Itt áll fehéren-feketén!

2012. szeptember 29. Ez a mai dátum. Ha jól számolom, 83 nap múlva vége a világnak. Itt az ideje sorra venni a lehetőségeket, és átgondolni a kilátásokat.

Nem fogok ezzel a témával ostoba, primitív módon foglalkozni. Vagyis nem leszek fanatikus egyik oldalon sem, nem próbálok senkire ráijeszteni, és cinikus felhangokat sem ütök meg, olyan megjegyzésekkel, mint „várhatóan ez a világvége is elmarad, az érdeklődés hiánya miatt”. Ami egyszer elkezdődött, az egyszer véget ér.

Nem vagyok fogékony a jóslatokra, ezért a legcsekélyebb figyelmet sem szoktam rájuk fordítani. A 2012-es év végére datált világvége kizárólag azért kezdett érdekelni, mert 2008-ban valaki arról tájékoztatott, hogy néhány általam nagyra értékelt illető megbeszélést tartott a 2012-es összeomlásról, és komoly lépéseket tettek a várt katasztrófa mérséklésére. Az esemény, amitől tartottak, a következő: a Föld egy börtön, 2012 decemberében pedig jön az ellenőrzés a felettes szervtől. Ha minden ok, észre sem fogunk venni semmit, ha nem, akkor a problémától függően tesznek lépéseket. Az is benne van a forgatókönyvben, állítólag, hogy visszalövik a civilizációt az őskorba (egy börtönlázadás esetén ezt tennék).

2008-ban nyakig merültem a maja jóslat témájába, és a magam módján próbáltam felkészülni egy esetleges katasztrófára. Ennek kapcsán elemlámpákat, késeket és konzerveket vásároltam. Egyik éjjel sorban megnéztem a bespájzolt konzerveket, és meghűlt ereimben a vér: mindegyik 2012 decemberében járt le…

A maja őrületem végül teljesen elmúlt, és az egész bő egy évig tartó mániám abban a gondolatban csúcsosodott ki, ami így szól: „Az átlagember teljesen életképtelen a civilizációs ellátórendszer nélkül.”. A világvégétől való félelmeim, az eszelős készülődés, ez mind elpárolgott, de a tény ettől még tény marad: a világban történhetnek lokális vagy globális, átmeneti vagy tartós összeomlások, és az átlagember teljesen kiszolgáltatott.

Amikor hittem a jóslatban, abban, hogy közeleg a világvége, mindenben jelet láttam. A hírekben, a katasztrófákban, a politikai és gazdasági nehézségekben, a helyi zavargásokban, a földközeli pályán mozgó üstökösök és kisbolygók bejelentésében, meg sok másban. Amióta megszűnt a hitem, nem látok jeleket sem.

Nem látom, hogy közeledne egy óriásbolygó, nem látom, hogy küszöbön állna a harmadik világháború, nem látom, hogy a katasztrófák felszaporodnának és a természet az összeroppanás szélére sodródott volna.

Azt látom, hogy bizonyos érdekeltségek veszettül manipulálják az embereket, és egy kis létszámú csapat harácsol, próbál vinni mindent, ami mozdítható.

Természetesen, személyes tapasztalataim erősen korlátozottak, a média pedig nem mond igazat. Nem tudom, mi van valójában, mit hallgatnak el, miről terelik el a figyelmet, és mi robbanhat be a közeljövőben, amiről egyetlen kis információt sem szivárgott ki, vagy nem tudtuk azonosítani.

Lehetséges, hogy felbukkan majd egy óriásbolygó, valamikor, és ez okozhat nehézségeket. Lehetséges, hogy valamikor lesz harmadik világháború. Lehetséges, hogy készülnek valamilyen meglepetéssel, a csapok elzárásával, az ellátó-hálózat lecsapásával, mesterséges járvánnyal, merénylettel, melyben felrobban egy-két nukleáris vagy antianyag bomba. Lehetséges, hogy befutnak az idegeneket, és éhesek. Lehetséges, hogy a Föld börtön, és közeledig az ellenőrzés.

Jöhet komolyabb, tervezett, levezényelt katasztrófa. Jöhet olyan katasztrófa, melynek hátterében az alkalmatlanság áll, semmi más. Lehet a természet működése.

Mit várok 2012 végére? Rosszat semmit. Jót a saját életemben annál inkább. Világvégét nem várok. Ennek jeleit nem látom. Félni nem félek.

Ti mit vártok? Szerintetek mi fog történni 83 nap múlva?

Share

Commentek