Gondoljuk újra a világot

Az emberfeletti

Ne keverjük össze az emberfelettit és a természetfelettit, mert a kettő nem ugyanaz. Az ember egy létezési állapot, az élet egy formája, a természet pedig egy viszony- és keretrendszer. A természetfelettiség jóval magasabb kategória, mint az emberfeletti.

A feljegyzések tanúsága szerint, feltenni azt a kérdést, hogy létezik-e az emberfeletti, soha nem járt különösebb veszéllyel (a feljegyzésekről beszélünk, nem a korlátlan emlékezetről és az időgépekről). A legrosszabb, ami történhetett, hogy a közösség jól megmosolyogta a kérdező tudatlanságát, mivel az arrafelé, akkortájt elterjedt, általánosan elfogadott világnézet egyértelműen megfelelt erre a kérdésre, igennel vagy nemmel.

A kérdezősködés azonban veszélyessé válhatott, ha az illető túlságosan „aktívan” faggatózott, nagyon veszélyessé pedig akkor vált a helyzete, ha bizonyítékokat követelt a válasz alátámasztására. Az efféle kötekedő, szőrszálhasogató alakokkal gyorsan elbántak: néhány röpke évre megóvták őket a napsütéstől, esetleg előreküldték a kis mihasznákat felderíteni a túlvilágot.

De ez még mind semmi. Az ilyesmi előfordulhat, megtörténhet. Ha valaki oly bohó, hogy nem elégszik meg a bizonygatással és helyette bizonyítékot követel, az legyen az ő dolga. Ám van még egy kategória.

Ha bőszen olvasgatjuk a fikciós irodalomnak azt a válfaját, amelyet történelemnek szokás nevezni, nem nagyon találunk benne leírást olyan kultúráról, ahol általánosan elterjedt lett volna az emberfelettiség felé való törekvés. Kisebb, gyűlölt, utólag alaposan lesajnált közösségek léteztek, ahol mindenkinek kötelessége volt túlhaladni az emberi korlátokat, és ezt a törekvést a közösség vezetői is támogatták.

Úgy tűnik, a történelem hajnalától a mai napig, ez a roppant gépezet, amelyben élünk, amelyet rendszernek nevezünk, semmit nem tiltott, irtott, üldözött olyan vehemenciával, mint az emberfelettiség iránti vágyat és tetteket.

Felhozhatjuk, hogy a buddhizmus és a taoizmus funkcionáltak államvallásként erre-arra, de jól tesszük, ha alaposan megnézzük, hogy miféle buddhizmusról és miféle taoizmusról volt szó. Gyakorlatilag szertartásrendszerről volt szó, nem valódi útról. Persze, érthető, hiszen aligha lehetne uralkodni egy nép felett, mely azt vallja: „ami jön, hadd jöjjön, ami megy, hadd menjen”.

Felhozhatjuk a modern kort is, melyben elterjedt a New Age, elterjedt egyfajta okkultizmus, ám megint csak érdemes megvizsgálni ezeket. Gyakorlatilag szertartásrendek, nem utak. Igaz, ma, ha valaki kijelenti, nem akar ember lenni, több akar lenni annál, emberfeletti akar lenni, és erre törekszik is, nem mindenhol zárják be vagy végzik ki. Vannak liberálisabb beállítottságú társadalmak, melyekben az ilyen alakokat csupán elmebetegnek bélyegzik.

Csatoltam nektek egy kis fejtegetést kedves Julius Andan barátunktól. A téma az emberfelettiség mibenléte. Olvassátok el. Letölthetitek: ERRŐL A LINKRŐL.

Bátran teszem fel a kérdéseimet, kíváncsian várom, ki fog bátran válaszolni.

Szerintetek mi az emberfelettiség? Létezik? Elérhető? Érdemes emberfelettivé válni?

Share

Commentek

Előző

Miért van halál?

Következő

Tabu

 1. Nietz-senki

  Saját szempont (csoportosítás) szerint:
  Isten (Őslétező – maga a létezés lénye), magyarul: Ősten (ősvégtelen).
  Teremtők (Elohák)
  Dekedens, fejlődésben visszamaradott lények (Luciferi és Arimáni lények): ördögök.

  Szellemtudomány:
  1. hierarchia (szaturnusz-planéta): Akaratszellemek (Trónok), Kerubok (az egyensúly őrei), Szeretetszellemek (Szeráfok)
  2. hierarchia (nap-planéta): formaszellemek, mozgásszellemek, bölcsességszellemek
  3. hierarchia (hold-planéta): angyalok, arkangyalok (új idők hírnökei), arschék (korszellemek)
  4. hierarchia (föld-planéta): ember

  Ez az egész hierarchikus rend egy fejlődési láncolatról szól – nem egymástól független létezőkről.

  Ha valaki kéri megjelölöm a forrást – de Annak komolyan kell vennie!

 2. Nietz-senki

  Fisher írta:

  De a lélekről hogyan szerzel olyan tényeket, amik elég szilárdak, hogy kizárjanak akármilyen eshetőséget? Na a gond ezzel volt, hogy Alexnek abszolút fogalma sincs mi a lélek, a levegőbe durrogtat (megjegyzem én is, és valószínűleg a legtöbb ember.. és ezzel nincs is gond), de máris kizárt dolgokat. Persze megteheti, hiszen abban hisz amiben akar,

  Csak a lélek és a hit vonatkozásához szeretnék szólni! Senkit és semmit nem akarok megítélni. Se vizsgáló-bírót, de béke-bírót sem akarok helyettesíteni.

  A lélek “megfoghatatlan”: akarat, érzés, képzet, értés. És ezek – amint figyelni próbáljuk magunkat a különféle élethelyzetekben – nem egységesek (lelkiállapotok).
  A hit viszont – bármennyire megfoghatatlan, képtelenség – működőképes. Az emberi benső (finom lény) és környezet egymásra-hatása által. Most olyan esetekre gondolok, amikor nem a saját fizikai test van használva – mert ott is közreműködik a lélek – de ott lehet azt gondolni, hogy pusztán akarati (fiziológiás) tényező működik.
  Az ember akarva-akaratlan visszajelzéseket kap környezetétől, amit nem tud elvonatkoztatni (függetleníteni) saját (szándék nélküli) benső életétől. Ez a tény ébreszti a hitet.
  A régi emberek (néhány évszázaddal korábban) minden egyes ügy mögött Istent sejtettek. Nagyon fárasztó lett volna így Istennek lenni…
  Hiába jött el Jézus Krisztus – az Isten fia – és magyarázta az embereknek a “hit valóságát”. Nem és nem. Továbbra is mindent Istennek tudtak be (vallássá merevedtek). Hiába lett az emberiség nagyobb része materialista (ateista) – akik esetében szintén működik a hit… Mikor ezzel is szembesülni kellett – akkor “megérkezett az ördög”.
  Ha valaki valamit nem ért – ne gyártson elméleteket, inkább legyen türelmes (és körültekintő)!

  Azért a materialisták esetében sem rózsás a helyzet, mert a hit tudattalanul is működik. Ott van a probléma, hogy ahova a hívő Istent képzel – oda a materialista a véletlent “ülteti”. És ez oda vezet, hogy amit nem akar észre- venni; azt katasztrófa esetén sem fogja észre- venni.

  Tehát a lélek működési módja (területe?) a hit.
  Hogyan lehet ily tudománytalan alapokról elindulni? Úgy, hogy kell egy csomó esetet értelmezni! Ezen könnyíthetünk, ha saját eset-tanulmányt készítünk. Személyes átélésre – mindenképp – kell törekedni!

 3. Thirdeye

  Putyin998 írta:

  Kaponya úr ezt sem gondolhatta komolyan,éppúgy mint a többi kommentjét.
  Vagy ő is a te egyik kamureged…

  Miért nem gondolhattam komolyan 😉

 4. Thirdeye

  intergold írta:

  Thirdeye írta:
  48 lájkot kapott az első hozzászólásom ehhez a cikkhez ?
  Ez már emberfeletti
  49.
  Akkor ez mar God-mode…?

  Ez már az :laugh:

  😯 De a díszlájk 🙂 is egyel több 🙁

 5. vilko barnabás

  kaponya jozsef írta:

  ember feletti es termeszet felleti képesegel sokan leteznek. van akinek van de az egiek nem mindenkit valasztanak ilyen az x man cimű film

  csak egyszer szólok pecsenye ne utánozzál

  :pissedoff: :reallypissed:

 6. intergold

  Thirdeye írta:

  48 lájkot kapott az első hozzászólásom ehhez a cikkhez ?

  Ez már emberfeletti

  49.
  Akkor ez mar God-mode…? 😎

 7. Putyin998

  @ Thirdeye:
  Mindet tőlem kaptad,kishaver.
  Hobbiból kattogtattam naponta…. 😛

  Kaponya úr ezt sem gondolhatta komolyan,éppúgy mint a többi kommentjét.
  Vagy ő is a te egyik kamureged… ?:-)

 8. Thirdeye

  😯 48 lájkot kapott az első hozzászólásom ehhez a cikkhez ?

  Ez már emberfeletti 🙂

 9. Thirdeye

  @ Putyin998:

  Miért ne gondolhatná komolyan ?

 10. Putyin998

  kaponya jozsef írta:

  ember feletti es termeszet felleti képesegel sokan leteznek. van akinek van de az egiek nem mindenkit valasztanak ilyen az x man cimű film

  Ezt ugye nem komolyan irtad,Kaponya Józsi?

 11. ember feletti es termeszet felleti képesegel sokan leteznek. van akinek van de az egiek nem mindenkit valasztanak ilyen az x man cimű film

 12. Fisher

  Don Franco998 írta:

  Fisher írta:
  ??????
  Mert nem hisszük el,vazzee!

  Más az,mikor egy kocsmapulton könyökölve ateistoid fejtegetéseket sorolgatnak egymásnak a tisztelt urak és más ez a fórum is.
  Ezt-ugyan nem ebben a formában,de-tőled hallottam.

  Na milyen hülyeségeket hordok már össze, ne is figyelj rám! 😀 (csak viccelek)

  Arra gondolsz esetleg, amikor megjegyeztem, hogy a “azért mer én mondom” elv nem jó meggyőzésre? 🙂 Csak mert itt nem úgy értettem. A gond a ténnyel van. Hitet szerezhetünk és kell is szereznünk (értsd információ, nem zár ki semmit), tehát az oké, hogy nem fogadunk el semmit végső válasznak.
  De a lélekről hogyan szerzel olyan tényeket, amik elég szilárdak, hogy kizárjanak akármilyen eshetőséget? :nerd: Na a gond ezzel volt, hogy Alexnek abszolút fogalma sincs mi a lélek, a levegőbe durrogtat (megjegyzem én is, és valószínűleg a legtöbb ember.. és ezzel nincs is gond), de máris kizárt dolgokat. 🙂 Persze megteheti, hiszen abban hisz amiben akar, csak én meg ezt ilyen formában nem tudom elfogadni, ennek adtam hangot, semmi egyébnek. O:-)

 13. nev3rlive

  @ Thirdeye: ha hiszel imadkozz, ha nem hiszel csodalkozz :laugh: :laugh: :laugh:

 14. Don Franco998

  Fisher írta:

  Ki mondta, hogy az “idegen faj” definíciója: 3D-s világban élő, molekulákból felépülő, szerves test?

  Ha valamit nem tudunk hogy mi, akkor miért keresünk mindjárt tényeket a keletkezésére?

  ??????
  Mert nem hisszük el,vazzee!

  Más az,mikor egy kocsmapulton könyökölve ateistoid fejtegetéseket sorolgatnak egymásnak a tisztelt urak és más ez a fórum is.
  Ezt-ugyan nem ebben a formában,de-tőled hallottam. 😛

 15. Thirdeye

  Fisher írta:

  Ki mondta, hogy az “idegen faj” definíciója: 3D-s világban élő, molekulákból felépülő, szerves test?

  Tudom , szervetlen 😀 pont mint a szökdelő elme . O:-)

 16. Fisher

  Ki mondta, hogy az “idegen faj” definíciója: 3D-s világban élő, molekulákból felépülő, szerves test? :nerd:

  Ha valamit nem tudunk hogy mi, akkor miért keresünk mindjárt tényeket a keletkezésére? O:-)

 17. Thirdeye

  @ Fisher:

  Mondjuk , hogy a fizikai jellemzőinket kikotyvasztották egy laborban . De mi van a tudattal ? Vagy csak progik vagyunk ? 😉

 18. kisboros

  Fisher írta:

  Már csak azért is tetszik mert én hiszek a “teremtésben”, csak éppen nem a szakállas, interdimenzionális Bigbrother által, hanem egy idegen faj által.

  És ezt az idegen fajt ki teremtette?
  Azt mondják, a lélek magasabb (4.) dimenzióbeli.
  Egy a 3D-s fizikai világunkban élő idegen faj hogyan tudna magasabb dimenzióbeli valamit – mondjuk lelket – létrehozni? Nem is látja, nem is tudja értelmezni.
  Szerintem ebből logikusan következik, hogy a fizikai világunkat, így minket is egy magasabb dimenzióból hoztak létre.

 19. Fisher

  @ Don Franco998:
  Tényleg, most jutott eszembe, hogy a hajról én is olvastam már és pont egy hasonló elméletben. Mégpedig, hogy mivel a fejünk sokat volt ki a vízből, oda jól jött a bunda. De ez csak apró kiegészítés, te alaposabb voltál. Egyébként nagyon tetszik, kapsz is egy ajándékot érte! :present:

  Már csak azért is tetszik mert én hiszek a “teremtésben”, csak éppen nem a szakállas, interdimenzionális Bigbrother által, hanem egy idegen faj által. Ősi írások szólnak ezekről kellő mennyiségben és az általad felvetett kérdések csak a jéghegy csúcsát képezik. Kérdések tömkelege állnak bevágva a sufniba. 🙂 Többnyire a mainstream kutatók csak legyintenek, vagy puffognak egyet ezekre a kérdésekre. Ahogy szokták.

  Más valami: észrevettétek, hogy az első kommentelő 34 dislike-ot kapott? Mi a tö…m??? :laugh: :laugh: Duncan cikkajánlatára úgy koldultuk össze a 20 like-ot (tényleg, vajon azóta elfelejtette, vagy nem is teljesült időben?). És akkor még nem is írt hülyeséget, hiszen ha valami ember feletti, akkor az ember által nem elérhető. Amint eléri egy ember, az már csak átlag feletti lesz. Mi ezzel a gond? ?:-)

Vélemény, hozzászólás?

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén