A cikksorozat ötödik része 2013. január 13-án került fel.

Viszonylag gyakran hivatkozok ezen az oldalon, magánlevelezésben és magánbeszélgetésben is egy bizonyos „ezerdolcsis tablettára”, mintha ezt mindenkinek értenie kellene. Amikor ezt a kifejezést használom, erre a cikksorozatra gondolok, és egy ma még fiktív tablettára, amit az ember bevesz, és visszafiatalodik 24 éves korára (genetikailag és anatómiailag ez a testi fejlettség csúcsa), vagy nem öregszik tovább. A tabletta utalás A félelem ízére, amiben az idegenek egy ilyen anyaggal vásárolják meg a világ legnagyobb hatalmú embereit.

Gyakran kérdezik tőlem, hogy mégis, hogyan képzelem ezt a baromságot, ezt a test megértése projektet, a test fehér foltjainak felszámolását? Nos, hát így:

EGY – Ki kell dolgozni egy olyan adatelemző módszert, amely kizárja a tévedés esélyét. Magától értetődően ez egy rendkívül alapos, mindenre kiterjedő, precíz módszer lesz.

KETTŐ – Ki kell dolgozni egy olyan adatszerző módszert, amely célzottan képes adatokat szerezni a vizsgált dolgokról, jelenségekről. Még mielőtt valaki félreérti, ez nem hírszerzést jelent, mert annak tudományos szempontból nincs értéke.

HÁROM – A tudás hátterének megértése. A tudás alatt itt a meglévő ismereteket értem, mindazt, ami megtalálható a genetikában, sejttanban, táplálkozástudományban, a biológia (és a kapcsolódó területek) teljes spektrumában. A háttér itt az ismeretek forrására utal, mint például sejttenyészetek, mikroszkópok, elektronmikroszkópok, génchip technológia (stb.). Ahhoz, hogy meg tudjam állapítani, hogy egy adat mennyire tekinthető érvényesnek, mélységében kell értenem az adat megszerzésének összes körülményét. Így például olyan szinten kell ismernem az elektronmikroszkópot, hogy akár össze is tudnék rakni egyet.

NÉGY – A tudás ellenőrzése. Ez a teljes meglévő ismeretanyagra vonatkozik, kezdve az anatómiától a legperiférikusabb genetikai információkon át az elektromágneses mezőkig. Fontos megjegyeznem, hogy az ellenőrzés, a megértés, a tudásszerzés nem virtuális, nem azt jelenti, hogy olvasok valamiről, vagy hallok valamiről, hogy valakit megkérdezek, aki megmondja a tutit. Minden esetben megfigyelést jelent. Például vannak bizonyos információk a T-limfocitákról, én pedig mindent megnézek élőben. Tehát nem elolvasom, nem megbeszélem, hanem megnézem élőben.

ÖT – A meglévő tudásanyag aktualizálása. Ez a korábbi pont következménye.

HAT – Modellek és elméletek felállítása. Mottó: Kizárólag ellenőrzött infók alapján gondolkodom, olyan adatelemző módszerrel, ami kizárja a tévedést.

HÉT – Elméletek ellenőrzése. Valamennyi elmélet két projektet indít el, melyek szimultán futnak, és ugyanakkora erőfeszítést kapnak. Az egyik igazolni próbálja az elméletet, a másik cáfolni.

Az én feladatom jelenleg az, hogy 5-6-7 évig minden legális módszerrel pénzt keressek és kapcsolatokat építsek. Jelenleg csak az EGY-es ponttal tudok foglalkozni, a többivel még nem. Saját szerepemet abban látom, hogy felvetem a témát és olyan megközelítéseket találok hozzá, amik lehetségessé teszik egyesek szemében az eredmény elérését. Néhányan közülük csatlakoznak majd, és néhányan közülük képesek lesznek valamit hozzátenni az egészhez.

Share

Commentek