Gondoljuk újra a világot

A látás nem üzlet

Ha lesz időm, írni fogok egy cikksorozatot a testben rejlő potenciálról, arról, hogy mire képes a biológiai anyag, megfigyelhetően, tanulmányozhatóan. Nem csodák, nem mágia, nem idegenek, nem túlvilág, nem isteni közbeavatkozás, hanem csak a természet megszokott működése. 120 év tetszhalotti állapotban, védőfelszerelés nélkül a világűrben, úgy, hogy nincs károsodás…

Vannak emberek, akik képesek olyan messzire ellátni, amire az átlagos képességű szem csak erősebb távcsővel tud, vagy közelre, a mikrométeres tartományban, olyan apró részleteket tisztán kivenni, ami másnak nagyítót vagy mikroszkópot igényel.

Ha a 100 %-os látás a szemvizsgálaton azt jelenti, hogy valaki 5 méter távolságról erőlködés nélkül tisztán látja a legalsó sort, a legkisebb betűket, az 500 %-os látás azt jelenti, hogy 25 méterről lát ugyanúgy. Nem hangzik rosszul, ugye? És vajon száz emberből hánynak van 100 %-os látása?

Mennyibe kerül akár száz éves kor felett is tökéletesen látni közelre vagy távolra, illetve helyrehozni a látást, ledobni a szemüveget, bármilyen vastag is volt az? Napi munkába néhány héten át, meg körülbelül 5.000, azaz ötezer forintba, ha helyreállításról van szó. Ha csak megtartásról, nem kerül pénzbe, csak dolgozni kell rajta.

Egy évszázadnál régebbi a módszer, de soha nem terjedt el. Hogy miért?

Az az ipar, amely szemüvegeket, kontaktlencséket és szemműtéteket gyárt és értékesít, évente mintegy 30 milliárd dollár bevételt termel. Ez már sokkal jobban hangzik pénzügyileg, ugye?

Kaptok egy videót, amit meg kell néznetek. Nem két perc, de érdekes, az információk és a gyakorlatok is. Aki beszél oroszul, az örülhet, a többieknek meg ott a magyar szöveg. Kész szerencse, hogy az orosz és az amerikai tudósok nem mindig a politika által szennyezetten gondolkodnak egymásról.

Ha megnéztétek a videót, várom a véleményeteket. Figyelem: ez egy teszt nektek.

A videót pedig itt érhetitek el: LÁTÁSJAVÍTÁS VIDEO.

Share

Commentek

Előző

A komfortzóna őrzői

Következő

A Rendszer szeret téged

 1. space1codex

  Jók ezek a gyakorlatok. Máshonnan is ismerős egy részük.
  Én túl sokat bámulom a számítógép képernyőjét (munka) ami eleve nem tesz jót, mert csak egy fix távolságra nézek sokat kevés szemmozgással. És tapasztaltam magamon, egy-egy ilyen gyakorlat után, hogy bizony vannak olyan izmok, amik kijönnek a gyakorlatból és ezeket ilyenkor nagyon érezni.

 2. padma

  Nekem 2-3 hét gyakorlatozás után reggelenként kb. 1 dioptriával jobb a látásom. Sajnos napközben kontaktlencsét kell hordanom, így nem tudom, hogy fogok haladni, de valami elkezdődött, működik. 🙂

 3. Great

  @ Duncan Shelley:
  Jól besz@ratott a videó, mert rájöttem, hogy kezdődő kataraktám van. Pár napja csinálom a gyakorlatokat, csökkentek az úszkáló vackok a szemem előtt. 3 nónapot mond a csóka, még sok van belőle.

  A liszt elhagyása nem hozott látásjavulást, a hátbatámadásos dolgon fennakadtam, mert nem találtam olyat. Nem 1szerű magunkban ásni. Lányomnak 150 %os látása van, ő a példaképem.

 4. II.Putyin998 cár

  Duncan Shelley írta:

  10. nap. Nem tudtam minden nap megcsinálni a 3 adagot, általában csak 2-szer ment, volt, hogy egyszer, a propoliszt még be sem szereztem. A legalább két éve meglévő látáscsökkenésem mára eltűnt. Ez mekkora!

  És milyen természetes, hogy soha nem hallottam még Batesről eddig, és senki nem ajánlotta még ezt a bő száz éves módszert…

  Vajon mi mindent hallgattak agyon még ezen kívül?

  Egy 1975os kiadàsu Ilse Buck konyvben olvashato volt màr ez a modszer.7n kàbè 85ben olvastam eloszor(ès utoljàra).
  Csak ott nem volt igy kivesèzve,csinàlni kellett ès kèsz.
  Mi a fejfàjàs ès a fàradsàg ellen hasznàltuk.

  De hol itt az agyonhallgatàs?

 5. 10. nap. Nem tudtam minden nap megcsinálni a 3 adagot, általában csak 2-szer ment, volt, hogy egyszer, a propoliszt még be sem szereztem. A legalább két éve meglévő látáscsökkenésem mára eltűnt. Ez mekkora! 😀

  És milyen természetes, hogy soha nem hallottam még Batesről eddig, és senki nem ajánlotta még ezt a bő száz éves módszert…

  Vajon mi mindent hallgattak agyon még ezen kívül?

 6. eCorsair

  Duncan Shelley írta:

  Úgy tűnik, nem nagyon tudtok mit kezdeni ezzel a cikkel. Túl komoly? Túl gyakorlati?

  A mai nappal elrendelem mindenki számára a szemjavító gyakorlatokat!

 7. Kami

  manfredi írta:

  Az introvertáció miatt romlik a látás, a belső viaskodás-tagadás miatt, a múlton rágódás miatt.

  Alapvetően introvertált ember vagyok és sokszor eszembe jutnak régi emlékek, amikről azt gondolom, hogy máshogy kellett volna cselekednem.
  Mégsem rosszak a szemeim.

 8. manfredi

  A látásromlás oka a lélek döntése, nem akar látni, a döntést kell megváltoztatni akkor lát megint. A szemizomtorna lhet hoz minimális nyereséget, de csak tűneti. Az introvertáció miatt romlik a látás, a belső viaskodás-tagadás miatt, a múlton rágódás miatt.

 9. Kami

  manfredi írta:

  Elkéne már dönteni, hogy akkor most materialisták vagyunk vagy sem.

  A felvételen is elhangzik, hogy a szemromlás sok esetben valamilyen trauma, stressz által jön létre.

 10. Úgy tűnik, nem nagyon tudtok mit kezdeni ezzel a cikkel. Túl komoly? Túl gyakorlati? 😉

 11. manfredi írta:

  Elkéne már dönteni, hogy akkor most materialisták vagyunk vagy sem.

  Elkéne már dönteni, hogy akkor most egy szó egyszerre jelent mindent, vagy csak azt, amit jelent. 🙂

  Aki lélegzik, az materialista?

 12. Alex

  Kami írta:

  Nem is lenne ezzel baj, de a szemünk esetében nem is tudunk az alternatíváról.

  Én csak arra reagáltam, hogyha tudnánk az alternatíváról még az sem garantálná, hogy elterjedtebb lenne. Attól még igaz, hogy ez az alternatíva nem igazán ismert.

  Felmerül azonban, hogy egyátalán miért nem gondolkodunk el ezeken a dolgokon. Mert Te is azt írod, hogy azért vagyunk tudatlanok, mert mások (akiknek állítólag a kötelessége lenne) nem világosítanak fel. De igazából az az igazság, hogy akit zavar a szemüveghordás, az bizony nagyon is gyorsan megtalálja az alternatívákat, mert ezek nem titkolt dolgok. Úgy általában igaz, hogyha valaki valamihez keresi a megoldást, akkor előbb-utóbb megtalálja a megfelelő embert, könyvet, forrást stb..

  Mert az is evidens (mert hiszen sokan vannak, akik nem szorulnak szemüvegre), hogy a látás elromlása nem természetes dolog (legalábbis egy kor előtt nem az). Mégis a legtöbb ember nyugtázza, hogy vele valami termésetellenes dolog történik, de mivel az orvostudomány nyújt egy fájdalommentes és azonnali megoldást kínáló választ, nem is érdekli tovább a dolog.

  Úgy általában az okokat soha senki nem firtatja, a tünetekre van minden kihegyezve.

  Szóval az orvostársadalom azért sem igazán beszél az alternatívákról, mert az egész nyugati típusú orvoslástantól idegen az okok keresése. A (és nem csak az orvosok) gondolkodásuk kondicionálása olyan, hogy a tünetere összpontosít és nem az okra.

  Mert az ok keresése mégannyira macerás.

 13. Kami

  Alex írta:

  ” Ezért aztán inkább a kényelmesebb tabletta nyer sok esetben.

  Nem is lenne ezzel baj, de a szemünk esetében nem is tudunk az alternatíváról.
  Fogyásnál tudod, hogy diétázhatnál is, de inkább tablettát szedsz, vagy zsírleszvásra mész, mert egyszerűbb.
  Viszont a szemorvos nem mondja el, hogy szemüveg helyett akár meg is gyógyíthatod magadnak a szemed. Nem mondja el, hogy ha megműtteted, azzal állandósítasz egy deformitást, ami ha hejrejön, akkor a műtét miatt fogsz rosszul látni. Ez itt a probléma.

 14. Great

  Egyszer végigtoltam az összes gyakorlatot. Csinálni fogom egy hónapig. Az 5. x legelején már nem tudok rendesen újságot olvasni, amit nehezen tolerálok, szemüveget nem szeretnék, kontaktlencsét mégannyira sem, azt veszélyesnek is tartom.

  Miért nem lep meg, hogy a romló látás b@szott nagy üzlet?

 15. manfredi

  Elkéne már dönteni, hogy akkor most materialisták vagyunk vagy sem.

 16. Alex

  ” Egy évszázadnál régebbi a módszer, de soha nem terjedt el. Hogy miért?”
  Kétségtelenül igazad van az üzelti részért illetőleg, de van egy mások ok is. Az emberek egyszerűen imádják a kényelmet. Vannak, akik a tudás birtokában sem biztos, hogy a lassúbb és fárasztóbb megoldást választanák a gyors és kényelmesebb megoldás helyett.

  Már volt róla szó, hogy mennyi fogyókúra tabletta fogy el miközben mindenki számára evidens, hogy a táplálkozás és a mozgás kombinációja tartós és egészséges eljárás a túlsúly kezelésére. Csak hát macerás. Ezért aztán inkább a kényelmesebb tabletta nyer sok esetben.

 17. malleusorbis

  A videó ~80%-át néztem meg, mivel a metódus számomra már régebbről ismert volt. Ebből a könyvből: http://b17hu.info/k/Leo_Angart_-_Szerezd_vissza_eleslatasodat_-_Uj_Kor_Klub.pdf .

  Az eljárást még nem teszteltem, de úgy vélem, hogy valóban hatásos lehet.

  A nyugati „orvostudomány” valóban nem meggyógyítani akar, hanem zsíros profitért kezelgetni a betegségeket. Ezért nem érdeke propagálni, a régebbi vagy akár az újabb, a tényleges gyógyítás terén elért eredményeket.

  A testben rejlő potenciál, az elmével együttműködve jobban kiaknázható : http://boldognapot.hu/blog/uj-tanulmany-a-meditacio-gyorsan-modositja-a-geneket-es-molekulavaltozasokat-idez-elo/

  „Védőfelszerelés nélkül a világűrben, úgy, hogy nincs károsodás.” – Erről a medveállatka (http://hu.wikipedia.org/wiki/Medve%C3%A1llatk%C3%A1k ) ugrott be, de az sem bírja 120 évig.

Vélemény, hozzászólás?

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén