Elkezdődött a visszaszámlálás

Hagyjuk a nagy szavakat, hagyjuk a világot, a naprendszert, a galaxist, az univerzumot és a lélek mélységeit. A kérdés egyszerű, és kizárólag rád, a személyes életedre vonatkozik.

Mit vársz 2013-tól?

Mi az, amit az elkövetkezendő évben vársz? Mit vágysz megtenni, véghezvinni, átélni?

Kezdem én, hogy jó példával járjak elő. Biztosan kifelejtek egy s mást, de igyekszem. A sorrend ötletszerű, nincs benne fontosság.

Amit én várok 2013-ban:

A rajtaütés. Ez egy 2011-es kisköltségvetésű akciófilm, melyet január 31-én mutatnak be a mozik Magyarországon. A film rengeteg fesztiválon nyert díjat, kategóriáján belül zseniálisnak tartják. Valószínűleg erőszakossága miatt akadt el a bemutató annyira, hogy már kiadták DVD-n, amikor megérkezik a magyar mozikba. KATT IDE.

Vasember 3. Ez az egész jelmezes-hősös alaphelyzet számomra a teljesen nevetséges gagyi kategóriája. De a Nolan-féle Batman-trilógia és a Watchmen megmutatta, hogy ehhez a témához is hozzá lehet úgy nyúlni, hogy az eredmény nem értelmetlen. Ezért vettem a bátorságot, és pár év késéssel megnéztem a Vasember első részét, majd rögtön utána a másodikat is. Hála Robert Downey Jr-nak, mindkettő tetszett, és a folytatást nagyon várom. KATT IDE.

The Last of Us. Egy posztapokaliptikus világban játszódó videojáték. A főszereplők: Joel, negyvenes éveiben járó, brutál kemény fickó, akinek ki kell csempésznie a bandák és katonák uralta zónából a tizenhét éves Ellie-t. Elképesztő élményt ígér. KATT IDE.

Aliens: Colonial Marines. Videojáték, amelyben a Sulaco nevű űrhajó és utasai után folyik a kutatás. A Sulaco volt az az űrhajó, amely A bolygó neve halálban Ripley-t, Vasquezt és a többieket vitte az LV-426 bolygóra, ahol az idegenek elpusztították az emberi kolóniát. KATT IDE.

Lara Croft. Videojáték, amely a tizenhat éve futó sorozat újragondolása. A sorozat mindezidáig teljesen érdektelen volt a számomra, most azonban minden megváltozott. Lara Croft tinédzserként hajótörést szenved, egy szigeten az életéért harcolva nő fel. Lara és Lovecraft univerzuma találkozik, nyamm! KATT IDE.

Vadászidény. A félelem íze 2. része. Egy galaktikus étteremlánc expedíciós hajója élelmiszerként analizálja a földi élővilágot, és arra jut, hogy az emberhús kiváló csemege, ezért elkezdik feldolgozni az emberiséget, vágóhidat csinálva a bolygóból. A folytatásban minden teljesen elfajul, az emberek a végső összecsapásra készülnek. Már megírtam. Megjelenés: várhatóan január vége.

Szabotázs. A félelem íze 3. része. Mit teszel, ha valaki annyival hatalmasabb nálad, hogy nem tudsz kárt tenni benne, de ő rád vadászik? Ha valami nem megy erővel, esetleg még meg lehet próbálni ésszel. A regény mottója: Egy kellőképpen nagy ötlet felülírhatja a világ minden szabályát. Még egy fejezet, és kész. Megjelenés: várhatóan márciusban.

A félelem íze külföldi megjelenése. A regény megjelenik Angliában, Oroszországban, Japánban és az Egyesült Államokban. Az angol fordítás elkészült, jelenleg a tesztelés folyik.

Az elme gyilkosai külföldi megjelenése. A regény megjelenik az Egyesült Államokban. Kész az angol fordítás, az ellenőrzés rövidesen elkezdődik.

Amer útja. Amer egykor bolond volt, hallucinációk gyötörték, a megváltást és a halált kereste. Egy mester pártfogásba vette, megtetszett neki az elszántsága. Amer lassan magára talált, nőni kezdett, varázsló lett, áthatolt egyénisége koromsötét és szikrázóan fénylő részein önmagáig. Halhatatlanságát arra használja, hogy tanítson másokat. Az Amer könyv 3-400 oldal terjedelemben jelenik majd meg, tartalmazza az összes eddig kiadott történetet, plusz további sztorikat. Még megírásra vár.

A társadalmi válság kezelése. A Pokol Kézikönyve 2. része. A társadalmi válság a társadalmi összetartozás válsága. Mi ez, hogyan alakul ki, mit tudsz tenni TE azért, hogy leszereld a széthúzó erőket és erősítsd az összetartó erőket? A Föld legtöbb országában aktuális. Megíródik és megjelenik 2013-ban. Szerzőtársam a kiváló Kate Brooks, akinek ez a szakterülete.

Az elme gyilkosai folytatása. Még két rész lesz Az elme gyilkosaiból, mely trilógiából pentalógiává avanzsál. Darla felettese nem repes örömében, amiért elvesztette a kontrollt a Föld felett, ezzel indul a 4. rész. A munkacímek: Végtelen sötétség és Árnyak. Mindkét részt 2013-ban írom meg. A 4. rész még az évben megjelenik.

Hasizom. Tudom, hogy ciki, de tény: tizenegynéhány éve van súlyfeleslegem, mostanra nagyon elfajult a dolog, már kábé 5 kiló, és ezen fogok változtatni. De a cél nem csak a súly leadása, hanem több annál. KATT IDE.

Angol. Egész évben tanulok angolul, hiszen angol nyelvterülten fogok élni.

Méregtelenítés. Az elnevezés kicsit félreérthető, mert valójában ez egészen különleges. Mostanában vált elérhetővé az első genetikai szintű méregtelenítés, mely öt hónapig tart, és igen látványos hatásai vannak (működésképtelen szervek támadnak fel, tizenöt évvel a menstruáció leállása után újraindul a peteérés stb.). Majd beszámolok.

Nos, ezek az én elvárásaim 2013-ra. Most lássuk, mit vártok ti a következő évtől!

Share

Commentek