Gondoljuk újra a világot

Ki nyerte a 2. világháborút?

Fény az alagút tetején...

Új rovat indul útjára, melynek célja az elmétek megmozgatása. E rovat rapszodikus következetességgel bukkan majd elő a ködből, hogy trükkös, ravasz, botrányos, esetenként brutálisan kemény kérdéseket állítson elétek.

Meglehet, a felvetett kérdések egyszerűen hangoznak – de sohasem azok.

Szinte minden ember modulárisan gondolkodik. Gondolati modulokból, egységekből, elemekből rakja össze a kérdéseit és a válaszait. Közérthetőbben: vesszőparipáink képezik gondolkodásunk alapjait. Élesebben: gondolkodásunk rögeszmékből áll.

Kemény ez, és cáfolni aligha lehet. Csak itt a blogon, könnyedén összeszedegethetnénk, hogy ki milyen modulok alapján gondolkodik. Előre lehet tudni, hogy ki milyen témákkal fog előállni, és mire hogyan reagál majd. Így működnek a modulok.

A modulok teljes elhagyása lenne az igazi. Ez a rovat gyengéd próbálkozás erre.

Nos, nézzük az első trükkös kérdést!

Kényes kérdés, zavarba ejtő. A hozzá kapcsolt modul olyan erőteljes, hogy szinte senki nem képes kilépni a hatása alól.

Trükkös kérdés 1:

A második világháború a nácik vereségével vagy győzelmével ért véget?

Az iskolában erre a kérdésre egy válasz adható, aki mással próbálkozik, annak jutalma az 1-es lesz. A valóság azonban egészen más, mint az iskola. Nézzük, van-e köztetek valaki, aki kellőképpen kreatív és merész!

(Figyelem: A találgatós válaszok nem fogadhatók el válasznak. A válaszokhoz átfogó okfejtésnek kell társulnia.)

Share

Commentek

Előző

A bajok forrása

Következő

Politikai felelősség

 1. aelod

  Dr.Putyin998 írta:

  :

  Te nem éltél ott,ezt a kommented után ki merem jelenteni újfent.

  Nem éltem ott, nem is állítottam soha, sőt nem is élnék ott…
  Szégyent kéne éreznem magam vagy nem értem…

  Dr.Putyin998 írta:

  Azoknak tényleg mindegy,csak akarjon ott lakni valaki.

  Persze, hogy mind1 mert mind1 mindegy, Gázában is jártál akkor? Láttad, hogy bánnak az őslakos palesztinokkal? Öntött ólom hadművelet neked mond valamit? Az is hazugság lett volna?

  Dr.Putyin998 írta:

  ..de nekem valószinűbbnek tűnik,hogy túl sok popularista veréb irását forgattad vakbuzgalommal.

  Mitől populista Drábik? Fejtsd ki a nézőpontodat. Attól, hogy érdekel vmi és nyitott szemmel járok nem vagyok vakbuzgó, (elfogult) ahogy említetted.

  Dr.Putyin998 írta:

  Menj oda és nézd meg a saját szemeddel.

  Én megnézném de nem hiszem, hogy kézséggel megmutatnák nekem amire kíváncsi lennék…

 2. Dr.Putyin998

  @ aelod:
  😀 😀 😀 😀
  Mielőtt idejöttem a csigazabálók földjére élni,előtte pár hónapig Tel-Avivban életem szürke mindennapjaimat.
  Te nem éltél ott,ezt a kommented után ki merem jelenteni újfent.
  Se bibpsi,se kazári(ilyen nem létezik,csak Drábiknál)se askenázi nem vagyok,sőt kibaszottul büntetett előéletű vagyok,mégis minden támogatást megadtak a letelepedésemhez.
  Azoknak tényleg mindegy,csak akarjon ott lakni valaki.

  Na ettől még lehet,hogy nekem hazudtak az összes hivatalban,az összes boltban,az összes szórakozóhelyen és egész Izraelben,de nekem valószinűbbnek tűnik,hogy túl sok popularista veréb irását forgattad vakbuzgalommal.

  Ezek a dolgok nem léteznek ,amiket leirtál.
  Menj oda és nézd meg a saját szemeddel.
  Drábik?
  Pfff………

 3. Thirdeye szerint

  The second world war , the devil wins . :devil:

 4. aelod

  igen szerintem is ott vannak nacik mindenhol. főleg amerikaban

  Ezzel egyet értek. Egyértelmű, hogy a nácik győztek a II. vh-ban.
  Mielőtt mindenki szvasztikát égetne a homlokomra kifejtem mire is gondolok itt.

  Az anglia elleni korlátlan tengeralattjáró tonnaháborúban sikerült elvágni a pudingzabáló brittek utánpótlását amit az amcsik (manapság mint a világ sheriffje) csónakáztak le nekik. (A másik oldalt is ugyanígy pénzelték rockefellerék IG farben, lyukkártyás nyilvántartó szerkezetek a haláltáborokba.)

  Ekkor még nem volt tényleges résztvevő az amerikai nép a háborúban csak nyerészkedtek kicsit. Az okot nagyon kevesen tudják miért is lépett be a háborúba a szabadság földjén elő yenki. A britteknek a pénzes kis sapkás emberek felajánlották segítségüket a nácik leverésében azzal, hogy meggyőzik az amcsikat a tényleges belépés mellett a háborúba és így túlerőben sikerül legyőzni azt az ausztriai kis festőt.
  Cserébe saját országot akartak, a közel keleten. “Csörcsill” pedig biztosította őket, hogy kapnak országot a mai palesztína területén. Így történt. Azóta minden erről szól. Cionizmus tombol minden európai országban, a kisebbség jogairól papolnak a pópák, megosszák a befogadó ország népeit, egymás ellen uszítják őket. Hazánkban is ez a példa. Mindenki nekik fizeti a kárpótlást akik hasznot húztak a szeretteik meggyalázott teteméből. Hirdetik magukról, h ők a kiválasztott nép, a többi nemzet goj ( lélek nélküli állat – luzsénszky alfonz talmudfordításában). Aki olvasta a festő harcát és olvasta a talmudot egyik sem különbözik sokkal a másiktól. A szefárd zsidókat nem fogadja be az anyaország ( pedig megy ugye a képmutatás a befogadásról és a szeretetről) ők is éppen szemita vallásúak csak épp kicsit sötétebbek a kazároknál ( az európai zsidóság nagy százaléka kazár eredetű)
  Tehát a II. vh abszolút náci győztesei cionista zsidóság .

 5. igen szerintem is ott vannak nacik mindenhol. főleg amerikaban es del amerikaban egyarant. elszamoltatas nagyon mese sosem valosult meg meg.

 6. nev3rlive

  hogy gyozott e vagy nem? melyik volt hamarabb a tyuk vagy a tojas? ha tudod a valaszt akkor megkerdezem megegyszer…. melyik volt hamarabb a kakas vagy a tojas?…

 7. zplus

  üdv!
  új vagyok még közöttetek-kérlek Benneteket,legyetek elnézőbbek velem – az iróniát próbálom fegyvernemként használni.. 😀

  A kérdés nagyon tetszik,azért is irok: ha lebontom az összes gondolat-modult,ami nem a sajátom, és csak saját gondolataimat figyelem, akkor oda lyukadok ki, hogy nem tudom – és igazság szerint akkor már nem is érdekel..

  Ha a m/gondolatok szintjén nézem,akkor van ugye egy Angela (mer kell),aki a Negyedik Birodalmat akarja összehozni,annak dacára,hogy a II.VHban exitáltattak 6millió zembert,aki lehet nem is 6millió volt (csak másfélse,de szombat este szinház dukál és vasárnap délután medence)és a német tudósok (+a Führer) a háború után még sokáig éltek Argentinában (mig meg nem haltak),rögtön Elvis tőszomszédságában..aztán meg itt van még az a kis ország,amelyik akkora zajjal/bajjal van ott a közel-keleten,az is ott alakult (azóta párját ritkitja + Övék mitugrász-kötözködő-szerep)..

  Győztek vagy sem? Nem tudom – és valószinüleg soha nem is fogom megtudni a teljes igazságot..
  Ha a történelmet a győztesek irják,akkor hogyan lehetne tanulni belőle?
  (költői kérdés volt: sehogy)

 8. bakostamas

  A NÁCIK veresége? ha a náci egy viselkedési mód akkor ők irányítják a világot! A 2. világháborúban a nácikat a zsidó bankárok finanszírozták, akik rengeteg szegény zsidót deportáltak. Tehát a nácik szövetségesei is nácik szerintem. Ma a nácik az Usában a saját népüket irtják , felhőkarcolókat döntögetnek, Palesztinában erővel területeket foglalnak, Tehát ilyen alapon szerintem a nácik mindenhol ott vannak és vezető szinten csak már nem nácinak nevezik őket…

 9. @ Duncan Shelley:
  A nemzetiszocializmusról beszélek, erre a háborút hozod fel. Ami “csupán” túlkapás. Adj hatalmat valakinek (bárkinek) és biztos lehetsz benne, hogy lesznek túlkapásai. Németország I. világháborús vesztesége emellett nagyon sok ember csőrét piszkálta akkoriban így propaganda okok miatt is “szükségszerű” volt háború.

  A nemzetiszocialista eszmének csupán csekély szeletét jelentette a fajelmélet. Bár manapság ezt szokás kiemelni, de ha a korabeli újságcikkeket ill. egyéni írásokat elolvasod akkor meglátható az hogy ez csupán a szélsőségek egyik formája volt.De a döntően meghatározó középréteg inkább a gazdaság átszervezése miatt határozott a náci párt megválasztása mellett.

 10. Alex

  Duncan Shelley írta:

  Ez nem igaz. Nincs benne mindenkiben, és nem minden esetben erkölcsös az öléstől való tartózkodás.

  Ez csak egy vélemény, ahogy az enyém is.

  Bár gyanítom, hogy a szeretettel, ami az igazi mozgatórugója az univerzumnak nem nagyon fér össze az ölés. vagyis az én verzióm a valószinűbb.

 11. Christian írta:

  Sajnos a Náci párt vesztett.

  A háborúban nagyon sok vagyon vált semmivé, egész városok, például; iszonyú sok ember halt meg, és még többen szenvedtek azért, mert elvesztették a szeretteiket. Szerinted milyen helyes, fontos, hasznos dolgok lehettek azok, amik szükségessé tették a háborút, és megérték mindezt?

  az eszme értékes részei azok amik sajnálatosan félre magyarázódtak azóta. Pl: a munka szabaddá tesz / a spekulatív tőke rabságban tart.

  A nácizmus mélyén nem ilyen eszmék álltak. A materialista emberkép állt. Ilyen például a genetikailag kódolt viselkedés és személyiség eszméje, amely a náci filozófia alapja.

 12. Alex írta:

  Ezt nem mondtam.

  Túlságosan indiszkrét a kérdés, amiért nem válaszolsz?

  Igen, véleményem szerint vannak alapvető erkölcsi normák, amiket nem tanulunk, hanem születésünkor már megvan

  Mondj néhány ilyet.

  talán a lélekben vannak kódolva

  Remélem, hogy nem.

  Hogy mást ne mondjak, azt, hogy embert ölni nem helyes azt mindenki zsigereiben érzi. Ép legyőzni ezt a bennünk lévő viszolygást az emberöléstől kell tanítani, illetve kondicionálni kell az embert, hogy idővel ne lássa erkölcstelenek.

  Ez nem igaz. Nincs benne mindenkiben, és nem minden esetben erkölcsös az öléstől való tartózkodás.

 13. Pilgrim76

  @ hochenz: Még egy kis adalék a youtuberól: http://www.youtube.com/watch?v=c2sk7Kxrgjw&feature=related Ted Pike akkor most egy pokolra való antiszemita? Érdemes mind a 7 részt (miért pont 7?) végignézni!

 14. Alex

  Duncan Shelley írta:

  Tehát az erkölcs definíciója az, hogy velünk születik?

  Ezt nem mondtam.

  Duncan Shelley írta:

  Akkor mindenkinek van, aki megszületik, és aki megszületik, az el sem vesztheti?

  Igen, véleményem szerint vannak alapvető erkölcsi normák, amiket nem tanulunk, hanem születésünkor már megvan (talán a lélekben vannak kódolva). Hogy mást ne mondjak, azt, hogy embert ölni nem helyes azt mindenki zsigereiben érzi. Ép legyőzni ezt a bennünk lévő viszolygást az emberöléstől kell tanítani, illetve kondicionálni kell az embert, hogy idővel ne lássa erkölcstelenek.

 15. Alex írta:

  Velünk születik.

  Tehát az erkölcs definíciója az, hogy velünk születik? Akkor mindenkinek van, aki megszületik, és aki megszületik, az el sem vesztheti? Ez egy szerv, vagy valamilyen testrész? És miért fontos?

  Vagy, most vicceltél? 😐

 16. Alex

  Duncan Shelley írta:

  Mitől függ, hogy van, vagy nincs?

  Velünk születik.

  Duncan Shelley írta:

  Te erkölcsös vagy?

  Persze.

 17. Alex írta:

  Ha nincs erkölcs

  Alex, szerinted mi az erkölcs? Mitől függ, hogy van, vagy nincs? Te erkölcsös vagy?

 18. Alex

  Valahogy zavar ez a dolog, ami történik. Mindig az eszközök a támadás alanyai: pénz, tőke, adósság, spekuláció, politikusok stb..

  Pedig ezek fontos dolgok. Ami a bajt hozza velük kapcsolatban az tőlük független. Az emberrel függ össze. Ez a dolog pedig az erkölcs.

  Ha nincs erkölcs, akkor a munka is átokká váli. Ha nincs erkölcs, akkor a pénz is átokká válik. Ha nincs erkölcs, akkor a tőke is átokká válik.

  De ha van erkölcs a pénzre , a tőkére stb. szükség van.

 19. Alex

  Christian írta:

  munka szabaddá tesz / a spekulatív tőke rabságban tart.

  A tőke és a munka sok esetben karöltve jár.

  A termelés (munka) tényleg egy társadalom alapköve, de tőke nélkül (és itt nemcsak pénzről lehet szó) sokszor egy ötlet, ami munkát teremteni, nem jöhetne létre.

 20. Sajnos a Náci párt vesztett.
  Részint a nemzetiszocializmus eszméje hivatalosan politikailag vállalhatatlan azóta a nemzetközi megítélésben. (nem a fajirtásra gondolok) Részint a bankvilág kiszorítására tett kísérletek azóta hivatalosan elfogadhatatlanná váltak. A második világháború csak egy kis veszteség az eszme értékes részei azok amik sajnálatosan félre magyarázódtak azóta. Pl: a munka szabaddá tesz / a spekulatív tőke rabságban tart.
  Ez mellékesen a globalizáció jelenkori kísérletének alapfeltétele is.

Vélemény, hozzászólás?

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén