Gondoljuk újra a világot

A Szex, 2. rész

Titkos Tanfolyam a Nőkről

A könyveim révén megismertem két nőt, akik számára a nőiesség rendkívüli fontossággal bírt (többet is megismertem, de most csak erről a két bizonyos nőről van szó). Mindketten falták a férfiakat, vagy, ahogyan ezt ők megfogalmazták: keresték az igazit. A falatozás soha nem fajult promiszkuitássá vagy kurválkodássá, de ha valaki nem vált be, attól megszabadultak. Amikor kiderült, hogy mindkettőjüknek vannak írói ambícióik, azt találtam ki, hogy nem pénzt kérek tőlük, hanem tanítást: én írni tanítom őket, ők meg engem a nőkre.

A kölcsönös oktatás elkezdődött, és bár sajnos nem jutottunk a végére, volt mit profitálnom abból, amit hallottam. Mindezek közül két dolgot leírok nektek, a többit jól megtartom magamnak.

1. A nők hazudnak

A nők hazudnak – arról, hogy mit akarnak, mire vágynak, mit keresnek. Ugyanis nem tudják. A kitalált paraméterek csupán viszonyítási alapok, vagy álmok, és nem kell őket komolyan venni.

Azt tanultam, hogy nem számít, mit akar egy nő, milyen férfit keres, milyen magasat, hány éveset, milyen szemszínt, milyen hajszínt stb., ezek vagy ezek többsége valójában nem fontos. Nem kell velük foglalkozni.

Társkereső oldalakon teszteltem a tételt. Megkerestem öt olyan nőt, akik tetszettek nekem, és akik elvárásai közül semminek nem feleltem meg. Egy nem válaszolt, egy elküldött szemészhez, három azt mondta, hogy ok. Semmilyen nagy következtetést nem akarok levonni ennyi megfigyelés alapján, de az biztos, hogy a tételben van valami.

A nők tehát hazudnak.

Hát még a férfiak… Tizenévesen rengeteg szűz fickót ismertem, akik váltig hangoztatták, hogy náluk csak egy Sandra, Samantha Fox vagy Kim Wilde típusú nő jöhet be, aztán legtöbbször az első érdeklődő csaj lett az istennő, aki távolról sem hasonlított az ideálokra.

2. Az ígéret a döntő

Szeretek provokatív lenni, sokszor meg sem tudom állni, és olyan is van, hogy azért csomagolom provokációba a kérdésemet, hogy ne érződjön belőle annyira az érintettségem.

A két tanárnőtől (civilben egyikük sem az volt) megkérdeztem, hogy mi van akkor, ha nagyon tetszik nekik egy fickó, és már a hálóban derül ki, hogy testi fogyatékos. Kérték, hogy pontosítsak, erre azt mondtam, hogy még huszonöt centi sincs.

Maga a téma felvetése lefárasztotta őket, annyira, hogy majdnem bealudtak tőle. Utálták, ha egy férfi bármilyen módon előhozakodik vele. Azt mondták, voltak pasasok, akiket elküldtek, de többet azért, mert túl nagy volt, mint azért, mert túl kicsi.

Kérdeztem, mi van akkor, ha ruhában jobban néz ki az illető, mint anélkül, mert ruhában nem látszik a súlyfelesleg, vagy nem annyira. Az összes ilyen jellegű kérdésemre összefoglaló választ adtak, mely szerint az ígéret a döntő.

Ez azt jelenti, hogy ha a nő látja a férfit meztelenül, és a teste látványától nem megy el a kedve a szextől, akkor a szex sikere nem a férfi testének paramétereitől függ.

Az ígéret elvét azóta egyszer használtam, és teljesen jól működött: egy olyan nőnél, aki elől korábban elfutottam volna, mert bár őt a szépségeszmények közé sorolom, magamat nem.

A pornó

Nem az a kérdés, hogy a pornó hogyan adja el saját magát, mert ez egyértelmű: stimulációval. Az a kérdés, hogy mi a pornó maga?

Amit ezekben az újságokban, filmekben látunk, annak mi a szerepe?

Ezek a megtestesült álmok, ábrándok, fantáziák, ideálok, minták, célok?

Ez az, amire a nők és a férfiak valójában vágynak? Ezt keresik, hajszolják mindenhol?

A pornó mutatja meg az igazit, amilyen idealizáltan lennie kellene a szexnek?

Vagy a pornó nem szex, nem szeretkezés, hanem sokkal inkább bizonyosfajta attrakció, cirkuszi mutatvány, melyben az akrobaták a közönség lenyűgözése céljából mutatják be számaikat, és nem azért, mert ennél jobb semmi sem lehet?

Minden férfi, akit a pornóról kérdeztem, látott már pornófilmet, és nagyon kevés kivételtől eltekintve, szerettek volna olyan adottságokkal rendelkezni, mint az azokban szereplő férfiak. Ezzel szemben az általam megkérdezett nőknek csak elenyésző hányada látott pornót életében, akik láttak már, azoknak az volt a véleménye, hogy amit a pornó bemutat, az fájdalmas és megalázó a nők számára.

Mi a pornó? Van, vagy volt valaha társadalmi funkciója? Valamikor régen szexuális felvilágosítás volt, és a pornó ennek a vadhajtása, ami már nem is emlékeztet a hajdani ősre?

Számomra (hangulatomtól függően) megmosolyogtató vagy dühítő, amikor pornószínészről és pornószínésznőről beszélnek. A színész(nő) a szín-művész szó rövidítése, a szín előadóteret jelent, mint például a szín-ház szónál. A színművész olyan művész, aki szerepeket játszik, alkot meg.

Számomra csak pornókurva létezik, nemtől függetlenül. A kurva olyan valaki, aki pénzért szexszel. Ha egy kurva meg az ügyfél lezavarnak egy gyors menetet valahol, akkor az az, ami. Ha felvétel készül róla, akkor a felvétel hirtelen művésszé tenné őket, és amit csináltak, azt művészetté?

Tehát, ha én lepuffantok egy embert, akkor gyilkos vagyok, de ha felvétel készül róla, akkor színész? A felvételt pedig nem a bíróságon mutatják majd be bizonyítékként, hanem a moziban filmalkotásként? És akkor engem nem lecsuknak gyilkosként, hanem meginterjúvolnak színészként?

Mit akarnak a nők?

A nők a legjobbat akarják. Pontosabban: A Legjobbat.

Nem a leghelyesebb lovászfiút, nem a legvállasabb henteslegényt, nem a legudvariasabb tanárurat, nem a legrendesebb hivatalnokot, hanem A Legjobbat. Azt a férfit, aki A Legjobb – MINDENBEN.

Ez tény.

Mindezt 3 tényező befolyásolja.

EGY: milyen elképzelései vannak arról, hogy mi a legjobb?

KETTŐ: mit gondol arról, hogy számára mi a legjobb, amit megkaphat?

HÁROM: érzelmek.

Tehát minden nő A Legjobb férfit akarja, e három tényező alapján.

Rövidtávon az érzelmek a legfontosabbak, hosszútávon viszont azok lesznek a legkevésbé fontosak. Az ember előbb-utóbb felébred, az érzelmek intenzitása csökken, akár el is múlhat. Aztán ott találja magát egy kapcsolatban, aminek semmi köze ahhoz, amit akart, és amiért feladta saját magát. Nem hiába mondják, hogy az ébredés fáj.

Az, amit a férfiak akarnak, az ugyanaz: A Legjobb nőt, és ez “a legjobb” az ideáktól, az önértékeléstől és az érzelmektől függ.

A vámpír

Mostanában vontam le azt a következtetést, hogy a nők vámpírok. Ezt szomorúan állapítottam meg, ami ellen valahogyan próbálok tenni.

A nő vámpír, aki csodálattal táplálkozik. Csodálatra van szüksége ahhoz, hogy éljen, és ez kiszolgáltatottá és gyengévé teszi.

Szörnyű, hogy mennyi mindent el lehet érni egy nőnél csodálattal, csodálat kifejezésével. Persze, tudni kell, kinél mit érdemes csodálni. Egy gyönyörű nő inkább csak ásít a szépségéről szóló litániát hallva, ahelyett, hogy elalélna.

Ismertem egy húszas évei elején járó egyszerű, átlagos nőt, aki folyton be akart szervezni egy bizonyos vallási csoportba. A nő annyira intellektuális próbált lenni, hogy gyakorlatilag aszexuálissá vált, a legkisebb nőiességet is próbálta elrejteni; a járása, a mozdulatai a totális nemtelenséget mutatták.

Amikor rossz kedvem van, az nálam néha átmeneti gátlástalanságban nyilvánul meg. Persze, ki mit nevez gátlástalanságnak… Az eddigi utolsó összefutásom ezzel a nővel épp egy ilyen hangulatban kapott el, megint próbált beszervezni, én meg azt mondtam neki, hogy ő olyan jó csaj, hogy a végén csak miatta fogok bemenni abba a felekezetbe. Gyűlölöm az ilyen üres dicséreteket. Na, és mi történt? Hihetetlenül idétlen módon vihogott.

Soha nem láttam nőt előtte és azóta ennyire szánalmasnak.

Ez a csodálatéhség, komolyan mondom, már nekem fáj.

Eszmények és ideálok

Peter Paul Rubens 1577-ben született és 1640-ben halt meg. Rembrandt és ő voltak koruk legmeghatározóbb művészei Európában. Festményein látható nőalakok, aktok (Bundácska, A három grácia stb.) a kor nőideálját jelenítették meg. Az úgynevezett „rubensi szépség” mai szemmel nézve elhízott, kövér, egészségtelen női alkat.

A 17. század nőideáljai ma szemlesütve, szégyenbe burkolózva lépkednek az utcán, miközben a kor legelterjedtebb nőideáljai királynőként vonulnak, vágyakozó pillantások kereszttüzében. A mai felkapott, karcsú, magas nők Rubens korában betegesen véznának, nőietlennek tűntek volna, és abban a korban ők jártak volna szemlesütve. (Természetesen túlzok egy kicsit, a hatás kedvéért.)

Sok mindent kihozhatunk a testünkből, megfelelő bánásmóddal, táplálkozással, sporttal, életvitellel, de van egy határ, amin nem léphetünk tovább (a „tudomány mai állása szerint”).

Peter Dinklage színészként óriás, de emberként 135 centi magas – egy olyan világban, ahol a magas férfi az ideál, neki nincs hely, mert nem elfogadható. Hiszen bármit tesz, nem lesz 190 magas soha.

Egy nő, aki csontozatilag nagyobb darab, aki még akkor sem lesz Kate Mosst idézően karcsú, ha 1 gramm háj sem lesz a testén, bármit tegyen is, nem képes arra, hogy alkatilag megváltozzon. Ha az ideál a vékony nő, ő nem kell.

Hozhatnék bármennyi példát, biztos vagyok benne, hogy értitek. Bármilyenek is vagyunk, biztos, hogy volt, van, lesz olyan közösség, ahol az ideál annyira más, mint amilyenek vagyunk, hogy nem tudunk ahhoz hasonlóvá válni, akármennyire is szeretnénk.

Minden eszménykép, ami nem olyan, mint amilyen én vagyok, bánt engem, mert csökkenti az esélyeimet. Bánt engem, mert alkalmatlannak tüntet fel. És ha alkalmatlannak tüntet fel, akkor ez azt jelenti, hogy egyre többen és többen fognak alkalmatlannak tekinteni az ideál miatt.

Mi van akkor, ha végül az ideál, az eszménykép, ami egészen más, mint amilyen én vagyok, olyan mértékben válik elterjedté, és elfogadottá, hogy ez perifériára szorít engem? Mi van akkor, ha még onnan is kiszorít? Mi van akkor, ha elérkezik egy pillanat, amitől fogva SENKI nem lesz, aki úgy tekint majd rám, mint emberre, mint férfira?

Mi lesz velem akkor, ha a társadalom 100 százaléka elfogadhatatlannak tart majd, mert nem felelek meg, mert nem bírok megfelelni az elterjedt eszményképnek?

Mit fogok akkor tenni?

Ha az, ami a legelterjedtebb, a leggyakoribb, elfogadhatatlan, és az, ami az elvárt, elérhetetlen, akkor mi lesz ebből?

Ideálok, eszményképek… Puszta véletlenül alakulnak ki, persze…

Védekezés

Ha választanom kellene egy nőtípust, akit a legkönnyebben észreveszek, akkor egyszerű dolgom van: HA VALAKIT ÉRDEKELNE.

De ez nem jelenti azt, hogy nekem személy szerint ne tudna tetszeni több más típus is, azt sem jelenti, hogy a linkelt hölgy érdekelne az életben, vagy egy hozzá hasonló nő érdekelne emberileg.

Én azt gondolom, hogy az eszményképek háborút szítanak közöttünk, és más funkciójuk nincs.

Rengeteg tapasztalattal a hátam mögött azt az elsőre megbotránkoztató tanulságot kellett leszűrnöm, hogy a mentális egészség egyik alappillére egyfajta egészséges arrogancia. Az a baj ezzel, hogy itt nem a megjátszás a lényeg, hanem az, hogy valóban igaz legyen.

Kell annyi nagyképűség, hogy őszintén azt tudjam gondolni és érezni, hogy az én ízlésem tökéletes, és mindenki másé tökéletlen.

Ez a hozzáállás meg tud védeni attól, hogy a terjedő eszményképek befurakodjanak az életembe, és uralkodjanak felettem. Ezzel valójában másokat védek, mert nem utasítok el senkit csak azért, mert az újságban mást láttam. Ez a hozzáállás engem csak akkor véd, ha nem csak én gondolom azt, hogy az ízlésem jobb, mint a média összes emberkének együttvéve.

Kérdések hozzátok

A következő cikk kb. 1 hét múlva jön. A mostaninál komolyabb felvetésekkel, információkkal.

Be kell látnom: tévedtem. A korábbi cikksorozatoknál, melyeknél jelszóhoz volt kötve a folytatás olvasása, sokkal népesebb tábor kommentelt. Ezért visszatérünk ehhez. A következő cikknek már más lesz a jelszava, és csak az kap jelszót, aki kommentel ehhez a cikkhez. A főoldalon lévő cikket, ha érdekesebb, simán elolvassák 5.000-en, vagy többen, míg a zártakat maximum 100-an. Semmi értelme ennek, ha a zártság nem von maga után aktivitást.

Tehát: csak az kap a folytatáshoz jelszót, aki itt és most kommentel ehhez a cikkhez. A jelszó ára a véleményetek kifejtése. Ha ez túl nagy ár, akkor viszlát.

Ezúttal valóban lesznek tételesen felsorolt kérdések.

Mi az ideálotok, és miért az?

Mennyire fontos az ideál, mennyire van kőbe vésve minden paraméter? Van, ami nagyon fontos, és van, ami nem?

Mit gondoltok az ígéretről?

Néztetek, néztek pornót? Ha igen, miért, ha nem, miért nem?

Szerintetek mi a pornó társadalmi hatása?

Mi számotokra A Legjobb?

Mi számotokra az A Legjobb, amit még megkaphattok, és mi az, amit már nem (józan belátás alapján)?

Szerintetek a nő vámpír? Ha igen, miért az, és mit lehetne tenni ellene?

A férfi is vámpír?

Mi a véleményetek az ideálokról, eszményképekről?

Elfogadható számotokra, hogy ezek az eszmények mesterségesek?

Szerintetek mi a társadalmi hatása az eszményképeknek?

Van olyan ember, akinek jobb az ízlése, mint a tiétek?

Share

Commentek

Előző

Z világháború – filmkritika

Következő

A Szex, 3. rész

 1. tunder írta:

  Na, de akkor mit eszel, ha nem főzöl és nem főznek neked?

  Ezek egyszerű ételek, vagy ott vannak az éttermek.

 2. tunder

  @ Duncan Shelley:

  A mindennapi rutinfőzést én se szeretem, de van amikor jó főzni, amikor egy érdekes receptet próbálok, és ízlik a családnak. Az siker.
  Mi az előnye, ha nem tud főzni? Miért kell, hogy utálja?
  Ne az evéssel foglalkozzon, és annak készítésével?

  Egyre inkább biztos, hogy a hagyományos ebédkészítés, egy vagy több fogás, ízharmónia stb., nem jó a testnek. Az íz nem megbízható jellemzője a hasznos tápanyagnak. Ez az egyik. A másik, hogy van a főzésnél fontosabb is. Nekem fontos, hogy a nő, akivel élek, váltsa meg a világot. Smile

  És legyen annyira vagány, hogy beintsen a szokásoknak.

  Aha,értem. A hős Amazonokat szereted. 😀

  Na, de akkor mit eszel, ha nem főzöl és nem főznek neked?

  Vagy fényevő vagy? Akik sose esznek, csak isznak? Mert ilyet is hallottam.

  Mindig nyersen nyerset? Nyers árpa,nyers búza? magvak? A húst sem, vagy az jó nyersen?

 3. aelod

  Duncan Shelley írta:

  @ aelod:
  “Alizee’s ass makes me believe in God.”

  :laugh: :rotfl:
  Erste :yes: klass a hölgyike az ziher

 4. @ aelod:
  “Alizee’s ass makes me believe in God.”

  :-*

  :-))

 5. aelod

  Duncan Shelley írta:

  Mylene legnagyobb tette (számomra) az volt, hogy felfedezte Alizée-t. Mert őt fel kellett fedezni.

  Egyszer majd valószínűleg írok egy cikket Alizée-összeesküvés címmel, mert bizony van olyan is. De ahhoz kb. 40 linket kell betennem a cikkbe, és mindet meg kell néznetek, vagy össze kell vágnom egy 20-25 perces videót, amit meg kell néznetek, hogy elhiggyétek…

  Nem tudom, hányan jöttek rá erre az összeesküvésre rajtam kívül, néhány élő felvétel alatt mindenesetre egy-egy komment árulkodik arról, hogy másoknak is feltűnt valami Alizée-vel kapcsolatban, csak kérdés, hogy vajon összeállt-e nekik teljesen, mint nekem. Például La Isla Bonita video alatt vannak érdekes megjegyzések.

  Adósom vagy az explanation-el a francia hölgy kapcsán 😀
  Miért? Mert érdekel. 😉 és mert nem jöttem rá magamtól.

 6. Mese

  @ Duncan:

  Eddig mindig megkaptam gond nélkül. Arra gondoltam, hogy esetleg nekem nem jár, mert időben eléggé határeseten (későn) írtam véleményt.

  Köszönöm, köszönöm, köszönöm :-))

 7. balisto

  Duncan Shelley írta:

  tunder írta:
  A mindennapi rutinfőzést én se szeretem, de van amikor jó főzni, amikor egy érdekes receptet próbálok, és ízlik a családnak. Az siker.
  Mi az előnye, ha nem tud főzni? Miért kell, hogy utálja?
  Ne az evéssel foglalkozzon, és annak készítésével?
  Egyre inkább biztos, hogy a hagyományos ebédkészítés, egy vagy több fogás, ízharmónia stb., nem jó a testnek. Az íz nem megbízható jellemzője a hasznos tápanyagnak. Ez az egyik. A másik, hogy van a főzésnél fontosabb is. Nekem fontos, hogy a nő, akivel élek, váltsa meg a világot.
  És legyen annyira vagány, hogy beintsen a szokásoknak.

  Asszem ezert imadlak meg külön is!

 8. Gesa

  Jelen állás szerint megfeleződött a társaság, méghozzá pontosan megfeleződött. Ilyen sem volt még. Akik nem szóltak hozzá, azokkal mi van? Felizgultak?

  Nem, sajnos időhiány miatt lemaradtam 🙁

 9. tunder írta:

  A mindennapi rutinfőzést én se szeretem, de van amikor jó főzni, amikor egy érdekes receptet próbálok, és ízlik a családnak. Az siker.
  Mi az előnye, ha nem tud főzni? Miért kell, hogy utálja?
  Ne az evéssel foglalkozzon, és annak készítésével?

  Egyre inkább biztos, hogy a hagyományos ebédkészítés, egy vagy több fogás, ízharmónia stb., nem jó a testnek. Az íz nem megbízható jellemzője a hasznos tápanyagnak. Ez az egyik. A másik, hogy van a főzésnél fontosabb is. Nekem fontos, hogy a nő, akivel élek, váltsa meg a világot. 🙂

  És legyen annyira vagány, hogy beintsen a szokásoknak.

 10. @ Mese:
  @ never:
  Újra kiküldtem a jelszót. Harmadszorra. 🙂

  Ezek a yahoos címek…

 11. Mese

  Még nem kaptam jelszót. Kérek, jelszót.

  Köszi.

 12. never

  @ Duncan Shelley:
  sajnos meg mindig nem jott meg, megneztem spamet mindent 🙁
  es a tobbiek mar vigan olvastak :))

 13. tunder

  @ Duncan Shelley:

  Mi az a tömítőgyűrű?

  Nekem például fontos, hogy egy nő ne tudjon főzni, vagy ha tud, legalább utálja.

  Hát, remélem érthetően el tudom magyarázni.

  Tömitőgyűrű: Hát a vízcsap kifolyójánál, ahol összeillesztődik, az illesztési helyen ne csöpögjön a víz, egy gumikarika van a belső fémmenetre rárakva. Az egyik fémrész a mosogatóhoz, vagy mosdóhoz van rögzítve, a másik fémrész menetesen kapcsolódva maga a kifolyócső.
  Ha sokat forgatod a kifolyócsövet egy idő után a gumigyűrű( más néven tömítőgyűrű) ellazul, elöregszik, és így csöpög a csap. Ezért kell cserélni.

  Én annyira belenevelődtem, hogy főzni tudni kell, muszály főzni.
  A mindennapi rutinfőzést én se szeretem, de van amikor jó főzni, amikor egy érdekes receptet próbálok, és ízlik a családnak. Az siker.

  Mi az előnye, ha nem tud főzni? Miért kell, hogy utálja?
  Ne az evéssel foglalkozzon, és annak készítésével?

 14. janner

  Mi az ideálotok, és miért az?
  Mennyire fontos az ideál, mennyire van kőbe vésve minden paraméter? Van, ami nagyon fontos, és van, ami nem?
  Számomra külsőleg csak plátói ideáll van. Valahogy mindig úgy alakul, hogy aki nekem külalakra igazán tetszene, annak én nem. A megjelenés legyen tüneményes, az arca mosolygós, mikor igazán mosolyog, akkor legyen kis gödröcske az arcán. Hajszín az mindegy, úgyis változni fog, viszont a fazon az fontos. A hátul felnyírt, oldalt hosszabbra hagyott, fufru nélkül. A magasság nagyban befolyásolja az összhatást, 155-165cm amivel igazán lenyűgőzne. Testalkatilag, pedig egyértelműen sugárzó nőiesség áradjon felőle. A konkrét okát nem tudom miért, csak azt, hogy egy ilyen megjelenésű lány mellett szívesen eltölteném a további életemet. Persze azért az illető természete is fontos.
  Mivel eddig nem sikerült az ideállommal közelebbi ismeretséget szőni ezért, nem fontos. Ami biztos, hogy közrejátszik az a találkozáskor fellépő természetes izgalom, ami az ideáll esetében határozottan jelentkezik, lehet hogy ezért akarom ennyire.
  Mit gondoltok az ígéretről?
  Manapság fontos a jó “csomagolás”. A szituációk többségében a döntést gyorsan kell meghozni és visszakozni úgy is lehet.
  Néztetek, néztek pornót? Ha igen, miért, ha nem, miért nem?
  Igen, alkalmanként. A legfőbb motiváció a kíváncsiság. Olyan, mint az állatkert, az ember megnézi azt, amit még nem látott, csak hallott, vagy csak a fantáziált róla.
  Szerintetek mi a pornó társadalmi hatása?
  Nem szabadna hatás gyakorolnia a társadalomra, de szerintem sikerül. Ami szemmel látható, hogy az nők egy része próbál hasonlítani az ott szereplőkre, pusztán megfelelőségi vágyból.
  Mi számotokra A Legjobb?
  A legjobb az lenne, ha megtalálnám az ideállom és, mint a mesében az Óperenciás tengeren túl.
  Mi számotokra az A Legjobb, amit még megkaphattok, és mi az, amit már nem (józan belátás alapján)?
  Egy tünemény,akinek én leszek a legjobb, és itt elég az ideáll adottságaiból akár egy is.
  Szerintetek a nő vámpír? Ha igen, miért az, és mit lehetne tenni ellene?
  Igen, az ok egyértelmű: Önbizalomhiány.
  A férfi is vámpír?
  Igen.
  Mi a véleményetek az ideálokról, eszményképekről?
  Fontos, hogy legyenek álmaim, még olyan áron is, hogy akár soha ne teljesüljenek, mert ez motivál.
  Elfogadható számotokra, hogy ezek az eszmények mesterségesek?
  Szerintetek mi a társadalmi hatása az eszményképeknek?
  Egyértelműen mesterségesek, ezzel próbálnak egyformára formálni önszántunkból.
  Van olyan ember, akinek jobb az ízlése, mint a tiétek?
  Nincs. 😉

 15. Mese

  Kérek jelszót, nem kaptam.

  Köszi.

 16. never

  @ Duncan Shelley:
  en nem kaptam jelszot. kerek szepen.

 17. Mese

  MI SZÁMOTOKRA A Legjobb?

  Inkább “KI”. Akivel kiegészülök, akire felnézek, akivel tudok kihívásokat megélni, akivel a legőszintébb tudok lenni, akivel tudjuk egymást kezelni, elfogadni, tisztelni, formálni, megérteni, szeretni. Az A Legjobb, akivel mindez oda-vissza működik. :-))

  MI SZÁMOTOKRA AZ A LEGJOBB, AMIT MÉG MEGKAPHATTOK, ÉS MI AZ, AMIT MÁR NEM (JÓZAN BELÁTÁS ALAPJÁN)?
  Már megkaptam a számomra A Legjobbat. Mi az, amit már nem? Ezen még gondolkodnom kell. De ettől még nem biztos, hogy lesz válasz.

  SZERINTETEK A NŐ VÁMPÍR? HA IGEN, MIÉRT AZ, ÉS MIT LEHETNE TENNI ELLENE?
  A FÉRFI IS VÁMPÍR?
  Mindazokat vámpírnak gondolom – akár nők, akár férfiak -, akik valamilyen formában mások energiájára igényt tartanak és így-vagy úgy, el is veszik. Nem gondolom, hogy kivétel lennék. :blush:

  MI A VÉLEMÉNYETEK AZ IDEÁLOKRÓL, ESZMÉNYKÉPEKRŐL?
  Jó, hogy vannak, léteznek. Motiválnak, inspirálnak, képessé tesznek dolgokra, gondolkodásmódot formálnak.

  ELFOGADHATÓ SZÁMOTOKRA, HOGY EZEK AZ ESZMÉNYEK MESTERSÉGESEK?
  Igen. De kérdés, hogy mire vonatkozik, a mesterséges.

  SZERINTETEK MI A TÁRSADALMI HATÁSA AZ ESZMÉNYKÉPEKNEK?
  Valami felé tereln(én)ek, trendet formál(ná)nak, medret szab(ná)nak

  ÉS A 2 KÉRDÉS BŐVEBB VÁLASZA, EGYBEN.
  1. Ha a mesterségesség arra vonatkozik, hogy szélsőségesen, extrémen befolyásolni valamit, akkor igen, mesterséges, mert “belenyúlt” valamibe, saját céljainak megfelelően. Pl. a divatbemutatók kifutóin látni olyan ruha/cipő költeményeket, melyekkel nem feltétlenül jelennék/jelennénk meg bárhol is a mindennapokban. Ha úgy értelmezem, hogy nem az a céljuk, hogy erre rávegyenek, hanem az, hogy inspiráljanak, ötleteket adjanak, vonalvezetést mutassanak, anyagismeretre- és szín(kombináció)használatra neveljenek, ízlést formáljanak, vagyis csak azt vegyem ki belőle, ami nekem jó, akkor talán nem mesterséges. Kérdés, mennyit veszek “én” át és mennyi van “belőlük”.

  2. Mivel a gyereknevelés is egyfajta terelés, beleszólás a viselkedésbe, innen megközelítve, akkor ez is mesterséges?

  3. Ha a mesterségesség arra vonatkozik, hogy példát mutassanak, motiváljanak, önbízalmat erősítsenek, konkrét személyek, akkor nem tartom műnek, ha az emberi képességeket és erőfeszítéseket veszem alapul. Konkrét eset az életemből: meg akartam csinálni valamit és nem sikerült. A mellettem lévő lány megcsinálta. Ezen felbuzdúlva, megráztam magam, másképp álltam hozzá a feladathoz, úgy, gondoltam, én is “képes vagyok” megcsinálni. És megcsináltam. Valami megváltozott bennem, ami képessé tett rá. Pedig nem egy híresség csinálta meg, hanem egy hús-vér ember, a baráti körből.

  Ő pl. lehet eszménykép és szerintem nem mesterséges: https://www.youtube.com/watch?v=bA7Jygexja0

  4. Na és Amer, a varázsló? 🙂 Ő nem hús-vér ember (vagy mégis? :-)) ), mesterségesen kreált, de sokféle emberi tulajdonsággal felruházott, a mai napig tanul, és ő is (lehet) eszménykép. :-))

  Nem baj, ha egy eszménykép mesterséges is, a fő, hogy eszményképpé léphessen elő, számomra is.

  VAN OLYAN EMBER, AKINEK JOBB AZ ÍZLÉSE, MINT A TIÉTEK?
  Van.

 18. aelod

  Duncan Shelley írta:

  HELYZETJELENTÉS

  Kiküldtem a 3. cikkhez a jelszavakat. Ha 3 órán belül nem kapja meg valaki, tehát ma 15 óráig, akkor panaszkodjon.

  Jelen állás szerint megfeleződött a társaság, méghozzá pontosan megfeleződött. Ilyen sem volt még. Akik nem szóltak hozzá, azokkal mi van? Felizgultak?

  Biztos besérültek :laugh:

 19. HELYZETJELENTÉS

  Kiküldtem a 3. cikkhez a jelszavakat. Ha 3 órán belül nem kapja meg valaki, tehát ma 15 óráig, akkor panaszkodjon.

  Jelen állás szerint megfeleződött a társaság, méghozzá pontosan megfeleződött. Ilyen sem volt még. Akik nem szóltak hozzá, azokkal mi van? Felizgultak? 🙂

 20. B.andi

  @ annamari: Kedves, nekem nincsen bajom, sem magammal, sem veled, sem a véleményeddel, sem az életfelfogásoddal! 🙂 Kívánom, hogy legyél boldog azzal a húsz nővel, akit irányítasz és azt is kívánom, hogy legyen olyan férfi az életedben, aki mellett lehet, akár 200 nőt is irányíthatsz majd, mert megadja hozzá az erőt. Egy férfi attól boldog, ha boldoggá tehet, nem gyengíteni akar téged, hanem erősíteni, nem kiszolgáltatottá tenni, hanem a saját erejét adja oda és a női gyengédségedből merít erőt magának. A gyengédség nem egyelő a gyengeséggel és azzal sem, hogy odaadod a puncidat neki. A gyengédség a nők teremtő ereje. Nem mondom, hogy minden férfi ilyen ideál, amit feljebb vázoltam, sőt azt sem, hogy aki a helyes pofit és kerek popsit látja benned mindegyik, meg tudja adni mint fent, viszont azt is kívánom, hogy észrevedd, ha találkozol egy ilyen férfival.

  Azt gondolom, hogy a nő döntse el, hogy akar-e gyereket vagy sem. Azt viszont nem gondolom, hogy attól egy nő különb lenne, hogy nem szül gyereket, ahogy nem különb attól, hogy szül. Az más kérdés, hogy aki szül, az vállalja azt a felelősségét, amit joggal vár el tőle az emberiség. Hiszen, amikor Te 70 leszel, tele pénzzel, akkor nem mindegy, hogy lesz-e ember, aki elveti a búzát, learatja, megőrli és megsüti a kenyeret neked, a pénzedért vagy mindezt neked kell megtenni, még akkor is, ha nem tetszik. Már sok kicsi kínai sem lesz a születésszabályozás miatt és India is jön fel, nem lesznek örökké a nyugat rabszolgái.

  Azt fenntartom, hogy nem látok semmi különlegeset abban, hogy egyedülállóként dolgozol és eltartod magad. Ennél egyszerűbb dolgot el sem tudok képzelni, Putyin kurvái is meg tudják tenni. 🙂 És az önző látásmódod sem zavar, Te, csakhuszemberfőnöke.

 21. Alex

  annamari írta:

  A főbunkó pofon ütötte az egyik csajomat, ez volt az utolsó csepp a pohárban, ami után jött a kollektív hiszti.

  A kollektiv hisztihez az kell, hogy ne legyenek kapaszkodók az alkalmazottak számára. Ha a rendet csak a főnök tudja rendbehozni és nincs valamiféle beépített megchanizmus is a rednszerben az ellen, hogy ne legyen kollektiv hiszti, bármi is történik, azt mutatja, hogy ott a rendszerben gyenge pontok vannak. Miként javítottátok meg a rendszert az eset után, hogy ne főnök függő, hanem rendszerfüggő legyen a hisztikezelés illetve annak nem kialakulása?

 22. csaba88

  “Mi az ideálotok, és miért az?”
  Nincs konkrét ideál,az a lényeg,hogy meg fogjon valami a személyiségében.
  (Réges-régen, a szőke nő volt a favorit,nem is tudom miért,de a lényeg,hogy hiába volt egy szőke nő mellett egy másik szép barna hajú lány,akkor is a szőke volt előrébb nálam.

  “Néztetek, néztek pornót? Ha igen, miért, ha nem, miért nem?”
  Igen.Hogy miért is. Hmmm. Lazulásnak jó volt 😀

  “Szerintetek mi a pornó társadalmi hatása?”
  Olyan értékékeket állít ami nem fedi a valóságot.

  “A férfi is vámpír?”
  Némelyikük az :/

  “Mi a véleményetek az ideálokról, eszményképekről?”
  Vicc az egész

  Elfogadható számotokra, hogy ezek az eszmények mesterségesek?
  Igen.

  “Van olyan ember, akinek jobb az ízlése, mint a tiétek?”
  Putyin mondta jól,olyan van,hogy más!

 23. annamari

  Alex írta:

  Milyen rendszer az, amiben a főnök jelenléte esetén áll fennt csak a rend? És ki vállogatta össze ezeket a csajokat, ha mind idegbeteg ? És hogyhogy a főnököd nem tud rendet csinálni velük nélküled?

  Gyakran kiborulsz. Olyankor megváltozik a szóhasználatod, fölényeskedő leszel és elkezdesz érzelmi hátországot építeni magadnak, hogy legyen mibe kapaszkodnod (keresel olyanokat, akikkel egyetértésre tudsz jutni valamiben, bármiben, hogy ez megerősítsen téged). A nők között is vannak labilis tipusok, nem csak a férfiak között.

  19-30 közötti nők vannak alattam, 23-24 az átlagéletkor, vendégeket fogadnak, kísérnek, szórakoztatnak. Van olyan, hogy sok minden összejön, akkor egyszer, amikor kiborultak, az éjszaka összes kellemetlen élményét megfejelte egy bunkókból álló társaság érkezése. A főbunkó pofon ütötte az egyik csajomat, ez volt az utolsó csepp a pohárban, ami után jött a kollektív hiszti. Nem mindig vagyok bent, a munkám miatt egyszer-egyszer el kell mennem. Ekkor is pont ez történt.

  A főnököm nem tud ilyen eseteket kezelni. Leüvöltheti mindenkinek a fejét, de ez nem segít. Az én felelősségem, az én megítélésem. Helyretettem az érzelmeket, kezeltem a keménylegényt, ment minden tovább.

  Az éjszakában sok minden megtörténhet, egy 5 csillagos hotelben is. Nálunk nincs olyan perce a napnak, amikor valami bezár. A shownak mennie kell akármi történik. 😉

 24. annamari

  aelod írta:

  Hogyan lehet 20 hisztiző nőt 1 perc alatt lecsillapítani?

  – Kuss legyen vagy holnap hisztizhettek a munkaügyi központban!
  Valahogy így

  Azt hiszed, hogy ez megnyugtatna bárkit? Csak rontana a helyzeten.

 25. annamari

  Duncan Shelley írta:

  Hogyan lehet 20 hisztiző nőt 1 perc alatt lecsillapítani?

  17. Úgy beszéltem velük, mintha nem hisztiznének.

 26. Mese

  I. rész
  MI AZ IDEÁLOTOK ÉS MIÉRT AZ?
  Legyen ápolt, adjon az öltözködésére (legyen egyszerű, letisztult és szeresse a feketét (is) ), legyen megbízható, szavahihető, tisztelettudó, kellemes az érintése, érdeklődő, tudjak vele beszélgetni, legyenek eredeti gondolatai, konszenzusra és/vagy kompromisszumra törekedjen, legyen következetes, együttműködő, döntésre képes, kommunikációjában közérthető, hiteles és nem utolsó sorban fogadjon el engem a hibáimmal együtt. :-))
  Összességében tetsszen és érezzem őt külsőleg és belsőleg.

  MENNYIRE FONTOS AZ IDEÁL, MENNYIRE VAN KŐBE VÉSVE MINDEN PARAMÉTER? VAN AMI NAGYON FONTOS ÉS VAN AMI NEM?
  Fontos. Azért bizonyos “sávokon” belül mozogjon akkor is, ha kedvetlen, nincs toppon. Ja – és az írása ne hemzsegjen a helyesírási hibáktól, ez valahogy frusztrál, sokmindent elárul.

  NÉZTETEK, NÉZTEK PORNÓT? HA IGEN, MIÉRT, HA NEM, MIÉRT NEM?
  A műfajt, ismerem, anno kíváncsiságból megnéztem néhányat. Ma nem nézem, mert igénytelennek, durvának, erőltetettnek, nagyon direktnek, sekélyesnek, szélsőségesnek tartom. A jó erotikus filmeket, nem sorolom a pornográfiához.

  SZERINTETEK MI A PORNÓ TÁRSADALMI HATÁSA?
  Első körös üzenete a nemi stimuláció, a fantáziálás, az igények kielégítése. Másod körös üzenete a szólásszabadság, korábban, a hatalom ellen, a vallások ellen felhasználható fegyvernek is tekintették.
  Akár pornó, akár erotikus film, mindkettőnek köze van a szexhez, ennélfogva a nemiség áradó erőit használják/használtatják. Ezeket az erőket tudatosan terelnék mederbe, korlátoznák vagy éppen tudatosan szabadítanák fel a különböző vallások – tudván tudva, hogy a szex a közvetlen transzcendenciához vezető út egyike.

  Folyt. köv.

 27. qqtyin

  Mi az ideálotok, és miért az?
  A szellemi értékek érdekelnek elsősorban, hogy egy hullámhosszon legyünk: lelki igényesség, intelligencia, empatikusság, stabilitás, önbizalom, komolyság, becsvágy.
  Ezek meglétekor általában egy testi arányosság is társul a személyhez: ha mentálisan rendben vannak a dolgok, akkor test is aránylik a rendhez.
  Ami a testet illeti, legyen arányos, sugározza a belső magabiztosságot és intelligenciát is. Fontos az esztétika, ami nálam azt jelenti: arany középút, szélsőségektől mentesség. Ne vegyek észre rajta erőltetett külcsínt. Ahogy kinéz, az legyen természetes.
  Azért van ez így, mert a magam útját jártam és akarom járni. Ne más mondja meg kit szeressek, a saját céljaimhoz rendeltem az igényeimet. És itt jön az a további kritérium, hogy a legnagyobb céljaink relevánsak legyenek.
  Mióta az eszemet tudom olyan párt kerestem, akivel ketten majd nagy célokat valósítunk meg. Megtaláljuk az utat felfelé és ezen az úton ketten megyünk végig, közösen megmászva a fejlettségi szinteket. Ezért kerestem azt a NŐT, aki már túljutott a bagatell játszmákon, tudja mit akar és készen áll arra, hogy éljen. Ismeri önmagát, igényeit, céljait és egy társat keres, akivel együtt hamarabb érnek célt.
  Sokáig úgy éreztem, hogy olyan magasra tettem a lécet, hogy ez nem fog menni. A kitartás meghozta az eredményt. Megtaláltam akit kerestem, és fordítva is így alakult. Nem a véletlen vagy a próbálkozás játszott közre, hanem a tudatosság.
  Mennyire fontos az ideál, mennyire van kőbe vésve minden paraméter? Van, ami nagyon fontos, és van, ami nem?
  A mentális paraméterek kőbe vésettek. A testi vonzalom nekem kevés. Számomra alacsony szintű játszma a testi élvezetek szintjén vergődni. A test fontos az esztétika miatt, de másodlagos.
  Néztetek, néztek pornót? Ha igen, miért, ha nem, miért nem?
  Néztem pornót. Azért, mert máshogy nem volt módom belelátni a szex témába.
  Illúzió… és csapda is egyben. Függőséget, ízlésficamot, mentális torzulást okoz azoknál, akiknek nincs más módjuk arra, hogy testi kapcsolatot létesítsenek a másik nemmel. Bár szerintem főleg férfiak szenvedhetnek tőle, mert férfiak lezüllesztésére van kihegyezve az egész pornóipar. Én főleg káoszt éreztem magamban, mikor a filmek hatása alatt voltam. Ezernyi ellentmondás. Mármint a józanész totál mást diktál, eleve nem kellene ilyen videóknak léteznie.
  Szerintetek mi a pornó társadalmi hatása?
  Állati sorba taszítja az embereket.
  Mi számotokra A Legjobb?
  A kiegyensúlyozottság. A mértéktartással egybekötött testi boldogság – összeegyeztetett igények.
  Mi számotokra az A Legjobb, amit még megkaphattok, és mi az, amit már nem (józan belátás alapján)?
  Én mindent megkapok, amire szükségem van, és mindezt anélkül, hogy a párom kényszert érezne. Voltak irreális igényeim, amik a pornófilmekből ragadtak bele a gondolatvilágomba, de sikeresen megszüntettem őket, mert beláttam, hogy baromság.
  Szerintetek a nő vámpír? Ha igen, miért az, és mit lehetne tenni ellene?
  „A gazda szeme hizlalja a jószágot.” Mindkét nemnek szüksége van a megerősítésre a harmóniához. Ha a bók / dicséret őszinte, akkor nem kell fukarkodni vele.
  Az valóban probléma, ha valaki csodálat nélkül nem képes egyről a kettőre jutni.
  Ellenszere az lehet, ha a nő fejleszti magát azon a területen, ahol csodálatot vár el. A profizmus vonzza a csodálatot. A pozitív visszacsatolást pedig arra használja, hogy még motiváltabb legyen és még tovább jusson. Persze ehhez az kell, hogy céltudatos legyen, és maga miatt tegye, amit tesz, ne a mások csodálatáért.
  A férfi is vámpír?
  Igen. Van amikor a férfinak van szüksége együttérzésre, bátorításra, megerősítésre.
  Mi a véleményetek az ideálokról, eszményképekről?
  Azért vannak, hogy mindig legyen mivel foglalkoznia az embereknek. Mivel elég komoly szerepet tölt be a szex és a nemiség az emberek életében, ezért felülről ez az egyik legkomolyabb befolyásolási lehetőség. A féken tartás eszköze, segítségével a többség soha nem válhat azzá, amivé lehetne.
  Aki ezen a szinten megragad, az csak kínlódik, és nem támaszt tartósan magasabb igényeket. Jól manipulálható.
  Elfogadható számotokra, hogy ezek az eszmények mesterségesek?
  Abszolút. Önmagukban, média nélkül az eszmények életképtelenek. Központilag gerjesztett bomlasztó elemekkel állunk szemben. „A romlottság sosem volt ennyire szalonképes”
  Van olyan ember, akinek jobb az ízlése, mint a tiétek?
  Relatív. Mitől jó az én ízlésem, mikor az teljesen egyedi, a sajátom? Különböző ízlések társulnak különböző igényekhez. Összehasonlítás előtt először azt kellene tisztázni, kinek mi az igénye. Ha hasonlók az igények akkor lehet vitatkozni, bár szerintem nem érdemes.
  Találja meg mindenki a saját igényét, ha megtalálta akkor vállalja büszkén. Ennyi a történet 🙂

 28. Arkos

  Na.

  Mi az ideálotok, és miért az?
  Mennyire fontos az ideál, mennyire van kőbe vésve minden paraméter? Van, ami nagyon fontos, és van, ami nem?

  Ahogy egy cikkel előbb is írtam, nincs kifejezett ideálom. Nem azért fog megtetszeni egy nő, mert teszem azt szőkekékszemű, és nem fog elriasztani, ha esetleg nem az. Persze, vannak olyan dolgok, amik jobban vonzanak, míg mások taszítanak. Már-már nevetséges, hogy milyen ég-és-föld különbségek vannak azon nők között, akik megtetszenek. Számomra alapvető kikötésnek számít viszont a testi “teljesség” (ez kicsit hülyén hangzik, de talán ez a legjobb ellentéte a testi “fogyatékosságnak”, ami ugyan szintén hülyén hangzik..). Tehát ne legyen túlsúlyos, kancsal, kopasz, fogatlan, sánta, vak, ilyenek… ^^ Ja, és ne legyen nálam magasabb. Továbbá fájdítja a szépérzékem, ha valakinek nagyon szélesen vannak a szemei, magasan a homloka, lapos az orra, stb.
  Amit még tudnék ide írni, az az, hogy a belső tulajdonságaival egészítsen ki, ha lehet, vagy legyen hasonló, mint én.

  Mit gondoltok az ígéretről?

  Lyukat kell beszélni a hasba, huh? Aztat mindeki szereti..

  Néztetek, néztek pornót? Ha igen, miért, ha nem, miért nem?

  Előfordul. Az egyedüllét során felgyülemlett feszültség levezetésére megfelelő.

  Szerintetek mi a pornó társadalmi hatása?

  Negatív önértékelés, önbizalomhiány, avagy túlzott önbizalom, aberrált szexuális kapcsolatok, túl hamar jelentkező szexualitás.. talán.

  Mi számotokra A Legjobb?

  Nem tudom, még nem találkoztam vele.

  Mi számotokra az A Legjobb, amit még megkaphattok, és mi az, amit már nem (józan belátás alapján)?

  Az majd akkor derül ki.

  Szerintetek a nő vámpír? Ha igen, miért az, és mit lehetne tenni ellene?

  Igen. Valószínűnek tartom, hogy a társadalom tette ilyenné. Mivel ki lett rekesztve a “normák” által egy s másból, örömmel veszi, ha azt a részét fényezik, amit egyébként homály fed.

  A férfi is vámpír?

  Óóó, igen.

  Mi a véleményetek az ideálokról, eszményképekről?

  Én nem vagyok eszménykép, sose voltam az. Lenni is csak akkor leszek, ha valamikor híres leszek.
  Az értelmük? Semmi. A céljuk? Konzumáláááás!
  Teljesen mindegy, hogy miről mi az eszménykép épp, lehet szó telefonról, ruháról, hajviseletről, testalkatról, egy a célja! Minél többet szerezz belőle! Föntről meg csak osztanak és uralkodnak…
  De ez a topik most nem erről szól! 😀

  Elfogadható számotokra, hogy ezek az eszmények mesterségesek?

  Áh. Szimpla konspiráció!

  Szerintetek mi a társadalmi hatása az eszményképeknek?

  Biztos a boldogság. Hiszen mindennek a boldogság a célja… vagy nem? Ja, ez nem az a hely?

  Van olyan ember, akinek jobb az ízlése, mint a tiétek?

  Hát, tulajdonképpen ez nem is lehetséges. Mert ha valaki azt mondja nekem, hogy “figyelj már, nekem sokkal szebb lányok tetszenek, akiket te favorizálsz, azok rondák”, hát én azt mondanám neki, hogy…. nem. Ízlést nem lehet ráerőltetni másra.
  “Nézd, itt ez a spenót, kurva finom, EDD MÁR MEG!”
  “Látod azt a lányt, milyen szép HATALMAS picsája van?!”
  Ááááááááááááááá!
  Minden normális embernek a saját ízlése a mérvadó, mindenki másé ostobaságnak tűnik. (Már azoké, akiké más.)

 29. II.Putyin998 cár

  Duncan Shelley írta:

  @ II.Putyin998 cár:
  Azt írtam, hogy Elvis volt a király a zene egyik irányzatában, de egy senki lett volna olyan viszonyrendszerben, ahol mondjuk azon az alapon mérik az ember értékét, hogy hány kg szenet bányászik ki /nap. Arra írtam ezt, hogy lehetséges, hogy a baj velem, veled, velünk az, hogy nem a megfelelő világban, vagyis nem a megfelelő viszonyrendszerben vagyunk. Máshol más megítélés alá eshetnénk, akár szélsőségesen másba.

  De ez mindenkire igaz, kromoszómáktól függetlenül.

  Én is pontosan igy értettem.

  A feleségem a munkahelyén kvázi “mindenható”(erősen idézőjelben).
  Itt nem ismeri a nyelvet,nem ismeri a várost,rám van utalva.Pedig csak a földrajzi helyzete változik meg mikor idejön,semmi egyéb.

  Ha egy minden értelemben erős férfi kerül más viszonyrendszerben,akkor neki mindenképpen kicsivel könnyebb dolga lesz az új helyzetek kezelésével,mint egy nőnek(aki szintén erős).Viszont a nőnek ezt tudnia kell és ezért Nőként kell tudnia kezelni bármilyen helyzetet.
  Nem jobb,nem rosszabb- inkább más megközelitést mondanék zárszóként.

 30. @ II.Putyin998 cár:
  Azt írtam, hogy Elvis volt a király a zene egyik irányzatában, de egy senki lett volna olyan viszonyrendszerben, ahol mondjuk azon az alapon mérik az ember értékét, hogy hány kg szenet bányászik ki /nap. Arra írtam ezt, hogy lehetséges, hogy a baj velem, veled, velünk az, hogy nem a megfelelő világban, vagyis nem a megfelelő viszonyrendszerben vagyunk. Máshol más megítélés alá eshetnénk, akár szélsőségesen másba.

  De ez mindenkire igaz, kromoszómáktól függetlenül.

 31. aelod

  II.Putyin998 cár írta:

  aelod írta:
  Duncan Shelley írta:
  II.Putyin998 cár írta:
  Mindkét romhalmaz autómat feltörik heti szinten-viccen kivül.A Golf-ból még a bokszzsákot is ellopták,pedig 70 kilóvolt,heheRohadt buzik.
  Mi van akkor, ha nem romhalmaz autóval jársz, hanem valami nagymenővel, ami ott az? Annak nincs tekintélye? Azt is feltörik, ellopják?
  Szeritem nem me’ tuggyák, hogy a putyiné és ha hozzányúlnak akkor egy hétig apró szeget fognak sz rni

  Azért mert az enyém,azért csak összekarcolni szokták.Nem tanulnak semmiből.

  …és ennek gondolom van következménye

 32. II.Putyin998 cár

  aelod írta:

  Duncan Shelley írta:

  II.Putyin998 cár írta:

  Mindkét romhalmaz autómat feltörik heti szinten-viccen kivül.A Golf-ból még a bokszzsákot is ellopták,pedig 70 kilóvolt,heheRohadt buzik.

  Mi van akkor, ha nem romhalmaz autóval jársz, hanem valami nagymenővel, ami ott az? Annak nincs tekintélye? Azt is feltörik, ellopják?

  Szeritem nem me’ tuggyák, hogy a putyiné és ha hozzányúlnak akkor egy hétig apró szeget fognak sz rni

  Azért mert az enyém,azért csak összekarcolni szokták.Nem tanulnak semmiből.

 33. II.Putyin998 cár

  Duncan Shelley írta:

  II.Putyin998 cár írta:

  Nőként mindig is ki leszel szolgáltatva.Legfeljebb jól taktikázhatsz.

  Ezt mondd el az Igazi Gorkie-nak. Nem is értené, hogy miről beszélsz.

  21 éve vállalkozó, azóta nem volt veszteséges éve, a jég hátán is megél, mindig tele van pénzzel, mindenki vele akar dolgozni. Hajdani férjét éveken át ő tartotta el stb. Semmilyen ismert módszerrel nem lehet kordában tartani. Próbáltam. Más is, és nem ment senkinek. Született domina. De miatta tudok hinni az emberiségben.

  Igen,ez nyilván igy van,de nem minden élettérben lenne az.
  Én sem lennék mindenhol Putyin.Cár meg főleg nem.Börtöntöltelék annál inkább.Vagy halott.
  Egy nő tud sokkal alkalmazkodóbb és manipulativabb lenni.
  És kell is neki.Ez téves nemi eszmény vagy sem,de én igy látom,gondolom,tapasztalom.
  A “mi” nyelvünkön szólva,egy nő alatt fasz van,vagy néha(ha kell és úgy itéli meg)faszt növeszt,az nem ugyanaz.
  De persze.

  Egyébként egyszer irtál egy példát amiben Elvis-t hoztad fel,emlékszel?

  És ott a lényeg.

  Akármenyire is sikeres egy nő,attól még nő marad.Annak kell maradnia tudatosan.Nincs ezzel semmi baj és ez nem kritika.
  Egy nő legyen NŐ,egy férfi meg FÉRFI.

 34. II.Putyin998 cár

  Duncan Shelley írta:

  II.Putyin998 cár írta:

  Mindkét romhalmaz autómat feltörik heti szinten-viccen kivül.A Golf-ból még a bokszzsákot is ellopták,pedig 70 kilóvolt,heheRohadt buzik.

  Mi van akkor, ha nem romhalmaz autóval jársz, hanem valami nagymenővel, ami ott az? Annak nincs tekintélye? Azt is feltörik, ellopják?

  Itt senki sem jár jó kocsival,mert ezeken a kis utcákon,ebben a forgalomban ez “missön impászibböl.”
  Csak az OM focistái meg egy két hires szinész,meg pár dealer,de ők is csak néha.
  A milliomos vállalkozók sem jönnek be a belvárosba saját kocsival,legfeljebb egy kis Merci Smarttal.Taxiznak inkább.
  Nem tisztelet kérdése egyébként.Ez egy ilyen csöves hely.Reggel a ház előtt két kocsi ablakát is beverték a semmiért.Ez van.

 35. aelod

  Muad-Dib írta:

  aelod írta:

  – A kidöntött fát is le lehet gallyazni.

  Én erre kicsit megfogalmazást ismerek, némileg pontosabb szerintem ehhez a témához; Kidöntve minden fát meg lehet mászni.

  Te lehet hogy így ismered de a székelyek a fát nem megmásszák hanem kivágják s gallyazzák 🙂
  Vagy pedig csapolják :heh:

 36. Muad-Dib

  aelod írta:

  – A kidöntött fát is le lehet gallyazni.

  Én erre kicsit megfogalmazást ismerek, némileg pontosabb szerintem ehhez a témához; Kidöntve minden fát meg lehet mászni.

Vélemény, hozzászólás?

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén