PW

Ezúttal jelszó nélkül.

Ez nem egy olyan igazi cikk, nem folytatás, csupán egy megfigyelés, amit fontosabbnak tartok ide tenni, mint megemlíteni futólag kommentben.

Megfigyelés

Évekkel ezelőtt felfigyeltem valamire, érzés szinten, de nem csodálkoztam rá igazán, nem is fogalmazódott meg bennem. Néhány hónappal ezelőtt azonban igen, megtörtént, rádöbbentem, hogy van itt valami, és azóta tudatosan figyelem mindenhol, hogy lássam, mennyire tekinthető általánosnak, amit észrevettem.

Arra jutottam, hogy vannak ugyan kivételek, de a megfigyelés alapján megfogalmazott szabály ÁLTALÁNOSSÁGBAN érvényes.

A szabály

Hasonló vagy azonos testtípussal rendelkező nőkből és férfiakból lesznek párok.

Ez a szabály nem egyetemes, hanem csak általános, vagyis általában igaz, de kivételek vannak.

A jelenséget heteroszexuális felállásban figyeltem meg, lehetséges, hogy homoszexuális kapcsolatban is igaz, ezt nem tudom.

Ritka kivételek

Láttam kivételeket, természetesen. Ültem egyszer egy étteremben, a mellettem lévő asztalnál épp ebédelt két pár: kövér fiú – sportos lány, kövér lány – sportos fiú felállásban. Még ennél is érdekesebb volt, hogy a sportos lány és a sportos fiú testvérek voltak, ahogyan a kövér lány és a kövér fiú is. Láttam hatalmas darab, kövér nőt apró, vézna férjjel. Láttam kisportolt férfit kövérkés nővel. Láttam sok mindent, sokféle kivételt.

Tekintsünk most el azoktól az esetektől, amikor érdekből vagy kényszerből jön létre a kapcsolat. Például szép nő hozzámegy a kövér férfihez, mert a fickó gazdag, a nő a feleségszerepet jól fizető munkaként, állásként fogja fel.

Ti jöttök

A szabály még egyszer: általában hasonló vagy azonos testtípussal rendelkező nőkből és férfiakból lesznek párok.

Van elképzelésem arról, hogy erre mi a magyarázat, nem mondanám elméletnek, inkább csak ötlet. Nem írom le, hogy ne befolyásoljalak titeket.

A véleményetekre vagyok kíváncsi: szerintetek mi a magyarázat?

Share

Commentek