Gondoljuk újra a világot

A holnap határa filmkritika

A cím ne tévesszen meg titeket, ez a cikk nem annyira a filmet kritizálja, hanem sokkal inkább a róla született „kritikákat”.

Az este megnéztük A holnap határa című science-fictiont a Mammutban. A filmet Doug Liman rendezte, aki ritkán ül a rendezői székbe, inkább producerként dolgozik. Ő rendezte a Bourne rejtélyt és a Mr. & Mrs. Smith-t, producere volt a három Bourne-filmnek,  és számtalan más mozinak, valamint tévésorozatnak. A film főszereplője Tom Cruise és Emily Blunt. A holnap határa az IMDB-n 8,1-en áll.

A film cselekményébe nem fogok belemenni, aki meg akarja nézni, ne aggódjon, ebből a cikkből nem fog megtudni olyat, ami befolyásolná az élményét. Az alapokkal tele van az internet, a filmismertetők, a kiadott trailerek. Az nem titok, hogy a Cruise által alakított katona ugyanazt a napot éli át újra meg újra, valamilyen okból. Ennyit a cselekményről.

Nem szoktam kritikát írni, mert nem vagyok kritikus alkat. Kritikákat olvasni és nézni sem szoktam, mert azok 99 százaléka bicskanyitogatóan szubjektív. A youtube-on több magyar filmkritikai csatorna megy, és nagy népszerűségnek örvendenek. A kisemberek alighanem élvezetet találnak abban, ha a nagymenőkön élcelődhetnek, más magyarázatot nem tudok e csatornák sikerére.

Az egyik felkapott magyar filmkritika csatorna hírhedt kemény odamondogatásáról, filmek, rendezők, színészek, írók lehúzásáról. A csatorna tagjai egyszer csináltak egy videót, amin életük tíz legfontosabb filmjéről beszéltek. Megdöbbentő volt hallgatni! Amit elmondtak, az teljesen szubjektív volt, érzelmi alapú, tele szentimentális hivatkozásokkal: „Életem olyan időszakában láttam ezt a filmet…”. Elképesztő! Semmi objektív, megcáfolhatatlan tudományos bizonyíték! Helyette ugyanaz a szubjektív magánvélemény, mint minden embernél, aki filmeket néz. De ez esetben milyen alapon kritizálnak oly határozottan?

Egy úgynevezett átlagember elmegy a moziba, megnéz egy filmet, majd elmondja, hogy mi a benyomása, hogy tetszett-e neki, vagy sem. A kritikus elvileg filmes szakember, de attól senki nem lesz az, hogy a teljesen szubjektív magánvéleményéhez kerít egy ideológiát, esetleg random teleszórja a szövegét hivatkozásokkal és szakkifejezésekkel.

Mielőtt elmentem a moziba, megnéztem a legfelkapottabb magyar filmkritikai csatorna „kritikáját” A holnap határáról, mert kíváncsi voltam, hogy én mennyire látom másként. Ebben a videóban a következő hangzott el: A holnap határa az Idétlen időkig és a Warhammer keveréke, lapos, felszínes, unalmas, érdektelen gagyi.

Az Idétlen időkig (Groundhog Day) egy 1993-as vígjáték. Harold Ramis rendezte, Bill Muray és Andie MacDowell voltak a főszereplők. Muray bá tévés meteorológust alakít, aki valamilyen okból elkezdi újra és újra végigélni ugyanazt a napot, egészen addig, amíg nem változik meg a személyisége a kellő mértékben, és cinikus baromból nem lesz kedves, segítőkész, romantikus fickó.

A Warhammer egy univerzum, amelyre regények, táblás játékok, szerepjátékok, videojátékok és animációs filmek épülnek. Ez egy nagyon sötét univerzum, amely ötvözi a vallásosságot, a rendkívül fejlett genetikával és technikával.

Nem értek egyet a „kritikával”. Azt állítani, hogy a film az Idétlen időkig és a Warhammer keveréke, legalábbis furcsa. Ötletet nem lehet levédeni, csak koncepciót, ami nagyon örvendetes felfogás, mivel mostanra nagyjából semmiről sem lehetne filmet készíteni. Az irodalom évezredei, a némafilmes korszak és a hangosfilm első néhány éve után vajon miről lehetne még mesélni?

A holnap határának köze nincs az Idétlen időkighez, hiába van benne több olyan elem, ami megtalálható a nevezett vígjátékban is, például a napok újraélése, vagy az, hogy mindkettőben emberek vannak és beszélgetnek egymással.

Párhuzamot találni A holnap határa és a Warhammer között meg tisztán ostobaság. A Warhammer univerzum egyike a kedvenc univerzumaimnak, elég jól ismerem, ezért pontosan tudom, hogy a fentebb idézett „kritikusnak” gőze sincs róla.

Meg aztán az a film, amit én láttam a moziban, nem volt lapos, felszínes, unalmas, érdektelen, és gagyi sem. Az első pár perc nem tetszett, de azután beszippantott, végig kíváncsi voltam rá, hogy mi lesz a következő pillanatban és mire fut ki az egész. Nem emelkedett fel az én Top 10 filmjeim közé, de kétszer is végig lehet nézni, gond nélkül. Sokkal jobb lett, mint Cruise bá előző filmje, a Feledés, aminek az első fél órája számomra 8-9 pontot is ért a 10-ből, de a végére 2 pontra süllyedt le.

A holnap határában egy lúzer a bukásokon keresztül felemelkedik a profizmus csúcsára. Ha valaki ragaszkodik ahhoz, hogy üzenetet, mondanivalót találjon egy filmben, akkor ez a film arról az útról szól, amit mindannyiunknak be kellene járni.

Share

Commentek

Előző

Aki te valójában vagy

Következő

Mire vágynak a nők

 1. Jammie

  Sziasztok!

  Én is írnék pár kedvencet, rangsorolás és a teljesség igénye nélkül.

  Indoklást mellőzném…..

  Kapj el ha tudsz
  Bronxi mese
  Felhőatlasz
  Ál/arc
  Dühöngő bika
  Casino
  Las Vegas végállomás
  Mátrix
  Wall Street farkasa
  Halálsoron
  Szakasz
  Végtelen határok (sorozat)

  etc…. Filmipar néha azért tud elgondolkoztatót alkotni

 2. Great

  Jó film volt, bejött. Warhammerhez köze nincs. Végig az volt az érzésem, hogy néhány kérdés nagyon fontos és nem adtak rá választ a filmben.

  “A holnap határában egy lúzer a bukásokon keresztül felemelkedik a profizmus csúcsára. Ha valaki ragaszkodik ahhoz, hogy üzenetet, mondanivalót találjon egy filmben, akkor ez a film arról az útról szól, amit mindannyiunknak be kellene járni.” :yes:

 3. Grace: Monaco csillaga. Soha nem néztem volna meg, mert romantikus nyáltengernek gondoltam, de van olyan társaság, ami önmagában megéri. 🙂 Ezt a filmet tényleg komolyan lehúzták, és ez sem érdemelte meg. Mellesleg nem is romantikus.

  Vontatott… elviselhetetlenül unalmas… koncepciótlan kamerakezelés… figyelmen kívül hagyták Monacót… Ez is egy film, aminek másik verzióját láttam, mint a kritikusok. A színészválasztás tökéletes, Nicole Kidman a Tolmácsban tetszett utoljára ennyire, mint nő,.

  A hercegi család befenyítette a filmkészítőket, amit nem értek, mivel Monaco és a dinasztia annyira pozitívan van ábrázolva, hogy ez a legnagyobb hibája a filmnek. Mivel egyszerűen ilyen nem létezik.

  Felmerül a filmben, hogy vajon a színésznő vagy a hercegnő a magasabb rang. Szerintem a színésznő a több, mert ahhoz tanulni kell, gyakorolni, dolgozni, hibázni, korrigálni, felállni, küzdeni… ezzel szemben hercegnőnek születik valaki vagy feleségül veszi egy herceg és kész. A színésznő él, a hercegnő csak van.

