Gondoljuk újra a világot

Halhatatlanság, Elmélet Egy

2000 év végén A Leszboszi Cápát írtam éppen. Annyira benne voltam a sztoriban, hogy szinte alvajáróként közlekedtem, inkább voltam a képzeletemben, mint a fizikai világban. Egyik nap próbáltam kibontani egy csomag borotvát, de nem figyeltem igazán, és elvágtam az ujjam. Hirtelen megértettem valamit, és a saját véremmel felírtam az egyik füzetembe:

„Minden fájdalom figyelmetlenség következménye.”

A mondat és az eset bekerült a könyvbe.

Minden fájdalom figyelmetlenség következménye. A fájdalom itt egyaránt jelent fizikai fájdalmat és lelki fájdalmat. A fájdalom veszteség, testi értelemben a sejtburok felszakadása, lelki értelemben pedig kudarc. A fájdalom lehet jelentéktelen, és lehet végzetes.

A figyelmetlenségből eredő fizikai fájdalomra kézenfekvő példa a baleset. A figyelem másra összpontosult, elkalandozott, vagy lemaradt, mert a váratlan esemény olyan gyorsan és előjelek nélkül következett be, hogy arra nem lehetett érdemben reagálni.

Nemrégiben újra elgondolkodtam ezen a régi elven. Elkezdtem nézni az embereket, hogyan mennek az utcán. Felismertem, hogy az emberek felelőtlenül közlekednek, a gondolataikban járnak, alig érzékelik a külvilágot, vagy meredten koncentrálnak valamire, ahelyett, hogy időről-időre szétnéznének, felfelé, hátrafelé, olyan irányokba, ahová nem szoktak nézni.

Elhatároztam, hogy én felelősségteljesen fogok közlekedni, vagyis nézek felfelé, hátra, jobbra, balra, odafigyelek mindenre.

Túl azon, hogy néhányan bizonyára azt hitték, hogy egy C-kategóriás kémfilm hősének képzelem magam, meglepő módon, több balesetet is elszenvedtem. Először majdnem elgázolt egy biciklis, kicsit később egy másik is, még később pedig nekimentem valakinek.

Két dologra jöttem rá ennek kapcsán.

Az egyik, hogy a közlekedési szabályok gépies betartása megbízható alapot nyújt a napi közlekedés túléléséhez, mivel empirikus alapokon nyugszik, maximálisan ésszerű. Amíg nem következnek be váratlan események, ezek a szabályok életben tartják az embert.

A másik, hogy a testi érzékelés sajátosságai gondoskodnak arról, hogy a test egy idő után biztosan megsérüljön, és elpusztuljon. A testi érzékelés csatornákon keresztül történik, ami behatárolt, koncentrált, túlterhelhető. A test nem tudja önmagát huzamosabb időn át megvédeni a külső behatásokkal szemben.

Kollégám (kiváló tanítványunk, aki hajdanán a magyar légiforgalmi irányítás egyik meghatározó alakja volt) könyvében említ egy esetet. Az irányító ül a radarképernyő előtt, 45 gép van a képernyőn, majd bejön a 46., levágja a headsetet az asztalra és kiviharzik a teremből. Túl sok volt az inger, amit fel kellett volna dolgoznia, egyszerűen összeomlott, szétesett, az utolsó csepp figyelme is foglalt volt már, amikor bejött még egy feldolgozandó inger.

Aki a telepátiát gondolatolvasásnak fordította, az vagy nem értette meg a szó jelentését, vagy céllal fordította félre. A telepátia távérzékelést jelent nyersfordításban, műfordításban pedig érzékszervek nélküli érzékelést. A telepátia és az ESP (extra-sensory perception) egy és ugyanaz.

A telepátia érzékelés, bárminek az érzékelése, egy macskáé, egy autóé, egy sápadtan világító lámpaizzóé.

A köznapi értelemben használt telepátia ritkán valódi telepátia. Sokkal inkább találgatás. A találgatás néha egyezést mutat, de ez véletlen, nem szándékos, nem tudatos. Ha valaki dob százszor dobókockával, valaki meg egy másik szobában találgat, százból várhatóan lesz néhány egyezés. Ez nem telepátia. A telepátia az, amikor százból százszor.

Különös módon azok, akik a lélek felsőbbrendűségéről beszélnek a testtel szemben, többnyire a testet tartják felsőbbrendűnek. Megérzésekről, intuícióról, ráérzésekről beszélnek, mint a lélek érzékelése. Nos, ha a test ilyen pitiáner hatásfokkal működne érzékelés terén, egy reggeli elkészítése és túlélése életünk legnagyobb kalandjai közé tartozna.

A testi érzékelés folyamatos, a látás nem foszlányokban, ködös, különös érzetekben jelentkezik, hanem folyamatos. A lélek képességei nem alacsonyabb rendűek, mint a testté. A lélek érzékelése is folyamatos, ugyanúgy, ahogyan a szem vagy a fül is érzékel.

A telepatikus (ESP) érzékelés nem csatornaszerű, mint a test érzékszervei, mint amilyen például a szem, hanem mezőjellegű, egy adott területen, térben folyik az érzékelés, korlátozás nélkül. Nem lehet kitakarni, nem lehet „lezárni”, mint ahogyan a szem becsukása a látást fényfoltok szintjére redukálja.

Ha valamit nem akarunk látni, elfordulunk. A telepátiánál nem lehet elfordulni, mivel az ESP nem csatornaszerű, hanem mező jellegű. Ha valamit nem akarunk hallani, befogjuk a fülünket, vagy ellenzajt vetünk be, például a szomszéd kisgyerek sírása ellen fejhallgató és 2Pac. A telepátiánál ez nem működik. Ha nem akarjuk érezni lent az utcán a kutyaürülék szagát, nem megyünk közel hozzá. A telepátiánál ez sem jön be. Ha nem akarjuk érezni az utcán elsuhanó autó sofőrjének pörköltös ételmaradéktól és harminc év láncdohányos múlttól émelyítően undorító ízű nyálát, nem megyünk a közelébe, és ha csókot akar, elfutunk vagy lecsapjuk. A telepátiánál ez sem jön be.

A telepátia mezőszerű érzékelés, egy adott térben mindent érzékel. Ha például az én telepátiám 45 méter sugarú gömb területére terjed ki (mondjuk), akkor ezen belül folyamatosan látok, hallok, ízlelek, szagolok, érzek (stb.) mindent. Akár akarom, akár nem. Akár kellemes, akár nem az.

Amíg menekülünk az érzékeléstől, a telepátia nem jön vissza. Ha nem bírjuk elviselni az operaáriát, ha nem akarunk látni egy csekket, ha nem akarunk szembesülni a szomszéd vécébe pottyantott meglepetésének ízével és szagával, ha nem akarjuk érezni a pók lábát, akkor menekülünk az érzékelés elől, és erre az egyetlen lehetőségünk az, hogy leépítjük a saját képességünket.

A test megóvásához érzékelésre van szükség, ez az első lépés. A testi érzékszervek érzékelési képessége nagyon behatárolt. A lélek képes az érzékelésre, ez az érzékelés nem igényel érzékszerveket, nem csatornaszerű, hanem mező jellegű. Az ESP az az érzékelés, amire szükségünk van ahhoz, hogy megóvjuk a testet a környezet azon behatásaitól, melyek kárt tennének benne. Mezőszerű érzékelésnél a betegségek és fertőzések is egy kategóriába kerülnek a balesetekkel.

Az ESP képességünket az a szándékunk teszi tönkre, hogy elkerüljünk bizonyos érzékleteket.

Egy sok évvel ezelőtti, két hónapig tartó tapasztalat azt mutatja, hogy a telepátia nem szűnt meg, létezik, és rendelkezésünkre áll minden pillanatban, csak éppen nem tudjuk használni. Mivel az ESP-t tompítani nem tudjuk, lekapcsolni nem tudjuk, az egyetlen lehetőségünk a mező, a tér, az érzékelési terület csökkentése. A telepátiát jelenleg összerántottunk olyan apróra, hogy mező helyett inkább pontként lehetne leírni. Ennek oka az érzékletek kerülése.

Tapasztaltam, hogy az érzékelés vágya előhozza a telepátiát. Ebből következően a szembenézés és az érzékelés nagyon közel vannak egymáshoz. Talán (csak talán) a kettő egy és ugyanaz.

Egy kis mentális segítség a helyreállítás elkezdéséhez, Aeshma-Daeva megfogalmazásában:

„Ez a döntésem. Ez, és nem változtatom meg. Nem számít, mi történik bennem és nem számít, mi történik körülöttem, nekem ez a döntésem. Mindegy, hogy mi az ára annak, hogy megtartsam ezt a döntést, megfizetem. Így hozunk döntést, kedves Amer. Rendelkezünk, kinyilatkoztatunk, és vállalunk mindent, ami ezzel jár. Tényleg mindent. És amikor egy döntés ilyen, az önmagában egyfajta mágia.”

Mi a véleményetek?

Share

Commentek

Előző

Az apátia vallása

Következő

Generációs kötelesség

 1. Thirdeye

  kisboros írta:

  Videózz le egy repkedő, gondolatolvasó,vagy tárgymozgató “látót” (vagy hogy hívják ezeket), és akkor elhiszem.

  Repkedő , vagy tárgymozgató látót nem ismerek .
  Amelyik gondolatolvasó az pedig nem fog magából cirkuszi mutatványt csinálni .
  Tudod épp ez az oka , hogy a valódi látókkal nehéz összefutni . De ha akarod megkérdezem tőle hogy akar-e veled találkozni , és akkor összehozlak vele .

 2. Ferko

  kisboros írta:

  @ Thirdeye:
  Videózz le egy repkedő, gondolatolvasó,vagy tárgymozgató “látót” (vagy hogy hívják ezeket), és akkor elhiszem.

  Hiszem, mert látom.

 3. kisboros

  @ Thirdeye:

  Videózz le egy repkedő, gondolatolvasó,vagy tárgymozgató “látót” (vagy hogy hívják ezeket), és akkor elhiszem.

 4. Thirdeye

  Putyin998 írta:

  Azt hitte az egyik,hogy meg akarom verni egy ellenlábasa biztatására,akit nem is ismerek egyébként.A másik pedig hisztériás rohamot kapott,mert halálfélelme lett.Pedig tényleg csak néztem őket fapofával,félundorral.
  Akkor ők mit tanultak,hülye picsa létükre?

  Megtanultak félni tőled . :heh:

  Putyin998 írta:

  Amúgy te ismered nyúlbéla csinmojt,akit belinkeltél?Ő miért nem hazudik?

  Ő pont azért tanított csendben , hogy ne hazudjon 🙂

 5. Thirdeye

  kisboros írta:

  Thirdeye, egy értelmes ember úgy áll hozzá az elméletekhez, hogy amíg nem mutatják be neki a gyakorlatban is, leszarja az egészet.
  Elmélkedni mindenki tud. Hazudni mindenki tud. Hülyeséget, hazugságot elhinni és azokat továbbadni mindenki tud.
  Gyakorlati példát mutass, ne elméletit.
  Ez nem jelenti azt, hogy amiről beszélsz, az nem igaz, de bemondásra csak a hülye hisz el bármit is.

  Teljesen egyetértek veled és megértelek .
  Csupán azt nem tudom hogyan lehet a gyakorlatban bemutatni neked ezt a neten keresztül .

 6. Putyin998

  @ kisboros:
  Pedig ,ha jót irsz akor én mindég lákjollak.
  Ma este eszembe jutott a szónélküli faxság,és a hostess rihonya pont felém egerészett,hihi 😀
  Ráméztem megint,de most meredten és tényleg érezhetően gorombán és rátartian.
  A k…va anyját,hát ezt most nem közeledésnek vette?!?!
  Minden tiszteletem sri csipmunké,ha ez megy neki izombúl.

  Tutti kam az egész sületlen vaker.Szavak nélkül vakerászni,nézés nélkül látni,fingás nélkül szarni…na persze,ez mindenkinek megy,csak nekem nem.

 7. kisboros

  @ Putyin998:
  Azért írtam, mert régen kaptam lájkot.

 8. kisboros

  Thirdeye, egy értelmes ember úgy áll hozzá az elméletekhez, hogy amíg nem mutatják be neki a gyakorlatban is, leszarja az egészet.
  Elmélkedni mindenki tud. Hazudni mindenki tud. Hülyeséget, hazugságot elhinni és azokat továbbadni mindenki tud.
  Gyakorlati példát mutass, ne elméletit.
  Ez nem jelenti azt, hogy amiről beszélsz, az nem igaz, de bemondásra csak a hülye hisz el bármit is.

 9. Putyin998

  @ Thirdeye:
  Ezt csináltam már pár hete.Két alany volt ehhez.Két nő.Egy törzsvendég a Quartierben és egy “hostess”.
  Mindketten sirógörcsöt kaptak.Külön külön,tehát nem egymást oltogatva.Két különböző időpontról beszélünk most.
  Azt hitte az egyik,hogy meg akarom verni egy ellenlábasa biztatására,akit nem is ismerek egyébként.A másik pedig hisztériás rohamot kapott,mert halálfélelme lett.Pedig tényleg csak néztem őket fapofával,félundorral.
  Akkor ők mit tanultak,hülye picsa létükre?

  Amúgy te ismered nyúlbéla csinmojt,akit belinkeltél?Ő miért nem hazudik?

 10. Thirdeye

  Putyin998 írta:

  De lehetnek.Én a jelenséget fikázom régóta.
  Ez nagy üzlet.Lásd Osho.(wikipédia,nem linkelem be)

  Persze mindenből lehet üzletet csinálni . De én nem az üzletről beszélek .

  Putyin998 írta:

  Mi az hogy csendben tanitott?

  A szóbeli tanítás az elmének szól . De az elme , mint ahogy azt szépen demonstráltad Greattal 🙂 nem igazán akar valódi tapasztalásokkal foglalkozni , inkább csak csűri csavarja a gondolatokat , (lásd én 😀 ) kételyeket támaszt és félrevezet .
  Ezért sokkal hatékonyabb a csendben tanítás , megkerüli az elmét és közvetlenül az energiameződbe hatol . Próbáld ki valakin , akivel nagyon elbeszélgetnél :beatup: hogy szavak (és őköl ) helyett nézz jó mélyen a szemébe hosszú csend kíséretében 😉

 11. Putyin998

  @ Thirdeye:
  De lehetnek.Én a jelenséget fikázom régóta.
  Ez nagy üzlet.Lásd Osho.(wikipédia,nem linkelem be)

  Mi az hogy csendben tanitott? 😀

 12. Thirdeye

  @ Putyin998:

  Nem értem miért kell ezt a dolgot így lefikázni .
  Éppen az derült ki hogy Duncan is lát a harmadik jákóval .
  Nem lehetnek az embernek ilyen képességei ?
  Mi a véleményed ?

 13. Putyin998

  @ Great:
  Én is látó vagyok,de nagy cucc.Most például látom a klaviatúrát.Ez is titkos dimenzió,mert Thirdeye nem látja és nem is fogja,kivéve ha megrendeli tőlem az ingyenes oktatócsomagot látni kivánóknak.Postaköltség most akciósan mindössze 79.999 ft/áfa.
  Utána ő is láthat titkos dolgokat.

 14. Putyin998

  @ Duncan Shelley:
  :doctor: :snail: :mail: :airplane:

 15. Petra

  Great írta:

  Én is látó vagyok. Most is látok. De nem mondhatom el, hogy mit. Csak azt, hogy a 102. dimenzióba látok át. Csak én. Csak oda. Az egy titkos dimenzió.

  Az igazi nevem Sri Lanka Chinmoy Greatcsakaváda.

  Ez jó! Szólíthatlak Tréning (G)atyának?

 16. @ Putyin998:
  :airplane: :mail: :mail: :rainbow:

 17. Thirdeye

  @ Great:
  @ Putyin998:

  Előjött a kisebbrendűségi komplexusotok ? :laugh: :laugh: :laugh:

 18. Great

  @ Putyin998:
  Én ezt eddig nem akartam bevallani, de most azt érzem, hogy nem tarthatom többé titokban.

  Én is látó vagyok. Most is látok. De nem mondhatom el, hogy mit. Csak azt, hogy a 102. dimenzióba látok át. Csak én. Csak oda. Az egy titkos dimenzió.

  Az igazi nevem Sri Lanka Chinmoy Greatcsakaváda.

 19. Putyin998

  Great írta:

  Thirdeye írta:

  Ez a fickó az : http://www.arunachala.hu/id17.htm

  Ki ez a nyikhaj? Mi a szuperképessége?

  “Srí Ramana elsõsorban csendben tanított, bár idõnként válaszolt a követõk kérdéseire. Nem tanított semmiféle filozófiát, de úgy érezte, hogy a hindu hagyomány advaita védántának nevezett ága azt a felismerést írja le, melyet õ is átélt.”

  Hát ha ő úgy érezte vazze,akkor nincs mit tenni… 😀
  Az milyen hogy csendben tanitott,bár néha megszólalt?

  Én is tanitó akarok lenni!Most!
  Nem holnap,nem félóra múlva!Most rögtön!
  Pénzt ide nekem is!

 20. Great

  Thirdeye írta:

  ” Az Égi Szemnek sok szintje van. A szinttől függően lát különböző dimenziókat. A buddhizmus öt szintet különböztet meg: a Hús-vér szem, a Mennyei-szem, a Bölcsesség-szem, a Fá-szem és a Buddha-szem. Mindegyik szint tovább fel van osztva felső, középső és alsó szintre. A Mennyei-szem szintjén vagy az alatt csupán a mi anyagi világunkat vagyunk képesek szemlélni. Csak a Bölcsesség-szem szintjén, vagy a felett lehet csak más dimenziókba belátni. Azok, akik átlátóképességgel rendelkeznek, világosan látják a dolgokat, nagyobb pontossággal, mint egy CT felvétel. Azonban amit látnak, az mind a mi fizikai világunkat írja le, s nem jut túl ezen a dimenzión, amelyben mi létezünk; tehát nem érte el az Égi Szem magasabb szintjeit.”
  Li Hongzhi .

  Mi elértük a bölcsességszem szintjét és onnan hozzuk a híreket. Nem tudjuk, mi lesz fél óra múlva, de azt igen, mi lesz 1 millió év múlva! Nem látunk egy méterre sem, mert mi már nem vagyunk ilyen alacsony szinten, de tisztán látunk mindent a 20. dimenzióban, ahol senki nem lát, csak mi!

  Ez egy biznisz.

 21. Great

  Thirdeye írta:

  Ez a fickó az : http://www.arunachala.hu/id17.htm

  Ki ez a nyikhaj? Mi a szuperképessége?

 22. Putyin998

  Duncan Shelley írta:

  Putyin998 írta:

  A kaja téma pedig érdekel.És a családtagjaim némelyikének egészsége is fontos számomra.Van ilyen is.

  A Halhatatlanság, Elmélet Kettő úgy vélem, érzékenyen fog érinteni.

  Akkor ird meg.Ne csigázz.Amúgy is ingerült vagyok pár napja egy geciláda megrendelő miatt.Ölni tudnék.
  Mondjuk ez igy semmit sem mond…
  Kibaszottul ölni tudnék,bazzeg!
  Talán igy…
  Ezt a f@szrázó buzit ölném meg,kinok között pusztulna el a gennyes ringyó…na jó,moderáljon ki,akinek ez a dolga…

 23. Putyin998

  Duncan Shelley írta:

  Thirdeye írta:

  És az ESP-ről hogy szerzel objektív bizonyosságot ?

  Az ESP érzékelés érzékszervek nélkül, ezért a teszt az, hogy kizárjuk az érzékszervi infókat, és megkérjük a delikvenst, hogy érzékeljen. 100-ból 100-szor megmondja, mit írtam fel a papírra a másik szobában, akkor rendben. Ha nem mondja meg, akkor találgat, és ha mellétrafál, a Putyin megcsapja nagykalapáccsal.

  A másik, amikor én érzékelek, ugyanúgy, ahogyan a szememmel. Nincs találgatás, nem villanások, foszlányok, ködös rébuszok vannak, hanem valódi érzékelés. És persze nem a paralel univerzumban, hanem csak itt a falon túl, kint a konyhában.

  A Putyin ritkán használ segédeszközöket.
  Elég a négy végtag
  Ha mesélhetnék…csak a tegnapról…
  Hehehe.. 😀

 24. Putyin998

  Thirdeye írta:

  De hiszen senki nem mondta hogy rossz a műveltség ! Arra mindenképp jó hogy felismerjük azt a tényt hogy tudatlanok vagyunk .

  Amúgy természetesen egyetértek veled művelt Fatalista barátom , nem írhatsz nekem mást mert hát sokan olvassák ezt a blogot .

  Szivesen meghivnálak téged ide hozzám a Quartier de l’Opérába tanulmányútra.
  Vicces lenne látni azt ahogy rájössz,hogy még semmire sem jöttél rá az ájtatos életedben,csak arra hogy kell egy blogot offolni.
  Hehe…
  Azt a tényt ismerd fel,hogy TE vagy a tudatlan.Velünk-kérlek szépen-ne is törődj!

 25. Thirdeye

  Duncan Shelley írta:

  A másik, amikor én érzékelek, ugyanúgy, ahogyan a szememmel. Nincs találgatás, nem villanások, foszlányok, ködös rébuszok vannak, hanem valódi érzékelés. És persze nem a paralel univerzumban, hanem csak itt a falon túl, kint a konyhában.

  ” Az Égi Szemnek sok szintje van. A szinttől függően lát különböző dimenziókat. A buddhizmus öt szintet különböztet meg: a Hús-vér szem, a Mennyei-szem, a Bölcsesség-szem, a Fá-szem és a Buddha-szem. Mindegyik szint tovább fel van osztva felső, középső és alsó szintre. A Mennyei-szem szintjén vagy az alatt csupán a mi anyagi világunkat vagyunk képesek szemlélni. Csak a Bölcsesség-szem szintjén, vagy a felett lehet csak más dimenziókba belátni. Azok, akik átlátóképességgel rendelkeznek, világosan látják a dolgokat, nagyobb pontossággal, mint egy CT felvétel. Azonban amit látnak, az mind a mi fizikai világunkat írja le, s nem jut túl ezen a dimenzión, amelyben mi létezünk; tehát nem érte el az Égi Szem magasabb szintjeit.”

  Li Hongzhi .

 26. Thirdeye

  Duncan Shelley írta:

  Gondolom nagyon cikinek érezte, hogy fogalma sincs a világról és nem tud senkivel beszélgetni, ezért kitalálta ezt a baromságot, hogy milyen jó is ő és mások mennyire szörnyűek.

  Persze így lehetett . Ez a fickó az : http://www.arunachala.hu/id17.htm

  Duncan Shelley írta:

  Most rájöttem, hogy te egy műveletlen fatalista vagy.

  Nem jöttél rá 🙂

  Duncan Shelley írta:

  A műveltség a kultúra ismerete, illetve ennek a foka. Ezzel tudsz eligazodni a világon. Semmi rossz nincs ebben. A rossz az, amikor előírják, hogy mi az igazi műveltség, vagy ha a tájékozottságot negatívumnak állítják be.

  De hiszen senki nem mondta hogy rossz a műveltség ! Arra mindenképp jó hogy felismerjük azt a tényt hogy tudatlanok vagyunk . :-))

  Amúgy természetesen egyetértek veled művelt Fatalista barátom , nem írhatsz nekem mást mert hát sokan olvassák ezt a blogot . 😉

 27. Thirdeye írta:

  És az ESP-ről hogy szerzel objektív bizonyosságot ?

  Az ESP érzékelés érzékszervek nélkül, ezért a teszt az, hogy kizárjuk az érzékszervi infókat, és megkérjük a delikvenst, hogy érzékeljen. 100-ból 100-szor megmondja, mit írtam fel a papírra a másik szobában, akkor rendben. Ha nem mondja meg, akkor találgat, és ha mellétrafál, a Putyin megcsapja nagykalapáccsal.

  A másik, amikor én érzékelek, ugyanúgy, ahogyan a szememmel. Nincs találgatás, nem villanások, foszlányok, ködös rébuszok vannak, hanem valódi érzékelés. És persze nem a paralel univerzumban, hanem csak itt a falon túl, kint a konyhában.

 28. Putyin998 írta:

  A kaja téma pedig érdekel.És a családtagjaim némelyikének egészsége is fontos számomra.Van ilyen is.

  A Halhatatlanság, Elmélet Kettő úgy vélem, érzékenyen fog érinteni. 😎

 29. Thirdeye írta:

  Akit idéztem ő úgy definiálja hogy : “a műveltség tanult tudatlanság” .

  Gondolom nagyon cikinek érezte, hogy fogalma sincs a világról és nem tud senkivel beszélgetni, ezért kitalálta ezt a baromságot, hogy milyen jó is ő és mások mennyire szörnyűek.

  Én pedig egyetértek vele . Azért értek vele egyet mert ismerek nagyon művelt embereket akik a betegséggel , öregséggel és halállal szemben ugyanúgy tehetetlenek mint aki műveletlen .Vagyis lényeges dolgokban ők is tudatlanok . Csak ennyi .

  Most rájöttem, hogy te egy műveletlen fatalista vagy. Ez a legrosszabb konstelláció. 🙂

  A drogos sámánok is tehetetlenek ezekkel a dolgokkal szemben.

  A kultúra az emberiség szellemi termékeinek összessége. Ez a legáltalánosabb definíció. Amennyire vissza tudtam követni a szót, az általam talált legrégebbi jelentése a szántás volt, a földművelés, vagyis a tudatos emberi cselekvés látható nyomai.

  A kultúra része minden tudás, minden gondolat, felvetés, elmélet – és persze a sok baromság is, amit valaha is megosztottak az emberekkel. A sámánok lázálmai is a kultúra részei, ha valamiképpen ezeket megosztották másokkal. Ez a blog is a kultúra része – szerepének jelentőségét ezúttal ne firtassuk. 🙂

  A műveltség a kultúra ismerete, illetve ennek a foka. Ezzel tudsz eligazodni a világon. Semmi rossz nincs ebben. A rossz az, amikor előírják, hogy mi az igazi műveltség, vagy ha a tájékozottságot negatívumnak állítják be.

 30. Thirdeye

  @ kisboros:

  Ez miért vicces ?

 31. Thirdeye

  Putyin998 írta:

  .De fingom sincs a továbbiakról és ötletem sincs rá,hogy lehetne ezekről a dolgokról objektiv bizonyosságot szerezni.Az a baj,hogy másnak sincs,csak ideológiákat gyártanak hozzá.

  ” Az ESP képességünket az a szándékunk teszi tönkre, hogy elkerüljünk bizonyos érzékleteket. “

 32. kisboros

  Thirdeye írta:

  Vagy ha a dohányosok tudnák ,hogy azért nehéz leszokni mert körbezsongják őket olyan elhaltak lelkei, akik erős függésben voltak és mivel a füstszerű anyagokat érzik ezért körbeveszik a dohányzókat és nyomást gyakorolnak rájuk hogy minél többet szívjanak .

  :laugh:

 33. Thirdeye

  Putyin998 írta:

  Ebben én is biztos vagyok.De fingom sincs a továbbiakról és ötletem sincs rá,hogy lehetne ezekről a dolgokról objektiv bizonyosságot szerezni.Az a baj,hogy másnak sincs,csak ideológiákat gyártanak hozzá.

  És az ESP-ről hogy szerzel objektív bizonyosságot ?

 34. Putyin998

  Thirdeye írta:

  Putyin998 írta:

  Beszéltél látókról.
  Azt hogy bizonyitod be,hogy nem szélhámosok?
  Mert azt mondták?

  Én sem hiszek el mindent……. sok érdekes van amiről nem is tudunk de hatással vannak az életünkre .

  Ebben én is biztos vagyok.De fingom sincs a továbbiakról és ötletem sincs rá,hogy lehetne ezekről a dolgokról objektiv bizonyosságot szerezni.Az a baj,hogy másnak sincs,csak ideológiákat gyártanak hozzá.

 35. Thirdeye

  Putyin998 írta:

  Beszéltél látókról.
  Azt hogy bizonyitod be,hogy nem szélhámosok?
  Mert azt mondták?

  Én sem hiszek el mindent .
  Ültem szemtől szemben látóval és egy az egyben elmondta hogy mire gondolok éppen .
  Vagy amikor egy betegséggel kerestem meg , anélkül hogy elmondtam volna a bajomat
  simán megmondta hogy mi az ábra . Vagy elmondta hogy ez és ez volt a múltamban és azért van ami van .

  Vagy például ha előre lát eseményeket (pl a keresztlányom ) akkor könnyű utólag leellenőrizni . Szóval ne higgye azt senki hogy ezekről én azért beszélek mert szeretek
  fantáziálgatni , hanem mert mindig is érdekelt hogy mi van a dolgok hátterében . És arra kellett rájönnöm hogy sokszor teljesen más mint amit a racionális elménkkel kilogikázunk .

  Vagy ha a dohányosok tudnák ,hogy azért nehéz leszokni mert körbezsongják őket olyan elhaltak lelkei, akik erős függésben voltak és mivel a füstszerű anyagokat érzik ezért körbeveszik a dohányzókat és nyomást gyakorolnak rájuk hogy minél többet szívjanak . Jól lehet ezt látni amikor valaki le sem tüdőzi a füstöt látszik hogy nem is élvezi csak gyártja a cigifüstöt . Ha ez nem így lenne, akkor nem sikerült volna az hogy ezeknek a lelkeknek az elküldésével elértem az egyik ismerősnél hogy amíg egyik nap napi 30 szálat szívott , másnap elég volt 10 szál cigi . Szóval sok érdekes van amiről nem is tudunk de hatással vannak az életünkre .

 36. Putyin998

  Thirdeye írta:

  Putyin998 írta:

  Sz@rt eszel,sz@rul fogsz kinézni és sz@rrra sem leszel jó a nyamvadt vergődésben,amit van pofád életnek nevezni ezek után is.A cukormérő egy eszköz.
  Fúú,de imádom a fajtádat.A legjobb az egészben ,hogy ideológiát is tudtok gyártani az életképtelenségetekre és a nyomorékságotokra.Biztos isten akarta.

  Szóval ilyen vagy álarc nélkül ?
  Jó vazze én is eldobom !
  Honnan a f@xból tudod hogy mit eszek ? Amúgy elég jó kondiban vagyok minden különösebb erőfeszítés nélkül is . Nem vagyok gyenge sem , különben még a tüzelőt sem tudnám összevágni . És képzeld jó életem van , nem fognak rám naponta pisztolyt , nem kell buzikat kerülgetnem , nem törnek rám a kommandósok . Ellenben egészséges helyen lakom , gyalog járok , nem iszok alkoholt , nem cigarettázok , nem verem be senki pofáját . És nem azért mert olyan jó vagyok ,hanem mert úgy döntöttem ,hogy emberhez méltó életet akarok élni .

  A fajtámat nem ismered . Csak általánosítasz . Sem nyomorék ,sem életképtelen nem vagyok , csak egy másfajta szemléletet próbálok bemutatni . De az hogy így reagálsz azt mutatja hogy épp olyan vak vagy meglátni az élet többi aspektusát mint bárki más .
  az hogy művelted magad mindenféle témában jól jöhet egy ilyen fórumon , de tudod a műveltség tanult tudatlanság !

  Azt sem tudod egyébként hogy maga a “kondi”szó mit jelent. :laugh:

  És persze hogy általánositok.Mint mindenki.Az jó dolog is lehet ám.Hasznos kiindulópont.
  Kategóriákba sorolsz mindenkit,de csak nagyjából.Nem az itélkezés és a véleménygyártás kedvéért,hanem azért hogy elsőre tudd hová tenni az embert.Utána már változhat a véleményed ilyen-olyan irányba,nincs ezzel semmi gond.Nem muszáj ragaszkodnod a véleményedhez,mint mondtam az csak egy kiindulási alap.
  Mi ezzel a baj?A gyakorlatban jól működik,hidd el.Elméletben minden más,ezt pont te ne tudnád?
  Nem vagyok művelt.Erre nem gyártok kategóriát.(de ezt már irtam egyszer,nem?deja vűm van,komolyan)
  Ha tetszik Madách Ember tragédiájának nyelvezete akkor nem azért olvasom el,hogy utána elmeséljem mindenhol,hanem mert tetszik.Ennyi.Egyébként senki olyat nem ismerek személyesen akinél ez erény lenne.
  A kaja téma pedig érdekel.És a családtagjaim némelyikének egészsége is fontos számomra.Van ilyen is.
  Itt néha kiélem magam,de ez azért van,mert a való életben csak katonákkal,leszerelt katonákkal,megrendelőkkel,bűnelkövetőkkel és vendégekkel beszélek.Magyarul pedig csak a feleségemmel,de csak kéthetente egyszer.lol
  Nem vagyok beszűkülve és nem vagyok korlátolt.Szivesen tanulok,a nyitottság mindig kifizetődő(by Doktor)
  De nem minden témában vagyok érdekelt és nem mindent hiszek el.
  Materialista pedig végképp nem vagyok.
  Maradjunk a témánál.
  Beszéltél látókról.
  Azt hogy bizonyitod be,hogy nem szélhámosok?
  Mert azt mondták?

 37. Thirdeye

  @ Putyin998:

  :laugh: :laugh: :laugh:
  Akkor ezt megbeszéltük .

 38. Putyin998

  @ Thirdeye:
  :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
  Szóval TE ilyen vagy álarc nélkül,mi?
  Jól van,azt hittem hogy soha sem dobod le a bódigusztáv pózt. :laugh:
  Beszélek virágnyelven képzeld el.Csak te mindig minden felett elsiklasz,hogy utána offolj állandóan.
  A komment pedig nem ellened irányult konkrétan,hanem egy burkolt társadalomkritika volt.
  Ne foglalkozz vele.
  Néha én sem értem a te kommentjeidet.
  Remélem nem okozott túl nagy megrázkódtatást.
  :laugh: :laugh: :laugh:

  Mennyivel jobb embernyelven beszélni,nem Csucsukám? :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

 39. Thirdeye

  Duncan Shelley írta:

  Akit idéztél, az mit írt, ő hogyan definiálja?

  Akit idéztem ő úgy definiálja hogy : “a műveltség tanult tudatlanság” .
  Én pedig egyetértek vele . Azért értek vele egyet mert ismerek nagyon művelt embereket akik a betegséggel , öregséggel és halállal szemben ugyanúgy tehetetlenek mint aki műveletlen .Vagyis lényeges dolgokban ők is tudatlanok . Csak ennyi .

 40. Thirdeye írta:

  És rajtad kívül szerinted ki érti még ezt műveltség alatt?

  Ok . De Te engem kérdeztél .

  A kijelentés a műveltségről szólt, azt nem tetted hozzá, hogy te egy nagyon sajátos módon definiálod, és annak nincs köze ahhoz, ahogyan általában definiálják. Akit idéztél, az mit írt, ő hogyan definiálja?

 41. Thirdeye

  Duncan Shelley írta:

  Ok. És rajtad kívül szerinted ki érti még ezt műveltség alatt?

  Ok . De Te engem kérdeztél .

Vélemény, hozzászólás?

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén