A jövőben megváltozik a párkapcsolat, és egészen más lesz, mint amilyen eddig volt.

Mottó: A bolond folyton ugyanazt csinálja, de mindig más eredményt vár.

Mindenfelé hallani, hogy túlnépesedés van, a média olyan rendszerességgel hozza a témát, mintha a reklámja lenne valaminek.

Egy sokkal ésszerűbb mezőgazdaság és ipar mellett, ésszerűbb várostervezés mellett a Föld képessége arra, hogy eltartsa a bioszférát, jelentősen megnőne. Ma, a túlnépesedés a tekintély- és profitelvű mezőgazdaság, ipar, és munkaerőpiac teremtette csomópontokat és vonzáskörzeteket érinti, melyek kinőtték lehetőségeiket, vagy közel állnak ahhoz.

Akármilyen állásponton van is valaki a túlnépesedéssel kapcsolatban, az nem képezheti vita tárgyát, hogy egy véges rendszer lehetőségei végesek, és a Föld ilyen. Akár van ma túlnépesedés, akár nincs, akár ésszerűsítjük az életmódunkat, akár nem, egyszer biztosan napirendi kérdés lesz ez, mert véges rendszerben élünk.

Tehát, induljunk ki abból, hogy a túlnépesedés az a probléma, amivel foglalkoznunk kell. Engem érdekelne egy olyan film, vagy játék, melyben az emberek élelemért, vízért, földterületekért, sőt levegőért háborúznak, de egy ilyen valóság nem.

Mit jelent a túlnépesedés valójában?

Gyakran találkozunk ezzel a szóval, de vajon tényleg értjük? A szó azt jelenti, hogy több ember él, mint amennyit a Föld képes eltartani.

Másképpen megfogalmazva, a túlnépesedés azt jelenti, hogy a születés és a halálozás közötti arány felborult. Vagyis, túl sok ember születik, és túl kevés hal meg, így olyan méretű populációt kapunk, amely a bolygó lehetőségeihez mérten túl sokat eszik.

Nemrég néztem egy előadást, melyben arról volt szó, hogy a profitelvűség azt jelenti, hogy bizonyos igen befolyásos érdekcsoportok kizárólag egyetlen mutatót vesznek figyelembe, ez pedig a profit növelése. Nincs más szempontjuk, csak ez az egy. Azt nem veszik figyelembe, hogy ennek az egyetlen mutatónak a feltornázása mivel jár, mi az ára, és mit okoz, mert a figyelmük arra már nem terjed ki. Az egyik előadó feltette a kérdést, hogy ha ez a törekvés végül felél mindent, akkor mi lesz?

Születés vagy halál?

A túlnépesedés megfékezéséhez vagy a születések, vagy a halál oldalán kell beavatkozni. Ha a születéseknél avatkozunk be, akkor születésszabályozás a megoldás. Ha a halál oldaláról, akkor az ölés. Ma az általános vélekedés szerint az ölés a jó, és a születésszabályozás a rossz.

Arról beszélnek, hogy a természetnek beépített mechanizmusai vannak, melyekkel féken tartja a fajok elszaporodását – ezen mechanizmusok mindegyike pusztítást jelent.

Arról is beszélnek, hogy a háborúk szükségszerűek, mert azok felelősek az emberiség létszámának szabályozásáért, és egyesek panaszkodnak, hogy már túl régen nem voltak nagy háborúk, és ez nem normális. Susmorognak bizonyos mesterséges járványokról, melyekkel visszanyesik az emberiség létszámát, ami annyit jelent, hogy néhány milliárd embert megölnek.

A média óriási figyelmet szentel annak, hogy a népesség aránya változóban van egyes országokban, például adott országban néhány évtizeddel ezután az iszlám népesség kerül túlsúlyba a keresztény népességgel szemben, vagy a cigányság nő létszámban az úgynevezett őslakosság fejére. A panaszok arra futnak ki, hogy általában a fehér rassz szaporodási kedve csökken, és valamiképpen ösztönözni kellene.

Rendszeresen lehet hallani aggodalmakat, miszerint fogy a magyarság, és sokkal több magyar kellene. Különféle programokat dolgoznak ki, melyekkel megpróbálják rávenni a magyar családokat a gyerekvállalásra, illetve az újabb és újabb gyerekek vállalására.

Ma is olvastam a neten valahol, hogy egy nő nem nő, amíg nincs gyereke, és az anyaságnál semmi sem lehet magasztosabb.

Úgy tűnik, hogy a születésszabályozást kiátkozták, senki hallani sem akar róla, ebből adódóan pedig nincs más a túlnépesedés, az éhínség, az éhséglázadások, a levegőháborúk elkerülésére, mint a háború, a mesterséges járványok, meg a hit abban, hogy a természet majd népirtásba kezd.

Én azonban szentségtörő leszek

Az bizony, mert azon a véleményen vagyok, hogy az irtás az abnormális, nem pedig a születésszabályozás.

Hogyan is kellene ezt csinálni? Lehet törvényekkel, erőszakkal, kötelező abortusszal, börtönbüntetéssel, és más szankciókkal. Lehet neveléssel, paradigmaváltással, és én erre az utóbbira tenném a voksomat.

Elfogadom, hogy lehettek időszakok, korok, amikor az emberiség, vagy egy nép puszta fennmaradása függött attól, hogy milyen a szaporulat, és a legfontosabb célok egyike az volt, hogy mindenkit ösztönözzenek a gyerekvállalásra. Ez a múlt. Ma már erre nincs szükség.

Fel kellene ébredni, és további szempontokat is figyelembe kellene venni, nem csak azt az egyet, hogy minél több gyerek legyen.

El kellene felejteni azt az idejétmúlt, hamis, és kifejezetten sértő propagandát, amely azt hazudja, hogy a nő attól nő, hogy anya, és az élet legmagasabb szintje a gyerekvállalás.

Olyan életmódokat kellene terjeszteni, melyek nem járnak gyerekvállalással, és amelyeket egyenrangúnak tekintenek a hagyományos modellel. Van már ezekre törekvés, de a másik elnyomja.

Ilyen életforma az, amely a karrierre összpontosít, a hagyományos értelemben vett család nem fér bele. Ilyen életforma a manapság szinglinek nevezett modell, bármilyen orientációban, heteroszexuális, biszexuális, vagy homoszexuális felekkel. Ezek mindegyike elképzelhető jogi vagy életvitel szintű családban, családon kívül, állandó partnerrel, vagy csak alkalmi partnerekkel.

Olvastam tanulmányt arról, hogy a homoszexualitás a faj populációjának önszabályozása, és mint ilyen, hasznos az emberiség számára, ugyanúgy, ahogyan a heteroszexualitás.

Most akkor ti jöttök

Vajon mi játszódik le bennetek, miközben ezeket a sorokat olvassátok? Mi jut eszetekbe? A Szex és New York, amely a szingli életformát mocskolja, vagy a pride-ok, amik célja általános megvetést ébreszteni? Vagy valami más, amiben feltétlenül megjelennek olyan szavak, mint „ördög”, „gonosz”, „természetellenes”? Tehát akkor az ölés tetszik? A népirtás? Amibe valamilyen csoda folytán éppen ti és a szeretteitek nem haltok bele?

Lehet beszélni a túlnépesedésről, de meg kell érteni, hogy mi az, és mitől van. A populáció két oldalról szabályozható: a születés oldaláról, vagy a halál oldaláról.

A fentiekben az én véleményemet olvashattátok, most én szeretném olvasni a ti véleményeteket. Mi a megoldás? Milyen lesz a jövőben a párkapcsolat? Lesz?

Részemről ez a cikk nem irányul senki és semmi ellen, csupán az élet pártján áll, és békés, háborúmentes megoldást keres egy problémára.

Share

Commentek