumál a semmibe azt azonnal kizárom. 🙂

 22. vilko barnabás

  Alex írta:

  Érdekes, hogy azt a kérdést senki nem vizsgálja, hogy Isten hány életet teremtett

  2 darabot

  😀

  mekkora elnyomás lehet a mennyeknek országában ha csak egy lázadó volt évezredek alatt

  a többi angyal mind beszari rabszolga csicska

  😀

 23. vilko barnabás

  isten a bibliában 2 270 365 embert ölt meg

  példáján buzdulva a követői

  inkvizíció 8 000 000
  keresztes hadjáratok 26 000 000
  indián népirtás 72 000 000

  továbbá kulturák tudás könyvtárak elpusztítása

  szeretet vallása

  😀

  engem ne szeressenek inkább mert élni akarok

  :laugh:

  az új világban főtitkár leszek rögvest betiltom a szeretetet mert túl sokan halnak meg

  😀

 24. Alex

  Nietz-senki írta:

  Nem akarnék vitát újítani – nagy tisztelettel gondolok rád és az egész kereszténységre – mégis azt gondolom: saját világunk alakítása (elrontása) ügyében nem háríthatunk át felelősséget az ördögre (Sátánra) sem.

  Az ördög a kísértő volt, de a döntést az ember hozta meg.

 25. Thirdeye

  @ Nietz-senki:

  Megint teljesen egyetértek veled .
  Kár hogy én nem tudok ilyen jól fogalmazni .

 26. Nietz-senki

  Alex írta:

  Érdekes, hogy azt a kérdést senki nem vizsgálja, hogy Isten hány életet teremtett és mennyit a Sátán.

  A rombolás mindig valahogy jobban megkapja a képzeletünket, mint az építés vagy teremtés.

  Már próbáltam említeni több helyen, hogy a nevezetes Sátán (vagy ördögök) a rendszer (fejlődő világ) egészének része (egy kiszámíthatatlan bizonytalansági tényező). Ez is a rendszer elmerevedése ellen ható tényező.

  A hinduizmus egyik Istene: Síva. Ő a “megújító-pusztító”.
  Egy ilyen felfogás közelebb van az igazsághoz.

  Nem akarnék vitát újítani – nagy tisztelettel gondolok rád és az egész kereszténységre – mégis azt gondolom: saját világunk alakítása (elrontása) ügyében nem háríthatunk át felelősséget az ördögre (Sátánra) sem.
  A negatív lények azért jutnak befolyáshoz, mert mi teret engedünk nekik. (Luciferrel más a helyzet – de nem akarom bonyolítani a helyzetet).

  Az embert és fejlődését segítő erők nem fognak helyettünk semmit sem megtenni. Sajnos ezt nem látjuk egységesen.
  Az erre vonatkozó tévhitet a keresztény (papi) gyakorlat – tudat alatti módon, nem szándékosan – terjesztette ezt el.
  Tehát én ezt gondolom erről az ügyről.
  Ezek nem vádak!
  Ez egy helyzet. Nekünk kell ezzel szembesülnünk!

 27. Alex

  Érdekes, hogy azt a kérdést senki nem vizsgálja, hogy Isten hány életet teremtett és mennyit a Sátán.

  A rombolás mindig valahogy jobban megkapja a képzeletünket, mint az építés vagy teremtés.

  Nincs igazán semmi hozzáfűznivalóm az írásodhoz, mert úgy is tudod, hogy tetszett, csupán azért koptatom itt a számat, mert el akartam mondani, hogy nem is vagy lusta.

 28. Petra

  Tessék. Én is csináltam nektek egyet:

  http://kepfeltoltes.hu/view/121012/iran2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  (Csak a meglehetősen hiányos teológiai műveltségem és a mérhetetlen lustaságom az oka, hogy nem lett teljes a lista, de találtam nálam lelkiismeretesebb pernahajdereket is:

  http://www.szabadgondolkodo.hu/ateizmus/vallaskritika/isten-vs-satan.php )

  Ha ezt megosztom egy közösségi oldalon, akkor én egy manipulatív szemétláda vagyok? Nem hinném.
  Egy ilyen kép senkinek nem változtatja meg a véleményét, a hozzáállását a témához, csak előhozza az ezzel kapcsolatos, indulatokat, érzelmeket. Van, aki úgy tekintene rá, mint valamire, ami megerősíti a véleményét, van, akiben felháborodást keltene, és támadásnak venné, van, aki jót szórakozna rajta és olyan is, akit teljesen hidegen hagyna. Nagyjából sejtem, hogy milyen hozzászólások érkeznének és milyen hangnemben, de nem hinném, hogy azok reprezentálnák a közönség véleményét, mert a többség valószínűleg semmit nem fűzne hozzá.

  Olyan ez, mint a tankönyvekben az aláhúzás. Megfigyelhető, hogy az emberek nem a fontos, különös, új információkat szokták vele kiemelni, hanem azokat az adatokat, amik nekik a legjobban tetszenek, leginkább elfogadhatóak, beleillenek a világnézetükbe, ezek többnyire olyan dolgok, amiket eddig is tudtak, értettek, ami nem okozott nekik konfliktust.

  Minden kommunikáció akkor hatásos, ha a címzettje nyitott rá. Ha a fogadó egyet tud érteni az üzenettel, akkor kialakul egy érdeklődése a forrás iránt, reagál és várja a következő közlést. De ha olyan üzenetet kap (bármikor is a kapcsolat során), ami nem összeegyeztethető az ő nézeteivel, az rontja a viszonyt, vagy teljesen tönkre teheti a két fél közötti kommunikációt.

  Ezért szokták a porszívó ügynökök először csak a készülék jó tulajdonságait sorolni (nagy teljesítmény, gyors, könnyű kezelni, kis helyen elfér, stb.), közben figyelik a reakciót, hogy melyikre kapja fel a fejét a vevőjelölt. Amikor pedig már tudják, hogy mi az illető gyengéje, akkor a bemutató során arra helyezik a hangsúlyt:. (Látom, érdekli, miért mondom, hogy könnyű kezelni. Látja, csak két gyors mozdulat és már össze is van illesztve. Bárki meg tudja csinálni. Bedugom, megnyomom a gombot, ennyi az egész. Ugye, hogy mennyire egyszerű? Nem nagy ördöngösség!) És szigorúan csak végén térnek rá az árra. Addigra már a háziasszonynak annyira meg kell bízni az ügynökben és oda kell lenni a szerkentyűért, hogy már azt is elhiggye, hogy a 499.999 Ft valóban nem pénz érte. Csak aztán, ha elromlik, viheti szervizbe a világ másik végére, várhat heteket egy alkatrész cserére és örülhet, ha nem olyan meghibásodása van, ami nem garanciális. Na ez a manipuláció. Valakit hiányos, vagy hamis információkkal rávenni, hogy a szándékunk szerint döntsön egy kérdésben.

 29. Nietz-senki

  Duncan: A manipuláció lényege az, hogy elhitetik az emberekkel: nem kell többet tudniuk ahhoz, hogy döntsenek.

  Nietz-senki: Ez nagyon fontos észrevétel! Ez lényegében a fanatizmus eszköze.

  Lehet, hogy nem annyira a valótlanságok “behozatala”…

  Azért kissé másképp látom ezt az egész ügyet:

  Irán gazdasági kiéheztetése folyamatban van (Azok a szerencsétlenek, mert csupán olyan vezetőik vannak, Akik nem hódolnak be).
  Ahmadinedzsad 2010 őszén mondott az ENSZ-ben egy beszédet. A “TÉMA” című politikai havilapban olvastam (elejétől végéig) “szó-szerinti” fordításban. A szerkesztőség ezt a címet adta: ENSZ-beszéd, mely megrengette a világot.
  Az amerikai képviselők kivonultak a tanácsteremből – jobbat aligha tehettek volna.
  Azóta sem érkezett válasz azokra felvetésekre, mert csak a beismerés volna helytálló.
  Ez a politikai lap – a következő kiadvány után – más néven folytatta működését (nekem ez is gyanús).
  Meg van a saját külön bejáratú véleményem az arab országok vallásban gyökerező fundamentalizmusáról… Ami miatt szellemi érettség tekintetében elmaradnak a nyugattól és közép-Európától is (a “Leleked rajta” topikban ezt kifejtettem).
  De egy dolog világossá vált számomra: ott bizonyosan nem divat hazudni. Ez a beszéd nagyon korrekt volt.
  Továbbá még egyéb irányból is összefüggésekre leltem véletlenszerűen (Ingyen energia – Keshe-alapítvány a téma-ajánló topikban megemlítettem).
  Mivel nem tudtam eligazodni az információk sűrűjében segítséget kellett kérnem (másik legjobb barátomtól) és Ő így foglalta össze:

  Itt van egy olyan honlap amiről az igazságot meg lehet tudni a világról.
  A KESHE alapítványról is hallottam, a Keshe nevű iráni fickó csinált egy olyan fúziós reaktort is, amivel hihetetlenül olcsón lehet áramot termelni, és felajánlotta a világ számára ingyenesen hasznosításra. Az USA betiltotta, mert akkor megszűnt volna az energiaválság. A másik ok pedig az volt, hogy olyan erőteret hoz létre, amivel meg lehet akadályozni azt, hogy az USA irányított bombái pontosan eltalálják a célt. Nem működnének a műholdas kémprogramok egy része, és nem tudnák terrorizálni a világot.
  A másik, hogy a bankvilág át fogja venni az uralmat a föld fölött: A háttérből eddig is ők irányítottak, megvesztegetéssel és félelemben tartással.
  Meghagyták illúziónak a választási színjátékokat. Az Új világrend ezután választások és képviselőség nélkül fogja irányítani a világot. Mindez majd akkor veszi kezdetét amikor a dollárt bedöntik 2013 első negyedévéig, és igazi világméretű diktatúra veszi kezdetét. Most egyenlőre Iránra koncentrálnak mert az Izraelnek nagyon nem tetszik.

  Hát igen – lehet, hogy már most is túl sokat tudunk
  Mit is akar ez a legnagyobb és legszabadabb ország? Szerintem – túl sokat!!!

  A Keshe-alapítvány belgiumi székhelyű! Ez azt sugallja, hogy az EU szeretne segíteni Iránon és jogi szabadalmi segítséget nyújt a találmány érvényesítése végett.
  Ott azt Írják: olyan űr-technológiát szeretnének bemutatni és ingyenesen az országok rendelkezésére bocsátani, ami lehetővé tenné, hogy New York és Teherán közötti utazás időtartama legfeljebb 10 percet igényelne.
  Mesés – ugye!
  Csakhogy az akkor nem is annyira űr-technológia; szerintem az tér-technológia! Amit a fantaszták már rég megálmodtak: hipertér!

  Akkor van egy jogi-szabadalmi ügy, ami az egész emberiség javát szolgálhatná – sok probléma egyszerű megoldását! És megint ott éktelenkedik egy amerikai vétó.

  Én sem értem igazán, mert akinek tér-technológia van a kezében – az egy vízipisztollyal is meg tudja f…-atni magát Obama elnököt. Miért nem mutatják ezt be: etikátlanul (belelegyezés nélkül)? Talán, mert félnek egy reflex-szerű amerikai ellencsapástól (atombomba). Szerintem ott keleten nem divat hazudni és – meglehet – etikátlanul hadat-üzenni sem. Az öngyilkos merénylők – fanatisták. És egyre inkább – nem tőlük félek.

  Kicsit később ezt a témát megpróbálom kifejteni a globalizáció témakörében.

 30. Don Franco998

  @ Duncan Shelley:
  Ja és bocs,de elfelejtettem mondani,hogy remélem Fishert nem tuggyák böfolyásóni a köcsög örmény médián körösztül.Minden örmény egyforma,látszik rajtuk,hogy ellenségesek voltak mindig.
  Végre kiderült.
  Dzsibutival is vesszünk már össze,léci-léci-léci!!!!

 31. Don Franco998

  Duncan Shelley írta:

  @ Fisher:
  Örményország bejelentette, hogy nem bocsát meg neked, és minden kapcsolatot megszakít veled.

  http://www.origo.hu/itthon/20120831-ormenyorszag-megszakitja-kapcsolatait-magyarorszaggal.html?source=hirlevel

  Persze, nekem sem és velem is, pedig azt sem tudom, mi a fenéről van szó…

  Basszus,van itt az utcában egy tök jó örmény-étterem.Akkor most bele köll vágnom a szakács szájába egyet legközelebb,ha találkozunk?Jó,ha ez van,akkor hadd menjen.
  Ezért befújok gázsprével a légkondijukba bosszúból.
  Heil Viktor!!! 😀 😀 😀

 32. @ Fisher:
  Örményország bejelentette, hogy nem bocsát meg neked, és minden kapcsolatot megszakít veled.

  http://www.origo.hu/itthon/20120831-ormenyorszag-megszakitja-kapcsolatait-magyarorszaggal.html?source=hirlevel

  Persze, nekem sem és velem is, pedig azt sem tudom, mi a fenéről van szó…

 33. Fisher írta:

  Nincs olyan, hogy nincs véleménye valakinek. Ha nincs véleményed, akkor pont az a véleményed.

  A nincs vélemény az az álláspont hiánya. Az egy erény, hogy nem alkotunk véleményt arról, amiről nem tudunk eleget, vagy épp semmit.

  Csak mert én még mindig abszolút találónak tartom a képet.

  Én pedig még mindig elítélem a háborút. Pláne ilyen komoly bizonyítékok alapján…

  Nagyon is ismerek néhányat, volt egy akivel fél évig laktam együtt. Tehát akkor azt mondod, hogy nem tőlük terjedt el a hamburger? Ha ezt állítod eléggé manipulatív vagy, mert tőlük terjedt el, tehát szerintem helytálló a név.

  Nem tudom, nem végeztem kutatást. Te igen? De az, hogy egy név egy bizonyos nyelvből jön, nem egyenlő azzal, hogy ott mindenki hamburgert eszik, és nem is ember, csak disznó. Én több embert ismerek az Egyesült Államokban, és egyik sem eszik gyorsétteremben semmit. Nahát…

  A szokásos frázisok. Igen. És?

  Nem az, hanem tény. Olvasgat a neten? És akkor tudni fog? Neeeem, ennél sokkal nehezebb bármiről bármit megtudni.

  Tehát azt javaslod üljek (üljenek) le a Maunikasó elé? Az akkor jobb, értem. Ne okozz már csalódást, bazé.

  Tehát ha azt mondom, a média kutatása nem vezet el az igazsághoz, az szerinted azt jelenti, hogy nézzék a sót? Ne okozz már ekkora csalódást! 🙂

  A Római Birodalom állította, hogy Biatorbágyon ellik a Sátán? Igen? Akkor itt az ideje, hogy összehasonlítsuk és kihozzuk, hogy Biatorbágy szent.

  Nem, de az iráni vezetés többször említette, hogy USA a sátán.

  Na ezt akkor fejtsd ki, mert nem értem. A cikkben azt írod, hogy a kommentelők nagy része utánaolvasott a dolgoknak. Ez most irónikus, tehát nem tud senki semmit?

  Naná, hogy irónikus! Tapasztalataim szerint tájékozottabb vagyok a hidegháború történelmében az átlagnál, de a felsorolt tételek többsége semmit nem mondott.

  A tény nem létezik, kizárólag konszenzus.

  De, van tény. A tény és a konszenzus mást jelent.

  Tehát, ha nem szóban, face-to-face vagy saját tapasztalat alapján, akkor a média által jutsz információhoz. Ergó a tudásunk nagy része alapból megkérdőjelezhető, a másik része meg azért, mert Pistike ugyan úgy hazudhat, mint Szellő István a Híradóban.

  Hazudik, téved, elfogult… ugyanaz. De ha elolvasod újra, amit írtál, akkor nem találod meg benne a megvilágosodás útját? (Sajnos ezt a szót is elcsépelték már.)

  Ha valaki venné a fáradtságot és konkrétummal állna az általam közölt információk ellen, akkor mondanám, hogy abszolút elképzelhető. Kár, hogy nem igen történt ilyen. (értsd: “ez nem így történt, hanem így történt, lásd itt”)

  Lásd itt? 😀

  Állítólag??? Tehát ez alapján keltél ki a kép ellen?

  Mivel hírműsorokban adták, állítólag. Mivel dokumentumfilm volt, állítólag. Ezt jelenti. Nem ez alapján. A kép nem érdekelt volna, elintéztem volna egy lesajnáló legyintéssel. De szembesülve a rengeteg őrült hozzászülással, néhány esetben a saját (facebbokos) ismeretségi körömből érkező elképesztően szűklátókörű hozzászólással, elkövettem a fenti cikket.

  Tehát akkor a nagy kérdés: honnan is tudod, hogy a kép manipulatív (hazudik) és nem a szín igazságot mondja? Komolyra véve a szót, tényleg nem írtál egyetlen konkrétumot sem, hogy mégis minek kéne ott állnia.

  Az volt a célom, hogy bemutassam, a kép médiainformációk alapján készült, a hatást gyengítő vagy közömbösítő további médiainformációk elkerülésével. Semminek nem kellene ott állnia. Ne készüljünk semmilyen háborúra. Kiváltképp ENNYI alapján ne. A facebookos kommentek márpedig készültek.

  Zárásképp, értem amiről beszélsz, csak azt nem értem, te miért nem érted a képet, vagy miért gondolsz más szándékot mögé (amit nem sikerült megmagyaráznod fent sem ).

  De, értem. Hogy sikerült-e bizonyítanom vagy sem, az nem attól függ, hogy te valamiért elutasítod a kifogásaimat.

  Ez egy szatirikus alkotás, azon vélemény ellen, ami meghatározza a mai napon az amerikai mainstream médiát, s mely szerint Irán maga a gonosz szülőföldje, azonnal “megnevelendő”, elpusztítandó

  Szarkasztikus? Ezt miből gondolod? A facebookos hozzászólások miért nem arról szóltak, hogy ez csak poén? Az amerikai média is manipulál, mint minden média, ideértve az iránít, sőt a magyart is. Kérnék azért linket olyan amerikai cikkről, mely szerint Irán maga a “gonosz szülőföldje, azonnal “megnevelendő”, elpusztítandó”, mert meglepne, ha ilyet bárki le merne írni.

 34. Alex írta:

  Igazából csak kimásoltam az értelmező szótárból.
  Mi akkor a bizonyíték?

  Ha elmondom, mi a bizonyíték, itt néhányan máglyarakásra akarnak majd vetni. 😎
  http://desszert.eu/maglyarakas_recept

  Bizonyíték: érzéklet. Bizonyítás: annak módja, hogy elvezetek valakit ahhoz az érzéklethez, mely alapján a kijelentést tettem.

  Annak bizonyító eljárása, hogy én hol lakom, az, hogy megmutatom neked, hogy hol lakom. Annak bizonyítása, hogy van reinkarnáció, az, hogy végigkísérlek azon az úton, melyen én bizonyosságot szereztem.

  A bizonygatás meg egy állítás emlegetése. Ennek nincs köze a bizonyításhoz.

  Tvrtko tette fel a kérdést

  Őt hagyjuk…

  26%-a a válaszadóknak azt válaszolta, hogy helyes van értékelve és 74%-a szerint nincsenek. Ezek alapján elég sok embernek ezek szerint el van kedve véve a játéktól.

  Ez nem egy profi felmérés, így értékelni sincs értelme.

Vélemény, hozzászólás?

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén