Gondoljuk újra a világot

Társadalmi kontroll-mechanizmus

Nagyon jól meg lehet figyelni, hogy hol vannak beékelve a blokkok.

A blokkok, a lezárt határok több síkon jelennek meg: eszmei szinten, jogi szinten, és erőszak szinten.

A blokk eszmei szinten a tabu, annak kijelentése, hogy valami nem létezik, lehetetlen, értelmetlen, nevetséges. Jogi szinten a blokk tiltó törvények, tiltó szabályozás. Erőszak szinten a blokk lopás, rablás, hamisítás, ellehetetlenítés, fenyegetés, elzárás, fizikai megkárosítás, gyilkosság.

Az úgynevezett tudomány (hivatalos tudomány) szerint örökmozgó nem lehetséges, lélek nem létezik, istent kutatni nem lehet. Ezek csak példák az eszmei tiltásra, közös bennük a fensőbbséges kijelentés, az ingerült asztalcsapkodás, miközben az állítások mögött semmilyen bizonyíték nincs.

Természetesen egyetlen fizika professzort sem fognak lelőni azért, mert bizonyítékot akar találni Isten létére vagy nem létére, de ehhez támogatást nem fog kapni, sőt kinéz neki a diliház vagy az elbocsátás.

Szöcskék párzási szokásai? Fontos téma, támogatást lehet rá kapni, előreviszi az emberiséget!

Képalkotó rendszer, amely átlát a méter vastag kőfalon, tiszta képet adva a mögötte található berendezésekről és emberekről? Fontos téma, még fontosabb a szöcskéknél is, támogatást lehet rá kapni, létfontosságú az emberiség szempontjából!

Emberek millióit elpusztítani képes fegyverrendszerek? Ó, ez már aztán tényleg igazán, de igazán fontos! Nincs határa annak, hogy egy ilyen mindennél lényegesebb izé létrehozása mennyi pénzbe, mennyi energiába, vagy tetszőlegesen mennyi akármibe kerül! Ez kell az emberiségnek, mindennél jobban!

Van-e az embernek lelke? Lényegtelen semmiség, értelmetlen, ostoba baromság, húgyagyú idióták fantazmagóriája, senkit sem érdekel, egyébként is tökmindegy, egyébként is magánügy, egyébként is csak hinni lehet benne, egyébként is nincs lélek és kész!

A halál titkai? Pfff! Szóra sem érdemes. Kivétel nélkül minden embert érint, tehát tökmindegy!

A blokkok eszmei, jogi és erőszak szinten egyformán megjelennek a legkülönfélébb szellemi irányzatokban, tanításokban, világképekben. Bizonyos vidékeken, bizonyos korokban egy túl jó kérdés feltevése automatikusan maga után vonta a kínzópadot és a máglyát.

Látható, hogy egyes területeket keményen védenek, elmennek a végsőkig, és nem válogatnak az eszközökben. Blokkok ott vannak, ahol a Rendszer gyenge pontjai. Ezért védik azokat ilyen ádáz elszántsággal.

A történelemben minden elképzelhető lényegtelen, értelmetlen, másod-, harmad-, huszadrangú fontossággal bíró témát, tárgyat, területet kutattak, hivatalosan, támogatással, központilag felállított elvárásokkal.

Az életünket, létezésünket illető összes fontos kérdés különös módon teljesen érdektelen a politika és a tudomány számára – érdektelen ma, és a történelem tanúsága szerint, érdektelen volt mindig.

A fontosságok manipulálása az egyik elsődleges eszköz a Rendszer urainak kezében. Megváltoztatják a dolgok fontosságát az elmékben. A legfontosabb kérdések lényegtelennek tűnnek, a leglényegtelenebbek az univerzum tengelyének.

Share

Commentek

Előző

A Rendszer szeret téged

Következő

Cannesból jöttem…

 1. Petra

  Van egy barátnőm, aki biológus, elég jól ért a szervezetben végbemenő folyamatokhoz és a genetikához.
  Szoktam vele beszélgetni erről és mindig elmondja, hogy a csoda nem az, hogy manapság mennyire sok a rákos megbetegedés, hanem az, hogy még mindig csak ennyi. A rák ugyanis (ami tulajdonképpen kóros sejtburjánzás) alapvetően 3 okra vezethető vissza: génhiba, környezeti hatás és “fene tudja”. Génhibán itt öröklött rendellenességet ért a DNS láncon, ami már a születéskor adott és nem módosítható. Ebből elég sok és sokféle van, de mindig aktiválodnak azok a génszekvenciák, tehát nem mindig okoznak problémát, csak potenciális veszélyforrások. A környezeti hatások sokkal általánosabbak és rendkívül eltérő módon jelentkeznek az embereknél (van, aki folyamatosan számos és nagy mennyiségű negatív hatásnak van kitéve még sem lesz rákos, mások kisebb dózistól is daganatot növesztenek. A “fene tudja” meg az a faktor, ami egyik okozó csoportba (génhiba, környezeti hatás) sem sorolható. Ő tudósként valami pszichoszomatikus mechanizmust sejt mögötte, de ebben nincs hivatalos álláspont.
  Viszont nem ez az egyetlen rejtélyes dolog az ügyben. Még csak nem is az a legtalányosabb, hogy mi okozhat rákot. Hanem az, hogy miért nem minden esetben azonos a betegség kialakulása és lefolyása. Észrevették ugyanis, hogy a szervezetben működik egy helyreállító mechanizmus, ami képes a hibákat kijavítani. Eddig ugyan csak az öröklött génhibát neveztem génhibának, de tulajdonképpen a környezet hatások is a kódsort változtatják meg, tehát genetikai vizsgálattal kimutatható a probléma. Ezt azonban sokszor a szervezet maga kijavítja. Működnek ugyanis bizonyos regeneráló, helyreállító folyamatok, amiket az orvostudománynak a mai napig nem sikerült teljesen feltérképezni. Pontosan mik azok az összetevők, amik kellenek a működéséhez, mi aktiválja, mi deaktiválja, miért javít ki bizonyos hibákat és miért hagy ott másikakat? Izgalmas kérdések, amiket nagyon sokan kutatnak, szinte minden egyetemen, nem túl sok eredménnyel.

  Egyébként a barátnőm a Gödöllői Agrártudományi egyetemen kutat, a szakterülete nem a géntechnológia (bár az is nagyon érdekli), hanem a fitoremediáció. Ez azt jelenti, hogy növények segítségével tisztítják a talajt, a levegőt és a vizeket a káros anyagoktól. Ugyan nem valami izgalmas téma (az ezüstfa hogy köti meg a kadmiumot), de nekem elég hasznosnak tűnik. Mégis hamarosan megszüntetik a csoportjukat, mert nem kapnak rá támogatást, ugyanis a kormányzat nem tartotta ezt kellően jó ötletnek. Szeptemberben lejár a szerződése és utána vagy átmegy egy másik csoportba (továbbra is 130 bruttóért, vacak, régi gépeken) rákos sejteket tanulmányozni, vagy megpróbál elhelyezhedni egy gyógyszergyárnál, vagy kozmetikai cégnél. ahol a legmodernebb eszközökkel vizsgálgatja a különböző hatóanyagok hatásait. Azt mondja, hogy ezen a piacon viszont nem versenyképes az ő tudásával, mert egyetemi kutatóként soha a közelébe sem kerülhetett a privát szektor technológiájához és eredményeihez (azok üzleti titoknak számítanak).

 2. Nietz-senki

  Lesz itt még totális kontroll is (Orwelli)!

  http://valamiamano.blogspot.hu/2014/05/az-rfid-chip-isteni-aldas-allitja.html?showComment=1400921035545#c5747503423123194029

  Nagy az Isten állatkertje!

  Már csak az a kérdés: befogadnak-e minket is???
  – beeeeeeeeeeeeeeeeee…
  bizony!!!

  Csak ügyesen kell bégetni.

 3. Jaklin

  Duncan Shelley írta:

  “A tudomány alig 30 éve érdeklődik az élettartam meghosszabbításának lehetőségei iránt…”

  Az ölés iránt évezredek óta érdeklődik.

  Érdekes, nem?

  Valóban. Viszont a lélekkel, a vallással meg a lelki halhatatlansággal évezredek óta…

 4. Jaklin írta:

  Abszolút egyetértek, tényleg látványosan ez van. Ami elég sajnálatos. A lélek és a testi halhatatlanság a legfontosabb témák, hiszen mindenki ezt akarja elérni (még akkor is, ha nem meri kimondani). Az lenne a logikusan elvárt, hogy mindenki, aki él és mozog ezt kutassa és központilag lennének összesítve az eredmények.

  “A tudomány alig 30 éve érdeklődik az élettartam meghosszabbításának lehetőségei iránt…”

  Az ölés iránt évezredek óta érdeklődik.

  Érdekes, nem?

 5. Jaklin

  Abszolút egyetértek, tényleg látványosan ez van. Ami elég sajnálatos. A lélek és a testi halhatatlanság a legfontosabb témák, hiszen mindenki ezt akarja elérni (még akkor is, ha nem meri kimondani). Az lenne a logikusan elvárt, hogy mindenki, aki él és mozog ezt kutassa és központilag lennének összesítve az eredmények.

 6. balisto

  Bendegoose írta:

  Én nem érzem benne a dühöt. Sem pozitív, sem más módon. Pont, hogy nem tartalmaz szubjektív érzelmi töltést. Egy felvetést tartalmaz, amire reakciókat vár. Az érzelmi töltéseket szándékoltan hagyja ki, amivel a célja, hogy az olvasók töltsék meg azzal.
  Több mint 10 éve, “Az Elme Gyilkosai” óta téma ez a terület, s Duncan mindig különböző aspektusait, elemeit ragadja meg. És ez szerintem fontos, tanulható és tanulandó. Ugyanis, ha érzelmi töltéseket rakunk mindenhova, akkor óhatatlanul feszültségeket hozunk létre. Magunkban, másokban, magunk és mások között, stb.

  Legalábbis szerintem. No offense.

  Nem tudom, lehet, hogy nem is ide tartozik, akkor bocs a megjegyzesert…. de:

  hogy a jo fenebe` lehet szerelmesnek lenni erzelmek nelkül??????????????
  Vagy az akkor nem is letez???
  Vagy mi????

 7. balisto

  nev3rlive írta:

  @ Bendegoose:
  en erre a blogra olvasni mar alapbol egy erzelmi inger utan erkezek, magambol indulok ki ne egy szep szam ez is erzelmileg van toltve a konny is kiesik a szemembol olyan szep, : http://www.youtube.com/watch?v=6AR3zLYx9XU

  Neverlive,
  kössz a szamot!
  hogy miket nem ismertek!…

 8. Rombododeka

  Pld. diplomamunkáknál is választható területek, témakörök vannak, nem írhatsz másról, csak amit engednek neked……….ismerősöm fia történész szakon a romániai sztarecekről írja a diplomadolgozatát……. ? ?:-) fizikai, természeti és sajnos gondolati kontroll alatt élünk, a választhatókból választhatunk…

 9. Great

  Egysíkú kritériumrendszer alapján döntenek, mit hoz be pénzben, mekkora fenyegetésre használható fel, nagyjából ezek. Ez nekem azt mondja, hogy akik a döntéseket hozzák, azok vagy síkidióták, mert nem fogják fel, hogy őket is érinti a saját döntésük, vagy tényleg nem érinti őket, mert másik világban élnek, ahol más viszonyok működnek.

 10. nev3rlive

  @ Bendegoose:
  en erre a blogra olvasni mar alapbol egy erzelmi inger utan erkezek, magambol indulok ki ne egy szep szam ez is erzelmileg van toltve a konny is kiesik a szemembol olyan szep, : http://www.youtube.com/watch?v=6AR3zLYx9XU

 11. Henrik

  @ Bendegoose:

  Te nekem gyanús vagy! De ezt itt le is zárom.

  A rendszer nem támogat hasznos kutatásokat, az tény, viszont mindig vannak és voltak olyan emberek, akik tettek a rendszerre és kitaláltak valami fontosat. Ők általában korán meghaltak, az ötletük el lett lopva vagy megsemmisítve, esetleg csak megfélemlítették. Minden esetre ez az ügy sem ilyen egyszerű….

 12. Bendegoose

  Én nem érzem benne a dühöt. Sem pozitív, sem más módon. Pont, hogy nem tartalmaz szubjektív érzelmi töltést. Egy felvetést tartalmaz, amire reakciókat vár. Az érzelmi töltéseket szándékoltan hagyja ki, amivel a célja, hogy az olvasók töltsék meg azzal.
  Több mint 10 éve, “Az Elme Gyilkosai” óta téma ez a terület, s Duncan mindig különböző aspektusait, elemeit ragadja meg. És ez szerintem fontos, tanulható és tanulandó. Ugyanis, ha érzelmi töltéseket rakunk mindenhova, akkor óhatatlanul feszültségeket hozunk létre. Magunkban, másokban, magunk és mások között, stb.

  Legalábbis szerintem. No offense.

 13. nev3rlive

  jo a cikk hangneme, ez a pozitiv duh, ez a tenniakaras, gratula

 14. aelod

  ” A történelemben minden elképzelhető lényegtelen, értelmetlen, másod-, harmad-, huszadrangú fontossággal bíró témát, tárgyat, területet kutattak, hivatalosan, támogatással, központilag felállított elvárásokkal.”

  A mindennapi holokausztot felelevenítő beszédek, megemlékezések a bűnösség súlykolása…

 15. aelod

  Emu írta:

  Szoma, ha mondom, segit a gondon.

  “Végre egy művelt ember!”

 16. Parkboi

  Wow! Jó cikk lett!
  Ha gyenge pont akkor többszinten támadható, akár csak állandó megkérdőjelezéssel is. Mondjuk előadások látogatása és az előadóknak intézet (szegezett) célirányos kérdécsekkel a jelenlévők előtt..

Vélemény, hozzászólás?

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén