Gondoljuk újra a világot

Mit vársz 2013-tól?

Elkezdődött a visszaszámlálás

Hagyjuk a nagy szavakat, hagyjuk a világot, a naprendszert, a galaxist, az univerzumot és a lélek mélységeit. A kérdés egyszerű, és kizárólag rád, a személyes életedre vonatkozik.

Mit vársz 2013-tól?

Mi az, amit az elkövetkezendő évben vársz? Mit vágysz megtenni, véghezvinni, átélni?

Kezdem én, hogy jó példával járjak elő. Biztosan kifelejtek egy s mást, de igyekszem. A sorrend ötletszerű, nincs benne fontosság.

Amit én várok 2013-ban:

A rajtaütés. Ez egy 2011-es kisköltségvetésű akciófilm, melyet január 31-én mutatnak be a mozik Magyarországon. A film rengeteg fesztiválon nyert díjat, kategóriáján belül zseniálisnak tartják. Valószínűleg erőszakossága miatt akadt el a bemutató annyira, hogy már kiadták DVD-n, amikor megérkezik a magyar mozikba. KATT IDE.

Vasember 3. Ez az egész jelmezes-hősös alaphelyzet számomra a teljesen nevetséges gagyi kategóriája. De a Nolan-féle Batman-trilógia és a Watchmen megmutatta, hogy ehhez a témához is hozzá lehet úgy nyúlni, hogy az eredmény nem értelmetlen. Ezért vettem a bátorságot, és pár év késéssel megnéztem a Vasember első részét, majd rögtön utána a másodikat is. Hála Robert Downey Jr-nak, mindkettő tetszett, és a folytatást nagyon várom. KATT IDE.

The Last of Us. Egy posztapokaliptikus világban játszódó videojáték. A főszereplők: Joel, negyvenes éveiben járó, brutál kemény fickó, akinek ki kell csempésznie a bandák és katonák uralta zónából a tizenhét éves Ellie-t. Elképesztő élményt ígér. KATT IDE.

Aliens: Colonial Marines. Videojáték, amelyben a Sulaco nevű űrhajó és utasai után folyik a kutatás. A Sulaco volt az az űrhajó, amely A bolygó neve halálban Ripley-t, Vasquezt és a többieket vitte az LV-426 bolygóra, ahol az idegenek elpusztították az emberi kolóniát. KATT IDE.

Lara Croft. Videojáték, amely a tizenhat éve futó sorozat újragondolása. A sorozat mindezidáig teljesen érdektelen volt a számomra, most azonban minden megváltozott. Lara Croft tinédzserként hajótörést szenved, egy szigeten az életéért harcolva nő fel. Lara és Lovecraft univerzuma találkozik, nyamm! KATT IDE.

Vadászidény. A félelem íze 2. része. Egy galaktikus étteremlánc expedíciós hajója élelmiszerként analizálja a földi élővilágot, és arra jut, hogy az emberhús kiváló csemege, ezért elkezdik feldolgozni az emberiséget, vágóhidat csinálva a bolygóból. A folytatásban minden teljesen elfajul, az emberek a végső összecsapásra készülnek. Már megírtam. Megjelenés: várhatóan január vége.

Szabotázs. A félelem íze 3. része. Mit teszel, ha valaki annyival hatalmasabb nálad, hogy nem tudsz kárt tenni benne, de ő rád vadászik? Ha valami nem megy erővel, esetleg még meg lehet próbálni ésszel. A regény mottója: Egy kellőképpen nagy ötlet felülírhatja a világ minden szabályát. Még egy fejezet, és kész. Megjelenés: várhatóan márciusban.

A félelem íze külföldi megjelenése. A regény megjelenik Angliában, Oroszországban, Japánban és az Egyesült Államokban. Az angol fordítás elkészült, jelenleg a tesztelés folyik.

Az elme gyilkosai külföldi megjelenése. A regény megjelenik az Egyesült Államokban. Kész az angol fordítás, az ellenőrzés rövidesen elkezdődik.

Amer útja. Amer egykor bolond volt, hallucinációk gyötörték, a megváltást és a halált kereste. Egy mester pártfogásba vette, megtetszett neki az elszántsága. Amer lassan magára talált, nőni kezdett, varázsló lett, áthatolt egyénisége koromsötét és szikrázóan fénylő részein önmagáig. Halhatatlanságát arra használja, hogy tanítson másokat. Az Amer könyv 3-400 oldal terjedelemben jelenik majd meg, tartalmazza az összes eddig kiadott történetet, plusz további sztorikat. Még megírásra vár.

A társadalmi válság kezelése. A Pokol Kézikönyve 2. része. A társadalmi válság a társadalmi összetartozás válsága. Mi ez, hogyan alakul ki, mit tudsz tenni TE azért, hogy leszereld a széthúzó erőket és erősítsd az összetartó erőket? A Föld legtöbb országában aktuális. Megíródik és megjelenik 2013-ban. Szerzőtársam a kiváló Kate Brooks, akinek ez a szakterülete.

Az elme gyilkosai folytatása. Még két rész lesz Az elme gyilkosaiból, mely trilógiából pentalógiává avanzsál. Darla felettese nem repes örömében, amiért elvesztette a kontrollt a Föld felett, ezzel indul a 4. rész. A munkacímek: Végtelen sötétség és Árnyak. Mindkét részt 2013-ban írom meg. A 4. rész még az évben megjelenik.

Hasizom. Tudom, hogy ciki, de tény: tizenegynéhány éve van súlyfeleslegem, mostanra nagyon elfajult a dolog, már kábé 5 kiló, és ezen fogok változtatni. De a cél nem csak a súly leadása, hanem több annál. KATT IDE.

Angol. Egész évben tanulok angolul, hiszen angol nyelvterülten fogok élni.

Méregtelenítés. Az elnevezés kicsit félreérthető, mert valójában ez egészen különleges. Mostanában vált elérhetővé az első genetikai szintű méregtelenítés, mely öt hónapig tart, és igen látványos hatásai vannak (működésképtelen szervek támadnak fel, tizenöt évvel a menstruáció leállása után újraindul a peteérés stb.). Majd beszámolok.

Nos, ezek az én elvárásaim 2013-ra. Most lássuk, mit vártok ti a következő évtől!

Share

Commentek

Előző

F-500

Következő

Meg van írva a halálod napja?

 1. @ Kami:
  Készen van már egy ideje, de a 2. rész később jelent meg, mint terveztük, és hogy ne torlódjon fel, vártunk vele.

  De szerintem heteken belül jön. Júniusban biztosan.

 2. Kami

  Duncan Shelley írta:

  Szabotázs. A félelem íze 3. része. Mit teszel, ha valaki annyival hatalmasabb nálad, hogy nem tudsz kárt tenni benne, de ő rád vadászik? Ha valami nem megy erővel, esetleg még meg lehet próbálni ésszel. A regény mottója: Egy kellőképpen nagy ötlet felülírhatja a világ minden szabályát. Még egy fejezet, és kész. Megjelenés: várhatóan márciusban.

  A március már nem aktuális, de lehet tudni, hogy a jelenlegi tervek szerint mikor jelenik meg?

 3. aelod

  Mit is várok a 2013-as évtől?

  Nem a dátumtól várok vmit vagy éppen semmit, hanem magamtól várom el amit célként tűztem ki erre az évre.

  Zenében elsősorban gitárban szeretnék eljutni egy haladó szintre, saját témák írása stb. (kezdetleges riffek vannak, elég sok) esetleg bandába szerveződés.

  Visszatérni az edzőterembe, ugyanis 3 év alatt sikerült 20 kilót fogyni izomtömegből és némi zsírból, egész pofásan alakult a forma, de sok dolog közrejátszott annak elvesztésében, magánéleti problémák, anyagi gondok (munkanélküliség).

  Többet látogatni a szüleimet otthon, pestiesen szólva “vidéken”. Majd a nyáron eljutni Haza is Erdélybe a szülőföldemre amit több mint 4 éve nem láttam….

  Hát kb. ennyi 🙂

 4. vilko barnabás főtitkár

  Duncan Shelley írta:

  Hm, egy török-kínai háború? Örülök, hogy véget vetett neki, utólag is!

  csak a munkámat végzem kérem

 5. annamari írta:

  Japánban ütne A félelem íze! Alig várom!

  Mi is. Még a fordításon ügyködünk, hogy rendben legyen. Nem egyszerű.

 6. Thirdeye írta:

  Két méterrel leszek a föld felett, ha végre megszerzem a kicsikét!

  Miért ilyet veszel ? http://www.tyreprotector.hu/site/pictures/orias_2.jpg

  Ez több, mint két méter.

  Egy dokumentumfilmben mondták, hogy ezeknek a dömpereknek többségében nők a sofőrjeik… Hát néztem egyet. :smirk:

 7. vilko barnabás főtitkár írta:

  ma reggel helyi idő szerint 8 óra fél perckor kitört a háború kína és a törökök között felhívtam őket hogy hagyják abba és most kaptam a megerősítést hogy a katonák má hazatértek nem kell megköszönni csak a munkámat végzem

  Hm, egy török-kínai háború? Örülök, hogy véget vetett neki, utólag is!

 8. Nietz-senki

  Boldog Újévet – avagy megoldható problémákat!

  Ha a boldogság lett volna az egyetlen szempont az emberi lét kezdetén – az Édenben – akkor (szerintem) nem estek volna bűnbe ős-szüleink.
  Biztosak vagyunk abban, hogy tökéletes jólét és örökkévalóság beteljesít és megelégít minket? Egyáltalán nem merülne fel még a kíváncsiság gyanúja sem bennünk egyéb dolog és való iránt – ha a legfőbb jót megkapnánk?
  Nem igazán lehet itt tudatosság vagy felelősség tényét említeni – tapasztalat híján – az ember vagy akár a Teremtő részéről sem.
  Az ember léte Isten – fejlődése dekadens (ellenző) lény – által nyer indíttatást.

  Nem árt tudnunk arról, hogy az embernek közel annyira kellenek a feladatok, problémák, mint maga az élet.
  Maga a boldogság még nem képes elénk vetíteni az önállóan fejlődő (tevékeny) embert – csak inkább egy létébe bele-alvó embert. Az embernek kellenek a problémák ahhoz, hogy saját létéből kiemelkedjen (fejlődjön)!

  Ezért a rendhagyó Újévi kívánalom.

  Ezután pedig legalább annyira szót kellene ejteni – a 2013-as év “várományosainak” – arról, hogy mit hajlandók tenni, áldozni az Újévért, bőségéért, gazdagságáért!

 9. vilko barnabás főtitkár

  ma reggel helyi idő szerint 8 óra fél perckor kitört a háború kína és a törökök között

  felhívtam őket hogy hagyják abba és most kaptam a megerősítést hogy a katonák má hazatértek

  nem kell megköszönni csak a munkámat végzem

 10. Thirdeye

  annamari írta:

  Két méterrel leszek a föld felett, ha végre megszerzem a kicsikét!

  Miért ilyet veszel ? http://www.tyreprotector.hu/site/pictures/orias_2.jpg 🙂

 11. annamari

  A sok KATT IDE-től összeakadt a szemem. 😀

  The Last of Us zseniális lehet! Remélem, egyszer lesz időm elmélyedni benne.

  Japánban ütne A félelem íze! Alig várom!

  Mit várok 2013-tól? Két előléptetést, egyet mindeképpen. Új autót is akarok, olyat, amilyet kinéztem egy szalonban. Két méterrel leszek a föld felett, ha végre megszerzem a kicsikét! :inlove:

 12. Thirdeye

  Törzsem nevében is Boldog újévet kívánok neked Duncan , és nektek is kommentelő társaim . http://www.youtube.com/watch?v=bArhAQ9oOr4&list=PLA11A6CCC082F8B28

  :mohawk: :mohawk: :mohawk: :party: :party: :party: :mohawk: :mohawk: :mohawk:

 13. Gesa

  Hogy mit várok vagy mit szeretnék? Egy sikeres vesetranszplantációt a férjemnek!

  Boldog Új Évet! :party: :drink:

 14. vilko barnabás főtitkár

  ma és holnap pihengetek aztán belekezdek a nagy tervbe és kihasználom hogy főtitkár lettem

  megreformálom a gazdaságot a politikát az oktatást a tudományt a kultúrát a magyarfocit a biliárdot és az építőipart ez kitölti az időm nagy részét márciusig

  szavazások nem lesznek mert szerintem pénzpocsékolás azért kiírni szavazást hogy magamra szavazzak ennyit azért megtudok jegyezni

 15. balisto

  Olvasni meg úgyis fogok, és örülök, ha írjátok a könyveket.

 16. balisto

  Nem gondolkodtam rajta, mit várok, de kösz a kérdést.
  2013… olyan hülyén néz ki ez a szám, semmi jelentős, szabályos, szép nincs benne.

  Azt várom, hogy a gyerekem ennél is jobban elsajátítsa a nyelvet, és a másik suliban csodajól érezze magát!

  Nomeg magamnak azt a 22 éves srácot kívánom, testközelbe, akivel már megvolt a bevezető…

  BÚÉK nektek!

 17. Jaklin

  Jófajta lista! Örülök, hogy lesz Elme gyilkosai 4 és 5.
  Darla estéje? (Arany után szabadon… :-D)
  Meg a külföldi megjelenéseknek is, abszolút külföldre (is) valók a könyvek! Főleg Amerikába! Hajrá!

  Én még tanakodom a 2013-as célokon.

  Mindenesetre BOLDOG ÚJ ÉVET Mindenkinek!
  :clover: :sun: :star: :drink: :drink: :pig:

 18. bakostamas

  Én a közös Életem első napját várom nagyon a kedvesemmel, valószínűleg Angliában.

 19. Great

  Putyin998 írta:

  Érdekességképpen jegyzem meg;egyszer beszámoltál arról,hogy az Elme gyilkosaiban általad megirtakhoz hasonlóan már kvázi “termelik” a húst.

  Újdonság-bár hirtelen linket nem tudok-hogy itt a zöldségeket is ilyen módon termelik már.Valamilyen zselészerű anyagban növesztik.Sokkal gyorsabban nő,mást egyelőre nem tudok.Hogy a tápértéke miképpen változik azt még nem tudom.Majd jövőre ápdételem,ha érdekel valakit.

  Érdekel. Mivel táplálják? Valamitől megnő.

  És egy edzésrendszert irogatok magamnak,táplálkozási útmutatókkal,a létező legegyszerűbb formában,legegyszerűbben végrehajthatóan,csak a saját szakállamra.
  Tesztelések folyamatban.
  Gazdasági,hatékonysági,idő és minden egyéb kategóriában a legjobb megoldást keresem.

  Búvárkodnod kellene, 20 méter mélységig. Teljesen komolyan mondom. A test-megközelítésed érdekes tanulsághoz vezethetne néhány merülés után.

 20. Great

  @ Louis:
  Sok itt a bódigusztáv.

 21. Great

  Nem rossz lista.

  A Vasember tényleg jó volt. Azt hittem ez is olyan sz@r lesz, mint a pókember, amiből látam az első részt negyedig. A Raid-et megnézem majd moziban is.

  Paktum folytatások, Elme gyilkosai folytatások jöhetnek. Filmek is. A régi blogon már volt szó a 4-ről. Azóta változott?

  Saját célok. Eladom a termet stb. kimegyünk családdal egy évre Vegasba. Csiszolom a nyelvet, nézelődöm, próbálom megérteni a várost. A többit nem tudom még. Van elég üzemanyag, attól nem félek, hogy odaát nem leszek sikeres. A siker mindenhol ugyanattól függ.

 22. Louis

  Én nem szoktam tervezgetni és várni mert úgyse jön be semmi. Akkor minek? Csak fájdalmat okoz és az nem jó. Megkell tanulni elvárások nélkül élni. sokszor olyan jó lenne valamit kitalálni ami szép.

 23. istvan

  2013:
  A “channeling”-ek révén megkapott publikus infók továbbítását, illetve magának a személynek a népszerűsítését.

 24. swann

  Hey Ducan!

  Nekem csak két kérdésem van.

  1. Hol és mikor lehet megvenni az Angol nyelvű kiadásokat??

  2.Pontosan mi a neve ennek a “Mostanában vált elérhetővé az első genetikai szintű méregtelenítés”-nek?

  Köszi! :-))

 25. Bandi írta:

  Akit érdekel, katt ide:

  A katt ide mától plágiumnak számít. 😀

 26. peeet

  Nekem is az Elme olvasat után azonnal az jött le, ebből kell egy film mert nagyon állat lenne!!! Gratula a kinti megjelenéshez, ideje volt! :yes:

 27. Bandi

  Eddig a következőket várom:

  Paktum-trilógia, Elmegyilkos-pentalógia, továbbá:

  C/2012 S1 (ISON) – ez egy üstökös, ami egyelőre ezt a romantikus nevet viseli, és november végétől egész 2014 január közepéig látható lesz az égen. Legutóbb 1680-ban járt errefelé, akkor a “Nagy Üstökös” névvel illették. Állítólag van rá esély, hogy az utóbbi néhány ezer év leghosszabb üstököscsóváját lehet majd látni. Akit érdekel, katt ide:

  http://ut-images.s3.amazonaws.com/wp-content/uploads/2012/09/5-Sunset-Nov-29.jpg

 28. Kami

  “Az elme gyilkosai külföldi megjelenése. A regény megjelenik az Egyesült Államokban. Kész az angol fordítás, az ellenőrzés rövidesen elkezdődik.”

  Annak örülnék nagyon, ha film készülne belőle. Rohadt jó filmet lehetne belőle csinálni.

  Putyin998 írta:

  És egy edzésrendszert irogatok magamnak,táplálkozási útmutatókkal,a létező legegyszerűbb formában,legegyszerűbben végrehajthatóan,csak a saját szakállamra.
  Tesztelések folyamatban.

  Erre nagyon kíváncsi vagyok! Megoszthatod velünk is! 🙂

 29. Kami

  Szép lista! 🙂

  Nekem a célom a következő évre, hogy a nemrég felfedezett hobbimban minél jobb legyek és szeretnék eljutni egy olyan szintre, amivel már kipróbálhatom, hogy pénzzé is tudom-e tenni ezt a tudást.

  Az elolvasandó könyvek listámon (ami kezdem úgy érezni, hogy végtelen lesz, mert gyorsabban kerülnek fel rá a címek, mint le), kiszeretném pipálni: Paktum trilógia, A Természet IQ-ja, Felhőatlasz, Figyelj a fakó lóra, meg még 1-2 másik könyv. Ja persze Az elmegy gyilkosai 4.

  Én is szeretem a videojátékokat, de mióta elköltöztem a szüleimtől, nagyon kevés időm van rá, így a játék leszűkült az NBA aktuális kiadására, amit jövőre is mindenképp szeretnék beszerezni.

  A német nyelv elsajátítása terén is szeretnék előbbre jutni, bár ennek legnagyobb hátráltatója az időhiány és az, hogy nem tetszik a nyelv, de hát a munkám miatt fontos lenne megtanulni…

  Szeretnék visszatalálni a sport elhagyott ösvényére. Egész kiskorom óta folyamatosan sportoltam, de mióta önálló életet kezdtem, annyira megszaporodtak a tennivalóim, azaz drasztikusan lecsökkent a szabadidőm, hogy ez elvette a motivációmat a sportolástól és az utóbbi időszakban egyre ritkábban csináltam. Ezen is szeretnék változtatni.

  Egy saját lakás is a listán van, ami még azonban nem biztos, hogy belefér ebbe az évbe…

 30. Putyin998

  “Az elme gyilkosai külföldi megjelenése. A regény megjelenik az Egyesült Államokban. Kész az angol fordítás, az ellenőrzés rövidesen elkezdődik.”
  -Ez érdekel.Pár perce irtam róla éppen az ajánló topikban.Várom.

  “Az elme gyilkosai folytatása. Még két rész lesz Az elme gyilkosaiból, mely trilógiából pentalógiává avanzsál. Darla felettese nem repes örömében, amiért elvesztette a kontrollt a Föld felett, ezzel indul a 4. rész. A munkacímek: Végtelen sötétség és Árnyak. Mindkét részt 2013-ban írom meg. A 4. rész még az évben megjelenik.”
  -Na bazzeg,akkor várhatjuk a csúcsgóré nevét.Nagy kanyhaló vagy te Dánken….
  😛

  “Hasizom. Tudom, hogy ciki, de tény: tizenegynéhány éve van súlyfeleslegem, mostanra nagyon elfajult a dolog, már kábé 5 kiló, és ezen fogok változtatni. De a cél nem csak a súly leadása, hanem több annál.”
  -A testzsirszázalék számit,nem a mérleg nyelve.Nekem öt kiló pár százalékot jelent,egy etiópnak ez a testsúlyának a negyed része.Hajrá,nem nagy ügy egyébként.
  Eddig is csak a lustaságod volt az akadály.Ha tetszik,ha nem. 😛

  “Angol. Egész évben tanulok angolul, hiszen angol nyelvterülten fogok élni.”
  -Kurva könnyű nyelv,nekem is könnyen ment.Ismét csak:hajrá!

  “Méregtelenítés. Az elnevezés kicsit félreérthető, mert valójában ez egészen különleges. Mostanában vált elérhetővé az első genetikai szintű méregtelenítés, mely öt hónapig tart, és igen látványos hatásai vannak (működésképtelen szervek támadnak fel, tizenöt évvel a menstruáció leállása után újraindul a peteérés stb.). Majd beszámolok.”
  -Ez is érdekesen hangzik.
  Érdekességképpen jegyzem meg;egyszer beszámoltál arról,hogy az Elme gyilkosaiban általad megirtakhoz hasonlóan már kvázi “termelik” a húst.
  Újdonság-bár hirtelen linket nem tudok-hogy itt a zöldségeket is ilyen módon termelik már.Valamilyen zselészerű anyagban növesztik.Sokkal gyorsabban nő,mást egyelőre nem tudok.Hogy a tápértéke miképpen változik azt még nem tudom.Majd jövőre ápdételem,ha érdekel valakit.

  Konkrét terveim 2013-ra?
  Nizza,St.Tropez,Cannes.Nyári szerződések,zsiros melók.Több pénz.
  Az egész családom(közeli)ideköltöztetése.
  Még több pénz.

  És egy edzésrendszert irogatok magamnak,táplálkozási útmutatókkal,a létező legegyszerűbb formában,legegyszerűbben végrehajthatóan,csak a saját szakállamra.
  Tesztelések folyamatban.
  Gazdasági,hatékonysági,idő és minden egyéb kategóriában a legjobb megoldást keresem.
  Hogy mi a picsának,azt én se tudom,de jól esik.

 31. Thirdeye

  Bevallom soha nem vártam semmit a következő évtől , jobban szeretem a meglepetéseket . 🙂 A kellemeseket .

Vélemény, hozzászólás?

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén