Mintegy másfél évvel ezelőtt beszéltünk először arról, hogy lesz egy új trilógia, de hivatalosan még nem jelentettük be. Ennek is elérkezett az ideje.

Az új trilógia hasonló terjedelmű, mint Az elme gyilkosai. Műfaja science-fiction (jobb szó híján, egyébként a szokásos duncan-műfaj). A sci-fi jelleget nem az űr, nem a galaktikus birodalmak, hanem a földi idegen jelenlét adja.

Az új trilógia semmihez sem hasonlít, amit korábban írtam, vagy terveztem. Szándékosan elszakadtam minden múltbeli ötlettől és tervtől.

A trilógia a Paktum címet viseli. Az első rész címe: A félelem íze. Ez elkészült, lefutottak a tesztolvasások, rövidesen megjelenik.

A trilógia mindhárom része önálló filozófiai témát kapott. A félelem íze témája a bátorság. A bátorság nem a félelem hiánya, hanem a félelem ellenére történő cselekvés. A szórakoztatáson túl a cél az, hogy aki végigolvassa, megtanuljon bátornak lenni, minden helyzetben.

Ezúttal nincsenek ninják, nincs összeszokott, profi csapat, nincs mindentudó hős. Van helyette technikai rémálom, fenyegetettség minden oldalról, viszály kívül és belül, hazugságok, dezinformáció, káosz minden vonalon.

A főszereplők egy magánnyomozó, egy kincskereső, egy vadász, egy őrült kislány, és egy elvadult nő, akinek a börtön a második otthona. Ők öten veszik fel a harcot az ismeretlen fenyegetéssel, mely végveszélybe sodorja az emberi civilizációt.

Megjelenés: rövidesen.

További hírek: rövidesen.

Share

Commentek