OFF Topik – Üzenetek

Ennek az OFF Topiknak a célja az, hogy a kollégák egymással tudjanak kommunikálni, olyan témákban, amikre nincs máshol hely.

A szöveg elején minden esetben nevezzétek meg azt, akinek szól, akire vonatkozik a kérdésetek vagy állításotok.

Természetesen bárki belefolyhat a párbeszédbe.

Share

Commentek

About Duncan Shelley
author

847 hozzászólás
Duncan Shelley
október 14, 2016 @ 21:04

Egy kis sorozatajánló. Talán még az egyikről cikk is lesz, ha jut rá idő. 🙂

Designated Survivor, Kiefer Sutherlanddel. Nagyon vártam, eddig rendben is van.

Van Helsing. A címe megijesztett, de eddig ez is jó.

Luke Cage. Meglepetést szerzett, pár nap alatt betermeltem. OK.

Jessica Jones. Ez is meglepetés volt. Nem tudom eldönteni, hogy ez a nő szép vagy csúnya. Az biztos, hogy eléggé összetéveszthetetlenül őrült. 🙂

prolizoli
október 10, 2016 @ 20:27

Westworld (2016) filmsorozat

https://www.youtube.com/watch?v=0zZcBv0gPK0

Az 1973-as, azonos című mozifilm újragondolása.

Western sci-fi bazmeg 😀 A két kijött részt láttam. Eddig egész jó és nagy potenciál van benne, meglátjuk be -e jön.

 

Duncan Shelley
október 14, 2016 @ 20:59

Feltámad a vadnyugat valamiféle remake vagy mi.

 

Kami
október 3, 2016 @ 18:55

Olvastátok Daniel Quinntől az Izmaelt?

Még csak kb. a negyedén vagyok túl, de ne nagyon emlékeztet Duncanre a könyv stílusa is és a téma is passzolna hozzá szerintem.

 

Duncan Shelley
október 9, 2016 @ 02:00

Azt írják róla, hogy nincs igazi cselekménye. 😀 Nekem fontos, hogy legyen cselekmény, remélem, ez látszik is a végeredményen. 🙂

Duncan Shelley
február 19, 2016 @ 14:22

Porlizoli:

S1mone? Talán az volt az első ilyen jellegű film, mint Ex Machina.

A sorozatra majd ránézek, zombifalvai kalandozásaim néha elengednek és épp munka sincs, olyankor. 🙂

prolizoli
február 22, 2016 @ 23:39

A S1mone-ra már nem emlékszem tisztán de úgy rémlik, hogy az a filmsztárság – celebség elé tartott görbe tükröt. Az Ex-Machina és a The Machine-t inkább az Én a robot-hoz hasonlítanám alap koncepciójában (önállóan dönteni képes mesterséges intelligencia vs ember).

De nem is az alapkoncepció az amit koppintásnak érzek hanem, hogy a két film szinte ugyanaz a történet. A különbség csak az, hogy az egyik military környezet és kutatás a másik pedig magán szektoros. De amúgy az egész film története és mondanivalója szinte ugyanaz. Az érdekes számomra, hogy míg az Ex-Machina körül nagy hűhót csaptak, addig a korábbi és szerintem egyáltalán nem rosszabb film szinte ismeretlen maradt.

Duncan Shelley
február 19, 2016 @ 14:17

Épp ma ajánlottam valakinek a Taking of Deborah Logant. 🙂

A Bone Tomahawk szintén ajánlott.

prolizoli
február 23, 2016 @ 00:06

A Deborah Logant nem láttam de a Bone Tomahawkot igen. Ahhoz képest, hogy egy hamburger árából hozták össze jó kis western – horror. Hasonlóan érdekes, nem túl ismert, jó bosszúállós westernek a The Salvation és a Sweetwater.

Na meg persze itt van most Tarantino western-je a The Hateful Eight. Nekem tetszett de nem egy csoportban versenyeznek, hiszen Tarantino filmje kb. 3x annyiba került mint az előző három együtt.

 

Great
február 19, 2016 @ 13:40

Deborah Logen megszállottsága.

A vége odab@sz.

Miközben néztem, eszembe jutott, hogy mennyire kéne ez az ezerdolcsis kapszula, mert ha belefutok az alzheimerbe vagy asszony, az rohadt kemény egy dolog. Nem hiányzik.

prolizoli
február 13, 2016 @ 02:34

Ajánló

Jonathan Strange & Mr Norrell (2015)

Ez a 19. század elei, Napóleoni háború idején játszódó, 7-részes tv sorozat, két olyan ember történetét meséli el akik újra akarják éleszteni Angliában a több évszázada elfeledett mágia gyakorlatát.

Az idősebb és tapasztaltabb, hosszú évtizedekig kutatta, tanulmányozta és gyakorolta a mágia tanait amíg kitapasztalta annak veszélyeit és biztonságos módszereit. A fiatalabb, született tehetség, aki sokszor ösztönösen ráérezve cselekszik, nem is értve pontosan hogy mit hogyan csinál de nagyon gyorsan tanul. A két ember ellentétes hozzáállása, habitusa és a politikai érdekek  a kezdeti mester és tanítvány kapcsolatból, halálos ellenségekké változtatja őket. Próbálkozásaik során pedig olyan erőt ébresztenek fel, amelyet jobb lett volna békén hagyni.

Kiváló hangulat, érdekes történet, kidolgozott karakterek, jól adagolt dráma csipetnyi angol humorral keverve és egész jó cgi.

prolizoli
február 13, 2016 @ 00:33

Hát gondolom úgy, hogy az Ex Machina jobban tetszett a zsűrinek mint a Saul.

Láttam az exmasinát, nem rossz film csak nekem kicsit koppintásnak tűnik. Van egy 2013-as angol sci-fi, The Machine címmel és a két történet bezony nagyon hasonló.

Duncan Shelley
január 22, 2016 @ 14:35

Prolizoli:

Másfél éve járok iskolába, ahol ezeket tanulom. A film még régebbi nálam, mint a regény. Először amatőr filmeket csináltunk, csak jóval később kezdtem írni.

A két film, amit írtam, már készen van teljesen, most nevezik őket fesztiválokra. Rövidfilmek, amiket a Filmalap támogatott. Ha lehet, majd linkelem mindkettőt.

A szokásos menet az, hogy az ember csinál egy rövidfilmet, amit nevez fesztiválokra, és ezzel indítja el a karrierjét.

Damien Chazelle megírta a Whiplash forgatókönyvét, majd készített belőle egy rövidfilmet, ami letarolt minden fesztivált, versengtek érte a stúdiók, eladta a Sony-nak, kapott 13 millió dollárt, leforgatta, és már a nyitó hétvégén 100 millió dollár fölé ment a bevétel. Tehát megírta a mozi forgatókönyvét, megcsinálta a story boardot, majd rendezett egy rövidfilmet belőle, és amikor jöttek az érdeklődők, már volt kész forgatókönyve. A rövidfilmtől a moziig kb. 1 év telt el. Nem kilincselt évekig, hogy higgyenek benne, kilincselt helyette a rövidfilm.

Duncan Shelley
január 21, 2016 @ 21:58

Prolizoli:

Kinematográfia. 😀 Micsoda szavak vannak!

Elég jó a szereplógárda, meg kéne nézni a filmet. A címben a short nem shortolásra utal? A cím szójáték, nem? Másképpen nem tudom értelmezni.

Igen, vannak váratlan dolgok, meg foglalkozni kellene a bloggal is, de nem mostanában. Rövidesen rendezni fogok, meg van sok más is. Az első két filmmel, amiket még csak írtam, most megyünk fesztiválokra.

prolizoli
január 21, 2016 @ 23:22

A kinematográfia az egyik puccos szó a kevés közül amit ismerek ezért gyorsan bedobtam 😀
Jól gondolod a címben a shortolásra utal a szó. Hát magyarul ezt nem igazán lehet lefordítani, így lett gondolom nagy dobás. Lehet, hogy a nagy kaszálás találóbb lett volna.

De a lényeg, hogy a filmben főszereplő tagok már 2005-ben látták, hogy az amcsi ingatlanpiaci hitel kötvények nem azok mint aminek mutatják magukat és hogy be fognak dőlni (nagyot fog esni a piaci áruk egy bizonyos időn belül). Ezért nem venni hanem éppen ellenkezőleg, nagyban eladni vagyis shortolni kezdték őket. De mivel ezeket a produktumokat nem lehetett közvetlenül shortolni ezért egyfajta biztosítást kötöttek a bankokkal, hogy azok fizetnek nekik ha a kötvények árai egy bizonyos szint alá esnek. Persze ha az áruk növekszik akkor a különbözetet nekik kellet befizetni a bankoknak mint a klasszikus shortnál. És az elején fizettek is mint a köles, vagyis vesztésre álltak.

Szóval már csak azért is érdemes megnézni mert belelátást ad abba, ahogyan a Rendszer működik. Hogy a legnagyobb Rendszer-e azt nem tudom, de elég nagy ahhoz, hogy érdemes legyen legalább kissé belelesni.

prolizoli
január 21, 2016 @ 23:27

Rövidesen rendezni fogok, meg van sok más is. Az első két filmmel, amiket még csak írtam, most megyünk fesztiválokra.

Mi a fene? Átnyergeltél a filmre? Vagy inkább párhuzamosan ezt is elkezdted. Nem tudom, hogy jól értem-e? Film-forgatókönyv-vel mentek fesztiválokra? Ha valakinek megtetszik ott akkor beszáll a filmbe amit te fogsz rendezni vagy hogy?

Duncan Shelley
január 21, 2016 @ 21:51

Prolizoli:

Anthony Ryan – őt még nem néztük meg, de sok más írót, akik hirtelen berobbantak, igen, és egyik se olyan tiszta ügy, hogy kiadta a könyvét magánkiadásban, majd felkapták. Általában egy csapat tolja, dolgozik rajta, néha a kiadó eleve akkora sikert lát benne, hogy kapásból pár millió dollárral hozza ki (lásd Alkony, Meyer az első könyvre 750.000 dollárt kapott, Rowling az első Harry Potterre 4.000 fontot, ezek persze előlegek). Jó lenne látni és rekonstruálni, hogyan történnek ezek a “megcsinálások”. Arról tudsz valamit, hogy mit jelentett a siker, amikor ő adta ki? Példányszámban.

Nem sértés vagy sertés akart lenni, a leírás alapján olyan mágusos volt. 😀

Martin szerintem nem szeret igazán írni, nehezen veszi rá magát, folyton otthagyja hosszú időre, küszködik a visszatéréssel. Vannak, akik azzal magyarázzák a sok halált, hogy időnként beleun a saját karaktereibe.

prolizoli
január 22, 2016 @ 00:20

..és egyik se olyan tiszta ügy, hogy kiadta a könyvét magánkiadásban..

Hát ehhez én nem értek. Te mint író nyilván sokkal jobban átlátod ezeket a háttérben zajló dolgokat.

Arról tudsz valamit, hogy mit jelentett a siker, amikor ő adta ki? Példányszámban.

Példányszámot nem tudok. Annyit olvastam csak erről, hogy a trilógia első könyvet, tehát a Vér énekét cca 6 évig írta és hogy visszautasította az összes ügynök akit megkeresett vele. Ezért magán kiadásban jelentette meg 2011-ben e-book formájában az Amazon Kindle Direct részlegében- akármit is jelentsen ez. Ott aztán brutál mód fogyni kezdett és ekkor figyeltek fel rá a kiadók.

prolizoli
január 21, 2016 @ 14:42

Filmajánló

The Big Short (A nagy dobás)

Ezt a filmet a Gazdaság és politika topikba is be lehetne rakni egy az egybe és ott rongyosra elemezni (sajnos már nincs nagyon kivel).
Sokan ajnározzák a Visszatérőt (Revenant) és DiCaprio-t (láttam, nem rossz de nem estem hasra tőle) meg az Aljas Nyolcast (Hateful Eight) amit szintén láttam (szerintem jobb mint a Revenant de gyengébb mint a Django). Nálam 2015 legjobb filmje messze a többitől (nagyon messze) a Nagy dobás. Mint megtudtam még Osckar-ra is van jelölve, hát joggal és remélem hogy meg is nyeri. Szerintem jobb mint a Tőzsdecápák.

A film a 2008-as pénzügyi válság kialakulásának okairól, szereplőiről és felelőseiről mesél. A benne főszereplő traderek (Hedge-Fundosok és két fiatal “kis hal” is) és brókerek (akik a nagy többséggel ellentétben évekkel korábban felismerték hogy a lakáshitel-rendszerben hatalmas hiba van) valóságos személyek (a filmkészítők megváltoztatták a nevüket). Az ő történetükön keresztül rálátást kapunk a rendszer működésére és arra a szomorú valóságra, amiről már sokszor beszélgettünk topikokban, hogy az emberi mohóság és hibázás minden szinten ott van és, hogy sokszor mennyire basznak bele a dolgokba és mennyire nem látják át az egyes részlegek működését még azok sem akik benne vannak. A film nyilván nem tér ki a válság minden fontos és feltárt okainak részletére (ez nem is lehetséges 2 óra alatt) mivel főleg a tőzsdei szereplők szemszögéből láttatja a dolgokat, de amelyekre kitér azokat hitelesen és életszerűen ábrázolja.

Láttam, hogy néhol vígjáték kategóriába is sorolják ami hülyeség. A film inkább félig dráma, félig feltáró doku (itt-ott megmosolyogtató részekkel), kiváló színészekkel és színészi játékkal.
Nem könnyű film mert a mélyebb átélése-megértése talán könnyebb annak aki az alapvető tőzsdei kifejezésekkel és szereplőkkel tisztában van, de a lényeg szerintem átjön a laikus de nyitott néző számára is. Én sem értettem több mindent, így elsőre moziban, mivel a kötvény derivátumok nem egyszerű produktumok de nem is azon a lényeg. Akik otthon vannak a kötvények és Hedge-fundok világában biztos hibákat is találnak majd benne. De szerintem abban ők is egyetértenek majd velem, hogy nem sok film készült a kinematográfia történetében ami ennyire reálisan és lényegre törően, mégis nézői-emberi szempontból átélhetően mutatja be a válság bizonyos részleteit és teszi azokat valamelyest érthetőbbé a többség számára.

Hogy mi a filmből levonható tanulság? Sok van. Most ideraknék csak két idézetet:
Ha meg akarod érteni a mát, kutasd a tegnapot. (Pearl S. Buck)
A történelem ritkán ismétli önmagát, de gyakran rímel. (Mark Twain)

Duncan Shelley
január 19, 2016 @ 11:59

Látta valaki a Saul fiát? Vélemény?

prolizoli
január 21, 2016 @ 12:54

Még nem láttam. Nem is tervezem egyenlőre. Zsidók, koncentrációs tábor. Erről a témáról már többször lehúzták a bőrt mint Rocco Siffredi makkjáról így a film iránti érdeklődésem nem igazán mondható intenzívnek.

Duncan Shelley
január 21, 2016 @ 21:59

Karrierépítő film. Dühítő, hogy ilyesmire kényszerül az ember, hogy el tudjon indulni a pályán.

Duncan Shelley
január 9, 2016 @ 09:42

Great/Prolizoli

Bocs, le kellett vennem az új cikket, és visszarakni másik címmel, mert a facebookon nem látszott a kép, ezért tűntek el a kommentek. Lehetne újra? 🙂

prolizoli
január 4, 2016 @ 20:59

Könyvajánló

Anthony Ryan: A vér éneke

Részlet

Az alpiri nem viselt sisakot, és szakállas, olívaszín arcát feszült csomókba húzta a harag. A körülötte lévők furamód vissza akarták tartani, az egyik még a ló kantárját is megragadta, de alázatosan hátrahúzódott, amikor a férfi élesen rákiáltott. Végül közelebb ügetett, és csak annyira torpant meg, hogy szablyája hegyét Vaelinre emelje, aztán rohamozott. Az ezredparancsnok leengedett karddal és szétterpesztett lábbal várt. Légzése lassú és egyenletes volt. A fehér ruhás csak jött és jött, kivicsorított foggal, lángoló dühvel a szemében. Harag. Vaelin felidézte Sollis mester szavait annyi évvel azelőttről. A harag a vesztedet okozza. Aki haragból támad meg egy felkészült ellenfelet, még azelőtt meghal, hogy egyáltalán esélye lenne döfni. Mint mindig, Sollisnak most is igaza lett. A szép fehér páncélban, elegáns lovon vágtázó, haraggal túlcsorduló férfi halott volt. Bátorsága, fegyverei, páncélzata mit sem segítettek rajta. Már akkor megölte magát, amikor rohamra indult. Az öreg, eszelős Rensiál mesternél jól megtanulták a veszélyes leckét: hogyan kell kivédeni a lovas ellenfél szemtől szembeni támadását. – Amikor talpon vagy, a lovas ellenség csak egyetlenegy előnnyel rendelkezik – okította őket a vadul cikázó szemű mester a Rendházban annyi évvel azelőtt. – A lóval. Ha elveszed a lovat, ugyanolyan ellenség áll veled szemben, mint a többi. – Beszéde végeztével egy óráig kergette őket a gyakorlótéren egy gyors lábú vadászló hátáról, és megpróbálta legázolni a tanítványait. – Bukj le, és gördülj! – rikoltozta őrült hangján. – Bukj le, és gördülj! Vaelin várt, amíg a fehér ruhás szablyája karnyújtásnyi távolságra került tőle, aztán jobbra ugrott, el a dübörgő paták útjából, és visszacsapó kardjával végigmetszette a csataló hátsó lábát. Vér terítette be, és a felsikoltó állat a földre bukott. Lovasa fürgén talpra tornázta magát, de Vaelin átugrotta a kapálózó állatot, és kardja elütötte a védekező szablyát, majd lesújtott. A zománcozott mellvért kettévált az ütés erejétől. A fehér ruhás elesett, vért köhögött fel, aztán kilehelte a lelkét. És az alpiriak megtorpantak. Megálltak. A magasba emelt szablyák megremegtek, aztán erőtlenül hulltak a katonák oldalához. A rohamozó lovasok lefékeztek, és döbbenten bámultak. A közvetlen közelben tusakodó alpiriak leeresztették a fegyverüket, és értetlenül meredtek Vaelinre meg a fehér ruhás férfi hullájára. Néhányan még azt sem vették észre, hogy nyílvesszők csapódnak a testükbe, vagy hogy a Farkasfutták lekaszabolják őket. Vaelin a halottra nézett. A véres mellvértet díszítő, kettétört arany kerék tompán csillogott a hajnali fényben. Fontos ember lehetett…

Duncan Shelley
január 19, 2016 @ 11:57

Ez valami MAGUS könyv?

prolizoli
január 21, 2016 @ 12:38

Ez valami MAGUS könyv?

Biztos ami biztos utánanéztem, hogy mik azok a MAGUS könyvek és ez alapján bizton állítom, hogy nem az. 😀

A vér éneke (Blood Song) állítólag minden idők legjobb fantasy debütálása. A goodreads-on 4.50 ponton áll jelenleg. Az író Anthony Ryan történészként dolgozott és saját kiadásban jelentette meg a könyvet. A nagy siker után a Penguin books szerződést ajánlott neki és azóta teljes állású íróként dolgozik. Sci-fit is ír.

Minőségben a Trónok harcához hasonlítják a könyvet (melyik fantasyt nem manapság). Megmondom őszintén a könyv első 1/3-a engem nem győzött meg arról hogy egy Martinéhoz hasonló minőség lenne, de utána egyre jobb és jobb lett a végére meg tényleg ott van. A második rész a Várúr (Tower Lord) tartja a szintet végig és szerencsére a 3. befejező részre sem kell hosszú éveket várni mint Martinnál, ha jól tudom angolul már megjelent.

Amiben hasonlít a Trónokhoz az az, hogy nem a fantasy elemekre hanem a karakterek kidolgozottságára és a dialógusokra helyezi a hangsúlyt. Nincs benne annyi szereplő ezért a történet nem annyira széttagolt és nem nyúlik annyira mint Martinnál.

Great
december 19, 2015 @ 22:42

Jártam a Denaliban, -28 fok volt, befagyott mindenem. Tetszett, jó hely.

Duncan Shelley
január 19, 2016 @ 11:58

Képeket és videóanyagokat várunk szeretettel. 🙂

c d
december 16, 2015 @ 15:19

The Expanse? Valaki nézi?

Great
december 19, 2015 @ 22:49

Kíváncsi vagyok, be merik-e hozni a horrort a sorzatba.

Duncan Shelley
november 24, 2015 @ 15:38

aelod

Duncan! Holnap Pestre jön Glukhovsky. Lehet elslattyogok dedikálásra.

Dumcsizunk vele. 🙂

aelod
november 24, 2015 @ 14:03

Duncan! Holnap Pestre jön Glukhovsky. 🙂 Lehet elslattyogok dedikálásra.

Duncan Shelley
október 21, 2015 @ 16:33

Hehe. Nem hangzik rosszul. 🙂

http://gamekapocs.hu/hir/47196/one_life_ha_meghalsz_orokre_vege_a_jateknak

Duncan Shelley
szeptember 18, 2015 @ 02:52

prolizoli:

Majd ránézek a sorozatra.

Legutóbb a The Last Ship-et néztem. A második évad utolsó pár része klasszikus példája az írók megőrülésének, és úgy elrontották a sorozatot, hogy nem csodálnám, ha kaszálnák az egészet.

A Hannibal egész 3. évadját tönkrevágták az értelmetlen, új koncepcióval, és ment is a kukába, nem kérték be a 4. évadot.

prolizoli
szeptember 5, 2015 @ 00:31

Ajánlom a Mr. Robot című sorozatot. Még csak az elején tartok de nagyon jónak ígérkezik. A történetét akár Duncan is írhatta volna. Ninják nincsenek benne 😀 de a témája eléggé passzol az oldal témáihoz.

Figyeljétek a főszereplő nyitó szövegét az első részben:

– Üdv, barátom! “Üdv, barátom!” Ez elég béna. Talán adhatnék neked nevet, de az elég gáz lenne mert Te csak a fejemben létezel. Erre nem árt emlékeznünk. Picsába. Én most komolyan egy képzeletbeli figurával dumálok. Amit el akarok mondani neked, az szupertitkos. Egy összeesküvés, ami mindannyiunknál hatalmasabb. Létezik egy csoport, erős embereké, akik titokban irányítják a világot. Azokról beszélek, akiket senki sem ismer, akik láthatatlanok. A felső 1% 1%-a, akik Istent játszanak, pedig senki sem hatalmazta fel őket.
És most azt hiszem, a nyomomban vannak…

c d
szeptember 20, 2015 @ 00:03

Én egy nap alatt kipörgettem. A történet teljesen más irányt vett, mint vártam – negatív értelemben. Egy idő után teljesen elvesztettem az érdeklődést, csak végigszenvedtem…

Az első részek egyikében villognak a Gnome, KDE, Linux szavakkal…  az elég bénán hat… én csak morogtam magamban, hogy na ja, de az írók ismerik-e pl. az i3 vagy az awesome ablakkezelőt (vagy csak simán egy kevésbé ismert XFCE-t)… persze nem Linux, hanem valami BSD disztró alatt… hogy ne olyan szavakkal kelljen dobálózni, amikről úgy érzed, csak dobálja feléd az író, hogy felvágjon, holott… na… De persze ez csak az én véleményem. És ezt azért mondom, mert több hasonló elkövetés is volt a sorozat alatt. De persze gondolom ez a nézők 0,01%-át érinti negatívumként. 😀

Great
augusztus 1, 2015 @ 15:43

https://www.youtube.com/watch?v=tSEETdINiGY

Vannak jó pillanatai, igaz, nem olyan jó, mint a Bácsi vagy a Láttam az ördögöt.

Duncan Shelley
július 25, 2015 @ 22:16

Great:

Milyen Vegas? 🙂

Great
július 27, 2015 @ 08:40

Vegas 1 giccsparádé.

Duncan Shelley
július 27, 2015 @ 18:54

Elvishasonmások mindenhol? 😀

Mentek másik városba?

Duncan Shelley
június 29, 2015 @ 09:40

Terminator: Genesis

A T-1000-est az a fickó alakítja, aki az I saw the devilben az ügynök volt, a Red 2-ben pedig a bérgyilkos, akit ráállítottak Willis bára. Egyébként elég öreg a fickó, 70-es, csak nem látszik rajta. 🙂

Duncan Shelley
június 28, 2015 @ 13:05

Olvasta valaki a Marsit?

Kami
június 28, 2015 @ 21:30

Nekem tervben van, de sajnos idén nem nagyon haladok a könyvekkel. Jól tudom filmet is forgatnak belőle?

Duncan Shelley
június 29, 2015 @ 02:18

Vagy a marsi jeleneteket veszik fel éppen valami kiszáradt folyómederben, vagy már az utómunka megy. Annyira nem követem. Az író apja részecskefizikus, az anya elektromérnök…

c d
június 30, 2015 @ 19:53

Én olvastam… Kíváncsi leszek a filmre…

Duncan Shelley
június 30, 2015 @ 20:13

Hogy tetszett a könyv?

prolizoli
június 30, 2015 @ 22:06

Olvasta valaki a Marsit?

Csak a film trélerét láttam. Először azt hittem, hogy az Interstellar folytatása 😀 a szereplők miatt. De az ízelítő alapján ahhoz hasonló stílusú scifi lesz.

Én most a Térség sci-fi trilógia harmadik kötetét olvasom (1-Leviatán ébredése, 2-Kalibán háborúja, 3-Abaddon kapuja).
A könyvekből készült filmsorozatot idén fogja kezdeni a SyFy csatorna. A könyvek nagyon jók de a tréler alapján kétségeim vannak, hogy a filmsorozat fogja-e tudni hozni azt a színvonalat amit a regények.

http://www.youtube.com/watch?v=kQuTAPWJxNo

c d
július 1, 2015 @ 14:07

A könyv nagyon tetszik; számomra szinte teljesen ismeretlen témakörbe adott némi belátást. A főszereplő jópofa, a NASA vezetői kevésbé (a stílusuk túlzás számomra). Tetszett a részletesség, ami kellett a megoldáshoz, meg a feszültség, amit a Földi nézőpontból ért el az író — noha a Földi szál kicsit gyengébbnek érződött a Marsin játszódó mellett.

És te olvastad? Mit gondolsz?
(Mellesleg az író The Egg c. novellája is meglepően jó…)

Duncan Shelley
július 1, 2015 @ 21:38

Még nem olvastam a könyvet, de igyekszem pótolni.

The Egg: https://www.youtube.com/watch?v=D1VN5zICGeU

Duncan Shelley
június 17, 2015 @ 13:35

Prolizoli – MadMax

Így, ahogyan leírod a hátteret, érdekesnek tűnik, de egyébként eléggé elijesztettek tőle. Nekem nem tetszettek a korábbi MadMax filmek, s bár erről a mostani részről ódákat zengenek, a megjegyzések elgondolkodtattak: fél órás autós üldözés, meg ehhez hasonló hosszúságú más jellegű akciójelenetek… Ha tényleg ilyen, én ezt mérhetetlenül unnám.

Régen nagyon kedveltem Jackie Chant, de aztán eluntam, mert 50 filmmel a háta mögött sem képes sztorit összehozni, meg jellemeket rajzolni, csak megy a szétkoreografált ugrabugra. Remélem, ez nem ilyen.

prolizoli
június 17, 2015 @ 21:20

Nem láttam egyik korábbi Mad Max filmet sem ezért nincs összehasonlítási alapom.

Nekem alapjában véve az fontos egy filmben hogy hiteles legyen, ne legyen gagyi vagy ha van is némi klisé az profi módon legyen kivitelezve. Ez nem azt jelenti, hogy minden akció és történés a valódi világ realitásaihoz hű legyen hanem, hogy a film kategóriájának szabályain belül legyen hiteles.

A Harag útja egy hiteles film számomra a fenti értelemben. Persze vannak benne hibák de ami fontos az ül és nagyon. Ez csak érdekesség de a legtöbb akciót kaszkadőrökkel vették fel a CGI minimális benne (a mai mozikhoz képest) mégis a látvány valami elképesztő. Ráadásul nagyon profin van fényképezve ami ad neki egy olyan hangulatot ami egyből berántott a történésbe.

fél órás autós üldözés, meg ehhez hasonló hosszúságú más jellegű akciójelenetek…Ha tényleg ilyen, én ezt mérhetetlenül unnám.

Sandra Bullock a buszos filmben amivel híres lett megvan? Miről szólt a film? Az egész mozi alatt egy busszal száguldoztak. Unalmasan hangzik mégis ott van a legjobb akciók közt. Ez is az a kategória.

bakostamas
június 25, 2015 @ 11:01

Tegnap néztem meg a Fury Road-ot. 8,5öt adok rá, pörgős , gyors, jó rendezés és kiváló képi megoldások. De a párom 1 pontot adott rá, szerinte nagy sz*r 😀

prolizoli
június 25, 2015 @ 13:28

De a párom 1 pontot adott rá, szerinte nagy sz*r 😀

A párod nem ért hozzá 😀
Persze én is az asszony nélkül ültem a mozi-terembe. Ő inkább egy vígjátékot nézett meg a másik teremben mert vannak zsánerek amelyek abszolút nem érdeklik (számára például a Gyűrűk ura is szar). De nincs is ezzel semmi baj mindenkinek eltérő az ízlése filmek terén is.

Tegnap néztem meg a Fury Road-ot. 8,5öt adok rá, pörgős , gyors, jó rendezés és kiváló képi megoldások.

Szerintem ott a helye a legjobb akció filmek közt, sőt ez egy háborús dráma is helyenként. Nyilván logikailag több hibát is találtam még az ilyen egyszerű történetben is de a hibákat ellensúlyozzák a színészek, akciók és a kiváló képi világ + a zene.

A képi megoldások még művészfilmekbe is elmennének. Amikor Furiosa térdre borulva némán ordít a sivatagban, micsoda kép, micsoda zene. Vagy olyan jelenetek amikor Nux mondja az égő autóban “Láss engem”. Vagy amikor megcsáklyázzák a hadigépet és leeresztik az ekéket mint egy háborús jelenet.

bakostamas
június 26, 2015 @ 08:31

Nem értékeli az ilyen filmeket, de nem bánja , hogy én megnézem, sngem meg nem zavar, hogy neki nem tetszik. Olyan a lelke, mint egy angyalnak, Ő a romantikus-szép filmeket szereti , ja meg a TORRENTÉT 😀 ezt magam sem értem, de imádja ezt a bunkót 😀

Duncan Shelley
június 17, 2015 @ 13:31

prolizoli

Lena? Miért, ki nem vetkőzött le? Úgy emlékszem, volt pár kép, ahol eléggé olyan, mintha ő lenne. De mintha már meztelenkedett volna egyszer egy Wesley Snipes filmben.

A befejezés: kissé már kezd öncélú lenni ez a nyírjuk ki a közkedvelt főszereplőt, mert az poén. Bár mennek a találgatások, hogy a vörös csaj miért pont akkor érkezett, meg túl nagy háttere van Havasnak ahhoz, hogy csak így kiírják, meg miért mondták neki annyian, hogy semmit sem tud…

Számomra az utolsó rész és az évad csúcspontja az volt, amikor ott áll Tyrion, és odalép mellé a Pók. Azok ketten elég jó csapat lesznek, remélem, Martin nem szerelmesedett bele annyira a maszkosokba, hogy őket is simán kinyirják. 🙂

A másik, ami tetszett, a keményfickó, akinek mindenki túl öreg volt, a lányokat meg verte, aztán miután kicsit megszúrkálták, hogy visszavett az arcából! 😀

Elvben a Mások erősebbek a maszkosoknál, de még nem találkoztak, lehet, hogy őket is simán kinyírnák a késeikkel. Biztos sárkányüvegből készült…

Igen, már olvastam, hogy a 6. évadban a sárkányok kétszer ekkorák lesznek. Én azt hittem, már felnőttek.

prolizoli
június 17, 2015 @ 20:35

Lena? Miért, ki nem vetkőzött le?

Hát azér az ismertebb színésznők nem szokták csak úgy ledobálni a ruháikat. Meg más az ha villant mondjuk egy mellet a hátán fekve meg más az amikor teljesen meztelenül vonul végig az utcán fényes nappal. Persze a könyvben benne volt de azt hittem hogy majd úgy hátulról veszik meg ilyenek..erre premier plánba 😀

..túl nagy háttere van Havasnak ahhoz, hogy csak így kiírják..

Szerintem is fel fog éledni Havas valamilyen módon. A filmben nem nagyon tértek ki rá de a könyvben benne van, hogy különleges képességei vannak meg ugye a származását is titok fedi.

Számomra az utolsó rész és az évad csúcspontja az volt, amikor ott áll Tyrion, és odalép mellé a Pók..

Hát akkor én is mosolyogni kezdtem. A Meereeni szarkeverők most nem egy a cselszövésekben és intrikákban járatlan lánnyal és harcban járatos de politikailag zokni társaival kerülnek szemben. Tyrion meg Pók a Premier ligában játszották ezt a játékot a legnagyobbakkal szemben. Majd most elválik mennyire stabil a maszkos sereg.

prolizoli
június 17, 2015 @ 01:48

Mad Max – A harag útja

Nagyon, nagyon jól sikerült színtiszta akciófilm. A története egyszerű de a történések kidolgozottsága aprólékos és a karakterek is jól meg vannak formálva, már amennyire a pörgésben ez lehetséges.

Először nem is érdekelt mert azt hittem, hogy a Halálos iramban – szerű klisé mozi, de a vélemények alapján meggondoltam magam és nem bántam meg, hogy beültem rá. Sokan vannak persze akik csak akció moziként fogják fel de én többet látok ebben. Egy posztapokaliptikus világ amelyben a legtöbb ember félőrült vagy tudatlan analfabéta, esetleg fanatikus hívőként tengeti a nyomorult és fájdalmas életét. Vannak akik csak túl akarnak élni, vannak akik dicső halállal akarnak eljutni a Valhallába mert hisznek a vezérük  fanatikus tanításaiban. Meg van Furiosa aki a kevés megmaradt józan ész képviselője, aki bízik abban hogy van kiút, hogy van megváltás a fanatizmusból és a beletörődésből. Szóval jó kis movie ez így egyben, a látvány és a zene pedig valami bitang őrület.

prolizoli
június 17, 2015 @ 00:54

Trónok Harca 5/10.

Lena tényleg levetkőzött vagy test-dublőrt használt?

Több dologban eltér a film a könyvtől ami nekem mondjuk tetszik mert így sok mindent nem tudunk előre (habár már úgysem nagyon emlékszem mi volt a könyvekben :D).

Már így is előreszaladt a film némely szálakon a könyvekkel szemben de jövőre már teljesen meg fogja előzni, hiszen az utolsó könyv úgy végződik mint az 5. tv széria. Most várhatunk megint egy évet…a k..va életbe 😀

Duncan Shelley
június 10, 2015 @ 02:25

Trónok harca 5/9.

Nekem nagy csalódás volt.

– Stannisról kiderült, hogy a sorozat legelmebetegebb szereplője, aki túltesz mindenkin

– Daenerys sárkányairól kiderült, hogy baromira gyengék és sebezhetők, pedig ez volt az egyetlen erőssége

– a maszkos fanatikusokról kiderült, hogy a legnagyobb erő a Trónok harca világában

Egyik sem tetszett. 🙂

Great
június 10, 2015 @ 12:40

A trónk harca vérreal, a hatalmat azok szerzik meg, akik képesek rá, nem a jófiúk. Stannis átmegy minden határon a hatalomért, megszerezheti a hatalmat, mert nincsenek gátlásai.

Daenyék nem ismerik ki magukat a városban, nem értenek semmit sem, az ellenség + totál fanatik.

A sárkányok sebezhetősége engem is meglepett. Martin bácsi nagyon megszerette a maszkos köcsögöket.

prolizoli
június 17, 2015 @ 00:43

..Daenerys sárkányairól kiderült, hogy baromira gyengék és sebezhetők, pedig ez volt az egyetlen erőssége..

Lehet, hogy rosszul emlékszem de nekem a könyvből úgy rémlik, hogy a sárkányok bőre csak kifejlett korukra válik áthatolhatatlanná a különböző szúrófegyverekkel szemben.

..a maszkos fanatikusokról kiderült, hogy a legnagyobb erő a Trónok harca világában..

A legnagyobb erő a TH világában az a falon túl található, egyenlőre.

Great
május 28, 2015 @ 13:37

Kingsman kimaradt, Ultron korát látta valaki?

Great
május 28, 2015 @ 13:36

@ prolizoli:

Láttam a Bácsit, fasza film volt. Csókának volt egy adottságra ahhoz, hogy kihozza az ideget másokból. Kár, hogy levágta a haját, az elején jobb volt az a fél arcot takaró séró, adott egy mangás/misztikus karaktert. Semmit nem tudok ezekról a délkoreai filmekről, rá kellene feküdni egy kicsit, ha ilyen jók vannak.

prolizoli
május 21, 2015 @ 20:39

A Kingsmant láttátok? Nekem nagyon tetszett. Pörgős akció fasza bunyókkal és egész megfelelő a humora is. A késlábú csaj brutál jó benne szép és veszélyes.

– Mint amikor bingóban kihúzzák az összesz számodat.

– Bingó?

– Bingó..a játék, biztosz bingóztál már nem?

– Úgy nézek ki mint aki bingózik?

Duncan Shelley
május 20, 2015 @ 22:34

@ prolizoli:

Egyszer ajánlottál egy filmet, ázsiai horror-akciófilm, amiben egy sorozatgyilkos megöl egy fiatal nőt, akinek a férje a hírszerzésnél dolgozik, és rászáll a tettesre. Mi a címe?

prolizoli
május 21, 2015 @ 20:04

A címe Akmareul boatda, angolul I Saw the Devil-ként fut.

http://www.imdb.com/title/tt1588170/

Duncan Shelley
május 21, 2015 @ 20:08

Köszönet.

prolizoli
május 21, 2015 @ 20:23

Jut eszembe. Van meg egy jó dél-koreai ugyanebből az évből: Ajeossi (The Man from Nowhere).

http://www.imdb.com/title/tt1527788/?ref_=fn_al_tt_1

A történet sablon (visszavonult magányos titkosügynök, elrabolt kislány, szervkereskedős drogmaffia) de a kivitelezés pazar. Egészében jól meg van csinálva a film. Kellően fel lehet b.szódni a rosszakra és nagyon jók a bunyók. Az eleje kicsit döcög de érdemes kivárni.

Great
május 15, 2015 @ 13:58

Angolul néztem az 5/5ös részt, felirat nélkül. Nagyon sz@r az angolom, erre jöttem rá, pedig már kezdtem elhinni, hogy fejlődök.

Duncan Shelley
április 16, 2015 @ 19:01

Szerintetek a Trónok harcában ki a legveszélyesebb harcos, és miért?

Szerintem Bronn bá a top, mert elég jó, és csak győzni akar, aminek érdekében bármire képes.
http://winteriscoming.net/wp-content/uploads/2014/11/bronn-1024.jpg

Great
április 20, 2015 @ 14:11

Bronn jó csávó, az elejétől kedveltem. Valószínű ő a legjobb harcos. A Hegy unalmas és egysíkú, verhető, ahogyan láthattuk, csak komolyan kell venni, amíg fej van a nyakán.

prolizoli
április 20, 2015 @ 20:05

Legveszélyesebb ezt hogy kellene érteni? Hogy a legjobb harcos aki az összes többit legyőzi? Nem hinném, hogy Bronn lenne a legjobb vagy legképzetebb aki mindenki mást legyőzne. A könyv alapján Jamie Lannister jobb volt tőle amíg még meg volt a jobb keze. Valószínűleg a Tarti szűz is legyőzné Bronnt a tengeren túli harcosokról nem is beszélve. Szerintem Bronnak az az erőssége, hogy tisztában van a képességeivel és nem vállalja túl magát, nem hősködik, nem akarja minden áron bizonygatni, hogy milyen nagy csávó, nem harcol a becsületéért és egyéb eszmékért. Megvan a magához való esze és fifikája mivel tudja azt ami a könyvben is elhangzik, hogy:
“..Vannak öreg zsoldosok és bátor zsoldosok, de öreg és bátor zsoldosok nincsenek..”

Duncan Shelley
április 20, 2015 @ 20:20

Tarti szűz? Az ki? Brienne? Túlságosan nyílt és egyenes Bronnhoz. Bronn nagy túlélő, pont azok miatt, amiket írtál róla. Ésszerűen közelít.

Szürke féreg nem tudom, mennyire jó, a sorozatban nem az, túl merev a mozgása.

prolizoli
április 20, 2015 @ 22:21

Tarti szűz? Az ki? Brienne? Túlságosan nyílt és egyenes Bronnhoz. Bronn nagy túlélő, pont azok miatt, amiket írtál róla. Ésszerűen közelít.

Igen Brienne. Hát azér Brienne szétkloffolta Sandor Cleganet az pedig minden volt csak nem szabályok szerinti harc. Clegan valószinűleg magasabb ligában játszott mint azok akiket Bronn levert zsoldosi karriere során.

Szürke féreg nem tudom, mennyire jó, a sorozatban nem az, túl merev a mozgása.

Nem Szürke féregre gondoltam hanem arra a csávóra aki a Targaryen csajt dugja. A küzdő vermekben nőt fel és lett bajnok sok sok más bajnokot legyőzve.

Duncan Shelley
április 20, 2015 @ 23:05

Jó, de mégis mennyire jó egy makulátlan?

Éreztem, hogy rá gondoltál. Szerintem ő csak próbál inponálni a viharbanszületett lánynak. 🙂

Szerintem Bronn megoldalá Brienne-t és a Vérebet is, csak nem úgy, hogy kardot húz, és akkor lássuk, hanem másképpen, színészkedéssel, figyelemeltereléssel, aztán jön a kés hirtelen, és ha még kell, akkor a kard is. Jófejkedne, behódolást mutatna, vagy megadást, aztán szúrna hónaljba, vagy nyakra.

Nem állt ki a Hegy ellen, mert kétesélyesnek látta, erősen, Brienne kiállt volna, mindegy, minek látja. Daenerys pasasa sem állt volna ki a Hegy ellen. Egy sötét sikátor már más terep…

prolizoli
április 20, 2015 @ 23:18

Na egy jutubos gyerek szerint Bronn bá csak a 7. helyen van.

https://www.youtube.com/watch?v=H_Xzs5VpK4w

prolizoli
április 20, 2015 @ 23:22

Mér nem sikerült előbb a link?

Duncan Shelley
április 20, 2015 @ 23:35

Nem tudom, odakerült valami furcsa tag.

Ha csak berakod a linket, akkor is működik, sima ctrl+c/v-vel.

Duncan Shelley
április 20, 2015 @ 23:37

Már a 10-essel nem értek egyet, a fickó sokkal jobb, hiszen fakarddal harcolt, és úgy.

prolizoli
április 21, 2015 @ 00:30

Ja a véreb nála a 3. Brianne meg a 4. ebben szintén nincs sok logika.

Daenerys pasasa sem állt volna ki a Hegy ellen. Egy sötét sikátor már más terep…

Nem biztos, hogy nem állt ki volna. Egy az egy ellen elméletileg neki kéne az egyik legjobbnak lennie mivel sokszoros küzdőverem-champion 😀 Persze függ a felszereléstől is, hogy miben harcolnának.

Duncan Shelley
április 14, 2015 @ 19:29

Trónok harca 5/1. Hogy tetszett?

prolizoli
április 14, 2015 @ 19:59

Trónok harca 5/1. Hogy tetszett?

Tetszett. Épp az előbb fejeztem be a 3. részt.

Duncan Shelley
április 14, 2015 @ 22:44

Nálad már május van? 😀

Great
április 15, 2015 @ 00:04

Mekkora harc van a 4 végén, aztakurva!

Great
március 31, 2015 @ 11:09

Mit jelent az, hogy “Ta’ 2 da H”?

aelod
január 17, 2015 @ 10:19

Duncan Shelley január 17, 2015 @ 09:49
A halhatatlanságra.

Érdekes a téma. Felfedeztek egy vakcinát és Európában mindenkit beoltottak vele. Oroszországban csak az elit jut hozzá az USÁ-ban meg csak az aki meg tudja venni. Érdekes egy jövőkép. 120 milliárd ember él a bolygón és az élettérért kell fizetni. Kontinensek egész tornyokból állnak. Piramis szerű a társadalom berendezkedése. Fent a gazdagok lent a csórók. Egy átlag élettér 2*2*2 méteres kocka. A falai interaktív kivetítők ablak gyanánt. A nem regisztrált terhességeket felkutatják és beoltják a szülőket ezáltal halandók lesznek. Van szerelmi szál is.
Érdekes 🙂

aelod
január 17, 2015 @ 09:45

Duncan Shelley január 16, 2015 @ 10:46

Ismerem, ő írta a Metro 2033-at. Ügyes fickó. Nem tudom, mire futtatja ki a témát, nagy bátorság kell olyat pozitívan feltüntetni, ami az általános vélelkedés szerint nem lehetséges.

Mire gondolsz itt pontosan?

Duncan Shelley
január 17, 2015 @ 09:49

A halhatatlanságra.

Duncan Shelley
január 16, 2015 @ 10:46
aelod
január 15, 2015 @ 19:38

http://www.europakiado.hu/konyv/738463/futu-re/

Ezt láttad? Nemrég kezdtem neki az olvasásnak. Szerintem elég jó

Ismerem, ő írta a Metro 2033-at. Ügyes fickó. Nem tudom, mire futtatja ki a témát, nagy bátorság kell olyat pozitívan feltüntetni, ami az általános vélelkedés szerint nem lehetséges.

aelod
január 15, 2015 @ 19:38

Duncan

http://www.europakiado.hu/konyv/738463/futu-re/

Ezt láttad? Nemrég kezdtem neki az olvasásnak. Szerintem elég jó 🙂

Great
január 9, 2015 @ 00:18

Nem műxik a link másik oldalon nyitása.

Alex
december 31, 2014 @ 10:13

B.U.E.K  mindenkinek.

Nietz-senki
december 28, 2014 @ 17:36

Alex@

Hamvas Béláról néhány életrajzi szó:

Könyvtári állása kitűnő lehetőség, hogy tudását rendezze. Leltárt készít a múlt század végének és a huszadik század első felének szellemi tendenciáiról. Tanulmányát “krizeológiának” nevezi. E válságtan konklúziója: a századfordulótól kezdve csak azokat a szellemi megnyilatkozásokat lehet és kell komolyan venni, amelyek a nyugati életeszmény és értékrend kimerüléséről tudósítanak. A krizeológia csúcspontján Nietzsche áll.

Olvass tovább: http://embers-eg.webnode.hu/news/negyedora-hamvas-bela/
Készíts saját weboldalt ingyen: http://www.webnode.hu

Nietz-senki
december 28, 2014 @ 17:20

mityka84
november 2, 2014 @ 23:58
arra a megváltósdi beszédre, elég komoly kritikám lenne

Melyikre – ebben a topikban???

Leave Comment

Legutóbbi bejegyzések
Kapcsolat

E-mail: brookskiado@gmail.com
Weboldal: www.brookskiado.hu

Legutóbbi hozzászólások