  Tetszett, hogy nem idealizálták az aranykalitkát.

 4. prolizoli

  Duncan Shelley írta:

  HA/VER (Kick-Ass)
  Pókerarcok
  Sin City
  Blöff
  A pofonok földje

  Ezeket én is felírhattam volna. Az, hogy egy film mennyire szórakoztató, vagy mit ad az ember életéhez, két külön dolog. Kérdés, hogy honnan nézzük a Top 10-et,, mert az két külön lista.
  A Ford Fairlane kalandjait biztosan láttam vagy százszor, még most is előttem van, imádom, mert nagyon szórakoztató.

  Nem várom el az összes filmtől, hogy valami az élethez fontos dologra tanítson meg vagy valami nagy pluszt adjon hozzá. A legtöbb filmtől nem is lehet várni ilyet, szerintem. Hacsak az ember nem foglalkozik filmkészítéssel (vagy azzal kapcsolatos dologgal) akkor a legtöbb film csupán szórakozás, kikapcsolódás, párórás elmélyülés valamilyen témában.

  Nem bontottam műfajokra a leírt 10-es listát. Azok a filmek amelyek nekem tetszenek általában azért lesznek a kedvenceim mert az adott műfajukon belül kiválóan meg vannak csinálva (szubjektív rálátásom és ízlésem szerint). A karakterek, cselekmény, dialógusok, jelenetek kidolgozottsága, képi világ, hangulat, érzelmi hatás, ezek minősége ami kedvencé vagy felejthetővé teszi az adott filmet számomra.

 5. aelod írta:

  Watchman

  Ezt is kihagytam, pedig rengetegszer láttam. Furcsamód nagyon megosztó, van, aki imádja, van, aki nézhetetlen szemétnek tartja.

  A bosszúállókat is kihagytam, pedig az se semmi egy film. Elképesztő kihívás szakmailag, és hibátlanul megoldották. Tipikusan az a film, amit eredetiben kell nézni, mert az eredeti hangok SOKKAL jobbak a szinkronnál, megváltoznak, megkomolyodnak a karakterek.

 6. prolizoli írta:

  HA/VER (Kick-Ass)

  Pókerarcok

  Sin City

  Blöff

  A pofonok földje

  Ezeket én is felírhattam volna. Az, hogy egy film mennyire szórakoztató, vagy mit ad az ember életéhez, két külön dolog. Kérdés, hogy honnan nézzük a Top 10-et,, mert az két külön lista.

  A Ford Fairlane kalandjait biztosan láttam vagy százszor, még most is előttem van, imádom, mert nagyon szórakoztató.

 7. aelod

  Sorrend nélkül következnek az általam kedvelt filmek. Mindegyik nyomott hagyott valamilyen úton-módon bennem.

  Akkor a lista:

  Straight Story – Egyszerűen zseniális. David Lynch bebizonyítja, hogy nem kell drága 3D-s technika, milliódolláros sztár színészek ahhoz, hogy egy remek filmet készítsen valaki. Igazi road movie.

  Pi – Aranofsky méltán híres alkotása. Aki nem látta és egy igazi „nehéz” témára vágyik mindenképpen javasolt.

  Félelem és reszketés Las Vegasban – A gonzo újságírás doktorának kultusz filmje. Pont.

  Old Boy – A téma, a kivitelezés és a csavar a végén. Elképesztő, még n+1x is.

  Watchman – A legjobban sikerült képregény adaptáció véleményem szerint. Látvány, zene 10-es.

  A cápa – Gyermekkorom meghatározó filmje volt.

  Ghost is the Shell – Az anime műfaj alfája és omegája.

  Szindbád – A magyar filmtörténelem legnagyobb jelenete Latinovics Zoltán színészóriás előadásában.

  Solaris – Mert rajongok az orosz sci-fiért.

  Hirtelenjében most ennyi jutott eszembe.

 8. prolizoli

  A tíz számomra legjobb filmet nem is olyan könnyű kiválasztani, mert jóval több van ami benne lehetne és évről-évre módosul is a lista némiképp. De mondjuk a 10 jelenlegi, rangsor nélkül:

  Nincs bocsánat (Unforgiven)
  Lassan felépülő de nagyon erős real dirty hero történet ahol nincsen csak rossz és csak jó.

  Good Will Hunting
  Ki tudja hány a filmbeli karakterhez hasonló zseni jár egyedül a világban anélkül hogy lenne belőle valami? Az ember nem csak önerőből lesz naggyá, kell hozzá a környezet a többiek segítsége is. Erről szól ez a film és az egyik legjobb ebben a témában.

  HA/VER (Kick-Ass)
  Szuperhősös paródia kemény és nagyon jól megkoreografált akció jelenetekkel, kiváló zenékkel, humorral és egy kis társadalom kritikával fűszerezve.

  A remény rabjai
  Történet a türelemről, leleményességről és a megtörhetetlenségről. Sokan nem is tudják, hogy Stephen King tollából született, ugyanúgy mint a Halálsoron is.

  Gyorsabb a halálnál
  Nem igazán tudnám megmondani, hogy mi az amiért ennyire tetszik ez a film. Szimpla bosszúállós western de nagyon megfog a hangulata és a fő karakterek amelyeket Hackman, Stone, DiCaprio és Crowe formált meg. Akárhányszor elcsíptem a tv-ben mindig leültem és megnéztem.

  Pókerarcok
  Kevés jó pókeres film van, mert a legtöbb ilyen film azt hiteti el a laikusokkal, hogy az egész póker a pókerarc-színészkedésről meg a csalásról szól. Ez a film nem ilyen. Izgalmas történetbe ágyazva enged bepillantást abba, hogy hogyan gondolkodnak a profi pókeresek. Mi az amire figyelnek és mi az amit el kéne kerülni a helyes kockázatkezelés által. Első osztályú színészi játék (Damon, Norton, Malkovich), kiváló történet és forgatókönyv.

  Sin City
  Bitang jó film ez. A képregényes noir hangulat a történetek a szereplők a nőőőők, minden, minden nagyon egyben van. Augusztusban, 9 év után jön a második rész…..hát nagyon magasan az a léc.

  Blöff
  A karakterek a dialógusok a vágások a komoly de mégse komoly történet és a csavar a végén…így kell ezt csinálni kérem.

  Örökség, avagy gútntág, faszikáim (Dedictví aneb Kurvahosigutntag)
  Magyarul nem láttam de azt mondják úgy is nagyon jó. Itt Szlovákiában és Csehországban ez az egyik legnagyobb kultfilm, nem véletlenül.
  Lehet, hogy a mai 15-25 évesek már nem értékelnék olyan nagyra ezt a mozit mivel nem annyira ismerik az akkori politikai hátteret de akik még megélték a kommunizmust és a belőle való átmenetet a kapitalizmusba azok minden apró gegjét megértik. A 1990-es évek elején játszódik a történet amikor egyik napról a másikra születtek az újgazdagok akik ettől még “parasztok” maradtak. A sznobság és a köpönyegforgatás a pénz és mohóság története felejthetetlen aranyköpésekkel.

  A pofonok földje
  Ez a film eléggé megosztja a véleményeket. Általában vagy azt mondják rá, hogy nagyon jó vagy azt, hogy nagyon szar. Akinek bejön annak általában nagyon, akinek meg nem az végig se tudja nézni.
  Szerintem egy első osztályú kung-fu paródia, jó kis bunyókkal, kiváló humorral és eltúlzó de a paródia mivolta miatt helyénvaló gegekkel, sőt néhol még megható jelenetek is előfordulnak benne. Véleményem szerint a magyar szinkron nagyon jól sikerült, nincs is nagyon értelme felirattal nézni. Valamint még a zene az ami nagyon el lett találva az egyes jelenetekhez.
  Kiváló hangulatú bunyós film amihez a legjobb úgy nekiülni, hogy nem vesszük komolyan csak hagyjuk hogy vigyen a történet.

  Kedvenc sorozatok:
  Fekete vipera
  Firefly
  Trónok Harca
  Carnivale – A Vándorcirkusz
  Majd a komornyik
  Ripper Street
  Hell on Wheels
  A törvény nevében (True Detective)
  Agymenők
  Sherlock

 9. Petra

  Elkezdtem összeírni a kedvenc filmjeimet (sorrend nélkül, csak ömlesztve), most 87-nél tartok és még koránt sem teljes a lista.

  Ez mire utal a nagy fokú igénytelenségen kívül?

  Fogalmam sincs hogy mi alapján tenném sorrendbe, csak kiemelni tudnék egy-kettőt.

  Például a vámpíros filmek közül nekem az Interjú a vámpírral tetszett a legjobban (és ennek semmi köze sincs Brad Pitt, vagy Tom Cruse aktuális szívtipróságához), egyszerűen érdekes a történet, jók a karakterek, a látvány, a hangulat és a mondanivaló összhangban van.

  A kalandfilmek közül az Indiana Jones filmeket szerettem a legjobban (tudom, itt ütközött csak ki igazán az igénytelenség). Nekem bájosan idétlen, tetszenek a helyszínek és néha kicsit izgalmas is.

  A vígjátékok közül nagyon bírom az Űrgolyhókat. Ez nálam az annyira rossz, hogy már jó kategória.

 10. ric23

  nem tudnék sorrendet állítani, de itt van pár film:

  ponyvaregény- volt olyan nap amikor háromszor is megnéztem. meló közben az általam mp3-ba konvertált filmet halgattam 🙂

  terminator 2- 2-3 évente előveszem

  a jó a rossz és a csúf- (((((spoiler! nincs benne olyan hogy jó))))) 🙂

  amerikai história x- magáért beszél, akinek be kell mutatni a filmet azonnal ássa el magát!

  alien -az összes. szerelmes vagyok a fiatal Sigourney Weaver-be. nem vicc.

  vaklárma- egyszerűen számomra vígjáték kategóriában felülmúlhatatlan, ha százszor nem láttam akkor egyszer sem.

  v mint vendetta- csak a rohadt szerelmi szál ne lenne benne!

  ahová lépek szörny terem 1- nem tudom miért de nagyon sokszor megnéztem gyerek koromban.

  a 4 szoba negyedik szobája

  Religulous- dokumentumfilm arról, h amit ma hitnek és vallásnak nevezünk az mekkora égbekiáltó baromság.

  egy pár sorozat:

  breaking bad- nem szabad kihagyni, ha elkezded nézni és korlátlan időd van, garantálom, h az 5 szezont 3 nap alatt ledarálod mert muszáj 🙂

  oz- nem a mese hanem a sorozat. a legjobb börtön sorozat!

  George Carlin- összes stand up-ja

  wire- rendőrök vs. drogosok és ami a felszín alatt van.

  tolvajkergetők- youtube

  walking dead- aki nem ismerné annak a címe mindent elárul. agy zsibbasztásnak tökéletes.

  star trek- the next generation

  dragon ball

  fekete vipera

  egy rém rendes család

  cosmos

  a végére pár tv show:

  The Colbert Report

  Real Time with Bill Maher

  the atheist experience- youtube

 11. Fetisha

  Mátrix Trilógia (Dianetika mélységekben és magasságokban, és a plebsnek 🙂 )
  Constantine a démonvadász (Végre egy oktatófilm a másik dimenzió elleni harcról)
  Gladiátor (karakterek, látvány, korrajz tutto perfecto)
  Batman filmek by Christopher Nolan ( hiszek a szuperhősökben és jöjjön a Dark Side! 🙂
  Hellboy 2 (szimbólum csemege, látványról nem is beszélve, nyami szálkás tündérherceg 😛 a filmtörténet egyik legjobban kidolgozott harci jelenete
  Sin City (az atmoszféra teremtés topja….néha olyan jó hogy minden Fehér és Fekete, franc se akar mindig jellemfejlődést az ember… 😎
  Trópusi Vihar ( Robert Downey jutalomjátéka, az intellektuális prosztó humor..hát persze hogy létezik olyan!)
  Brian élete (az emberi természet nem változik…Shakespeare előtt és után sem! ) 😀
  Taplógáz (ha igazi Redneck eccerű feelingje van az embernek)
  Az ember, aki túl keveset tudott (Bill Murray hatalmas!!! Helyzet- és jellemkomikum tobzódása, aki bírja a retro-t

  Logikát összefüggést, egyirányúságot az ízlésemben ne keress! 😎 😀

 12. bakostamas

  @ Duncan Shelley:

  APOCALYPTO , mert nagyon hitelesen adja vissza a kort
  300, mert nagyon tetszenek a karakterek és amit képviselnek
  HORRIBLE BOSSES, mert hatalmasokat lehet nevetni rajta
  TAKEN , mert szintén az apa karaktere óriási
  THE NEXT THREE DAYS, mert nagyon jó a történet, izgalmas
  FIGHT CLUB, mert hatalmas igazságok hangzanak el a filmben
  BLÖFF, mestermű! 🙂
  TEAM AMERICA, hatalmas ötlet!
  THE DARK KNIGHT, Heath Ledger Joker alakítása miatt!
  LEGYETEK JÓK, HA TUDTOK, egyszerűen nagyszerű
  PULP FICTION, óriási történet
  SEVEN, nagyon tetszenek a jellemek, ahogy a 2 rendőr látja a dolgokat
  és legvégül…
  MATRIX trilógia, ezt magyaráznom sem kell 🙂

 13. TOP 10 FILM – aktuális kedvencek

  Sorrendet nem tudok felállítani közöttük.

  – Volt egyszer egy Vadnyugat – Minden képkocka minden milliméterén érződik a Mester magabiztossága és könnyedsége. Tökéletes színészválasztás, biztoskezű, hibátlan cselekményvezetés, mindent felépítenek, megalapoznak. A 170 perc elröppen, sokadszorra is. + ZENE.

  – A 12 dühös ember – a második filmváltozat, Jack Lemonnal. Ez egy “eszköztelen” film, nincs benne robbanás, effekt, szex, erőszak, CGI, idegenek, zombik, csak dramaturgia, párbeszéd, és óriási karakterek. Mestermű!

  – Amélie csodálatos élete – Évekig kerülgettem irtózva ezt a filmet a tékában és a boltban, mire eljött az a hangulat, hogy kíváncsi lettem rá. Az első 10 másodpercben már tudtam, hogy örök kedvencem marad ez a film. A hangulata, a rengeteg kézben tartott cselekményszál, a bája, a tökéletes színészválasztás, és egy sokra hivatott rendező magára találása, erről szól ez a film.

  – Szemtől szemben – Al Pacino és Robert De Niro főszereplésével készült, monumentális thriller. Ebben a filmben látható minden idők legjobb, leghatásosabb, legjobban megkoreografált, máig senki által meg sem közelített, dramatikus tűzharca. A dramatikus tűzharc olyan akció, ami meséli tovább a történetet, és árnyalja tovább a karaktereket. Itt is megemlíthetném, amit már többször felhoztam korábban: kézben tartott cselekményszálak, tökéletes színészválasztás.

  – Kör – Ez egy horror, egy japán film amerikai újragondolása. Később láttam az eredeti japán filmet is, ami egy amatőr társulat munkájának tűnt a Körrel összevetve. Nagyon tetszett a történet, a főhős, Naomi Watts, a gonosz, és a befejezés. Tetszett, hogy a főhős olyan erővel került szembe, amire nem tudott hatást gyakorolni, esélye nem volt legyőzni, “csak” megérthette, és ezért tudott életben maradni.

  – Mátrix – Mit is mondhatnék róla? Bárcsak készültek volna hozzá folytatások…

  És innentől már nincs időm kifejteni, csak a címek:

  – Gladiátor
  – Cherlie Wilson legendája
  – Pitch Black
  – A sötétség krónikája
  – Mr. Brooks
  – Ragadozó
  – Terminátor 2
  – Azumi
  – Pusztító
  – Penge 2.

  – 24
  – Trónok harca

 14. TOP 10 FILM – amik már nem azok.

  Tizenévesen imádtam bizonyos filmeket, azóta sokat változtam, és néhány régi nagy kedvenc ma már nézhetetlen a számomra.

  Imádtam Bruce Lee minden filmjét – ma megnézni nem tudom, annyira gagyinak látom őket.

  Imádtam Sho Kosugi minden filmjét – ma megnézni nem tudom, annyira gagyinak látom őket.

  Imádtam a Csillagok Háborúját – és bár ez messze nem az a szint, mint a két korábbi, ma már ezt a sorozatot sem szeretem, főleg az új részeket nem.

 15. KÖRKÉRDÉS

  Mi a ti Top 10 kedvenc filmetek, és miért?

  Mindenki leírhatná a legnagyobb kedvenceit, esetleg rövid magyarázattal, hogy miért szereti annyira.

  Nem kell komolyan vennetek a 10-es számot, lehet kevesebb is, ha nincs 10 meghatározó film az életetekben. Érdekességként írhattok olyan listát is, amiben azok a filmek szerepelnek, amik valamikor fontosak voltak, de már nem azok.

 16. prolizoli

  Duncan Shelley írta:

  …Nem emelkedett fel az én Top 10 filmjeim közé, de kétszer is végig lehet nézni, gond nélkül…

  Érdekelne a kedvenc 10 filmed listája (másoké is)? Lehet, hogy már volt róla szó de nem találtam a régebbi topikokban.

 17. aelod

  prolizoli írta:

  Kami írta:
  A Feledés története egyébként szinte teljes egészében egy másik film koppintása. Kb. 2 éve láttam, sajnos nem emlékszem a címére. Annyi a különbség, hogy ott az egész cselekmény egy űrállomáson van és a főszereplő társa nem egy nő, hanem egy robot.

  Szerintem a Moon (Hold) című 2009-es filmre gondolsz, Sam Rockwell főszereplésével. Jó kis mozi volt és jóval, 24x kevesebb léből készült mint a Feledés. Nekem is eszembe jutott akkor, hogy a fő csavar elég hasonló a két filmben.

  Na az egy jó film volt történetesen.

 18. Kami

  prolizoli írta:

  Szerintem a Moon (Hold) című 2009-es filmre gondolsz, Sam Rockwell főszereplésével. Jó kis mozi volt és jóval, 24x kevesebb léből készült mint a Feledés. Nekem is eszembe jutott akkor, hogy a fő csavar elég hasonló a két filmben.

  lgen az az a film. 🙂 Nem csak a csavar, az egész sztori.

 19. prolizoli

  Kami írta:

  A Feledés története egyébként szinte teljes egészében egy másik film koppintása. Kb. 2 éve láttam, sajnos nem emlékszem a címére. Annyi a különbség, hogy ott az egész cselekmény egy űrállomáson van és a főszereplő társa nem egy nő, hanem egy robot.

  Szerintem a Moon (Hold) című 2009-es filmre gondolsz, Sam Rockwell főszereplésével. Jó kis mozi volt és jóval, 24x kevesebb léből készült mint a Feledés. Nekem is eszembe jutott akkor, hogy a fő csavar elég hasonló a két filmben.

 20. bakostamas

  mi a különbség a producer és a rendező között? mert nálam a 2 fogalom egy és ugyanaz, producer pl. zenében az aki a zenét kitalálja, megírja a filmben mi a producer?

 21. Detti

  Épp most jövök a moziból, azt kell, hogy mondjam, hogy rég nem láttam már ilyen jó filmet! Nem vagyok egy nagy Cruise-rajongó alapból, de tetszett a játéka. Igazán színvonalas, izgalmas, látványos film volt, amiben nem jöttél rá már előre, hogy mi lesz a folytatás vagy a végkifejlet. És még humor is volt benne, nem bohóckodás, valódi humor. Sőt, nagyon eredeti alkotásnak találtam, annak ellenére, hogy én is láttam anno az Idétlen időkig c. filmet. Az ismétlődés valóban közös pont, de itt ki
  is fújt a dolog. Minimum kétszer-nézős lesz 🙂

 22. Kami

  A Feledés története egyébként szinte teljes egészében egy másik film koppintása. Kb. 2 éve láttam, sajnos nem emlékszem a címére. Annyi a különbség, hogy ott az egész cselekmény egy űrállomáson van és a főszereplő társa nem egy nő, hanem egy robot.
  Ettől Függetlenül is tetszett.
  Az Idétlen időkig pedig egy nagyon jó film! 🙂

  A Hollywood hírügynökséget pedig azért “kell” nézni, mert vicces a srác 🙂

  A filmet pedig nagyon várom!!

 23. prolizoli

  Még nem láttam a móvit de remélem a hétvégén eljutok rá. Nekem a Feledés tetszett úgyhogy akkor van esély hogy ez is fog.
  Én bírom a Szirmai videóit, jó humora van, főleg ezért nézem a kritikáit de az ízlésem eléggé eltérő az övétől filmek terén.

 24. stargate

  Nagyon vártam a filmet, kedvelem az “időtrükkös” gondolkodnivalókat 😀

  Nem csalódtam, remek film, 10 pontos!

  A 3D látványos, néha kicsit el is vonja a figyelmet, ezért megnézem majd 2d-ben is….

 25. ric23

  Enyém lesz a főnyeremény, ha elárulom, h Szirmai Gergely és a Hoolywoodhírügynökség volt a bűnös? 🙂 Nevezzük nevén a dolgokat és mindenki boldogabb lesz. Le a politikai korrektséggel.

 26. aelod

  Azért én kíváncsi lennék Duncan top 10 filmjeire 🙂

  Szerintem ez a film (is) tipikus egyszer nézős lesz…de mindenképp megnézem.
  Én nem adok a kritikákra. Mindig magam vonom le a következtetést, hogy érdemes e vagy sem azt az x órát eltölteni a moziban vagy “moziban” (hehe made in hungary)

 27. Mivel én olvastam a könyvet, ezért nekemcsak annyi, hogy eddig ez a legjobb adaptáció, amit ismerek!

 28. Jaklin

  Én is láttam a filmet. Nem volt rossz. Nagyon jó színészek, igazán jó hangulat, sajátságos alaptörténet… mi kell még? 🙂

  Igazán, nálam sem volt a Top10-ben, de kétségtelenül élvezetes film volt.

 29. Én is láttam a filmet.

  Teljesen egyetértek Duncan-nel, ami a “kritikákat” illeti. Annak idején az Idétlen időkig-et (Groundhog Day) is láttam, így nem más okoskodását adom elő.

  Mindkét filmben nagy szerepe van az ismétlődő időnek, és ennyi az összes hasonlóság, és aki ez alapján összeveti a kettőt, hát megvan róla a véleményem.

  A holnap határa engem teljesen a vászonra tapasztott. 🙂 3D-ben igazán remek volt!

  Igazából még folytatni is lehetne a sztorit, ki tudja, mit forgat Tom a fejében… 😎
  Nagyon király lehetne a folytatás!

 30. Great írta:

  A WWZ + Patyomkin páncélos 2, mert mindkettőben emberek futnak?

  Igen. :laugh:

 31. Great

  Nálam be van tervezve, időm még nem lett rá, de elfogok menni.

  A warhammeres párhuzam a páncél miatt jöhetett a csókának, de a Trónok harcában is vannak páncélok + az Avatárban is. Trailer alapján inkább az Avatáros páncélhoz hasonlít, akkor tehát ez az Avatár 2? A WWZ + Patyomkin páncélos 2, mert mindkettőben emberek futnak?

 32. Ez egy teljesen korrekt kirtika, amitől még kedvem is lett megnézni a filmet 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén