Gondoljuk újra a világot

Letölthető terrorista

Júniusban egy 23 éves, mérnöknek tanuló diák csónakkal érkezett az egyik tunéziai strandra, ahol automata fegyverrel tüzelni kezdett, majd bement a közeli szállodába, és folytatta a mészárlást. Szemtanúk szerint mosolygott. Végül agyonlőtték. Egy nappal korábban találkozott a családjával, a tanulmányairól beszélgettek, nem látszott rajta semmi.

Franciaországban egy vegyi üzemben valaki robbantott, gyújtogatott, többeket megsebesített, az egyik vezetőnek levágta a fejét, és kiakasztotta a kerítésre.

Ausztriában egy férfi 150 km/órás sebességgel a tömegbe hajtott, miután több tucat embert elgázolt megállt, kiugrott, és késsel a járókelőkre támadt.

Mindez júniusban történt.

Az elkövetőket összefüggésbe hozták az Iszlám Állammal. Az IS weboldalakon bíztat embereket merényletek végrehajtására, a merénylőket nem ismeri senki, nincs kapcsolatuk senkivel, nincs hátterük, nincs semmi előzménye a tettüknek, még egy nappal korábban sem láttak rajtuk az ismerőseik semmit.

„Törjétek be a fejüket kővel, vágjátok el nyakukat késsel, gázoljátok el kocsival, dobjátok le magasból, akasszátok fel vagy mérgezzétek meg őket” – így szól az IS felhívása.

Weboldalak segítségével hétköznapi embereket vesznek rá arra, hogy merényletet kövessenek el. Szakértők azt mondják, ez kivédhetetlen, ha valakinek nincs múltja, nem keltette fel a hírszerző szervezetek érdeklődését, azt nem lehet elkapni, mielőtt elkövetné a merényletet.

Tehát, bárkiből terrorista lehet. Weboldalakkal csinálják. Lehetsz az te is, akár ma, akár holnap. Vagy én. Akárki. Akármikor.

Hiszékeny tömegek

Tömegek képesek hinni reklámoknak, tömegek képesek hinni politikusoknak. Tömegek nyitják ki az újságot minden nap, tömegek kapcsolják be a rádiót minden nap, tömegek nézik a tévét minden nap – és azt mondják: „Nahát, mik vannak!”.

Miért, mik vannak?

Olvastak valamit az újságban, hallottak valamit a rádióban, láttak valamit a tévében, és mivel alapvetően abból indulnak ki, hogy a média az érzékszervűk, sőt a legfőbb érzékszervük, el is hiszik.

Az emberek rendkívül hiszékenyek és felületesek. Én ezt tényleg komolyan így gondolom.

És mégis, egyszerűen nem hiszem el, hogy weboldalakkal hétköznapi embereket olyan szinten elmebeteggé lehet tenni, hogy hirtelen szembemennek az életükkel, a személyiségükkel, a neveltetésükkel, mindennel, és ölnek, mert a weboldalon arra buzdították őket.

Lehet manipulálni embereket az interneten keresztül, a média nagy része ezt teszi, de nem így, nem ilyen gyorsan, és nem lehet kifordítani valakit saját magából előzmények nélkül.

Csak eszembe jutott

„Igaz, hogy az ideológiák, melyekkel körülveszik a lényegi hazugságot, a gondolat-bálványokat, rendkívül bonyolultak, áttekinthetetlenek, sokrétűek, és mindenekfelett professzionálisak. Az is igaz, hogy a legfelsőbb kaszt egész tekintély-hadseregeket vet be, hogy meggyőzze az embereket arról, hogy rosszul látnak, rosszul gondolkodnak és rosszul tudnak.

Ám van itt valami, ami alighanem önt sem hagyja nyugodni.

Hogy ez az egész rendszer miért képes működni?

Merthogy egyáltalán nem logikus, hogy működjön.

Egyáltalán nem logikus, hogy egy ember feladja a saját elképzeléseit, elfelejtse a saját személyes bizonyosságát, a saját tapasztalatait, csak mert X. Y. azt mondta neki, hogy tegye meg.

És mégis ez történik. És ez történt végig az egész történelmünk alatt.

A hatalom kulcsa az emberiség rossz mentális állapota.”

(Julius Andan)

Most ti jöttök

Ti mit gondoltok, hogyan történik ez az egész? Hogyan lesz valakiből, aki ránézésre normális, hirtelen a valósággal minden kapcsolatát elvesztő őrült tömeggyilkos?

Szerintetek van ilyen egyáltalán?

Vagy valami más van a háttérben?

Share

Commentek

Előző

Az egyetlen módja a világ megváltoztatásának

Következő

A Rendszer nem létezik

 1. Babaghavan

  Az irányításnak pont az a lényege, hogy csak a tömeget tudják manipulálni! Az egyénnel nem foglalkoznak!  A hipnózisban sem lehet életellenes szuggesztiót adni!     A terrorizmus, mint fogalom, egy mindennapos szuggesztió a közvélemény félelmének a szinten tartására. Nincs olyan nap, hogy a média ne hozna le 3-4 ismeretlen terroristák által elkövetett gyilkolást vagy robbantást! Van ugye az ismeretlentől való félelem, amire akarnak ezzel hatni és az, hogy bárhol, bármikor minden ember ártatlanul meghalhat. Csak azt a tényt ismernék az emberek, hogy nincsenek véletlenek, már elég lenne, ahhoz, hogy elkezdjenek gondolkodni egy kicsit azon, hogy velük csak az történhet meg, ami a gondolkodásukból fakad. Szóval az egész manipuláció arra épül, hogy átverésekkel a a tömeget félelemben tartsák. A félelem pedig félelmet szül. Az emberiség magának teremti meg az igazi katasztrófákat sajnos…

 2. Bence

  “A hatalom kulcsa az emberiség rossz mentális állapota.”

  És hogy lehet elérni rossz mentális állapotot egy alapvetően egészséges egyénnél, egy egészséges gondolkodású társadalmi közegben?
  Droggal. Már csak el kell adni az embereknek. Erre meg ott a média teljes arzenálja. Népszerűsítik filmek, zenészek, “sikeres” művészek. Persze, hivatalosan tiltani is kell, mert a tiltott dolgok még izgalmasabbak. Kicsit üldözni is kell, de nem annyira, hogy az az üzlet kárára menjen. És az emberek szedni fogják, és megőrülnek tőle. Az őrültek pedig elkövetnek őrült dolgokat. Aztán megont jön a média, és az egészet úgy tálalja, hogy az emberek féljenek, és hova menekülhet a valóság elől, aki fél? Igen, a drogok ebben is segítenek.

  • lattimore1

   Nem feltételenül kell oda a drog. Elég, ha kiszolgáltatottá teszik az embert és folyamatosan rontják az életszinvonalát. Az a jellemző, hogy egyre többet dolgoznak az emberek egyre kevesebbért. Kénytelenek eltűrni a megaláztatást, a munkahelyi terrort, a kötelező túlórákat, a fenyegetést, hogy ha pattog, lesz helyette más, aki elvégzi a munkát, elvégre nagy a munkanélküliség, ő pedig nem fogja tudni fizetni az albérletet, és az utcára kerül. Még rosszabb a helyzet, ha még gyereke is van az illetőnek, mert akkor aztán tényleg nem pattoghat, ha fel akarja nevelni őket.

   Minek a nagyszülőktől örökölt vidéki ház…? Eladják, aztán felmennek a nagyvárosba albérletbe, és saját magukat teszik függővé a Rendszertől. Onnantól ki vannak szolgáltatva neki.

   Hajtás, alacsony bérek, magas számlák… azt látják az emberek, hogy nem jutnak egyről a kettőre, depisek, frusztráltak, agresszívek lesznek, gyűlölni kezdik egymást, aztán meg mindenkit. Gyűlöletüket aztán tovább fokozza a média és a politika azáltal, hogy hergeli őket, majd hasznot próbálva húzni a gyűlöletükből célpontot is mutatnak: – Gyűlöld a Fideszt, mert ő tehet minden bajodról, és szavazz rám! -Gyűlöld a szocikat, mert ők tehetnek minden bajodról, és ne rá szavazz, hanem énrám! Stb.

   Az ember szegényedik, a politikus gazdagszik, és még bele is röhög az ember képébe. Igazságszolgáltatás nincs, az adóhatóság és a rendőrség a kisembert sarcolja, a nagyot futni hagyja… Aztán idővel elpattan a cérna, előbb egynél, aztán többeknél, és nem túl meglepő módon a gyűlölt főnökön vesznek revansot, aztán majd máson. Idővel, az életkörülmények romlásával párhuzamosan, a növekvő frusztráció és a káosz a fejben már nem csak a főnökön és a politikán akar revansot venni, hanem bárkin, aki szembe jön az utcán…

   Nem így van? Olvassatok bele hírportálok Facebook-oldalaiba, a Milla, Együtt és egyéb politikai témájú Facebook-oldalakba. Ott őrjöng mindenki. Szidják a politikusokat. Szidják a pártok szavazóit. Szidját egymást. Ma már ott tartunk, hogy a magyarokat szidják. És szidnak mindent és mindenkit. A hír- és pártoldalak pedig csak hergelik és hergelik őket mégtovább…

    

 3. Great

  Még nem gondoltam ebbe bele eddig, ahhoz képest, hogy mennyire nyomják az uszítást, nagyon ritka az ilyen, simán lehet, hogy MK Ultrával megcsinálnak pár pszicopatát, és ráfogják az egészet a weboldalra, hogy tényleg besz@rjon mindenki, mert már weboldalról csinálják a terroristákat, de nem. Mikortól van MK Ultra? 53? Fejlettek lehetnek.

  Azt vettem észre magamon, hogy tényleg erőlködöm azzal, hogy “kultúrált ember” legyek és legyen bennem elfogadás a vallások iránt, de csak erőlködöm, nem értem, minek kellenek. Talán kellettek, de ma már nem hiszem, hogy van helyük. Tényleg ópium, mindegy ki mondta.

 4. aelod

  Pont erről szól José Rodrigues Dos Santos – Isten haragja c. regénye. Nagyon jól bemutatja az iszlámot mint vallást és azt is, hogyan használják fel terrorista szervezetek a Korán szúráit és hádiaszait arra, hogy igazolják a tömeggyilkosságaikat.

Vélemény, hozzászólás?

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén