Gondoljuk újra a világot

Mikor van kész?

Mit jelent az, hogy készen van? Mitől lesz kész? Milyen az, ami készen van? Mi a különbség a „készen van” és a „nincs készen” között?

Ostoba, felesleges kérdések, melyeknek már a feltevése is időpocsékolás. Nem igaz?

Nos, elsőre valóban tűnhet így, de ha jobban belemélyedünk a témába, rájövünk, hogy az ezekre a kérdésekre adott egyéni válaszok alapvető fontosságúak életpályánk szempontjából.

Mikor gondolod azt, hogy valami készen van? Mi alapján döntesz úgy, hogy valamit befejeztél, vagy még nem fejezted be?

Háromfajta embert különböztethetünk meg a válaszok alapján: a nyegle, a sikeres és a megszállott.

A nyegle akkor mondja, hogy készen van, ha már elege van, vagy úgy véli, megtett bizonyos mozdulatokat, vagy eltöltött már elég időt azzal a valamivel, és próbál szabadulni tőle. Ha ügyes, ideig-óráig átejthet embereket ezzel, a mímelt munkatempóval, blöffölt eredményességgel, de hosszútávon biztosan nem tud érvényesülni ilyen hozzáállással.

A sikeres ember nagyon sok tevékenységben jut el a befejezésig, odáig, hogy valami „készen van”. A készen van, számára azt jelenti, hogy megfelel az elvárásoknak, kielégíti az igényeket. Lehetséges, hogy nem múlja felül az elvárásokat, vagy nem jelentős mértékben, de azoknak megfelel teljesen.

A megszállott a tökéletesítgetés örökös, véget nem érő köreit futja ugyanazzal a dologgal kapcsolatban. Most már jó, már elfogadják, de még egy kört tesz, hogy kicsit még jobb legyen, még egy kis finomítás, még egy kis csiszolás, még egy kis igazítás. Nem az a szándéka, hogy felülmúlja az elvárást, hanem az, hogy mindent felülmúljon, ami volt, van és lesz. A saját játszmáját játssza, miközben mellette zajlik az élet, mellette megy el a világ.

Tételezzük fel, hogy a feladat mindössze annyi, hogy el kell vinni ebből a valamiből oda 12 darabot. Mi fog történni? A nyegle elvisz vagy négyet, majd elkezd szimulálni, dramatizálni, jelzi, hogy már az ujja is megsérült, és fáj a háta, és késő van, már kész az egész. A sikeres ember elvisz 12-őt, nem 11-et, nem 788-at, hanem 12-őt, mert annyi az elvárás, és neki akkor van készen. A megszállott talán elkezdi végeérhetetlenül tökéletesítgetni a mozdulatot, az elhelyezést, a 12 valami geometriai vagy művészi pozícióját a térben. Lehet, hogy már készen van, de ő biztosan nem fogja azt érezni, hogy kész.

Van egy régi mondás: egy filmet sohasem fejeznek be, csak abbahagynak. Egy filmet az idők végezetéig lehetne tökéletesítgetni, de ebből soha nem lesz bemutató.

A nyegle értékelhetetlen teljesítményt nyújt, a megszállott az univerzum összes idejét elhasználná egy apróságra. A sikeres ember velük ellentétben eléri az eredményeket, és mindenki, vagy a többség számára megelégedéssel zárja le a folyamatot. Ő befejezi, amit elkezd. A nyegle nem fejezi be, a megszállott befejezheti, de nem érzi soha, hogy vége.

Emlékszem, vártam egyszer egy weboldalra. Már készen volt, de nem kaptam meg, mert a készítője azon vacakolt napokon át, hogy mindkét oldalon kicsivel beljebb vegye a margót. Már majdnem megőrültem, már majdnem üvöltöttem, már majdnem a pusztulását kívántam, mert nekem már készen volt, de nem tudtam használni, mert neki még nem volt készen. Amikor hat nap csúszással végre eljutott hozzám, SEMMI különbséget nem láttam a hat nappal korábbi állapothoz képest. Volt különbség, de én nem láttam. Azt a kis pluszt nem vártam el, nem érzékeltem, nem érdekelt. Nem is értékeltem.

A megszállott olyan munkát akart végezni, ami szerinte jó, ami eszméletlenül jó az ő saját kritériumai szerint. Én csak annyit érzékeltem, hogy húzza az időt, totojázik, vacakol, bénázik, idegesít, rabolja az időmet, akadályoz abban, hogy tovább lépjek, és soha, semmikor az életben még egyszer nem akarok ezzel az állattal találkozni sem!

Én is megszállott vagyok. Soha nem fejezek be semmit.

Az Amer-történetek visszatérő momentuma, amikor az ezer éves varázsló kijavít egy hibát a festményén, amit rajta kívül senki nem lát. Csodálatos, nagyszerű pillanat. Szimbolikus. Más nem is lehetne, hiszen gyakorlati értelme nincs, ha egyszer senki nem látja.

A végső háború végén felrobbantanak két 1 kilótonnás bombát Grönlandon. Körülbelül 2 hetem ment el arra, hogy meghatározhassam a kráterek mélységét, átmérőjét, és az egymásba érő kráterek formáját. Hozzátett ez valamit a sztorihoz? Volt, akinek számított? Értékelte ezt akárcsak 1 ember? Ha egyszer milliós példányszámig jutok el, az olvasók 0,00000000001 százalékát érdekelni fogja? Ér ez ennyit?

A bosszú mesterénél körülbelül 160 órát fordítottam arra, hogy eldöntsem, a késszakértő főhős milyen kést használ. A többség számára bármilyen, vagy majdnem bármilyen kés jó lett volna. Persze, lehet, hogy ha egyszer milliós példányban kel el, az olvasók 0,00000003 százaléka azt mondja majd, amikor olvassa, hogy nyammi! Ér ez ennyit?

Amikor A félelem ízében, a vadász Dave Cameron rádöbben, hogy mivel áll szemben, a végigrettegett nap végén reszkető lábakkal lesétál a pincébe, és fegyverszekrényéből kiemeli a Hambrusch Jagdwaffen puskát. Ez a modell létezik, nagyon ritka, a legnagyobb elefántlőszert tüzeli, amit valaha készítettek: .700 Nitro Express. El tudjátok képzelni, milyen munka volt konkrét számot előásni arról, hogy ez a puska mekkorát rúg vissza?

Érzékeltetni akartam, hogy a fegyver micsoda erővel üti meg a lövész vállát, amikor az meghúzza a ravaszt, ezért felkutattam a hátramozdulás energiáját, és összevetettem egy sörétes puska visszarúgásával. Amikor Dave meghúzza a ravaszt, a puskája 7-szer akkora erővel üti meg a vállát, mint amekkora a visszarúgása a legelterjedtebb kaliberű sörétesnek.

Kit érdekel ez? Kinek mond ez valamit? Ha elfogy a The Taste of Fear 1 millió példányban, lehetséges, hogy lesz az olvasók között 15, aki azt mondja majd, hogy nyammi, a többiek egy része észre sem veszi, a másik része meg azt mondja, hogy he?

A megszállottság akadálya a sikernek. Az örök, végeérhetetlen tökéletesítgetés a tudományos kutatáson kívül talán soha sehol nem térülhet meg. Ha az elvárásokat teljesíti, akkor készen van. Ha a többségnek tetszik, akkor jó.

(A tudatlanság is vezethet egyfajta megszállottsághoz, de az nem fejlesztés, hanem változtatgatás. Az ember nem tudja megállapítani, hogy valami hogyan jó, ezért folyton változtatgatja, vagy valami olyan örökös alakításába fog, aminek nincs köze a valódi eredményességhez – például már századszor festi át a “hajó” kilincseit, de a “hajó” még mindig elsüllyed, mert az alapokkal sincs tisztában.)

Ti mit gondoltok erről? Számotokra mikor van valami készen? Mi a kritérium?

Share

Commentek

Előző

A Test, 1. rész

Következő

A Test, 2. rész

 1. Ptah

  itt matatok már mióta ( előtte a guglin kerestem ) és nem találok egy sort sem arról, hogy hol van a bosszú mestere folytatása…

 2. Corsair

  allen27 írta:

  Hmmm…valami nem tetszik a margón…

  Igen. Nekem is furcsa rajta valami. :pirate:

 3. II.Putyin998 cár

  zCevard írta:

  @ II.Putyin998 cár:

  Semmi különös, csak összevetettem a szókészleteteket, és meglepően sok hasonlóságot véltem felfedezni, azonkívül te sem finomkodsz, és otthon vagy a testépítésben.
  Ennyi.

  Persze furcsállottam volna őt éppen itt látni, ilyen névvel.

  Hm.
  A nevet nem én valásztottam.Először egy hülye arab büfés szólitott igy,aztán rajtam ragadt.Azóta változott már,csak itt a blogon maradt a Putyin,de lehet hogy megviccelem magamat egy újabb hülyeséggel.A 998 tag maradni fog,mindenképpen.Az a lényeg.

  Bunny szókészletét nem ismerem,viszont ha te igen,ez azt feltételezi,hogy az olvasója vagy.
  Mivel ez igy akár on-topik is lehet,hát rajta!
  Kérdés:mikor van valami kész?Mikor vannak meg a válaszok?

  Ha felteszünk egy kérdést mondjuk példának okáért Bunny-nak?
  Miért?
  Ő miért szavahihető?
  Miért tekintély?
  Hol a mögötte álló tudásbázis?
  Azért mert olvasott a rovata?
  Sok hülye még hülye marad,legfeljebb hangosak,ugye?
  Azt mondod ért a testépitéshez?
  Hol vannak az eredményei?
  De ami azt illeti,bármelyik önjelölt,iskolázatlan “szakértő”,miért lehet tekintély?

  Bunny még otthon éhezett apukája mellett,mikor én már szintmenő voltam a fiatalkorú előzetesben(a harmadikon volt egy keményebb srác-a büntársam-de felnőttként lefejeltem őt is).Nagyobb és erősebb voltam Bunny-nál már 20 éve is.De ez nem érv.

  Viszont alapvetően,ha mondjuk a fekvenyomásról akarok tudni valamit,akkor egy olyan embertől kérdezem meg,akinek ez a szakmája,nem?Egy erőemelőtől,aki 275öt nyom,és nem 100 kilóval vergődik.
  És még ez sem garancia semmire,mivel ettől még lehet hülye,csak jó adottságai vannak.Viszont,ha az eredményei mellett még számos sportolót edz és készit fel versenyekre-mondjuk 20 éve,akkor már lehet némi fogalma a dolgokról.

  Ha fáj valamim,mondjuk a vállam,mert gyúrok és balfasz vagyok hozzá,akkor sem Tozót vagy Bunny-t kéne megkérdeznem(mivel nekik is fáj).Ők csak laikusok,műkedvelők,mindegy mit állitanak magukról.
  Egy gyógytornász tizenévekig tanulja ezt.Nyilván többet ért hozzá,főleg,ha mellette aktivan sportol is.Nekem az ő véleménye számitana inkább.

  Bunny rovatát sokan olvassák,néha én is,mert vicces.De nem kérnék tőle tanácsot,mert amatőr és érzelgős.
  Győzikét is sokan nézték,mégis csak egy köcsög,nem?Nem tekintély.

  De ne sportoljunk;azért mert láttad,hogy Mel Gibson a filmben összekötötte a pirosat a kékkel,meg elvágta a sárgát,akkor már biztos,hogy meg mernél próbálni az életben hasonlóképpen hatástalanitani egy bombát?

  Ez a bajom az összes tanácsadóval,minden hogy táplálkozás,edzés vagy akármi.
  A testépitő és kettlebell “szakértőket” kétnapos,hétvégi kurzusokon képzik,hozzájuk hasonló laikus hülyék(nem attól hülye hogy laikus,hanem attól hogy ezzel nincs tisztában)-jó esetben.Van hogy csak egy két órás szemináriumon.

  Ezt vesd össze tizenöt-húsz év tanulásával.

  Ha olvassuk Duncan könyveit,akkor tanuljunk is tőle pár alapelvet.Ez fontos véleményem szerint.
  Tegyünk fel kérdéseket-MINDIG.Miért,miért,miért,miért…?
  Aztán a kapott válaszokat érzelmek nélkül elemezzük,ha mód van rá.
  Aztán döntsünk,hogy mikor mi van készen-ha készen lehet egyáltalán.

  Bunny és Győzike meg bekaphatja.

 4. II.Putyin998 cár

  @ Akilor:
  Ez a komment a következővel együtt elkerülte a figyelmemet.

  A nemi szerepeknek nem lényeges része a főzés.Sőt,még csak azt sem mondom,hogy mindenkire rá kéne húzni ezeket a sztereotipiákat.De egy PÁR attól lesz PÁR,ha egységet alkotnak.Ha kölcsönösen egymás hasznára vannak,akár csak érzelmileg vagy az élet minden területén.
  Nyilván egy feminin palinak mások az igényei,mint egy magamfajta bunkónak.
  Dél-Franciaországban élek évek óta.A francia nők,kivétel nélkül(tehát francia,nem arab bevándorló 😀 )adnak magukra,még idősebb korukban is.Figyelnek a sminkre,az öltözködére stb.Ez kivülről nézve azt jelentheti bárkinek,hogy ezek aztán nők a javából.

  Pedig lópikulát.Egy nő nem attól nő véleményem szerint,hogy 55 évesen még bulizni jár,félméteres vakolattal a pofáján,napi két órát vigyorog a tükör előtt,de a konyha meg ragad a kosztól.Mert a képlet másik fele ezt mutatja.
  Sajnos minden esetben.

  Aztán itt van még a hormonrendszerünk is,ha már homo sapiensek vagyunk(nem mindenki az a blogon,de cégtitkokat nem árulhatok el)
  Ne kelljen ezt részletezni,nem emancipáció és tolerancia kérdése ez,hanem ezt dobta a gép.
  Az a nő,aki egészséges alapvetően,az csak a nő szerepben érezheti jól magát.(bár ez csak gyakorlati tapasztalat,nem végeztem kutatásokat).
  Persze ott vannak a sportoló nők ellenpéldának,de nézz meg egy nőt,aki könnyen szül,csinos és jól érzi magát nőként és hasonlitsd össze a testfelépitését és az életvitelét egy sprinter nővel vagy bármilyen sportoló nővel.(ne hobbistával,hanem olyannal aki eredményes a sportjában)

  A sportos csajok nem attól férfiasodtak el,hogy sportolni kezdtek,hanem azért lettek sikeresek a sportjukban,mert az adottságaik erre predesztinálták őket.De ők nem tudnak könnyedén szülni és az élet egyéb területén is szenvednek attól az érzéstől,hogy nem tudnak igazán nők lenni.
  Nyilván forditva is igaz ez,rájuk is sokan irigykednek,de ez érzelmi alapon történik,nincs mögötte semmi egyéb.

  A nőies nő a testfelépitésénél fogva alkalmatlan a kiemelkedő sporteredményekre.Tud javitani az egyéni teljesitményein(sőt kellene is minden esetben)de egyszerűen nem veheti fel a versenyt egy férfias nővel,egy férfi teljesitményét pedig abszolút meg sem közelitheti.
  Vannak gyermeteg ellenérvek mindig;teszem azt hogy “Takács Aranka is nézd meg,súlyemelő érmes versenyző volt,mégis milyen”csinos” és háromszor szült..” vagy hogy “nézd meg azt a sprintercsajt,nekem tetszik-szerintem nőies”-blaa-blaa-blaaaa….
  Aki ilyet mond az még szűz,vagy csak szar női voltak,vagy burnyák,esetleg ezek kombinációja 2:1es arányban. 😀 😀 😀

  Tank Arankákat kivánok neki egész életére. :laugh:

  Biológia,első osztályos szint.A széles csipőcsont megkönnyiti a nőnek a szülést,viszont megneheziti a sporteredményeket.A keskeny(férfias) csipőszerkezet megkönnyiti a sportolást,viszont megneheziti a szülést.Ezek a csipőszerkezeti adottságok a születéskor már megvannak.Egy utánpótláskereséssel foglalkozó gyereksportorvos erről órákat tudna mesélni.

  A lelki beállitottság már más kérdés.A logikus gondolkodás nem mindenkinek erőssége,sőt széllel szemben is sokan szeretnek pisálni.
  Csak az szánalmas.
  Például”mert aszontam”,”de én akkor is” és hasonlók…biztos ismersz ilyeneket te is.
  Attól még jó eredmény nem születik,csak szar és akkor jönnek a csalódások.Féllábú ember fogadja el,hogy fél lába van,ne akarjon magasugró vébét nyerni.
  Versenyezhet-csak a féllábúakkal.

  A kommentek hangvétele részemről,ha bántó akkor sem komoly.Ha valamiért ideges lehetek,az mindig kivülről jön,nem a blogról.
  Másfelől hülyeségre hülyeség a válasz,nem?
  Nem köll ezen megsértődni. 😎

 5. Nietz-senki

  Great írta:

  Putyintól azt várják, hogy rendet tartson, ő azt várja, hogy megfizessék érte. Amíg rendet tart és megfizetik, minden rendben van. Ha nem tart rendben vagy nem fizetik meg, akkor jönnek a problémák.

  Duncantől azt várják, hogy jó történeteket írjon, ő azt várja, hogy megfizessék érte. Amíg jó regényeket ír és megfizetik érte, minden jó. Ha sz@rt ír vagy nem fizetik ki, ott jönnek a bajok.

  “Rend a lelke mindennek” és “távolról sem” kötözködni akarok.

  Nem egyszer volt alkalmam tapasztalni olyan élethelyzeteket (különösen apósom részéről 10-15 éve); amikor a rend szeretete túlnőtt minden lelki tényezőn.
  Persze a lélek az láthatatlan – mit kell azzal foglalkozni(?)

  Most világunk egyre erősödő rendjét egy (vihar előtti csend) káosztól való félelem tereli “megalomániába”.
  Aminek pusztulni kellene – Az inkább terjeszkedik, belekapaszkodik mindenbe… hogy aztán magával- ránthasson mindent.
  Lehet látni a centralizációs törekvéseket. Persze, mert nem tudják, hogy hova tovább. A kapitalizmus felzabálta saját fejlődési perspektíváit – ugye a nagy versenyben.

  Van egy érdekes mondás: “egyetlen hópehely sem érzi magát felelősnek a lavináért”.

  Érdemes elgondolkodni ezen!
  – meg ugye az én dislyke-jaimon.

  Nem mondom, hogy csak Te szeretsz engem ennyire.
  Azt sem kell gondolnod, hogy az emberiség pipogyaságát – bele-értve engem is – a Te számládra akarom terhelni.

  Szerintem az újítás lehetősége az élet sok területén fenn-áll.

  Egyszer feleségem azt találta mondani: “nem értem – Akik konditermet üzemeltetnek – Azok miért nem indukciós gépekkel teszik? Még az árból is tudnának engedni – a rezsi jelentős részét ki tudná váltani.”

  Az ilyen speciális erőgépeket külön tervezni kellene – de miért nem hallunk ilyenről?

  A végszó a kapitalizmusé…
  nyugodtan elhihetjük: ez kész van!

 6. zCevard

  @ II.Putyin998 cár:

  Semmi különös, csak összevetettem a szókészleteteket, és meglepően sok hasonlóságot véltem felfedezni, azonkívül te sem finomkodsz, és otthon vagy a testépítésben.
  Ennyi.

  Persze furcsállottam volna őt éppen itt látni, ilyen névvel. :rotfl:

 7. Akilor

  II.Putyin998 cár írta:

  Nem világnézet,hanem vélemény.
  Félre lett értve,de sebaj.Engem nem izgat.
  A feleségem egy igazi nő.Nőies.Szeret nő lenni.Jól érzi magát a nőszerepben.
  Kiválóan főz.Van olyan ismerősünk több is,akinek szintén főz néha,csakhogy az is egyen valami normálisat.
  Szereti a házimunkát.
  Szereti a gyerekeket.
  Mindemellett a munkájában is sikeres,kitartó és következetes.

  Nekem ő a viszonyitási alap.

  Neki meg én.
  A nő legyen nő,tudja magáról hogy nő.Tudja mik a kvalitásai.Ez nem hátrányos megkülönböztetés és nem filozófia.
  Vice verza is igaz;a férfi legyen férfi.

  Ez a világ már csak ennyivel is rengeteget nyerne,ha a nemi szerepek visszakerülnének a helyükre.

  Na most fordítottál a véleményemen egy kicsit magaddal szemben. Nem vagyok annyira rendszeres olvasója a fórumnak, mint szeretném, de eddig az írásaidban az agresszív nyersséget fedeztem fel túlnyomórészben, nem az ilyen ésszerű válaszokat, mint amit most kaptam. Lehet, hogy csak a megfelelő embernek kell válaszolnod? 🙂

  Na de: A mai világ és a klasszikus nemi szerepek már nem járnak kéz a kézben. Régen kicsit rá lett erőltetve az emberekre, hogy te nő vagy, te főzz, na meg nevelj gyereket, te meg férfi vagy, szóval legyél erős és keress elég pénzt a család eltartásához. Személy szerint ezekkel a nemi szerepekkel nem teljesen értek egyet. Senki nem születik úgy, hogy pl. tud főzni, sőt szerintem az emberek jó része nem is jut el arra a szintre sem, hogy szeressen főzni. Itt a kérdés, hogy van-e affinitása az illetőnek, esetleg van-e rá szükség. Manapság nem probléma ha a férfi tud főzni és szerintem nincs is vele gond. Nem mondom hogy én ide tartozok, de ha van kedvem, akkor nekiállok bárminek. A párom szintén nem született főzőmesternek, de ha kell, bármit megcsinál. Szerintem az ilyen munkamegosztás egyáltalán nem ront a világon. A szüleimen láttam elég “nemi szerep megnyilvánulást”, amikor is a nő hazajön a munkából, főz, mos, takarít, gyereket nevel, stb. a férfi pedig hazajön a munkából és sör+TV kombóval piheni ki magát. Szóval hogy is van ez?

  Kicsit lehet átment a blog ki tud főzni témába, de itt a fő téma a nemi szerepek szerintem – na persze az is, hogy mikor van kész a kaja 😉

 8. allen27

  Hmmm…valami nem tetszik a margón… 🙂

 9. aelod

  II.Putyin998 cár írta:

  Nem és még csak jóban sem vagyok vele.Kicsivel több,mint egy éve feltettem neki egy kérdést a builder fórumon.Normálisan válaszolt is,csak hülyeséget.Tőle saját magától idéztem egy választ ugyanabban a témakörben neki(homlokegyenest mást mondott ugyanarra)erre leanyázott és törölt
  Sebaj.

  nem komplett az a manus az fix

 10. II.Putyin998 cár

  Akilor írta:

  II.Putyin998 cár írta:

  Asztarte írta:

  @ II.Putyin998 cár:

  No comment….

  Mert?
  Azért,mert nem tudsz főzni vagy azért,mert feminista vagy?
  Gondolom az lett volna fasza,ha ilyeneket irok,hogy:jájj,de fájin vágy,kedves Ákilór!Milyen igázád ván Ne főzzünk ezeknek a genyóknak!
  Vagy miről “no comment”-elsz?
  Szerinted egy nőnek mi a dolga igazából?
  Mammutra vadászni?

  Azt a mindenit! Ekkora hímsoviniszta dumát rég nem hallottam, ez még nálam is majdnem kiveri a biztosítékot, peddig én is férfi vagyok. Érdekes világnézet Cár Úr.

  Nem világnézet,hanem vélemény.
  Félre lett értve,de sebaj.Engem nem izgat.
  A feleségem egy igazi nő.Nőies.Szeret nő lenni.Jól érzi magát a nőszerepben.
  Kiválóan főz.Van olyan ismerősünk több is,akinek szintén főz néha,csakhogy az is egyen valami normálisat.
  Szereti a házimunkát.
  Szereti a gyerekeket.
  Mindemellett a munkájában is sikeres,kitartó és következetes.

  Nekem ő a viszonyitási alap.

  Neki meg én.
  A nő legyen nő,tudja magáról hogy nő.Tudja mik a kvalitásai.Ez nem hátrányos megkülönböztetés és nem filozófia.
  Vice verza is igaz;a férfi legyen férfi.

  Ez a világ már csak ennyivel is rengeteget nyerne,ha a nemi szerepek visszakerülnének a helyükre.

 11. II.Putyin998 cár

  zCevard írta:

  @ II.Putyin998 cár:

  Nem te vagy Drugs Bunny?

  Ha nem, akkor se vedd sértésnek a feltételezést, mert nem annak szántam. Ellenkezőleg.

  Nem és még csak jóban sem vagyok vele.Kicsivel több,mint egy éve feltettem neki egy kérdést a builder fórumon.Normálisan válaszolt is,csak hülyeséget.Tőle saját magától idéztem egy választ ugyanabban a témakörben neki(homlokegyenest mást mondott ugyanarra)erre leanyázott és törölt 😀
  Sebaj.
  De hogy jön ez ide?

 12. Thirdeye Magister

  Great írta:

  Szerintem benned rengeteg sértődöttség van, jó szívvel csináltál dolgokat, amit nem értékeltek, kényszerítettek valamire, amit nem akartál megtenni.

  Ebbe beletrafáltál , tényleg így van . 😐

  Great írta:

  Tegyük fel, hogy fejedbe veszed, le akarsz fogyni, erősödni akarsz, jobb állóképességet akarsz. Lesétálsz hozzám,………

  Oké , nem értetlenkedek tovább . 🙂

 13. Great

  Thirdeye Magister írta:

  De mi van , ha valaki annyira lázadó , hogy nem akar másoknak megfelelni ?
  Nem akarja ahhoz igazítani az életet , amit mások diktálnak .
  Hogy mit vesznek meg , vagy mit nem .
  Persze tudom , hogy ha valaki meg akar élni , akkor úgy kell tennie ahogy leírtad .
  De ha mégsem ezt teszi valaki , akkor sikertelen és nyomorultnak kell éreznie magát ? Csak kérdezem .
  Mert úgy veszem észre . hogy itt a siker egyoldalúan van értelmezve .

  Szerintem benned rengeteg sértődöttség van, jó szívvel csináltál dolgokat, amit nem értékeltek, kényszerítettek valamire, amit nem akartál megtenni. Ezért nem veszed észre a lényeget.

  Tegyük fel, hogy fejedbe veszed, le akarsz fogyni, erősödni akarsz, jobb állóképességet akarsz. Lesétálsz hozzám, megveszed a havi bérletet, cserébe a hónap minden napján jöhetsz, van villany, van víz a csapban, zuhanyozhatsz, korlátlanul ihatsz szűrt vízet, használhatsz minden gépet, súlyzót, futópadot, válaszolok a kérdéseidre, összerakom az edzéstervedet, megnézzük, milyen gyógyszereket szedsz ha szedsz, azok bezavarnak-e az anyagcserébe, beállítjuk a táplálkozásodat, néha friss gyümölcsturmixot is kapsz, bónuszként időnként láthatod a gyönyörű feleségemet is, persze csak messziről, közelről már fajni fog. Ezt mind kapod, eléred a célokat, amik miatt eljöttél, én ezt teszem hozzá a te életedhez, te meg azt teszed hozzá az enyémhez, hogy kifizeted a bérletet. Mi a baj ezzel? Azt kapod, amit kértél, én azt kapom, amit kértem. Baj akkor van, ha nem kapod, amiért fizetsz, vagy nem fizetsz.

  Putyintól azt várják, hogy rendet tartson, ő azt várja, hogy megfizessék érte. Amíg rendet tart és megfizetik, minden rendben van. Ha nem tart rendben vagy nem fizetik meg, akkor jönnek a problémák.

  Duncantől azt várják, hogy jó történeteket írjon, ő azt várja, hogy megfizessék érte. Amíg jó regényeket ír és megfizetik érte, minden jó. Ha sz@rt ír vagy nem fizetik ki, ott jönnek a bajok.

  De mondok olyat is, amiben nincs pénz. Asszony elvárja tőlem, hogy ne legyen rajtam súlyfelesleg, én elvárom tőle ugyanezt. Ez nálunk fontos. Ha elkezdenek eltűnni a bordák a hasamról, asszony elkezd tésztát és fagylaltot enni. Ilyenkor bele kell húznom és akkor abbahagyja.

  Hozzáteszünk egymás életéhez, természetes. Ott borul az egész, amikor valaki elkezd csalni és okoskodni.

 14. balisto

  Akilor írta:

  Igen, a mai érintőképernyős készülékekben van egy közelségérzékelő szenzor, ami ha a füledhez emeled a telefont, elsötétíti a képernyőt, hogy a füleddel ne nyomkodd el…

  Jajdeokoska! Köszi szépen!
  Tudod, amikor telefonálok a nálam okosabbal (készülék), akkor nem látom, hogy elsötétül vagy nem! Ugye, a szemem nem a fülem. Na.

 15. Thirdeye Magister

  ” A bosszú mesterénél körülbelül 160 órát fordítottam arra, hogy eldöntsem, a késszakértő főhős milyen kést használ. A többség számára bármilyen, vagy majdnem bármilyen kés jó lett volna. Persze, lehet, hogy ha egyszer milliós példányban kel el, az olvasók 0,00000003 százaléka azt mondja majd, amikor olvassa, hogy nyammi! Ér ez ennyit? ”

  Hát ezért lett ez főzős topik . A kés meg a nyamm szavakból félreértették az egészet :knife: :eat: :laugh:

 16. Thirdeye Magister

  Great írta:

  A sikeressséghez azt kell nyújtani, amit akarnak, amit elfogadnak, megvesznek, amiért fizetnek, nem kevesebbet és nem többet.

  De mi van , ha valaki annyira lázadó , hogy nem akar másoknak megfelelni ?
  Nem akarja ahhoz igazítani az életet , amit mások diktálnak .
  Hogy mit vesznek meg , vagy mit nem .

  Persze tudom , hogy ha valaki meg akar élni , akkor úgy kell tennie ahogy leírtad .
  De ha mégsem ezt teszi valaki , akkor sikertelen és nyomorultnak kell éreznie magát ? Csak kérdezem .

  Mert úgy veszem észre . hogy itt a siker egyoldalúan van értelmezve .
  Számomra az a siker , ha valaki jól érzi magát a bőrében , akkor is ha a kutya sem figyel rá oda . Máskülönben külvilágfüggők leszünk , és azt hisszük szabadságnak ha mi választhatjuk meg a zsinór színét amin rángatnak minket . :rainbow: :handcuffs:

  Érted a felvetést .

 17. c d

  Nietz-senki írta:

  Mi akart az lenni?

  Pontosan. Mi akart az lenni, amit Great írt? Az én tippem, hogy jósnak állt. 😀

Vélemény, hozzászólás?

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén