Kezdjük a játékot!

A játék fontos része az életünknek, nélküle olyan drámai és sivár lenne minden. Sokakat a játékszenvedély tart életben. Mint engem.

A sok drámaiság után egy kis játékra invitállak titeket. Azt szeretném, ha elképzelnétek valamit, hinnétek benne, hogy az a valóság, és azután elmondanátok, amire rájöttetek. Komoly válaszokat szeretnék kapni tőletek, mert kíváncsi természet vagyok.

Lehetséges, valamennyi bátorság elkél a játékhoz, és talán még több az őszinte válaszok leírásához. Lássunk is hozzá!

Csak a személyiségeket, a jelenlegi világlátásotok számít, más semmi. Lényegtelen az életkorotok, az életkörülményeitek, a fizikai állapototok, a képzettségetek, a képességeitek, lényegtelen az összes érv, ami eszetekbe jut azzal kapcsolatban, hogy aminek az elképzelésére kérlek titeket, miért lenne lehetetlen a valóságban. Ez most mindegy. Csak fantáziára van szükségetek, és csak azt vegyétek figyelembe, amilyenek vagytok – legbelül.

Sajnos csak azok játszhatnak, akik olvasták Az elme gyilkosait. Ez az egyetlen előfeltétel.

Capo de tutti capi, a Kupola ura. Az elme gyilkosaiban Mosolygós Don Mazzone volt az Egyesült Államok szervezett alvilágának leghatalmasabb vezetője, a donok donja, aki alá besorolt az összes többi család. Mosolygós Don szeretett mosolyogni, értett a szivarokhoz, csak szakemberekkel dolgoztatott, és fiaként szerette Angelot. Képzeld el, hogy mától te vagy a Kupola ura, te vagy a capo di tutti capi, a donok donja. Mit tennél? Hogyan élnél? Megállnád a helyed? Szeretnéd ezt az életet?

A Masada Konszern tulajdonosa és igazgatója. A regényben Joshi Masada volt a csúcstechnológiában érdekelt Masada Konszern tulajdonosa és vezérigazgatója. Japán 10 leggazdagabb embere közé tartozott, 75 ezer alkalmazottat vezetett, olyan fejlesztésekben vett részt, melyek egy része a legszigorúbb üzleti és ipari titkok közé tartozott. Képzeld el, hogy mától te vagy a konszern tulajdonosa és vezetője. Mit tennél? Hogyan élnél? Megállnád a helyed? Szeretnéd ezt az életet?

DCI, Director of Central Intelligence, a CIA igazgatója. A sztoriban William Donovan volt a CIA igazgatója. Kétféle ember ülhetett eddig a CIA igazgatói bársonyszékébe: szakember és ejtőernyős. A szakember bejárta a ranglétrát, belső ember, aki jól helyezkedett. Az ejtőernyős külsős, outsider, az elnök embere, akit a politikai hatalom helyez a hírszerzés vezetői posztjára. A Cég éves költségvetése kb. 40 milliárd dollár, az alkalmazottak száma mintegy 22 ezer fő. Képzeld el, hogy mától te vagy a DCI. Mit tennél? Hogyan élnél? Megállnád a helyed? Szeretnéd ezt az életet?

A Kunoichi Klán tagja. A könyvben Gorkie, Zoe, Damien, Nicole, Shana, Mörjike és Nadya voltak a klán tagjai. Különös életet éltek, egyszerre sokkal szabadabbat és sokkal kötöttebbet, mint az átlagemberek. Életveszélyes munkát végeztek, elzártan éltek, a törvényeken kívül, korlátlan anyagi lehetőségekkel, fényűző börtönben. Börtön, egyfelől, hiszen összezárva éltek, elkülönülve a világtól, külső kapcsolatok nélkül, klánon kívüli célok nélkül, a kiszállás lehetősége nélkül. Képzeld el, hogy mától te vagy a Klán egyik ninjája. Mit tennél? Hogyan élnél? Megállnád a helyed? Szeretnéd ezt az életet?

A legfelsőbb kaszt. A desszertet a végére hagytam, mert úgy illik. Az elme gyilkosaiban Darla, Vufír és Anhaido voltak a világ, az emberi civilizáció, a Földbolygó korlátlan urai. Ugyan nem ismertek minden igazságot, de ismertek minden hazugságot. Teljes egészségben, stressz nélkül, tiszta tudattal éltek, elzárva a külvilágtól, mellyel játszottak, nem öregedve, évezredeken át. A történelem legnagyobb alakjai hozzájuk képest csupán kiscserkészek, minden tekintetben. Képzeld el, hogy mától te vagy a legfelsőbb kaszt vezetője. Mit tennél? Hogyan élnél? Megállnád a helyed? Szeretnéd ezt az életet?

Jó szórakozást! Várom a válaszokat!

Share

Commentek