Tartozom egy vallomással.

Nem akarok megvilágosodni. Nem akarok bölcs lenni. Nem akarok mester lenni. Nem akarok buddha lenni. Nem akarok bodhiszattva lenni. Nem akarok szent lenni. Nem akarok mennyországba jutni. Nem akarok nirvánába jutni. Nem akarok az élet fölé nőni. Nem akarok mindenen túl lenni. Nem akarok a létezésből kifakulni.

Tartozom egy másik vallomással is.

Mindezek helyett élni akarok. Élni, ezerrel. Százezerrel. Megtapasztalni, megismerni, kiismerni, megérteni az életet. Belemerülni, sőt elmerülni benne. Átélni, vele eggyé válni. Játszani. Játékosnak lenni. Győzni, diadalt aratni. Örülni, szeretni, küzdeni, élvezni, jót tenni.

Mi az, ami megakadályoz ebben?

A félelem. Elsősorban a félelem.

A félelem megláncol, gúzsba köt, önmagam árnyékává tesz. A félelem miatt nem leszek az, ami lehetnék.

A félelem alapja a rejtély. Egy feltáratlan rejtély. Nem tudom, mi történt, nem tudom pontosan, mi történt. Emiatt bizonytalanság van bennem. Képtelen vagyok rá, hogy előrelássam az eseményeket. Bizonytalan vagyok. Vagy ez lesz, vagy az. Vagy valami más. Vagy kedvezni fog nekem, vagy nem. Bizonytalan vagyok, amivel szembesülök, az a káosz, amit nem látok át.

Van egy rejtély a mélyben, amit soha nem tártam fel. Ez a rejtély bizonytalanságot ad. Ez a félelem. Ezt hívják félelemnek.

A Paktum egy trilógia. Regény, reményeim szerint feszült, érdekes és izgalmas. De ugyanakkor terápia is. Nekem az volt. Szándékaim szerint nektek is az lesz.

Nos, ideje, hogy többet tudjatok. Olvassatok bele a könyvbe, és írjátok meg a véleményeteket róla. A Prológus feltárja az alaphelyzetet, az Első fejezet bemutatja a főszereplőket, akik szembeszegülnek a hatalommal, mely nagyobb az embernél.

A félelem íze részletet letölthetitek: ERRŐL A LINKRŐL.

Share

Commentek