Gondoljuk újra a világot

Vajon milyen lenne?

Zsaporozecz Dölux

Milyen lenne az élet egy olyan világban, amelyben a lélek és a reinkarnáció létezése tudományos tény? Játszunk el a gondolattal.

A lélek léte tény lenne, minden kétséget kizáróan bizonyított tény, és ez a tudás elterjedne az egész világon, közkincs lenne mindenki számára. A reinkarnáció úgyszintén teljesen bizonyított tény lenne, minden egyes ember számára. A tudást nem zárná el egyetlen érdekcsoport sem, korlátlanul rendelkezésére állna az emberiségnek.

Vajon hogyan élnénk ebben a világban? Mi lenne más? Jó lenne egy ilyen világban élni? Jobb lenne?

Az emberek parttalan nagyotmondással próbálnának figyelmet magukra vonni? Mindenki tudná, hogy egyiptomi főpap volt előző életében, meg atlantiszi fővarázsló, az aurája pedig UV-hupibordó színű lenne, a Syruis 2559-es csillagrendszerből jött a Földre, hogy békét hozzon, és a 43. dimenzióból született le a Földre, segíteni az emberi fajt?

1.233.445 ember vallaná, hogy ő volt Marilyn Monroe, 143, hogy ő volt Karl Marx, -2 meg arra esküdne, hogy ő volt Ivan Kozirev öntőmunkás?

Minden ember a Földön az univerzum legtávolabbi szegletéből jött ide, vagy a túlvilágról, a másvilágról, az underworldből, a szellem síkról, az asztrál síkról, a mentálsíkról, a 4., 5., 20., 23., 446., 455.343.788. dimenzióból, mindenki békét hozott, tanítani jött, egyedi tapasztalatokat szerezni, például, hogy milyen haldoklókat sajnálni, gyerekeket megnevettetni, templomi kórusban énekelni?

Mindenki korábbi életeiben ezerféle titkos mágikus iskolában kapott high power és super high level beavatást, a hét beavatásos egyiptomi rendben ő 45. szintű beavatott volt, ő fedezte fel Káldeát, Atlantiszt, Lemúriát, a csillagkaput, a térugrást, a fénysebességnél gyorsabb gondolkodást, szuper asztrális varázsló volt, az utolsó csillagharcos és jedi lovag?

Mindenki elképesztően bölcs lenne, lépten-nyomon mindenki tanítana, előadásokat tartana, a parkban százezer szószék állna, melyek mindegyikén állna valaki és egyfolytában járna a szája?

Nos, én azt gondolom, hogy nem ilyen lenne. Még csak nem is hasonlítana erre.

Ha a lélek léte és a reinkarnáció tudományos tény lenne, és e tudás közkincs lenne, a világ valami egészen különleges hellyé változna.

A változás elsősorban jogfolytonosságot hozna. Személyes jogfolytonosságot. Az embereket nem fizikai jellemzőik alapján azonosítanák, hanem személyként. Mit jelent ez?

Tételezzük fel, hogy van egy John Murdoch nevű fickó, akinek van egy vegyeskereskedése és egy farmja, 245.000 dollárja a bankban, van autója, munkagépei, háza, van egy Susan nevű felesége, egy Billy és egy Claire nevű gyermeke, majd meghalna. Megszületne, és még mindig ő lenne John Murdoch, lenne vegyeskereskedése, farmja, 245.000 dollárja a bankban, autója, munkagépe, háza, Susan nevű felesége, egy Billy nevű fia, és egy Claire nevű lánya.

Ha meghal a felesége, Susan, majd újra megszületik, még mindig lenne egy John Murdoch nevű férje, két gyermeke, farmja, háza, autója, bankbetétje, kábeltévé előfizetése és két darab kifizetetlen gyorshajtás-büntetése, melyet a törvény szigorú őrei rajta hajtanának be.

Persze, John és Susan dönthetnének úgy, hogy elválnak, eladják vagy átruházzál ingó és ingatlan vagyonukat, de a test halálával ilyesmi nem történne automatikusan.

Ha olyan világban élnénk, amelyben a lélek és a reinkarnáció tudományos tény, akkor ebben a világban jogfolytonosság lenne. A test halála nem változtatna semmin, nem lenne más, mint a test halála. Mivel a lélek és a reinkarnáció tudományos tény, nem elmélet vagy hit, az azonosítás nem okozhat problémát.

Jogfolytonosság: ami a tiéd volt kétezer éve, az a tiéd most is, és tiéd lesz a következő körben is.

Lenne a dolognak árnyoldala, persze, de nem mindenki számára. A londoni véres bankrablás elkövetőit a következő életükben is üldöznék, és ha 78 évet kapnának, de 20 év után levedlenék a testüket, a következő életet 58 év sittel kezdenék.

Tetszene egy ilyen világ? Imádnátok a jogfolytonosságot? Én nagyon.

Share

Commentek

Előző

Generációs kötelesség

Következő

Fejlődni, nem csak képzeletben

 1. Szia Duncan, sziasztok!

  Rögtön a figyelemfelkeltő cím olvasása után elkezdtem gondolkodni, hogy milyen is lenne, és a “felelősségteljesebb” szó ugrott be.
  A cikk olvasása után volt egy kis képzavar, mert ha kis millióan bizonygatnák, hogy ők voltak Marilyn Monroe, akkor bizonyára nem emlékeznek az előző életükre, és senki nem is tudja beazonosítani, kik is voltak. A jogfolytonosságot boncolgatva pedig felmerül ennek az alapvető szükségessége, amit már látatlanban meg is oldottál. 🙂
  Tehát, “kénytelen” vagyok mind két lehetőségben gondolkodni, hogy is lenne.

  Ha pusztán a reinkarnáció ténye lenne a közös realitás, és nem tudnánk kideríteni, hogy kik is voltunk, akkor talán lenne az első időszakban villongás, aztán pedig az Élet kezdene hasonlítani a paradicsomi állapotra. Nagyobb figyelemmel és megoldás orientált tettekkel vigyáznánk a bolygónkra, de a közvetlen környezetünket is felelősségteljesebben gondoznánk. Talán több száz, vagy ezer évnek is el kellene telnie, de azt gondolom, hogy az irány jó lenne. A mostanihoz képest mindenképpen jobb.
  Ha meg tutira meg tudnánk állapítani, hogy kik is voltunk, akkor eleve nem lennének villongások, és nem állítanák többen, hogy ők voltak MM.
  Akkor amit a cikkben leírtál, teljesen reális lehet, és számomra is szimpatikus.
  Közben eszembe jutott, hogy a kettő nem zárja ki egymást. Valahogy egy módszerrel meg lehetne állapítani a korábbi kilétünket, de mi nem emlékeznénk. Nagy kib..ás lenne :). Persze, van az az Igazság, ami alatt összeroppanhat az Ember lánya, szóval csak fokozatosan. 😉
  Persze ez esetben is felmerülhet a kérdés, hogy azt a tuti módszert melyik tekintély találta fel?

 2. Putyin998

  Duncan Shelley írta:

  És mi ez az új kép? Ki engedte meg?

  Ha jól megnézed,akkor láthatod,hogy kik haverkodnak “velem”.Fedor,Aleksander,Miterrand és Van Damme.
  Akkor ki a király?

 3. Putyin998 írta:

  Nem is mondtam,hogy sodródom,Csucsu.Csak nem erőlködök a megoldásokon.Jönnek maguktól.Mintha direkt az orrom elé lökné valaki.

  Ez is egy életstratégia. Van egy általános cél, például boldognak lenni, jól élni, valami ilyesmi, aztán észre kell venni a lehetőségeket és élni velük. Nekem mindig konkrét céljaim voltak, az kicsivel nehezebb.

  És mi ez az új kép? Ki engedte meg? 🙂

 4. Putyin998

  Duncan Shelley írta:

  Putyin998 írta:

  Nyal a kutya? Ez nem egy zoofil oldal, vazze!

  Nem ott nyal és nem úgy

  Részletek nem érdekelnek!

  :reallyangry:
  :blush:
  :sidefrown:

 5. Putyin998

  Duncan Shelley írta:

  Nietz-senki írta:

  Szerintem minden kommentelőt érdekel mások véleménye

  Tegyük hozzá, hogy a kommenteket nem csak az olvassa, akinek címezték. Ez is olyan elem, amit érdemes figyelembe venni.

  A vadnyugati reflexek

  Oh, hát jók is azok néha! Néha életet mentenek.

  Mindkétszer a kommentem:De még mennyire! 😛

 6. Putyin998

  Duncan Shelley írta:

  Putyin998 írta:

  Mikor hagyom menni a dolgokat a maguk útján,hagyok megvalósulni mindent,akkor mindig minden sikerül.Az élet összes területére gondolok most.Ha görcsösen erőlködök,akkor pedig állandóan akadályokba ütközöm.

  Azt ugye Arnold óta tudjuk, hogy fájdalom nélkül nincs növekedés. Ez sem erőfeszítés? Persze, hagyjuk a görcsöket, de a sodródás sem jobb.

  Nem is mondtam,hogy sodródom,Csucsu.Csak nem erőlködök a megoldásokon.Jönnek maguktól.Mintha direkt az orrom elé lökné valaki.

 7. Putyin998 írta:

  Nyal a kutya? Ez nem egy zoofil oldal, vazze!

  Nem ott nyal és nem úgy

  Részletek nem érdekelnek! :laugh:

 8. bakostamas írta:

  akkor sem mindenki, hisz akkor nem lettek volna sem háborúk, sem gyilkosságok talán

  Miért nem? Csak akkor talán nem halálnak és gyilkosságnak hívták, hanem száműzésnek.

  szerintem egyre több ember “világosodik” meg, én ezt tapasztalom legalábbis.

  Az miért jó? És mitől világítódnának meg? Meg az ilyesmi nem is számít a jogfolytonosság szempontjából.

 9. prolizoli írta:

  Ha már nincs tested, a lélek vagy, a lényeg önmaga, kötetlenül a test korlátai nélkül

  Nincs ilyen. A lélek nem rabja a testnek vagy az anyagi világnak. Gondolj bele, ha a lélek anyagtalan, az anyag hogyan lehetne rá hatással? A test halála rosszabb állapotot eredményez, nem jobbat. Most emberekról van szó.

  mi szükséged van vegyeskereskedésre, farmra, 245.000 dollárra a bankban, autóra, munkagépre, házra, jogdíjakra és jogfolytonosságra? Ezekre csak akkor van szükséged ha újra testben leszel, azért, hogy a tested fenntarthasd és kielégíthesd a szükségleteit.

  Természetesen. De nem teljesen.

  Vagy úgy értetted, hogy tudnál kommunikálni a testben lévő lelkekkel akkor is amikor te nem vagy a testben, akár 150 évig is? Tudnád intézni a földi dolgaid, vagyontárgyaid, jogdíjaid kezelését kvázi a túlvilágról?

  Na, ez már egy magasabb szint lenne, de ez sem rossz. Mint amikor Capone Jr. sittre kerül, és onnan intézi tovább a családi ügyeket. 🙂

  Két élet között normál esetben kicsit több, mint két hónap telik el, ez eléggé bevett időtartam.

 10. Nietz-senki írta:

  Szerintem minden kommentelőt érdekel mások véleménye

  Tegyük hozzá, hogy a kommenteket nem csak az olvassa, akinek címezték. Ez is olyan elem, amit érdemes figyelembe venni.

  A vadnyugati reflexek

  Oh, hát jók is azok néha! Néha életet mentenek.

 11. Putyin998 írta:

  Mikor hagyom menni a dolgokat a maguk útján,hagyok megvalósulni mindent,akkor mindig minden sikerül.Az élet összes területére gondolok most.Ha görcsösen erőlködök,akkor pedig állandóan akadályokba ütközöm.

  Azt ugye Arnold óta tudjuk, hogy fájdalom nélkül nincs növekedés. Ez sem erőfeszítés? Persze, hagyjuk a görcsöket, de a sodródás sem jobb.

 12. solareclips írta:

  Bocsi, szerintem Te nem értetted meg

  De, értettem, ezért mondtam, hogy azért hiszel ilyesmikben, mert lusta vagy. 🙂 Nem a 100 % öntudatlanságtól leszünk szabadok.

  a következő inkarnció során a lélek ugyabban az anyagi jelmezben reszel tovább, ami kizárja a fejlődést

  Mi zárja ki? Az emlékezés és a tudatosság? A test természetesen nem ugyanaz. A világ ugyanaz, de ez az adott körülmény.

  A jogfolytonosságot megalapozó tudományos bizonyíték – a reinkarnációt illetően – pedig csakis a hivatalos tudomány (áltudomány) tekintélyes szemétdombjáról eredhet. Ezért hivatkoztam folyton erre a “tudományra” – és nem a valódira – mert perdöntő ügyekben úgyis ezt veszik alapul.

  Jelen rendszerben természetesen egy ilyen jogfolytonosság nem lehetséges. Ha mégis valamiképpen kitalálnának ilyesmit, esetleg pont e cikk miatt 😀 , akkor azt merő rablásra használnák. De én nem erre gondoltam.

  Félretéve a viccet, a reinkarnáció értelme az állandó fejlődés

  Nem, a reinkarnáció olyan, mint a gravitáció, nem használ, nem árt. Van. Jelenleg nem tudunk ellene tenni. A halál bukás, kudarc, nem diadal, tehát a követkerménye sem az. Ha azt gondolnád, hogy a halál jó és fontos, nem akarnád az életeket meghosszabbítani, nem akarnád a testedet legjobb tudásod szerint karbantartani stb.

  a halandó személyiség minél közvetlenebbül, felesleges kitérők nélkül álljon rá a lélek által kitervelt életútra, és minél nagyobb hatékonysággal hajtsa végre az életfeladatát, tanulva a múltban vétett hibákból, ne kövesse el azokat újra

  Ez nem a köznapi emberi szint. Tudatosságot és tiszta memóriát igényel.

  Ha valamiben előrébb tart a többieknél, adja át nekik (a befogadóknak) a tudását, és fordított helyzetben ő tanuljon tőlük – mindenféle rivalizálást kizárva. Ez annál jobban megy, minél nagyobb mértékben kontrolálja a lélek a halandó személyiséget az intuiciókon keresztül.

  Minek a halandó személyiség?

  Mire ezt sikerül közel tökélyre fejleszteni, az illető mindent megtanult már, amit a sűrű anyagi világban lehet, választhat, hogy ide születik még le tanítani, segíteni a többieket, vagy magasabb létsíkon folytatja pályáját.

  Bocsánat, de ilyen egész egyszerűen nem létezik. Illetve, tényleges földi percekben mérve kb. 10 percbe telik ilyet beletolni az elmébe és feltölteni emócióval, ami így együtt brutális erejű, de semmire nem vezető hitté válik.

  Hogy mennyire emlékszünk korábbi életeinkre, az a fejlettségi szintünkön és a gátlásainkon múlik. A múltból mindarra engedélyezett a rálátás, amit a mostani tudatunkkal képesek vagyunk feldolgozni. Sokszor csak a gátlásaink (pl. a racionális görcsös akaratunkkal, koncentrációnkkal akarjuk elérni a múlt megpillantását, ahelyett, hogy ellazult testtel és tudattal várnánk a történéseket) miatt nem tudunk visszamlékezni a múltbéli dolgokra.

  Egyik sem működik. A múlt teljesen mechanikus módon van blokkolva. Ezeket fel lehet számolni.

 13. Putyin998

  Duncan Shelley írta:

  Putyin998 írta:

  Test-lélek egységre gondoltam,csak a Sátán beleavatkozott a billentyűzetembe-Lesznár képében,aki a kutyám és éppen nyal.Bocs.

  Nyal a kutya? Ez nem egy zoofil oldal, vazze!

  Nem ott nyal és nem úgy 😀

 14. Thirdeye írta:

  Ugyanis az elménk az ami ehhez a világhoz rögzít minket

  És mi rögzít az elmédhez?

  Ezt a rögzítettséget csak akkor szokták drogokkal fellazítani ha nagyon erős ez a kötöttség . A sámánok is csak ezért használtak növényeket , de nem váltak a rabjává . Nincs mindenkinek szüksége erre

  Természetesen bennem soha nem merült fel, hogy bármelyik sámán élvezné a szakmájával járó ingyenes juttatásokat…

  A lényeg az hogy ezeket az állapotokat nem lehet akarattal elérni , mert pont az akarat az ami akadályt képez . Az elme akar , de pont ez az elme nem kell ide

  Ha nem az elme vagy, nem mindegy, mi van az elmével?

  Tapasztaltam olyan világot amit sokkal valóságosabbnak érzékeltem mint ez a világ .
  Ez a világ ahhoz képest fekete -fehér karikatúra . Hogy milyen világ volt azt nehéz leírni mivel a fogalmaink ehhez a világhoz kötődnek nem pedig ahhoz . Ott is voltak tárgyak de inkább energiának érzékeltem őket . Ezek a világok mások leírása szerint is teljes világok .
  A módszer lényege a “gyűjtőpont ” elmozdítása

  Sok milliárd évnyi feljegyzés van az elménkben, miért nem lehet ez is egy részlet az elméből?

  A fénytojáson kívülre tolt gyűjtőponti helyzet, az ember által fel nem fogható, ismeretlen világokba enged betekintést.

  Milyen használható tudásra tettél szert a más világokban tett kukkolások alkalmával?

  A varázslók látásukkal érzékelik, hogy az emberi fajt évezredekkel ezelőtt foglyul ejtette a flyer-eknek, los voladores-eknek, vagy szökdelőknek nevezett szervetlen lények fajtája, ami az emberi tudatomás izzásából táplálkozik. Ők fosztották meg az emberi lényeket mágikus képességeiktől, egy idegen elmét ültetve beléjük.

  Érdekes, hogy öntudatlan dramatizációk alapján hogyan aposztrofálják egyesek a valóságot (amihez kétségtelenül komoly tehetség kell). Lényegében volt ilyen, kimutathatóan és valóban tudományosan igazolhatóan (megtapasztalhatóan), csak másképpen történt, ami a részleteket illeti.

  A varázslók szerint az embereknek két elméje van, egy saját, ami általában csendes, és egy idegen beültetés, ami az egóért, a hitekért és az értelmetlen konfliktusokért felelős – ezen keresztül tartják a ragadozók a helyén az emberi fajt, a tudomást folyamatosan álproblémákkal tartva izzásban. “

  Lásd fentebb.

 15. Putyin998 írta:

  Test-lélek egységre gondoltam,csak a Sátán beleavatkozott a billentyűzetembe-Lesznár képében,aki a kutyám és éppen nyal.Bocs.

  Nyal a kutya? Ez nem egy zoofil oldal, vazze! :hypnotized:

 16. bakostamas

  Nekem tetszene egy ilyen világ! Érdekes lenne amostani után, de gondolom valamikor ilyen is volt a világ… amikor még több 10.000 éve vagy akár csak több 1000 az emberek hittek a lélekben, bár akkor sem mindenki, hisz akkor nem lettek volna sem háborúk, sem gyilkosságok talán . És honnan tudjuk , hogy a világ nem ilyen irányba halad? szerintem egyre több ember “világosodik” meg, én ezt tapasztalom legalábbis.

 17. prolizoli

  Duncan Shelley írta:

  prolizoli:
  Egyébként Duncan nem tért ki arra a lehetőségre, ha valaki nem mindjárt a halála után, hanem csak 50-100-150 év múlva születik újra le a földre.
  Duncan:
  Leszületik a Földre?
  Ha nincs tested, akkor ugyanaz van, ami most, ugyanazt érzékeled, csak nincs tested. A világ ugyanaz. A túlvilág ez a hely, test nélkül.

  Ha már nincs tested, a lélek vagy, a lényeg önmaga, kötetlenül a test korlátai nélkül, akkor mi szükséged van vegyeskereskedésre, farmra, 245.000 dollárra a bankban, autóra, munkagépre, házra, jogdíjakra és jogfolytonosságra? Ezekre csak akkor van szükséged ha újra testben leszel, azért, hogy a tested fenntarthasd és kielégíthesd a szükségleteit.
  Vagy úgy értetted, hogy tudnál kommunikálni a testben lévő lelkekkel akkor is amikor te nem vagy a testben, akár 150 évig is? Tudnád intézni a földi dolgaid, vagyontárgyaid, jogdíjaid kezelését kvázi a túlvilágról?

 18. Nietz-senki

  Putyin998 írta:

  Mert semmit sem érek el vele.Solareclipset nem érdekli,ez egyértelmű.

  Szerintem minden kommentelőt érdekel mások véleménye – még ha spontaneitás, vagy első benyomás is az!!! Mert ezek (talán mindenkinél) őszinték.
  A vadnyugati reflexek, meg egy őszinte (kissé esetlen) vélemény kukába- dobásának technikája – Ezek lehet, hogy nem érdeklik.

 19. Putyin998

  @ Thirdeye:
  Mert semmit sem érek el vele.Solareclipset nem érdekli,ez egyértelmű.
  Akkor meg minek irtam le?
  Mást szerettem volna ma leirni,de túl sok a személyes vonatkozás a sztoriban ezért nem irhatom ide.
  Egyébként mostanában kezdek megint rájönni,hogy mennyire szar emberekkel vagyok körülvéve.Fel nem foghatom,hogy lehetnek önálló személyek ennyire függőek mindenféle szeméttől.Függenek a hazugságoktól,a saját hazugságaiktól,másokétól,alkoholtól,cigitől,mondvacsinált tekintélyektől és még egy csomó rakás sz@rtól.
  Olyan emberekről derülnek ki mindennap elképesztő dolgok,hogy tényleg leesik az állam minden nap többször is.Csak össze ne törjön véletlenül,hehe…(az állam egyébként is ÉN vagyok)
  A hazugságot öncélúan nagyon megvetem.Üzlet-az más.De igy…

 20. Thirdeye

  Putyin998 írta:

  Na,ennek a kommentnek sem volt igy túl sok értelme,de most már mind1.

  Nem értem miért nem volt szerinted túl sok értelme a kommentednek . Talán mert nem volt megtervezett, hanem spontán volt és erőlködéstől mentes ? 😀

 21. Putyin998

  @ solareclips:
  Bocs,hogy megszólitalak,de van ezirányú tapasztalatom.A kommented végével teljesen egyetértek,csak nem tudom kontrollálni magát a folyamatot.
  Ha egyre gondolunk persze.
  Mikor hagyom menni a dolgokat a maguk útján,hagyok megvalósulni mindent,akkor mindig minden sikerül.Az élet összes területére gondolok most.Ha görcsösen erőlködök,akkor pedig állandóan akadályokba ütközöm.
  Nyelvtanulástól kezdve az emberi kapcsolatokon keresztül mindenre igaz ez.Nem látom át hogy miért,csak utólag mindig észreveszem ezt.

  Na,ennek a kommentnek sem volt igy túl sok értelme,de most már mind1.

 22. solareclips

  @ Duncan Shelley:
  Bocsi, szerintem Te nem értetted meg, hogy , amit Wilhelm Wundt szájába adtam, az pont a paródiája az általad kitalált inkarnációs gyakorlatnak, amelyben a következő inkarnció során a lélek ugyabban az anyagi jelmezben reszel tovább, ami kizárja a fejlődést. A jogfolytonosságot megalapozó tudományos bizonyíték – a reinkarnációt illetően – pedig csakis a hivatalos tudomány (áltudomány) tekintélyes szemétdombjáról eredhet. Ezért hivatkoztam folyton erre a “tudományra” – és nem a valódira – mert perdöntő ügyekben úgyis ezt veszik alapul.

  Persze, ha egyetértenék a cikkben vázolt reinkarnációs elképzeléssel, akkor valóban lusta lennék, és arra várnék, hogy majd a következő fordulóban meggazdagszom, a “véletlenek” kegyeinek köszönhetően. De, hát pont ezt igyekeztem kifigurázni – túl komolyra sikerült?

  Félretéve a viccet, a reinkarnáció értelme az állandó fejlődés: a halandó személyiség minél közvetlenebbül, felesleges kitérők nélkül álljon rá a lélek által kitervelt életútra, és minél nagyobb hatékonysággal hajtsa végre az életfeladatát, tanulva a múltban vétett hibákból, ne kövesse el azokat újra. Ha valamiben előrébb tart a többieknél, adja át nekik (a befogadóknak) a tudását, és fordított helyzetben ő tanuljon tőlük – mindenféle rivalizálást kizárva. Ez annál jobban megy, minél nagyobb mértékben kontrolálja a lélek a halandó személyiséget az intuiciókon keresztül.
  Mire ezt sikerül közel tökélyre fejleszteni, az illető mindent megtanult már, amit a sűrű anyagi világban lehet, választhat, hogy ide születik még le tanítani, segíteni a többieket, vagy magasabb létsíkon folytatja pályáját.
  Hogy mennyire emlékszünk korábbi életeinkre, az a fejlettségi szintünkön és a gátlásainkon múlik. A múltból mindarra engedélyezett a rálátás, amit a mostani tudatunkkal képesek vagyunk feldolgozni. Sokszor csak a gátlásaink (pl. a racionális görcsös akaratunkkal, koncentrációnkkal akarjuk elérni a múlt megpillantását, ahelyett, hogy ellazult testtel és tudattal várnánk a történéseket) miatt nem tudunk visszamlékezni a múltbéli dolgokra.

  Huppajdé, huppajdá …

 23. Putyin998

  kaponya jozsef írta:

  igen énis mar érzékeltem mas vilagokat en sem nem iszom alkoholt se nem drogoztam mert az nem jo droggal oda kerúlni bizonyos vilagokba. sokszor szembe kerúltem nehez dolgokkal amikor meg kellet kúzdeni.

  És hogy küzdöttél meg velük?

  (Te tuti Duncan egyik tesztje vagy.Nem lehetsz valóságos)

 24. Putyin998

  Putyin998 írta:

  @ Putyin998:
  Test-lélek egységre gondoltam,csak a Sátán beleavatkozott a billentyűzetembe-Lesznár képében,aki a kutyám és éppen nyal.Bocs.

  Ezen mit lehetett diszlájkolni?Nyalogatta a kezemet a kutyám és elgépeltem valamit.
  Pffff….

 25. igen énis mar érzékeltem mas vilagokat en sem nem iszom alkoholt se nem drogoztam mert az nem jo droggal oda kerúlni bizonyos vilagokba. sokszor szembe kerúltem nehez dolgokkal amikor meg kellet kúzdeni.

 26. Thirdeye

  Duncan Shelley írta:

  Mi volt a módszer más világok érzékelésére? És mit érzékeltél?

  A módszer nálam az hogy nagyon erősen relaxált állapotba kerülök . Ezt kiválthatja meditáció , vagy az ébredés utáni állapot amikor még nem aktív az elme .
  Ugyanis az elménk az ami ehhez a világhoz rögzít minket . Ezt a rögzítettséget csak akkor szokták drogokkal fellazítani ha nagyon erős ez a kötöttség . A sámánok is csak ezért használtak növényeket , de nem váltak a rabjává . Nincs mindenkinek szüksége erre .

  A lényeg az hogy ezeket az állapotokat nem lehet akarattal elérni , mert pont az akarat az ami akadályt képez . Az elme akar , de pont ez az elme nem kell ide .

  Tapasztaltam olyan világot amit sokkal valóságosabbnak érzékeltem mint ez a világ .
  Ez a világ ahhoz képest fekete -fehér karikatúra . Hogy milyen világ volt azt nehéz leírni mivel a fogalmaink ehhez a világhoz kötődnek nem pedig ahhoz . Ott is voltak tárgyak de inkább energiának érzékeltem őket . Ezek a világok mások leírása szerint is teljes világok .

  A módszer lényege a “gyűjtőpont ” elmozdítása .

  “A varázslók célja az észlelés tudatos manipulálása. Az ehhez szükséges állapotot tradicionálisan eleinte úgynevezett erőnövények fogyasztásával érték el, majd a “régi idők varázslói” fokozatosan megtanultak saját erejükből, szándékuk segítségével belépni ezekbe az állapotokba. Ilyenkor a varázslók az emberi testet hosszúkás fénylő tojásnak “látják”, melynek egy meghatározott szerve, a jobb lapocka tájékán elhelyezkedő gyűjtőpont. Ennek helyzete határozza meg az észlelést. Az emberek gyűjtőpontja a szocializáció során rögzül ugyanazon a helyen; a kisbabáké kezdetben szabadon mozog. A mindennapi életben lekötött energia felszabadításával, a szándék segítségével tudatosan el lehet mozdítani a gyűjtőpontot. A gyűjtőpont álmaink során sokkal lazább, mint ébrenléti állapotban, ezért a gyűjtőpont mozgatására szolgáló technikát álmodásnak, a gyűjtőpont adott helyen való rögzítésének művészetét cserkészésnek (néhány könyvben cserkelésnek) nevezik.
  A varázslók, a gyűjtőpont eltolásával más világokba lépnek, melyek közelebb, vagy távolabb helyezkednek el a mi világunktól – a gyűjtőpont helyzetétől függően. Ezekben a világokban a szerves lények mellett szervetlen lények is léteznek, melyeknek nincs meg a helyváltoztatásra való képességük. Ezeknek több különböző fajtája van, melyek közül néhánnyal a varázslók megpróbálnak együttműködni. A fénytojáson kívülre tolt gyűjtőponti helyzet, az ember által fel nem fogható, ismeretlen világokba enged betekintést.
  A varázslókat útjuk során egy személytelen erő vezeti, melyet szellemnek hívnak. A varázslók egyik fő cselekedete, hogy szembe néznek a végtelennel, amely hideg közönnyel visszabámul rájuk. Úgy tartják, az életért egy személytelen erő felelős, melyet sasnak neveztek el. Látásuk segítségével felismerték, hogy a halál pillanatában az ember teljesen tudatába kerül élete minden cselekedetének, minek hatására a fénytojásban található teljes tudomás – az élet összes tapasztalata – felizzik, majd a sas felfalja azt. A varázslók nem kívánják tapasztalataikkal táplálni a sast, ezért tanulmányaik során az egyik legfontosabb, hogy elvégezzék az összegzésüket és így eltöröljék személyes történelmüket. Ezt életük összes eseményének felsorolásával és újraélésével teszik meg. Az összegzés egy másolatot hoz létre az élet tapasztalataiból, amelyet a sasnak ajánlanak – így elsurranhatnak mellette, és a halál nincs többé hatással rájuk.
  A varázslók látásukkal érzékelik, hogy az emberi fajt évezredekkel ezelőtt foglyul ejtette a flyer-eknek, los voladores-eknek, vagy szökdelőknek nevezett szervetlen lények fajtája, ami az emberi tudatomás izzásából táplálkozik. Ők fosztották meg az emberi lényeket mágikus képességeiktől, egy idegen elmét ültetve beléjük. A varázslók szerint az embereknek két elméje van, egy saját, ami általában csendes, és egy idegen beültetés, ami az egóért, a hitekért és az értelmetlen konfliktusokért felelős – ezen keresztül tartják a ragadozók a helyén az emberi fajt, a tudomást folyamatosan álproblémákkal tartva izzásban. “

 27. Putyin998

  @ Putyin998:
  Test-lélek egységre gondoltam,csak a Sátán beleavatkozott a billentyűzetembe-Lesznár képében,aki a kutyám és éppen nyal.Bocs. 😀

 28. Putyin998

  @ Duncan Shelley:
  “Putyin998 írta:

  Kapsz egy rózsaszin lapot a Putyin998.com alakuló közgyűlésének tagjaitól.(skizofrén vagyok,vazze)

  Rózsaszín lap nincs ezen az oldalon, mert ez heteró-blog. Helyette ciklámen lap van. De olyat te kapsz, és mindjárt 52-őt, mert nem viszonyrendszeren belül kezelted, amit írtam. Itt kérem szigorúság van, kérem! ”

  Az én viszonyrendszerem más.Sajnálom,a rózsaszinlapodat nem tuggyuk törűni.

  “Nem tuom pontosan ,hogy mi is az a sokat emlegetett “ezo”(természetesen nem is akarom tudni)de szerintem egy “ezo”-óvodás szinten magyarázkodtok most pro és kontra.

  Tippem szerint ez ezoteri-kuss egy verziója. Én nem. A kérdezést nem lehet tiltani, mert akkor csak a színlelés marad. Én simán felteszek bármilyen kérdést bárkinek.”

  Erre remélem délután vissza tudok térni aktuális ügyeim kapcsán a zofftopikban.Ha addig senki sem fut be a faxságaival.Kicsit már unom a hülyéket.

  “Nyilván a személyiségjegyek alapvetően megmaradnának,a versengésről nem mondanék le.Csak más utakat keresnék rá.

  Semmi nem változna a halál miatt. A félbehagyott mondatot ugyanabban a stílusban folytatnád tovább.

  A testéség másodlagosságával nem értek egyet.Miért ne lehetne attól még teljes életet élni,mert kvázi cserélhető a “kabát”?A testi örömök jó dolgok.A cél nélküli hajszolásuk a gáz.

  A test másodlagos. Ettől még nincs vele semmi baj. A Nyikhaj Istenkék pedig nevetségesek. Én nem cél nélkül hajszolom, hanem a gyönyör miatt, de azt is tudományos és filozófiai alapon.”

  Egyébként kib@szottul egyetértek veled ebből a kommentből mindenben,de ez a ritka kivételek egyike.
  Miért másodlagos egyébként a test?Nem inkább egy egység a testtel?
  Valami kurva erős köze csak van hozzá,nem?
  Nem tudok erről sokat,de ebben a világban test nélkül nem létezik senki,csak a mesékben.Ez tutti.
  Vagy nem?
  Hol vagytok,mágusok?

 29. Thirdeye írta:

  Nem firtatom a Te tapasztalatodat , de ismerek olyanokat , akik drogok nélkül képesek (nekem is sikerült már ) más világokat érzékelni

  Mi volt a módszer más világok érzékelésére? És mit érzékeltél?

  Csak drogok nélkül lehet.

 30. Thirdeye

  @ Duncan Shelley:

  Nem firtatom a Te tapasztalatodat , de ismerek olyanokat , akik drogok nélkül képesek (nekem is sikerült már ) más világokat érzékelni . Vagy rajtad kívül mindenki más hallucinál ?
  Én például még soha nem próbálkoztam drogokkal , még kíváncsiságból sem .

 31. Thirdeye írta:

  Ha nincs tested, akkor ugyanaz van, ami most, ugyanazt érzékeled, csak nincs tested. A világ ugyanaz. A túlvilág ez a hely, test nélkül.
  Téged nagyon ehhez a világhoz láncoltak .

  Annyira nem, mint téged.

  Az, hogy egy szétdrogozott sámán mit hallucinál, lényegtelen. Hogy mit olvasol, az is. Amit valóban meg lehet tapasztalni a testnélküliségben, az pontosan az, amit írtam.

 32. Thirdeye

  Duncan Shelley írta:

  Thirdeye írta:

  Amúgy ki voltál előző életedben Duncan ?
  Lehet ilyet kérdezni ?

  Igen.

  Ki voltál azt ezt megelőző életedben ?

 33. Thirdeye

  Duncan Shelley írta:

  Ha nincs tested, akkor ugyanaz van, ami most, ugyanazt érzékeled, csak nincs tested. A világ ugyanaz. A túlvilág ez a hely, test nélkül.

  Téged nagyon ehhez a világhoz láncoltak . :handcuffs:

 34. Thirdeye írta:

  Amúgy ki voltál előző életedben Duncan ?
  Lehet ilyet kérdezni ?

  Igen.

 35. Putyin998 írta:

  Kapsz egy rózsaszin lapot a Putyin998.com alakuló közgyűlésének tagjaitól.(skizofrén vagyok,vazze)

  Rózsaszín lap nincs ezen az oldalon, mert ez heteró-blog. Helyette ciklámen lap van. De olyat te kapsz, és mindjárt 52-őt, mert nem viszonyrendszeren belül kezelted, amit írtam. Itt kérem szigorúság van, kérem! :reallyangry:

  Képes voltál elveszni a részletekben és olyan dolgokba belemásztál ,amit mégén is megértek a magam ostoba szintjén.

  Nem mindenki van ott, meg bármit félre lehet érteni. A kommenteket pedig mások is olvassák, nem csak azok, akiknek címezve vagyon.

  Megérdelmeled a rózsaszinlapot azért is,mert azt érezteted,hogy a “testiség”teljesen másodlagos dolog.Pedig abban lakunk mindannyian,biztos nem véletlenül.

  Persze, hogy másodlagos, mert nem te vagy. A lakás meg tényleg nem véletlen, de többnyire kényszer. Ezen a nyomorult szinten másképpen nem tudnánk kommunikálni, meg hatni a környezetre. Meg választásunk sincs. De ettől még nem vetem meg és el a testet, és nem csak a szex miatt (az maximum 99 %-ban fontos nekem, nem jobban, hiszen nem vagyok a rabja).

  Nem tuom pontosan ,hogy mi is az a sokat emlegetett “ezo”(természetesen nem is akarom tudni)de szerintem egy “ezo”-óvodás szinten magyarázkodtok most pro és kontra.

  Tippem szerint ez ezoteri-kuss egy verziója. Én nem. A kérdezést nem lehet tiltani, mert akkor csak a színlelés marad. Én simán felteszek bármilyen kérdést bárkinek.

  Mikor a nejem elsőként beleolvasott az Elme gyilkosaiba,akkor neki voltak ilyen komoly kételyei,mint itt a kommentek többségének.”De az nem úgy van,mert a ziskolában máshogy tanútuk”.

  Még nem vagyunk tananyag, és amíg tőlem függ, nem is leszünk. Persze, hogy megutáljanak! (mégjobbannn)

  Ha a vázolt rendszer létez(het)ne,és működhetne,akkor felmerülne a nürnbergi per érvként?

  Egy amnézia nélküli világban a megsemmisítésre való törekvés értelmetlen, mert világos, hogy nem lehet. A gyilkosság megítélése is nagyban változna, bizonyára hasonló megítélés alá esne, mint a testisértés vagy ilyesmi és aligha lenne kiemelt bűn.

  Viccnek hoztam fel a gerontofiles dolgot…Ti sosem szerettetek senkit önmagáért?Csak a B@szás fontos egy kapcsolatban?

  Én is ezt mondom.

  Vagy mindenki ilyen kielégitetlen ezen a fórumon?

  Ez hozza össze a zembereket.

  Nyilván a személyiségjegyek alapvetően megmaradnának,a versengésről nem mondanék le.Csak más utakat keresnék rá.

  Semmi nem változna a halál miatt. A félbehagyott mondatot ugyanabban a stílusban folytatnád tovább.

  A testéség másodlagosságával nem értek egyet.Miért ne lehetne attól még teljes életet élni,mert kvázi cserélhető a “kabát”?A testi örömök jó dolgok.A cél nélküli hajszolásuk a gáz.

  A test másodlagos. Ettől még nincs vele semmi baj. A Nyikhaj Istenkék pedig nevetségesek. Én nem cél nélkül hajszolom, hanem a gyönyör miatt, de azt is tudományos és filozófiai alapon. 😀

 36. prolizoli írta:

  Egyébként Duncan nem tért ki arra a lehetőségre, ha valaki nem mindjárt a halála után, hanem csak 50-100-150 év múlva születik újra le a földre.

  Leszületik a Földre?

  Ha nincs tested, akkor ugyanaz van, ami most, ugyanazt érzékeled, csak nincs tested. A világ ugyanaz. A túlvilág ez a hely, test nélkül.

 37. Thirdeye

  Amúgy ki voltál előző életedben Duncan ?
  Lehet ilyet kérdezni ?

 38. Thirdeye

  Putyin998 írta:

  A rózsaszin lapodat beválthatod a Háromszemű Birodalom pénztáránál.

  Állj , belépés csak tagoknak http://images1.wikia.nocookie.net/__cb20090506152147/starwars/hu/images/b/b1/Darthmill.jpg

  Putyin998 írta:

  Hallucinogéneket és virágokat osztogatnak arrafelé.Mint a hepimilmenűben a meglepi,olyasmi az egész akció.

  És szépségszalon is van : http://m.blog.hu/ko/korcsmacska/image/200905%20m%C3%A1jus/breki.jpg :laugh:

 39. Putyin998

  @ Duncan Shelley:
  Kapsz egy rózsaszin lapot a Putyin998.com alakuló közgyűlésének tagjaitól.(skizofrén vagyok,vazze)
  Képes voltál elveszni a részletekben és olyan dolgokba belemásztál ,amit mégén is megértek a magam ostoba szintjén.
  Megérdelmeled a rózsaszinlapot azért is,mert azt érezteted,hogy a “testiség”teljesen másodlagos dolog.Pedig abban lakunk mindannyian,biztos nem véletlenül.
  Nem tuom pontosan ,hogy mi is az a sokat emlegetett “ezo”(természetesen nem is akarom tudni)de szerintem egy “ezo”-óvodás szinten magyarázkodtok most pro és kontra.
  Mikor a nejem elsőként beleolvasott az Elme gyilkosaiba,akkor neki voltak ilyen komoly kételyei,mint itt a kommentek többségének.”De az nem úgy van,mert a ziskolában máshogy tanútuk”.
  Ha a vázolt rendszer létez(het)ne,és működhetne,akkor felmerülne a nürnbergi per érvként?
  Viccnek hoztam fel a gerontofiles dolgot…Ti sosem szerettetek senkit önmagáért?Csak a B@szás fontos egy kapcsolatban?
  Vagy mindenki ilyen kielégitetlen ezen a fórumon?
  Itt a Quartierben Julia 280ért mindenkit fullextrásan lerendez,ha nem gond a reklámfelület a főadminnak,hehe 😎
  A vázolt rendszer számomra átláthatatlan,beismerem.Csak nagy vonalakban tudom elképzelni.Nyilván a személyiségjegyek alapvetően megmaradnának,a versengésről nem mondanék le.Csak más utakat keresnék rá.
  A testéség másodlagosságával nem értek egyet.Miért ne lehetne attól még teljes életet élni,mert kvázi cserélhető a “kabát”?A testi örömök jó dolgok.A cél nélküli hajszolásuk a gáz.
  És egy ilyen rendszert igenis határozottan és fegyelmezetten kellene irányitani,a kótyagos ömlengésnek nincs helye benne.

  A rózsaszin lapodat beválthatod a Háromszemű Birodalom pénztáránál.
  Hallucinogéneket és virágokat osztogatnak arrafelé.Mint a hepimilmenűben a meglepi,olyasmi az egész akció.

 40. prolizoli

  Egyébként Duncan nem tért ki arra a lehetőségre, ha valaki nem mindjárt a halála után, hanem csak 50-100-150 év múlva születik újra le a földre. A jogdíjak amiket könyvei után kap közben elavultak, a házait amit jövőbeli önmagára hagyott senki sem gondozta, hiszen senkinek sem volt érdekében, ezért ma már csak romhalmazok. Az autóit szétzabálta a rozsda. A 150 évvel ezelőtti pénze ma már csak egy színes papírdarab, hiszen más pénzeket hoztak forgalomba azóta.

 41. Putyin998

  Will írta:

  Duncan Shelley írta:

  Kezdem úgy érezni, hogy téged a főnökség küldött…

  Ha igen, akkor rohadt jól csinálják, mert én nem tudok róla, hogy ők küldtek volna. Bár persze lehet, hogy van valami trigger, ami kiváltja majd, hogy emlékezni fogok a feladatomra és átmegyek terminátorba…

  Ne tedd ,kérlek.Úgysem jöhetsz ki jól belőle. 😎
  Antiterminátor:Olyan terminátor,aki terminátorok terminálására lett kifejlesztve…

 42. Will

  Duncan Shelley írta:

  Kezdem úgy érezni, hogy téged a főnökség küldött…

  Ha igen, akkor rohadt jól csinálják, mert én nem tudok róla, hogy ők küldtek volna. Bár persze lehet, hogy van valami trigger, ami kiváltja majd, hogy emlékezni fogok a feladatomra és átmegyek terminátorba… :fighterm:

 43. Will írta:

  Új rabok érkeznek néha. A jogok ugyanazok lennének.

  Erről a rabosdi/börtönösdiről tényleg írjál már egy cikket légy oly szíves

  Kezdem úgy érezni, hogy téged a főnökség küldött… 😎

 44. B.andi írta:

  Mikortól lépne életbe a joga az újraszületettnek, mert gondolom valamekkorává nőni kell, amikor jogilag is döntésképes lenne az ember, egy bölcsisként mit tennél a jogdíjaddal? Kire bíznád?

  Nem a testtel azonosítanák az embert, tehát nem kell a testnek nőnie. Azonnal ott lenne minden joga. Minek mennék bölcsibe? Nem mennék. Nem vagyok annyira perverz. :chic:

 45. B.andi írta:

  Te miben hiszel? Az észben?

  Sajnos még nem járok ott.

  A tekintélyt mi adja, az erő vagy az ész?

  Ez egy másik cikk témája. Lásd korábban.

  Hány eszes embert ismersz, akik nem annyira erősek, mint amilyen okosak. Semmit nem ér az ész erő nélkül és az erő sem ész nélkül.

  Néha az észre van szükség, néha az erőre, néha mindkettőre. Helyzettől függ.

  Nem látom, hogy melyik hozzászólásból látod, hogy leépítené bárki – tudatosan – a képességeit. Egyébként képesség az erő vagy ész?

  Tetszőlegesen olvasd vissza őket, a legtöbben ott volt. Egyik sem.

 46. Thirdeye írta:

  Ha a lélek az észben hinne, karma sem lenne.
  De hát a hit az valami gagyi dolog nem ?

  Abban hinni, hogy valami így vagy úgy van, az gagyi.

 47. solareclips írta:

  És máris “törvénybe” iktattam a spirituális materializmus vallását. Na, mit szólsz ehhez Andan papa?

  Azt, hogy nem értetted meg a cikket. Meg azt, hogy lusta vagy, és nem akarsz tudatosan megdolgozni a változásért, sikerért, fejlődésért, hanem valami magától bekövetkező dologra vársz, mint például, hogy elalszol, és szuperhősként ébredsz fel. De ahogyan ilyen eddig sem volt, ezután sem lesz. Ezt Julius üzeni, kikérve magának az öregítést. 🙂

  A “tudomány” és a valóság közötti elhidegülés csak akkor szűnne meg, ha a világmindenség valósága minden gondolkodó lény számára láthatóvá válna. Innentől a “tudomány” máris “értelmét” vesztené, hiszen a mindenütt érzékelhető valóság tudás-mezejében hogyan lehet megkülömböztetni “tudományt” és nem-”tudományt”.

  Nem érted a tudományt. Az igazit. Van olyan, elérhető, de köznapi embernek esélye nincs benne eredményt elérni. Viszont más út nincsen, sajna. Vagy szerencsére.

Vélemény, hozzászólás?

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén