Gondoljuk újra a világot

Prometheus filmkritika

Tudom, lefutott film már a Prometheus, mindenki megírta a maga kritikáját, lassan leveszik a vászonról. Igaz, de én most láttam, ezért csak most tudok róla írni. Soha nem voltam egy nagy kritika-író típus, kritizálni sem szeretek. Ha mégis megteszem, annak jó oka van.

Legalább egy éve hallottam a Prometheusról, Ridley Scott új sci-fijéről, amely a Nyolcadik utas a halál előzményeiről szól. Nagyon régen vártam filmet annyira, mint ezt. Néhány órával ezelőtt úgy mentem el moziba, hogy előre örültem annak a csodálatos élménynek, amiben részem lesz. Gondolatban mély főhajtással adóztam a Mesternek, aki olyan remekművekkel ajándékozta meg az emberiséget, mint például a Nyolcadik utas a halál, a Gladiátor, a Sólyom végveszélyben, az Amerikai gengszter, amik legnagyobb kedvenceim közé tartoznak.

Néhány órával ezelőtt helyet foglaltam a légkondicionált vetítőteremben, kialudtak a fények, és elkezdődött…

A továbbiakban szpojlerezni fogok, ami azt jelenti, hogy konkrétumokat fogok leírni a filmről. Tehát csak az olvassa tovább, akit ez nem zavar.

A Prometheus azzal indul, hogy 16. Ez a korosztályi besorolás. 18 helyett 16. Ez volt az első sokk. Igaz, ha egy film 18 helyett csak 16-os karikát kap, akkor az több millió +nézőt jelenthet, de egyben azt is, hogy finomkodni fognak, nehogy az ítészek feljebb tolják a besorolást. Tehát a Prometheus az Alien-univerzumban játszódik, méghozzá úgy, hogy 16 éven aluliaknak nem ajánlják…

A film első jelenetében az úgynevezett „Tervezők” egyike öngyilkos lesz. Ez a film csúcsjelenete, mind hangulatában, mind kivitelezésében. Charlize Theron nem szokott tetszeni, de ebben a filmben szép, és az egyetlen olyan karakter, akinek valóban helye van a filmben. Ezek a pozitívumok.

Van egy irányzat, mely szerint olyan szereplők kellenek a filmbe, hogy minden néző megtalálhassa azt a figurát, akivel azonosulni tud, akit kedvel, vagy akit utál. Ezen irányzat szerint a film úgy készül, hogy először is kitalálják ezeket a személyiségeket, karaktereket, majd őket dolgozzák bele a cselekménybe. Ezért aztán a filmben bizonyos típusok jelennek meg, azzal a céllal, hogy minden néző megtalálja a neki tetsző dögös, aranyos, hűvös, butuska, kemény, bátor, félénk, intellektuális stb. szereplőt.

Személy szerint nem értek egyet ezzel az irányzattal. Én azt gondolom, hogy ha a sztoriban van egy orvos, akkor neki elsősorban nem ilyen vagy olyan típusnak kell lennie, hanem hiteles orvosnak. Ha van a filmben egy vadászpilóta, akkor lehessen elhinni, hogy ez az ember tényleg vadászpilóta, ha van benne egy hegymászó, akkor lehessen elhinni róla, hogy tényleg hegymászó. Ha hiteles az adott szerepben, akkor lehet kidolgozni az egyediségét, de semmiképpen sem úgy, hogy az üsse a hitelességet.

A Doom jó példa a karakter-típusos irányzatra: a kommandósok egyikéről el lehetett hinni, hogy tényleg kommandós, tényleg ért hozzá, tényleg ez a munkája, de a többiekről nem lehetett elhinni. A többiek ilyen meg olyan típusok voltak, akiket kommandósnak neveztek a filmben, és ettől voltak kommandósok.

A Ragadozó jó példa a másik irányzatra, amit én is szeretek: ott mindenki elsősorban kommandós volt, elsősorban hihetően katona, és csak másodsorban ilyen vagy olyan személyiség. Furcsa, de a Ragadozó összes szereplőjére emlékszem, míg a Doomból csak a főszereplő külsejére…

Az űrhajón 17 fő utazik. Vickers (Charlize Theron) hihető karakter, olyan valaki, aki kell egy ilyen expedícióba, akinek képzettsége és személyisége folytán helye van az expedícióban, akit felvennének egy expedíció tagjai közé, akinek dolga van az expedícióban, akinek megengednék, hogy felszálljon egy űrhajóra. A többiek nem ilyenek. Az összes többi szereplő valamiképpen nem normális, idegesítő, infantilis, és személyisége miatt soha nem kapna esélyt arra, hogy egy kutatóexpedíció tagja lehessen.

A Prometheusban Vickerst leszámítva senkiről nem lehetett elhinni, hogy ért valamihez. A geológus egy pancser volt, az orvos idegbeteg, a biológus egyenesen klinikai eset, aki vajon mit tett, midőn kiemelkedett színe előtt a zavaros folyadékból egy idegen létforma? Megpróbálta megsimogatni…

Két régész ásatásokon bizonyos jeleket talál, amik egy elképesztően homályos elmélet szerint megmutatják, melyik bolygóról származik az emberiség. A két régész mosolyogva mondogatja, hogy semmi bizonyítékuk nincs az elméletükre, de hisznek benne. Ezzel sikerül meggyőzniük a világ leggazdagabb emberét, aki cégei teljes technikai apparátusát, továbbá 1 billió (!!!) dollárt fordít arra, hogy összehozzák az emberiség történelmének legnagyobb expedíciós vállalkozását, melyben 1 szakértő és 16 csodabogár kap helyet, és útnak indulnak valamerre.

Leszállnak egy idegen bolygón, egy különös, egzotikus valami közvetlen közelében, néhányan rögvest behatolnak a barlangba meg az idegen űrhajóba, és órákon át kolbászolnak fel-alá. Előzetes megfigyelés, felderítés nincs. Óvintézkedések nincsenek. Egyik kedvenc jelenetem az, amikor a felderítetlen barlangban reked a geológus és a biológus, a kapitány az űrhajóról látja, hogy valami ismeretlen életforma van a barlangban, amiről tájékoztatja a két tudóst, majd halál komolyan azt javasolja, hogy ne foglalkozzanak vele, hanem aludjanak inkább…

Az egyetlen Vickerst leszámítva mindenki totálisan alkalmatlan, felelőtlen, együttműködésre képtelen, semmiségeken civakodó, érzelmi roncs, akinek egy közértben nincs helye, nemhogy az emberiség leghatalmasabb expedíciójában! A kapitány szivarozik, harmonikázik, igazi falu bikája típus, a geológus vonyító, ősmagyartudósidniánsámán, a főszereplő tudósnő a legváratlanabb pillanatban elkezd zokogni, mert neki nem lehet gyereke…

A fentiekért mindenkitől elnézést kérek. Életem egyik legjobban várt filmje életem egyik legkínosabb mozi-élménye lett, és ez megindított.

Mindezek ellenére Ridley Scott továbbra is a filmtörténelem egyik legnagyobb rendezője, életműve pedig lenyűgöző. Személy szerint nincs kifogásom az ellen, hogy a Prometheus keresztény propaganda, azt sem kifogásolom, hogy a Nyolcadik utas a halál előzményeit dolgozta fel. Ennek a filmnek ugyanúgy semmi köze a korábbiakhoz, mint a Terminator 3. részének az első kettőhöz. Az eredeti, védjeggyé vált hangulatnak nyoma sincs. Ez egy látványfilm, ami semmiben nem méltó az elődökhöz.

Bárkitől zavart volna egy ennyire logikátlan, ennyire átgondolatlan cselekmény, ennyi idegesítő, funkció nélküli karakter szerepeltetése egy filmben. Egy Ridley Scott kaliberű zsenitől viszont nem zavar, hanem fáj. A film végén csak döbbenet volt bennem. Mi történt? Mi ez egyáltalán?

Magától értetődik, hogy Scott ezúttal valami mást akart, valami olyat, amit még nem csinált. Nem tudom, mi volt ez a más, nem tudom, milyen cél vezérelte, csak azt, hogy nekem ez nagyon nem tetszett, és remélem, hogy soha többé nem próbál tinihorror meg transzformerszféle üres látványfilmes szörmedvényeket beletuszkolni az egyébként briliáns koncepcióiba.

Ha láttátok a filmet, várom a véleményeiteket. Ha nem értetek velem egyet, nyugodtan írjátok meg, ti hogyan gondoljátok.

Share

Commentek

Előző

A szakember és az alfahím

Következő

Gagyi harmónia

 1. aelod

  Duncan!

  A prom.ból kiadtak egy válogatást a kimaradt jeleneteket tartalmazza, sok kérdésedet megválaszolná.

  Többször kell megnézni a kimaradt jelenetekkel együtt és akkor igenis egy jó kis filmet rakott össze a mester gondolat ébred az emberben.

  Leszögezem ez nem előzmény film! Ez csak egy mellékszál az alien saga-ban.

 2. Thirdeye

  Én is nemrégen néztem meg . Az ismert videómegosztón :evilgrin:

  Mivel semmit nem vártam a filmtől , és már a gagyiságokon sem lepődtem meg , ezért végig tudtam nézni .

  Az üzenet számomra a következő:
  Lehet kétezerakármennyi , meg csúcsűrhajó , az emberek nem fejlődnek . Ugyanolyan sablonosak , és félkegyelműek maradnak :-((

 3. intergold

  Duncan Shelley írta:

  . Nem minden égéshez kell oxigén…

  De nem tudták, hová mennek, így aztán azt sem, milyen lesz a légkör, így aztán az sem, hogy ahhoz milyen éghető anyag “passzol” a lángszórókba. Persze vihettek rengeteg félét egy akkora hajón, de ahhoz meg nehéz “univerzális” lángszórót tervezni…

 4. Indigo

  @ Duncan Shelley:

  azt a jelenetet nem hittem el. alig tertem magamhoz tole…

  hat igen, nem minden egeshez kell oxigen. 😥

 5. Indigo írta:

  Charlize hiteles, meg jo szineszno, meg szep.. de nekem nem jott be a konfliktus feeling ami az apjahoz kototte azaz ennek abrazolasa. kisse banalisnak ereztem

  Volt egy-két furcsaság. Például, amikor a falubikája kapitány azzal a nevetséges beszólással, hogy biztos robot, hirtelen ribanccá változtatta… Az is egy olyan pont volt, amikor majdnem kijöttem a moziból.

  Hogy a fenebe hasznaltak langszorot egy bolygon ahop nem volt oxigen? merthogy arrol volt szo, hogy csak az idegenek urhajojaban volt oxigen.

  Az a lángszóró zoxigénnel működött, nem oxigénnel. Nem minden égéshez kell oxigén… 🙂

 6. Indigo

  Olaszorszagban meg csak par hete megy a mozikban a film, Alien fanatikuskent, elmentem megneztem, bar a lelkesedesem nem volt mar meg ugy mint ev elejen, miutan elolvastam a fenti kritikadat, de elmentem es megneztem magamnak a dolgot…
  A fentiekhez amit irtal es amivel nem egeszen ertek egyet (ja, Charlize hiteles, meg jo szineszno, meg szep.. de nekem nem jott be a konfliktus feeling ami az apjahoz kototte azaz ennek abrazolasa. kisse banalisnak ereztem), csak egy dolgot fuznek hozza, azaz egy kerdest.
  Hogy a fenebe hasznaltak langszorot egy bolygon ahop nem volt oxigen? merthogy arrol volt szo, hogy csak az idegenek urhajojaban volt oxigen. :-((

 7. bakostamas

  Teljesen egyet értek, a történet óriási és a mondandója, hogy igazából emberek alkottak minket is ez nagyon komoly, ami viszont ezt körülveszi elég gagyi 🙁 Nekem a kedvenc “sz@r” részem, amikor kiműtteti magából azt a dögöt és szétvágott-összekapcsozott hasfallal elszalad… Na, nem volt még szétvágva hasizmom, de húzódva igen és az semmi ahhoz képes, de még a legkisebb mozdulatra is majd összesz*rtam magam a fájdalomtól.. 🙂 Nem tudom mi lehetett a Ridley Scottal, lehet hogy sietett és azért lett ilyen az egész? 🙂
  De az ötlet és a mondandó meg persze a kivitelezés színvonala miatt még mindig kap tőlem 7,5 pontot a 10ből, amit talán csak az Apocalypto és a 300 ért el eddig nálam.

 8. intergold

  @ Duncan Shelley:

  Mint mértékadó (szak)embernek (és ezt itt most nagyon komolyan gondolom) kíváncsi lennék az erről a filmről adott (szak)véleményedre:
  http://www.youtube.com/watch?v=6f6f_kfp1Z8
  Tegnap néztem, engem sokkolt a valósághűségével, neked mi a véleményed?
  (Persze csak a film megnézése után, de azután tényleg érdekelne, mivel részben számomra hordozza a te történeteid hangulatát.)

 9. Noababa

  Hűha, én alig merek itt megszólalni…

  Bevallom töredelmesen, én pont azt kaptam, amit vártam, jó értelemben 8)
  Én is alig vártam már, hogy kijöjjön a film, és valóban rég volt olyan, amit ennyire vártam volna mostanában. Viszont én nem csalódtam, sőt.
  Tegyük hozzá, hogy egy laptopon néztem meg online, moziban felvett “minőségben”, ami egyébként nem vall rám, de mivel decemberig egy külföldi kisvárosban vagyok, így esélyem sincs megnézni számomra értelmes nyelven moziban (ez egy ilyen hely), úgyhogy tesóval úgy döntöttünk, csapjunk a lecsóba.
  Én annyira Prometheus lázban égtem, hogy mindezek a dolgok, amiket leírsz, nekem abszolút fel sem tűntek. Én végigizgultam az egészet annak rendje és módja szerint, gyönyörködtem és undorodtam, ahogy az a nagykönyvben meg van írva 8)

  Nagyon érdekes volt most a te nézőpontodból visszagondolni a filmre, és bekattantak sorban, hogy jé tényleg, nahát…8)
  Valóban így utólag egyet tudok érteni azokkal a dolgokkal, amiket leírsz, de visszakozni is tudok. Igazad van, hitelesnek kellene a szereplőknek lenniük. Ugyanakkor, ha szétnézek a világban, nagyon sok példát látok arra, amikor magában az életben sem hitelesek a szereplők 8) Lehet, hogy nekem ezek a dolgok, amiket leírsz, azért nem tűntek fel, mert egyrészt nem arra fókuszáltam, hogy ilyesmit észrevegyek, nem egy író, vagy rendező “szemüvegén” át akartam megnézni a filmet, hanem egyszerűen a hatása alá akartam kerülni, ezért néztem meg.
  Másrészt, ha visszagondolok az Alien sorozat bármelyik korábbi részére, arról sem az ugrik be kifejezetten, hogy ott mindenki milyen professzionális lett volna.
  Lehet, hogy meg kellene néznem újra.
  Te mikor láttad a Nyolcadik utast utoljára?
  Esetleg elemeznéd azt is, hogy összehasonlíthassam?
  Úgy lenne az igazi a számomra. 8)

 10. Thirdeye

  Duncan Shelley írta:

  A tervek szerint viszek magammal 25 szakembert és 20.000 bámészkodót. A zűrös helyeken a bámészkodók mennek előre és fel-alá téblábolnak. Ha baj van, sikoltással és üvöltéssel jeleznek, és akkor mi nem megyünk oda.

  Már naggyon váárlak benneteket : http://api.ning.com/files/qqB-nTto13VtSbwn0t2A2Z2BMgy25MesZVqKjStYlhOxZVDE4s9q4pMfb5S5yVY73vzOGNjnuM8GxAK22FbQ69xbEOYwUiJY/alien.jpg

 11. @ intergold:
  Peter Wayland megkért, hogy szervezzek expedíciót az LV424-re.

  A tervek szerint viszek magammal 25 szakembert és 20.000 bámészkodót. A zűrös helyeken a bámészkodók mennek előre és fel-alá téblábolnak. Ha baj van, sikoltással és üvöltéssel jeleznek, és akkor mi nem megyünk oda. 😀

 12. @ Bandi:
  Nekem ez hozta meg a kedvem:

  http://www.youtube.com/watch?v=jb7gspHxZiI

  De ez nincs benne. Ez önmagában jobb minden részénél a filmnek.

 13. intergold

  Vártam a filmet, de azt hiszem, “csak” a barátaimmal spannoltuk fel inkább magunkat rá. A premier napján mentünk, nem értettem mindent 110%-osan, lévén, hogy angolul volt, de azért nekem tetszett, annak ellenére, hogy jobbat, mást vártam.
  Viszont a Te kritikád sokmindent új megvilágításba helyezett, mégpedig nem pozitívan.
  Hiába, Te értesz ehhez, Duncan. Nem kellene elmenned valami halálosztagokat, vagy operatív, illetve expedíciós csoportokat szervező cég munkaügyi főelőadójának…? 😀 Biztos nem rossz zseton… 😛

 14. Bandi

  Amikor az előzeteseket néztem, láttam egy részletet, amiben egy vállalatigazgató beszédet tart az ember technikai fejlődéséről; meg egy másikat, ami egy jövőbeli reklám, amiben a humanoid robottechnológiát reklámozzák. A reakcióm az volt, hogy egy ilyen filmet nem lehet kihagyni! …aztán kiderült, hogy ezek a részek nincsenek is benne a mozifilmben… és azóta sem hallottam semmi olyat róla, ami miatt érdemes lenne megnézni. De a te kritikádat még vártam.

  Egyébként filmélményem tudományos-fantasztikus műfajban az utóbbi időben kettő volt, már ami az újabb filmeket illeti. Az egyik a “Moon” című, 2009-es film: szerintem pontosan ilyennek “kell” lenni egy sci-fi-nek! Egy jó ötlet, amiből minimális eszközökkel a maximumot hozza ki a film, és utána még napokig gondolkozik rajta az ember… és a zene is emlékezetes.

  A másik a BBC által készített kétórás áldokumentumfilm egy naprendszeren átívelő, többéves űrutazásról, öt űrhajóssal. A címe: “Space Odyysey: A Voyage to the Planets”. A sztori inkább tudományos, mint fantasztikus, de akit érdekel az űrkutatás, azt szerintem magával tudja ragadni. A cgi-részek végig a történetet szolgálják. Az űrhajó pedig: elképesztően jól kidolgozott, amilyennek egy kutatóűrhajónak lennie kell! Hatalmas, mégis teljesen praktikus és minden kis hely ki van használva és… súlytalanság van! Végre! Egy filmbéli űrhajó, ahol súlytalanság van! Egyébként az űrhajós felvételek annyira jól sikerültek, hogy szerintem simán el lehetne adni, mint megtörtént eseményt, és az emberek elhinnék. Ami fölvet kérdéseket a hitelesnek mondott felvételek hitelességéről, de ez most messzire vezetne.
  Ja és a szereplők, azok tényleg szakemberek. Vannak érzelmi gondjaik, például amikor valaki évekig készül, hogy leszálljon egy bolygóra, de aztán amikor ott van, nem mehet; vagy amikor meghal az egyik társuk; de ezek az események reálisak, és reálisan is kezelik.

  Egyébként ezt a YouTube-on néztem végig, itt van valamilyen felirattal:

  http://www.youtube.com/watch?v=YyJ7Dr11cvo&feature=related

  Ja és van egy megvágott amerikai változat is, de az számomra élvezhetetlenül sietős volt.

 15. Alex

  A film látványvilága szép.´

  Hogy mégegy pozitívumot mondjak: Nagyon jól lehet alatta smárolni. Ebből kifolyólag, ha 10 percenként újra rápillantasz a filmre, végső soron nem is zavar, hogy közben vagy 15 értelmetlen és nem összefüggő cselekményszállról lemaradtál és hiányzik a expedíció fele. Továbbra se érted, hogy mi felé megy a cselekmény, de örülsz, hogy legalább mással foglakozhatsz. 🙂

  Szóval a film zsánere nem túl romantikus, de MELEGen ajánlom egy kis légyottra. 🙂

 16. Jaklin

  tomskythe írta:

  Eddig nem mertem megnézni, de most már nem is fogom, amíg nem jön ki 1.000 Ft-os DVD-n.

  Lesz abból 599 Ft-os is… :))

 17. Jaklin

  A fenti kép tökéletes! 😀

  Teljesen egyetértek sajnos. Én nem szoktam moziból kimenni, de itt háromszor merült fel bennem a lehetőség…

  Viszont paródiaként megnézni talán még élvezetes lehet. Szerintem amúgy a film nagyon olyan, hogy csináljunk egy filmet, ami a többség számára élvezetes lehet. Vagyis nem “csak” azok számára, akik erre a fajta horror-sci-fire vannak ráállva (mint az Alien), hanem másoknak is.

  Így egy olyan film lett, amit pont azok utáltak, akiknek eredetileg készült (volna). A többiek meg alapból nem mennek el egy “ilyen” filmre…

 18. Emu

  @ Great:
  Az amerikai Tetovalt lanyrol majdnem kijottem fel ora utan, mert annyira gaz volt az eleje a sved verziohoz kepest, de aztan benmaradtam, es a masodik felen mar vastagon megerte ottlenni… Meg nem lattam a Prometheus-t, de el tudom kepzelni, hogy volt benne vmi jo.

 19. Don Franco998

  @ Thirdeye:
  Ne kérj elnézést.
  Sem Don,sem Franco,sem 998 nem sértődtünk meg,éééééérteeeeeed???? :-X :dazed: :hypnotized: 😮 :meeting:

  A provokativ viccelődéshez személyesen nem elég a humorérzék.
  Néha meg is kell ütni azt,akivel poénkodsz.Szerintem az a legjobb része. :devil:

 20. Thirdeye

  Don Franco998 írta:

  Azt viszont már skizofréniának,disszociativ személyiségzavarnak és bipoláris depressziónak nevezik

  Mi nem vagyok skizofrén :laugh:

 21. Don Franco998

  Thirdeye írta:

  Don Franco998 írta:

  A meszkalinnal kezdted és az LSD-vel folytattad,fogadni mernék rá.Ez a sámán-hagyomány ezer éve….
  Hehehe…. Grin Grin Grin

  Úgy könnyű lenne . A kihívás abban van , ha ezek nélkül is jönnek az élmények

  Azt viszont már skizofréniának,disszociativ személyiségzavarnak és bipoláris depressziónak nevezik :doctor:

 22. Thirdeye

  Duncan Shelley írta:

  Valamelyik sámánbeavatáson tettél szert arra a képességre, hogy kb. egymilliárd ember életéről teljesen megalapozatlan kijelentést tegyél? Grin

  A klasszikus akciófilm hősnek van egy nagyon idegesítő tulajdonsága: visszaüt…

  Nem voltam még sámán beavatáson 😀
  Csak eltanultam a Don-tól a provokatív viccelődést . 🙂
  Elnézést kérek egymilliárd embertől . :peace: :monkey2:

 23. Thirdeye írta:

  Szerintem az eksönmúvi azoknak való akiknek üres az élete .
  (vajon hányan szavaznak le ?

  Valamelyik sámánbeavatáson tettél szert arra a képességre, hogy kb. egymilliárd ember életéről teljesen megalapozatlan kijelentést tegyél? 😀

  A klasszikus akciófilm hősnek van egy nagyon idegesítő tulajdonsága: visszaüt…

 24. Thirdeye

  Duncan Shelley írta:

  Na persze…

  Miért , egy barlang nem lehet szerinted izgalmas ? 🙂

  http://www.youtube.com/watch?v=TPSNbwl0hSA&feature=relmfu :laugh: :laugh: :laugh:

 25. Thirdeye

  Don Franco998 írta:

  A meszkalinnal kezdted és az LSD-vel folytattad,fogadni mernék rá.Ez a sámán-hagyomány ezer éve….
  Hehehe…. Grin Grin Grin

  Úgy könnyű lenne . A kihívás abban van , ha ezek nélkül is jönnek az élmények :laugh:

 26. Thirdeye

  Don Franco998 írta:

  Amúgy Tesóm!Ha elmesélném egy napomat,te is elhinnéd,hogy az én szürke kis életem is izgalmasabb ,mint egy eksönmúvi.

  Én elhiszem neked . Szerintem az eksönmúvi azoknak való akiknek üres az élete . 😀
  (vajon hányan szavaznak le ? :evilgrin:

 27. Don Franco998

  @ Thirdeye:
  Amúgy Tesóm!Ha elmesélném egy napomat,te is elhinnéd,hogy az én szürke kis életem is izgalmasabb ,mint egy eksönmúvi.
  😎

 28. Don Franco998

  Thirdeye írta:

  Én 2004 tájékán beléptem egy olyan világba ahol a valóság sokkal izgalmasabb mint bármilyen sci-fi .

  😯
  De hát erre már van gyógyszer!
  A meszkalinnal kezdted és az LSD-vel folytattad,fogadni mernék rá.Ez a sámán-hagyomány ezer éve….
  Hehehe…. 😀 😀 😀

 29. Don Franco998

  Duncan Shelley írta:

  Don Franco998 írta:

  számomra izgalmasabb,mint a számitógépes látványtrükkök bámulása.

  Nincs a trükkökkel semmi baj, ha valamilyen célt szolgálnak, és nem valami helyett vannak.

  :yes:
  Lájk.

 30. Thirdeye írta:

  Én 2004 tájékán beléptem egy olyan világba ahol a valóság sokkal izgalmasabb mint bármilyen sci-fi

  Na persze… 😉

 31. Don Franco998 írta:

  számomra izgalmasabb,mint a számitógépes látványtrükkök bámulása.

  Nincs a trükkökkel semmi baj, ha valamilyen célt szolgálnak, és nem valami helyett vannak.

 32. Thirdeye

  Én 2004 tájékán beléptem egy olyan világba ahol a valóság sokkal izgalmasabb mint bármilyen sci-fi . :cyclops:

 33. Don Franco998

  @ Great:
  Nem láttam az újat a Predatorból sem,és egyébként Billie az egyik kedvenc karakteren volt.Erre az új förmedvényre :poop: ok.Igy értettem.

  Őskövület vagyok.Nem értékelem a mai filmeket.

  Holnap Silva vs Sonnen.Cung Le vs Patrick Cote,Tito Ortiz vs Forrest Griffin(mindkettejük búcsúmeccse)..De az egész UFC148 fightcard óriási.Live stream nem lesz,de másnap minden fenn lesz az allbestfights.com-on egy pár óráig,amig a jogvédők közbe nem lépnek.Mire hazaérek a kikötőből,pont meg tudok nézni mindent kényelmesen.
  Ez ugyan off volt nagyon,de számomra izgalmasabb,mint a számitógépes látványtrükkök bámulása.

 34. Great

  @ Don Franco998:
  Billie-re gondolsz?

  Billie indián volt, nyomkereső, talizmánt hordott a nyakában, olyan valaki volt, aki része a természetnek. Megérezte a ragadozót a fán, amikor még nem látta.

  A magyar Predatorsban a fekete gyerek volt a törzsi harcos, aki szintén megérezte a ragadozót a fán, amikor még nem látta.

  Amikor megjelent a geológus ezzel a törzsiharcos-fizimiskával, kezdtem aggódni, hogy ő is megérzi majd az alient vagy a ragadozót.

  A Predators sem volt méltó az elődökhöz, még a 2. részhez sem.

 35. Eddig nem mertem megnézni, de most már nem is fogom, amíg nem jön ki 1.000 Ft-os DVD-n.

 36. Don Franco998

  @ Great:
  Nem tudom,hogy 😥 vagy :laugh: ezért inkább :poop: rá.

 37. Great

  Don Franco998 írta:

  És aki a cikket illusztráló képen van,az a geológus a filmből?

  Ő az. Amikor megláttam, attól féltem, hogy megérzései lesznek, mint Billie-nek a Predatorban.

 38. Great

  A feleségemmel néztük, de a közepetáján kijöttünk. Életemben öt filmről jöttem ki, a T3 is ilyen volt. Scottól nem ezt vártam.

 39. Don Franco998

  És aki a cikket illusztráló képen van,az a geológus a filmből?
  Hmmm…..Nem baj,ha nem nézem meg?
  Inkább az Anderson Silva vs Chael Sonnen visszavágót fogom megnézni.Biztos hogy izgalmasabb lesz.Off.

 40. Don Franco998

  A Terminátor 3. csúcspontja,mikor Arnold felveszi a rózsaszin napszemcsit? :smug: Pfujj :pissedoff:

 41. Frank Foresight

  Én is hasonló élményeket és érzéseket éltem át a moziban, mint Te, Mester. Sajnos csak egyetérteni tudok Veled.

Vélemény, hozzászólás?

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén