Gondoljuk újra a világot

Megjelent A félelem íze

Megérkezett a nyomdából A félelem íze. 418 oldal rettenet, akció, fájdalom, győzelem, társadalomkritika és filozófia. Ahogyan azt megszokhattátok.

Bár a téma egyik eleme (idegenek földi jelenléte) miatt a műfaj science-fiction, került bele annyi görbe tükör és kritika, mint amennyi Az elme gyilkosaiba. Nem olyan direkten, de utalások szintjén talán több is.

2011. szeptember első napjaiban indult el a projekt. A félelem íze január 26-án lett kész. Ezután jöttek a tesztolvasások, majd az átbeszélések, a változtatások, fejlesztések, átírások, tesztelés újra és újra. A 4. verzió ment a nyomdába, abból lett a könyv.

2000 októberének elején nyomdába került Az elme gyilkosai, és a hónap 19. napján jelent meg. Egész pontosan a 7. verzió lett kiadva. Úgy tűnik, azóta sokat fejlődtem…

Egy forgatókönyvből 4-6-10 verzió is elkészül, mire véglegesnek tekintik. Hallottam olyan forgatókönyvről, aminek a 100. verzióját kezdték forgatni.

A félelem íze megjelent, még ropog, nyomdaillatú, és sokkal jobb, mint bármi, amit előtte írtam. A postázások elkezdődtek, rövidesen mindenki megkapja, aki megrendelte.

Ezen a héten, pénteken, 16:30 és 18:30 között a könyvbemutatón személyesen is átvehető a könyv.

Az angol fordítási munkálatok elkezdődtek.

Szeretnélek megkérni titeket, hogy aki olvasta, az írja meg a véleményét. Őszintén, nyersen, ahogyan jön, kozmetika nélkül. Köszönöm!

Most pedig, néhány kritika azoktól, akik már olvasták:

„A félelem íze egy újfajta sci-fi. Este kezdtem el olvasni, nem volt jó ötlet, mert tönkretette a másnapomat, reggel hatkor hagytam abba, de  nyolckor már kelni kellett.

Duncan az írótanfolyamán elmondta, hogy minden író minden könyvében ugyanazt a történetet írja, és elmondta, hogy ő milyen történeteket ír. Mivel én sci-fi író vagyok főleg, Duncannek pedig ez az első sci-fije, ezért nagyon vártam, és abszolút dobogós lett nálam az all-stars listán.”

(Kasza Tamás)

„A félelem íze egy abszurd helyzetet mutat be, amelyet főleg azért érez az ember a normálistól elrugaszkodottnak, mert eleinte nehezen tudja elképzelni, hogy ilyen velünk, emberekkel megtörténhet. A könyv elolvasása után a sok-sok sci-fi elem ellenére mégis megjelent bennem egy furcsa kép, hogy bár a valóságban ilyen brutális és kegyetlen események nem történnek ennyire nyilvánvalóan, átvitt értelemben talán mégis van némi párhuzam. Vajon milyen megállapodások köttetnek a hátunk mögött, melyeknek a hosszú távú következményeként az emberiségre hasonló módon tekintenek annak választott vezetői, mint az idegenek?”

(Józsi bácsi)

„Már az előző év végi klubesteken hallhattunk a legközelebbi írói tervek között egy új trilógiáról, egy új három kötetes regényfolyamról, amely túlszárnyal minden várakozást. Duncan ilyenkor visszahúzódó félmosollyal nyugtázta a kíváncsi kérdéseket, fellebbentett néhány kérdést valami gyerekről, hogy szerintünk tud-e ekkora és akkora erőt kifejteni.

Abban a szerencsében volt részem, hogy Duncan tesztolvasója lehettem, így az elsők között olvashattam el a friss kéziratot. Most természetesen arra gondoltok, hogy itt jönnek a magasztaló sorok. Valóban jöhetnének! Nem tudom, hogy valaha olvastam-e ennél meghökkentőbb, érdekfeszítőbb, akciófilmszerű vagány írást.

Az első kötet elolvasása után az járt a fejemben, vajon mi lesz a következő kötetben? Ide vele! Nem bírom ki nélküle! Sokkal jobb, mint Az elme gyilkosai!”

(Szabados Pál)

„Arthur Volkov, Darius von Zeissman, Odin Acker Bailey, Klaus StJohn, Shub-Niggurath… már a nevek is magukért beszélnek. Igazi Duncan Shelley történet, amely az Elme gyilkosaival vetekedik. Még nem döntöttem el, hogy melyik a komolyabb, elgondolkodtatóbb és melyik hordoz súlyosabb üzenetet magában.

A regény filozofikus mélységében tárgyalja a félelem témáját, mégsem veszít az izgalmasságából és nem kevésbé szórakoztató.

Egy titkos társaság szigorúan bizalmas paktumot köt idegen lényekkel, az árucikk megfizethetetlen, az idegenek mégis komoly árat kínálnak… Konspirációs science-fiction valóban sokkoló fordulatokkal.”

(Jacqueline Walton)

Share

Commentek

Előző

A prognózis tudománya

Következő

A szakember és az alfahím

 1. Don Franco998

  Great írta:

  Don Franco998 írta:

  Lehetséges,hogy ez már az új kaszt postacime?

  Bálnavadász település van ott.

  Meg a Hármak rezidenciája :chic:

 2. Louis

  @ Petra:
  Neked is a Jazz volt a kedvenced?

 3. Jaklin

  Megkaptam a példány, köszönöm! 😎

  Már le is nyúlta egy ismerősöm- 😀

 4. Ha olvastátok A félelem ízét, és volna kedvetek megírni a véleményeteket, kemény kritikáitokat, akkor annak nagyon örülnénk.

  brookskiado@gmail.com

  Köszönöm.

 5. Great

  Don Franco998 írta:

  Lehetséges,hogy ez már az új kaszt postacime?

  Bálnavadász település van ott.

 6. Great

  Reggelre befejezem, akkor megírom a véleményem.

 7. Great

  Louis írta:

  Jakutföld. Sose hallottam róla. Nem laknék ott se.

  Ott is él néhány ember.

 8. Louis

  Jakutföld. Sose hallottam róla. Nem laknék ott se.

 9. Don Franco998

  Duncan Shelley írta:

  @ Boszi-chan:
  Még Grönlandra is postázunk.

  Volt egy küldeményünk, Qaanaaqtól 500 km-re…

  Kedves Duncan!
  Lehetséges,hogy ez már az új kaszt postacime?

  Darla olvasta a Rendszer Hiteles Krónikáját.Andan elolvassa a Félelem izét.Ez teljesen logikus.
  Üdv.998

 10. @ Duncan Shelley:
  Ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh Hát erre csak annyit tudok mondani, hogy az elszántság, és a pénz nem ismer határokat 😀

 11. @ Boszi-chan:
  Még Grönlandra is postázunk. 🙂

  Volt egy küldeményünk, Qaanaaqtól 500 km-re…

 12. hochenz írta:

  Eccer olvastam tőled, hogy van még a póccon egy batárral megírt kiadatlan cucó. Lesz azoknak esetleg sorozatjellegű vagy anélküli megjelenése?

  Nem várható. Örülj neki. Nem azért nem lettek kiadva, mert olyan jók.

  Van még 40 tervezet, azok majd jönnek sorban. Lenne 4000 is, de egyelőre leállítottam magam, mert még ezt a 40-et is húzós lesz megírni.

 13. nev3rlive

  meg jo hogy nem transz plant

 14. [i] Hmm.. Nagyon jó ötlet volt Duncan művészúr, hogy kiraktad ízelítőnek az első 20 oldalt a könyvből. Tipikus az az ízelítő, ami pont arra elég, hogy az ember meglássa az első pár pillanatot a történet legelejét, és hogy rádöbbenjen: NINCS TÖBB OLDAL!
  És rájön, hogy akarja (Ez valamilyen drogahásként is le lehetne írni, mintha csak valamire hasonlítana és restimulálná ezt a hiányt.)
  Borzasztóan kíváncsi vagyok!
  Az, hogy azt mondják, hogy az Elme Gyilkosainál jobb volt, nagy szó (Bár nekem mindig is a Félelem Fogságában és az Amer kiskönyvek voltak a BEST-ek)
  Szóval, ha egyszer, hazajutok szép Magyarországra, bizisten egyet a kezembe veszek, és le nem teszem addig, amíg ki nem olvasom![/i]

 15. hochenz

  Na kérem ezt hívják ugye pozicionálásnak. Remek.
  Néhény éveégre földre kerestem még nem olvasott könyveid.
  Eccer olvastam tőled, hogy van még a póccon egy batárral megírt kiadatlan cucó. Lesz azoknak esetleg sorozatjellegű vagy anélküli megjelenése?

  Sok sikert!

 16. Kíváncsi vagyok Dr Szabados Pál elmeorvos-e akinek ennyire tetszett az első antipszichiátriai regény xD

 17. Jaklin

  Király! Ide egy példányt! 😀

  :cake: :drink: :drink: :musicnote: :musicnote:

 18. Roni

  Örvendjünk!

  http://www.youtube.com/watch?v=r1deTBI0A-4

  (Nekem személy szerint ez a kedvenc verzióm. O:-) )

Vélemény, hozzászólás?

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén