Gondoljuk újra a világot

Te emlékszel még magadra?

Mottó: A rendszer elfeledkezett rólunk, de mi még emlékszünk magunkra.

Megszoktuk már, hogy a politikus közügyeket hangoztat, majd azok fedezetében magánügyeit intézi. Megszoktuk már, hogy az aktuális nagyvezér falkának nézi az emberi társadalmat, önmagát meg falkavezérnek. Megszoktuk már, hogy a bársonyszékben ülőnek az egyetlen terve elherdálni az ország erőforrásait az ötletei megvalósítására, és ennél nincs magasztosabb célja.

Jönnek a megalomán alfahímek, egyik a másik után, és nem változik semmi. A lényeg mindig hajszálra ugyanaz marad.

Nézhetünk messze a múltba, mégsem találjuk az aranykort, amiben még másképpen mentek a dolgok.

Két eset lehetséges. Az egyik, hogy valamilyen okból kifolyólag elképesztő következetességgel csak és kizárólag olyan emberek kerülnek oda, akik egy igen sajátos lelki alkattal rendelkeznek. A másik, hogy magával a rendszerrel van valami baj, maga a rendszer nem tesz lehetővé másfajta működést.

Az újabb és újabb falkavezérek finomhangolnak, apró hangsúlyokat tolnak erre vagy arra, majd teszik ugyanazt, mint alighanem mindenki előttük: a társadalom erőforrásait saját ötleteik megvalósítására használják fel.

Valójában a politikus dolga az lenne, hogy a közösség egészének rövid- és hosszútávú érdekeit szem előtt tartva, menedzselje a társadalom erőforrásait, segítsen megoldani a valóságban létező problémákat, és járuljon hozzá egy jobb jövő felépítéséhez. Nem az a dolga, hogy rögeszméktől, kósza ötletektől, szentimentális, áltudományos meggyőződésektől hajtva kísérletezzen milliók életével.

A politikus egy ép elméjű, széles látókörű, szakértő tudós, akit a közösség konkrét feladatok elvégzésére szerződtet. Ez lenne a politikus, ennek kellene lennie. És olyan messze vagyunk ettől, hogy talán soha senki nem lesz képes tisztára mosni a szót, és alkotnunk kell helyette egy másikat.

Annak érdekében, hogy az álmodozásból valóság legyen, közel fél évvel ezelőtt létrejött egy szervezet, és szép csendben elkezdődött a munka. A cél egy új rendszer alapjainak lerakása, amely tudományra és józan észre épül.

A csapatban van politológus, közgazdász, tanár, író, rendező, producer, vállalkozó, terapeuta, informatikus, menedzser, jogász, autószerelő, és más szakterületek képviselői.

Ha vannak konkrét elképzeléseid, tanácsaid, belefolynál a műhelymunkába, vagy csupán volna kedved figyelemmel kísérni a tevékenységüket, akkor csatlakozz, nézz körül a Magunkért Mozgalom weboldalán, és tedd, amit jónak látsz.

Share

Commentek

Előző

A kvótanépszavazás utóélete

Következő

2016: halott sztárok éve

  1. Jaklin

    “…olyan messze vagyunk ettől, hogy talán soha senki nem lesz képes tisztára mosni a szót, és alkotnunk kell helyette egy másikat.” :/

    Egyébként a mozgalom szimpatikus, én biztosan csatlakozok. Aztán reméljük a legjobbakat!

Vélemény, hozzászólás?

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén