Gondoljuk újra a világot

Mire vágynak a nők

Nemrég olvastam egy cikket, amivel talán ti is találkoztatok. Egy huszonkét éves fickó videókat töltött fel a youtube-ra, melyben nőgyűlöletét ecsetelte, majd ámokfutásba kezdett: kocsija ablakából lövöldözött, megölt hat embert, megsebesített tizenhármat, majd magával is végzett. Videóiban azzal indokolta a tettét, hogy a nők csak a brutális és a gazdag férfiakat szeretik, ő egyik mércének sem felel meg, ezért nincs esélye barátnőt találni, és elveszíteni a szüzességét. A cikket ITT OLVASHATJÁTOK.

Százszámra alakulnak szélsőséges, nőgyűlölő szervezetek, melyeket összefoglaló néven „férfijogi mozgalom”-nak neveznek. Ezek olyan eszmékért küzdenek, mint hogy a nőknek ne legyen joguk eldönteni, hogy kivel fekszenek le, minden esetben a férfi döntsön egyszemélyben.

Nyugaton és keleten kevés vallás mulasztotta el megemlíteni, hogy a nők alacsonyabb rendű lények. Isten őket másodiknak teremtette, nőnek születni a rossz karma bizonyítéka és így tovább. Sokfelé kezelték a nőket másodrendűként (sokfelé kezelik őket így ma is), a családfők döntöttek helyettük, érzelmeknek, vágyaknak, céloknak, álmoknak nem adtak teret. Nagyon könnyen lehetnek ezek mélyén olyan párkapcsolati, szexuális problémák, amiket nem tudtak megoldani.

Különféle vallási és filozófiai tanokat olvasva sokszor volt olyan érzésem, hogy azok csupán a nőktől való rettegés, vagy a homoszexualitás ideológiái, és semmivel sem többek annál.

Az ámokfutó miatt nagy figyelmet kaptak az úgynevezett „hogyan kell csajozni” típusú tanfolyamok, melyek azt ígérik, hogy 1 vagy 2 nap alatt bárkiből szívtipró csábítót faragnak. Mint azt a cikkben is olvashatjátok, több tréner és író is megszólalt. Egyikük szerint a huszonkét éves gyilkos félreértette a tanításokat, egy másik szakértő (?) állítása szerint mindenkinek meg kellene tanulnia azt, amit ők tudnak, és akkor elkerülhetők lennének az ilyen tragédiák.

A cikkben említett eset szélsőség, amire szerencsére kevés a példa. Eszemben sincs azt állítani, hogy nem a gyilkos felelős a tettéért egyszemélyben, mert ő a felelős. De nem tehetünk úgy, mintha az eset a semmiből ugrott volna elő. Kicsúcsosodása valaminek, egy jelenségnek, ami létezik, ami megfigyelhető, amit el lehet fedni, amit be lehet söpörni egy képzeletbeli társadalmi szőnyeg alá, mintha nem is létezne. Ettől még létezik.

Úgy tűnik, hogy a fiúknak/férfiaknak nehézséget okoz érdemi kommunikációt folytatni a másik nemmel. Kortól, kultúrától függetlenül. Láthatjuk, vallások, filozófiák, politikai és gazdasági mozgalmak születtek és terjedtek el e probléma miatt. (A lányoknak/nőknek ugyanilyen nehéz érdemi kommunikációt folytatni a férfiakkal, de ez valamiért kevésbé hagyta lenyomatát a történelmen.)

Mit gondoltok, miért létezik ez a probléma? Mi az oka, mi az alapja? Hogyan lehetne megoldani? Van valami a jelenlegi társadalomban, ami kedvez a nőkkel szembeni szélsőséges eszméknek és mozgalmaknak?

Share

Commentek

Előző

A holnap határa filmkritika

Következő

Az ember árammal működik

 1. tunder

  boszizsu írta:

  Egy férfinak piszokul nehéz helyzete van manapság. Ezt a saját fiamon is látom. Elvált, ha úgy tetszik: csonka családban egy fiúnakfelnőni szinte kizárólag női felügyelet mellett (óvónénik, tanítónénik, tanárnénik, tanárnők, női oktatók az élet szinte minden terén, anyák, anya barátnői) … egyszerűen nincs kitől megtanulni, hogy egy férfi mitől férfi, hogyan kell kommunikálni a nőkkel, és hogyan kell bánni velük. Ez igen komoly dilemmát okoz az ifjú identitásában.

  Egy lánynak nincs ilyen gondja. Megszületésétől kezdve nők, éspedig dolgozó nők veszik körül. Pontosan látja, hogy a saját szerepköre miből áll az anyaságtól kezdve a háztartás vezetésén keresztül a munkában való helytállásban. Az ő dilemmáját csak az okozza, hogy ebből a férfiatlan férfiközösségből ki a fene lesz alkalmas arra, hogy a társa legyen??? Grin

  A nőkkel szembeni szélsőséges megnyilvánulásnak valószínűleg a férfiak óriási szerepvesztése az oka. Elvégre mi a csudáért éljen egy férfi, ha “nincs rá szükség” apaként, családfőként, családfenntartóként, irányítóként, vezetőként (lassan már szeretőként sem feltétlenül, ha azt a rengeteg könnyedén elérhető szexuális segédeszközt veszem figyelembe, amit kifejezetten a szingli nőknek kínálnak)

  Ezzel én is egyetértek!

  Valahogy a férfi , női szerepek összekuszálódtak.
  Nálam a lányom a nagyobbik fiamnál és irányítja a kisebbet, de jó értelemben, csinál magának szendvicset, és akkor fiúnak is olyan kell. Mindegy mit csinál a leányzó, a fiam utánozza, de ami túlságosan nőies pl. gyöngyfűzés azt nem, inkább olyankor valamit kitalál, szerel vagy zenél vagy stb..
  Annak előnye, a fiam számára, hogy lánytestvére van, érti a nőket. De tényleg.
  Vett ajándékot már nekem és a testvérének, olyan fülbevalót vett, hogy el voltam ájulva, milyen érzéke van a női dolgokhoz.
  Gavallér módon viselkedik pl. vett a zsebpénzéből a tesójának barbis lámpát. pedig nem volt se szülinap sem, egyéb alkalom.
  Hogy hogy lett ilyen nem igazán tudom, egyszerűen ilyen.

  Szerintem a TV és újságok(pornó) és az iskola erőszakos oktató hatásai rendkívül rombolóak, direkt butítják az embert, nincs értéke annak, ki mire képes, mire a nő és mire a férfi.
  Bár ez sarkítva van, de ez lehet a legfőbb oka .

  Megoldani? Megfelelő oktatással, ami tényleges eredményt hoz, hogy a párok együtt vannak, ez lenne az egyik statisztikája az oktatásnak.
  Vagy jól nevelt egészséges gyerekek, ez is egy statisztika.
  Azt is el tudom képzelni például:mindenféle fajta tánc bele lenne illesztve az iskolai tananyagba, mert ez a bordásfalra felmászok és 20* felemelem a lábamat, akkor 5-ös, ez nem segíti a párkapcsolatok létrehozását.
  Valahogy több művészies esztétikával kapcsolatos ingerek kellenek a gyerekeknek, akik felnőve majd nem küzdenek ilyen dolgokkal, hogy ki legyen a párom és hogyan szerzem meg, mert képes lenne eldönteni, elég tapasztalata lenne hozzá.

 2. manfredi

  Lehet ujjal mutogatni, ami nem vezet eredményre, helyette nézzük meg a vágyakat, amik mindkét nemnél döntően primitívek. Kifelé élnek, nem befelé, egy ideálnak akarnak megfelelni, ami nem teszi őket boldoggá. Mások irigységének lángra lobbantása a legfőbb motiváció a mai modern embernél.

  Megoldás? Befelé kellene élni, nem kifelé, azt nézni, mi az, ami engem tényleg boldoggá tesz, nem azt, hogy mi az, ami miatt irigyelni fognak. Egymás irigységére pályáznak, de nem élvezik egyetlen percét sem még akkor sem, ha elérik. Gyenge, törékeny énképek vannak a legmélyén, ami nem tudja magát függetleníteni egy mesterséges elváráshálótól.

 3. Dragunov

  Uraim, Hölgyeim, igyekszem rövid lenni. Mire vágynak a nők? Javarészt fogalmuk sincs, általában olyan dolgokra, amikre anyukájuk, barátnőik szerint vágyniuk kellene. Anyagi biztonság, kidolgozott izomzat, mindemellett a férfi legyen elsöprően magabiztos, ugyanakkor metroszexuálisan agyonápolt, de borostás is. Engedje előre az ajtóban, de pofozza fel, ha hisztizik. A valóság az, hogy jelenlegi társadalmunk valóban elsöpörte az egységes férfiideált. Magam is csonka családban nőttem fel, apa, és példa nélkül, és a mai napik keresem, tanulom a férfiasság ‘praktikáit’. Szerencsémre szőke vagyok, kék szemű, és már a középiskolában felépítettem az ‘ideális’ testalkatot. Személyes tapasztalataim alapján, melyből hála az égnek, adatott elég, kijelentem: Egy nő megszerzésében a férfinak alig van szerepe. Amikor a nő először meglátja, meghallja első mondatát, a dolog már eldöntetett. A férfi legfeljebb rontani tudja esélyeit. És ezzel kapcsolatban két ősi bölcsességet idéznék:1: Hallgatni arany. -nemcsak csöndben lenni, nem elrontani egy hirtelen, megfontolatlan gondolattal, hanem meghallgatni. Sokkal többet el lehet érni azzal, hogy figyelünk, mintha -a mai világban megszokott módon- megállás nélkül ecseteljük saját kiválóságunkat. 2: A kevesebb néha több. Értékesebb egy magabiztos -nem tudom biztosan. , mint egy improvizatív hablatyolás, amivel elkendőzzük a tájékozatlanságot. Persze ahány nő, annyiféle elvárás, de az egyetemesen bevált dolgok: Pénz, megfelelő ‘célszerszám’, és annak megfelelő alkalmazása, gyengédség otthon, vonalasság társaságban, csoki, virág, ajándék, dráma. És persze a mélyről lehet magasra ugrani módszer: a szülinapján megkérdezni: -Nem mostanában lesz a szülinapod?- és mikor már elszomorodott, hogy elfelejtetted, belép a gyertyafényes, általad főzött, és gazdagon díszített vacsoraasztalhoz. Dióhéjban ennyi. Hölgyeim, kérem cáfoljanak meg.

 4. prolizoli

  Szar ügy. Nem véletlen, hogy az USA-ban jóval több lőfegyverrel történő ámokfutás van mint máshol. Ha alkalmassági szűrőn mennének át az emberek akkor jóval kevesebb gyagyás szaladgálna pisztollyal meg puskával az utcákon, iskolákban és jóval kevesebb ilyen eset történne az államokban.

  A gyerek mondja (alapiskolás), tudod mi most a divat a 12-14 éves kiscsajok közt? Kockahasat akarnak maguknak. ÁÁÁÁÁÁ. Pár év múlva tán f.szt fognak akarni növeszteni az egyenjogúság jegyében?

 5. Rombododeka

  Boldogságra, hogy szeressenek és szeretve legyenek….ennyi, a pénz csapda, nem vezet boldogsághoz, az ember, legyen férfi vagy nő arra vágyik, hogy szeressék, ettől nő az önbizalma…

 6. Lelekhangolo

  @ Duncan Shelley:
  Nem is annak szántam, de persze értem, miért írtad. Akkor csak a lényeg, hogy szerintem a nők számtalan dolgot rosszul csinálnak egy párkapcsolatban. Pl harcolnak a férfiakkal, ahelyett, hogy együttműködnének. Gyakran csak a hiányosságok vannak terítéken, de ami van, az pedig nincs elismerve.

 7. bakostamas

  @ Great:
  ez mentegetés volt? nem annak szántam

 8. @ Lelekhangolo:
  A kommentmező a véleménynyilvánítás helye, nem az önreklámé.

 9. Lelekhangolo

  Írtam egy blogbejegyzést, ami szerintem kapcsolódik a témához: Hölgyeim, ébresztő!

 10. aelod

  Fetisha írta:

  Tényleg? Azt hittem egyszer az életben eredeti voltam!
  Haszontalan lexikális tudással teletömik a fiatalok fejét, de a hogyan légy boldog, hogyan építs önbizalmat és hogyan kommunikálj asszertívan kimarad…Az IQ kiütötte ez EQ-t…
  Ajánlom mindkét nem figyelmébe a Férfiak a Marsról jöttek, a Nők a Vénuszról c. opuszt (Remélem ez itt nem a reklám helye, túl lúzer vagyok ahhoz, hogy százalékot kérjek) ami részletesen taglalja a két nem közötti kommunikációs szakadékot, és át is hidalja. (amikor a férfi azt mondja hogy….valójában úgy érti hogy…magyarul a férfiak megoldásra vágynak, a nők együttérzésre.)
  Valamint ne felejtsük el, hogy a pénz is csak az energia egy formája. Kinek mennyi van belőle. A nők ősi genetikai kódja, hogy azt a hímet válaszd, aki a legéletrevalóbb, akinek a legerősebb a spermája, akinek az utódai biztosan túlélnek mindent. A mai világban nagyon leegyszerűsítve le lehet fordítani, hogy mennyi pénzed van? ( a pénzzel jó eséllyel túl lehet élni még az Armageddont is pl. ha jegyet veszel az utolsó hajóra, vagy brutál erős vagy fizikailag (Belki olk…) Vagy a kettő kombinációja.
  Akinek e kettőből nem jutott, az használja ki azt a rést, hogy jól kommunikál…magyarul megérti a nőt és az ő nyelvét beszéli, vagy legalább úgy tesz és jó az alakítása
  aelod írta:

  @ Fetisha:
  Ez igaz.
  Csernyus is megírta már

  :highfive:

 11. aelod

  Great írta:

  @ Kami:
  Járt hozzám edzésre 1 vékony, szőke csóka, aki oktatónak mondta magát, azt állította, hogy ő alfahímképzést csinál. De hogyan csinálja, ha ő maga nem is hasonlít egy alfahímre? Annyira nem lett a társaság középpontja, hogy csak én tudtam a nevét. Fogadásom lenne rá, hogy ha 1 nagyobb terjedelmű, rosszarcú csóka, mint mondjuk én, kicsit hevesebben lépne fel vele szemben, összesz@rná a gatyáját.
  Az alfahím elsődleges ismertetőjele, hogy belép valahová életben először és otthon érzi magát. Ezt nem lehet tanítani.

  Az alfa az alfa. Születik vagy nem.

  Viszont ha az alfa hímet a saját alfaságával nevetségessé teszed a csoport előtt akkor nyerő vagy.

  Amúgy meg az ember hiába beszél tökminegy mit mond mert a mondandónk javarészét a testünkkel gesztusainkkal fejezzük ki. Ha ezek olvasásában szintén jó valaki akkor könnyen kommunikál/ismerkedik.

 12. Great

  @ Kami:
  Igazad van, ezeket lehet tanítani. A kérdésem az, hogy ez visszacsatol-e az önbizalomra, ami nincs + mi lesz ebből a viselkedésből, ha valaki elkezdi tesztelni? Pl elmegy mellette és “véletlenül” meglöki, amitől az alfalfa elfekszik a földön?

 13. Kami

  Great írta:

  Az alfahím elsődleges ismertetőjele, hogy belép valahová életben először és otthon érzi magát. Ezt nem lehet tanítani.

  Jó, tegyük fel, hogy ezt nem lehet tanítani.
  Azt viszont, hogy ha belépsz egy helyre, akkor milyen legyen a testtartásod, az arckifejezésed (pl.: mosolyogj), hogyan járj, hogyan köszönj stb.?
  Azt lehet-e tanítani, hogy ha megszólítasz valakit, akkor milyen legyen a hanghordozásod, milyen hangosan beszélj, hova nézz, hogyan állj és hogyan tartsd a kezeid közben?
  Ezek olyan dolgok, amiket sok ember automatikusan jól csinál. Sokan viszont (jellemzően az önértékelési gondokkal küzdő emberek) rosszul. És ilyenkor ezeket meg kell tanulni. Így, vagy úgy.
  Nem lehet mindenki alfa, de bárki lehet jó kisugárzású ember. 🙂

  Szerintem.

 14. Great

  @ Kami:
  Járt hozzám edzésre 1 vékony, szőke csóka, aki oktatónak mondta magát, azt állította, hogy ő alfahímképzést csinál. De hogyan csinálja, ha ő maga nem is hasonlít egy alfahímre? Annyira nem lett a társaság középpontja, hogy csak én tudtam a nevét. Fogadásom lenne rá, hogy ha 1 nagyobb terjedelmű, rosszarcú csóka, mint mondjuk én, kicsit hevesebben lépne fel vele szemben, összesz@rná a gatyáját.

  Az alfahím elsődleges ismertetőjele, hogy belép valahová életben először és otthon érzi magát. Ezt nem lehet tanítani.

 15. Fetisha

  Tényleg? Azt hittem egyszer az életben eredeti voltam! 😀
  Haszontalan lexikális tudással teletömik a fiatalok fejét, de a hogyan légy boldog, hogyan építs önbizalmat és hogyan kommunikálj asszertívan kimarad…Az IQ kiütötte ez EQ-t…
  Ajánlom mindkét nem figyelmébe a Férfiak a Marsról jöttek, a Nők a Vénuszról c. opuszt (Remélem ez itt nem a reklám helye, túl lúzer vagyok ahhoz, hogy százalékot kérjek) ami részletesen taglalja a két nem közötti kommunikációs szakadékot, és át is hidalja. (amikor a férfi azt mondja hogy….valójában úgy érti hogy…magyarul a férfiak megoldásra vágynak, a nők együttérzésre.)
  Valamint ne felejtsük el, hogy a pénz is csak az energia egy formája. Kinek mennyi van belőle. A nők ősi genetikai kódja, hogy azt a hímet válaszd, aki a legéletrevalóbb, akinek a legerősebb a spermája, akinek az utódai biztosan túlélnek mindent. A mai világban nagyon leegyszerűsítve le lehet fordítani, hogy mennyi pénzed van? ( a pénzzel jó eséllyel túl lehet élni még az Armageddont is pl. ha jegyet veszel az utolsó hajóra, vagy brutál erős vagy fizikailag (Belki olk…) Vagy a kettő kombinációja.
  Akinek e kettőből nem jutott, az használja ki azt a rést, hogy jól kommunikál…magyarul megérti a nőt és az ő nyelvét beszéli, vagy legalább úgy tesz és jó az alakítása 😉
  aelod írta:

  @ Fetisha:
  Ez igaz.
  Csernyus is megírta már

 16. aelod

  @ Fetisha:
  Ez igaz.
  Csernyus is megírta már 🙂

 17. Kami

  Igen, vannak ilyen trénerek, akik “csajozni” tanítják a férfiakat és addig nem szabad ítélkezni felettük, amíg nem tudjuk, hogy mit is tanítanak és én azt mondom, hogy menjen is el aki tud egy ilyen “guru”-hoz, mert aki elmegy, az legalább már felismerte, hogy valamit nem jól csinál és rálép a változás útjára, ahelyett, hogy otthon ül és sajnáltatja magát, vagy épp kimenjen az utcára gyilkolni…
  Valójában a probléma nem a kommunikációban van, hanem az önértékelésben, illetve annak hiányában. A férfiak azért frusztráltak, mert nincs önbizalmuk. Méghozzá azért, mert saját tévképzeteik megfosztják őket attól, hogy reálisan láthassák a világot és önmagukat.
  Ha az önbizalom megvan, akkor történhet csak meg a kommunikáció.

  A cikkben példának felhozott férfiak pedig eléggé álszenten állnak a problémához: Azt mondják a nők cafkák és csak a nagydarab, pénzes barmok kellenek nekik.
  Nekik vajon milyen nők tetszenek? Valószínű a hosszú combú, nagy mellű, darázs derekú bombanők. A nők meg az “alfákra” buknak. Mi a különbség? Semmi.
  Valószínű ez az ominózus srác úgy vonta le a következtetéseit, úgy mondta ki azt a megállapítását, hogy szüzen fog meghalni, hogy soha egy lányt sem mert megszólítani, vagy ha mégis, akkor nagyon nagyon rossz módot választott rá.

  “Elliot Rodger nyíltan felvállalta, hogy a nőket azért utálta, mert visszautasították a szexuális közeledését, a többi férfit pedig azért, mert nekik volt sikerük a nőknél.”

  Van egy mondás, miszerint, “ha meg akarod változtatnod a világot, akkor neked kell megváltoznod.”

  Sajnos a nőkkel szembeni frusztráció szinte minden esetben a túl alacsony önbizalom és nem kellő mértékű önismeretből fakad, ami nagyon jó hír, mert ez azt jelenti, hogy minden rajtunk múlik. 🙂

  ——-

  Amanda Marcotte feminista szerző szerint a PUA által képviselt csajozóművészet azt vallja, hogy ha egy férfi nem tud felszedni egy nőt, akkor a nő a hibás.

  Téves. Van szerencsém ismerni egy embert, aki ezzel foglalkozik, így tudom, hogy az igazság ennek a teljes ellentéte. Az elutasítás azt jelenti, hogy a férfi csinált valamit rosszul. És ha ez nincs is mindig így, nincs ennél jobb hozzáállás, hiszen ez a fajta gondolkodás a felelősséget, a történések fölötti irányítást nem hárítja át.

 18. Fetisha

  Nem a meleg családok és az örökbefogadás rombolja, ezek száma elenyésző azokhoz a férfiakhoz képest, akik képtelenek felelősséget vállalni, és elhagyják a családjukat, gyermeküket. Amíg egy nő anyává válik az által, hogy a testében hord 9 hónapig egy lelket, a férfi apává válása nem ilyen egyszerű, és gyors. Legtöbbször nem alakul ki csak évek múlva. Arról nem is beszélve, hogy olyan emberek vállalnak gyermeket (nők és férfiak egyaránt) akiknek ki sem alakult még a személyisége, de egyből a legnagyobb egoleépítéssel kezdték: gyermekvállalással. De persze gyermeket szülni – nemzeni bármelyik emlősállat is tud. A mentális rész marad ki. Patchwork családok… mire a gyerek hét évesen iskolába megy, a statisztika szerint az osztály összetétele: a szülők 86 százaléka már elvált, az anya neveli egyedül a gyereket, vagy egy új apuka…jelölt. @ aelod:

 19. aelod

  boszizsu írta:

  Megoldás? Pontosan nem tudom. Fontos, hogy a család egésze, mint a társadalom alapköve megerősítést kapjon. És a családon keresztül a férfiak is megtalálják ismét elveszett szerepeiket.

  Pont, hogy ezt rombolják a buzi öhm bocsának polkorrekt leszek, meleg családokkal és örökbefogadással stb.

 20. aelod

  Hogy mire vágynak a nők?

  Megmondom én…
  Nem a szőke hercegre fehér lovon, hanem arra, hogy annyit és azt ehessenek amit és amennyit csak akarnak úgy, hogy közben ez ne látszódjon meg rajtuk.

  “Változik a világ, változik a zene, változnak a drogok. Még a nők és a férfiak is változnak” csak vannak olyan dinoszauruszok mint Terrence Begbie akik nem látják ezt nem fogadják el nem tesznek semmit. Na ott kezdődnek a gondok…

  Az a probléma, hogy rengeteg az átlagos frusztrált csávó. Akik annyira fel vannak húzva, hogy elég egy rossz nézés és mint Michael Douglas az összeomlásban bekattannak és annak a fenti példa a következménye. Igénytelenek és azt hiszik pénzzel bármit megkaphatnak. Pl. bejönnek az edzőterembe szép ingben és lakkos makkosban aztán 2 telefon, 3 tablet és 4 ájfónt kiterítve “edzenek” ami abból áll, hogy nyál csorgatva stírölik az éppen nyújtó gyakorlatot végző lánykákat. Nem ismerik az elutasítást hiszen nekik jár mert ők keményen dolgoznak és megérdemlik a lazítást.

  Ott van pl. Niel Strauss. Ő egy átlagos frusztrált csávó volt aztán tessék megszületett Style találkozott Eric von Markovik alias Mistery-vel és mindenkit levarrtak…

  A megoldás első lépése, hogy fel kell ismerni melyik ligában játszol. Ha van egy sufnituningos opel calibrád ne akard legyorsulni a pirosnál az 512-es testarossat. Mert beégsz de csúnyán….

 21. Great

  @ bakostamas:
  Ne mentegess egy őrültet. Nincs mentség arra, amit tett.

  Nem tudod, hogyan közelített a nőkhöz, mit hozott ki belőlük.

 22. Great

  Olvastam a cikket már korábban. Ez egy őrült, kár, hogy nem a végén kezdte.

  A cikkek alapján kifejezetten arra hajtott, hogy frusztrált lehessen. Valamiért kellett ez neki. Dollármilliomos akart lenni, szupermodellekkel akart szexelni, aki ilyet talál ki, az szándékosan lehetetleníti el magát.

  Mi az oka ennek? A manipulált lehetőségek és a manipulált eszmények egyben. Röviden és tömören.

 23. Fetisha

  Alex: Szerintem sokan tépnék a sorszámot, hogy feleségül mehessenek hozzád!
  Ez az igazi erő! Túllépni a saját árnyékodon, és kinyitni a szíved: ide lőj. Nincs tétje. @ Alex:

 24. Alex

  https://www.youtube.com/watch?v=Ttj0Kd6BWQU

  Ez a mérce, ennek kell megfelelni. Nem könnyű, de férfiként mindig ez volt az álmom.

  Meg ez, és egyszer meg is csinálom:
  https://www.youtube.com/watch?v=DilYmlpX3mU

  Nem akar valaki hozzám jönni feleségül?

 25. boszizsu

  Egy férfinak piszokul nehéz helyzete van manapság. Ezt a saját fiamon is látom. Elvált, ha úgy tetszik: csonka családban egy fiúnakfelnőni szinte kizárólag női felügyelet mellett (óvónénik, tanítónénik, tanárnénik, tanárnők, női oktatók az élet szinte minden terén, anyák, anya barátnői) … egyszerűen nincs kitől megtanulni, hogy egy férfi mitől férfi, hogyan kell kommunikálni a nőkkel, és hogyan kell bánni velük. Ez igen komoly dilemmát okoz az ifjú identitásában.

  Egy lánynak nincs ilyen gondja. Megszületésétől kezdve nők, éspedig dolgozó nők veszik körül. Pontosan látja, hogy a saját szerepköre miből áll az anyaságtól kezdve a háztartás vezetésén keresztül a munkában való helytállásban. Az ő dilemmáját csak az okozza, hogy ebből a férfiatlan férfiközösségből ki a fene lesz alkalmas arra, hogy a társa legyen??? 😀

  A nőkkel szembeni szélsőséges megnyilvánulásnak valószínűleg a férfiak óriási szerepvesztése az oka. Elvégre mi a csudáért éljen egy férfi, ha “nincs rá szükség” apaként, családfőként, családfenntartóként, irányítóként, vezetőként (lassan már szeretőként sem feltétlenül, ha azt a rengeteg könnyedén elérhető szexuális segédeszközt veszem figyelembe, amit kifejezetten a szingli nőknek kínálnak)

  Megoldás? Pontosan nem tudom. Fontos, hogy a család egésze, mint a társadalom alapköve megerősítést kapjon. És a családon keresztül a férfiak is megtalálják ismét elveszett szerepeiket.

 26. bakostamas

  most hallok először ilyet, érdekes a téma, a kisgyerek rossz nőket pécézett ki magának, de nem úgy értem, hogy olyanokat akik rá sem néztek, hanem, hogy rosszakat, azaz rongyokat. Aki csak a pénzéért érdeklődik egy férfi iránt az egy darab sz*r, nem Nő. Ez a fiú sz*rt szeretett volna csak nem is tudott róla, amikor meg azt nem kapott inkább megölte magát… Fogyaztói társadalom… Tyler Durden: olyan munkákat végzünk , amiket utálunk , hogy olyan sz*rokat vehessünk, amire nincs is szükségünk!

 27. Fetisha

  A jelenlegi társadalomban a pólusok, és azok szerepe illetve jelentősége átalakul, átformálódik, ha akarjuk, ha nem..
  A hagyományos férfi szerep szerint a férfi szimbóluma a fallosz, az előre törekvés, az elhatározás, az ego, a nőé pedig a befogadás, elfogadás, rugalmasság, hajlékonyság, alkalmazkodás a változó körülményekhez. A mai társadalomban minden felgyorsult, minden folyamat, akár egyéni akár társadalmi, sokkal rövidebb idő alatt jut el a végkifejletig, és rendkívül dinamikus az alakulása.
  A változó körülményekhez a nők- pont az évezredes programjuk miatt- sokkal gyorsabban alkalmazkodnak. A gyors válasz, és a megfelelő reakció a mai világban előnyt jelent, mégpedig jelentős lépéselőnyt. Nézz meg egy vezető férfit és nőt: A férfi a megrögzött sémához ragaszkodva, vagy az egóját figyelembe véve dönt, a nő figyelembe veszi a változó körülményeket, az adott helyzetet, a nehézségeket, amit egy még mindig patriarchális férfiközpontú társadalomban ki kell kerülnie, és úgy dönt. Mérföldekkel előtte jár a férfinak pont a rugalmassága miatt.
  Sajnos a nők erősödnek, a férfiak gyengülnek. Ha akarjuk, ha nem. Vedd hozzá ehhez a zsidó-keresztény kultúrkört, ahol Atya-Fiú- Szentlélek van ( Szentlélek a női princípium kimondatlanul….) vagy az iszlám szellemiséget, ami a nők szerepét oda teszi, ahova ( a wc ülőke pereme alá) és add hozzá a valóságot, a nők erősödését és térnyerését. Már is ott tartunk, ahol. Frusztráció a nők és a férfiak részéről is.
  Nőként szeretnénk az erős férfiakat, vissza magunknak! Szeretnénk az oly bátor férfiakat, akiknek nem az ego van az első helyen, és ha a büszkeség és a szeretet között kell választani, akkor nem a büszkeséget választják. (Majd később évek múlva mindig rájönnek, hogy a szeretetet kellett volna, de akkor már késő….)
  Respect a férfiaknak, mert nehéz a megváltozott körülmények és a társadalmi elvárások ellentmondása között lavírozni, egyéniségnek maradni és lenni, szerető szívüket és erejüket megőrizni. Akinek ez nem megy, az meg így jár mint fent említett…Bekebelezi az egoja és az elvárásoknak megfelelés. A tévesen értelmezett Marsikus energia (ölni, pusztítani, hódítani egyenlő férfinak lenni, lásd Gladiátor első tíz perce…)

Vélemény, hozzászólás?

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén