Gondoljuk újra a világot

Háború készül Magyarországon?

A látszat csal. Az urak nem sziesztáznak...

Magyarországon a második világháború végétől 2004 novemberéig volt kötelező sorkatonai szolgálat. Eltörlését komoly társadalmi vívmánynak állították be, és bizony nem is alaptalanul. A kényszersorozás elképesztő károkat okozott az embereknek, a családoknak, a vállalatoknak és az egész országnak.

A behívónak nem igen örült senki. Aki betöltötte a 18. életévét, az retteghetett: vajon mikor döntenek úgy a feje felett, hogy kiállítják az élet nevű játékból és leültetik a kispadra, azért, mert csak? A postás félelmetes figurává vált, akinek táskájában nyersen megfogalmazott, szűkszavú levél (levél… parancs!) lapulhatott, mely véget vethetett a magánéletnek, a párkapcsolatoknak, a családoknak, az álmoknak, céloknak, derékba törhetett karriereket, és megpecsételhette vállalkozások sorsát.

Különös dolog történt a napokban. Egész pontosan 2011. december 5-én a kormány újabb döntést hozott: elindult a folyamat a kötelező sorkatonai szolgálat visszaállítására.

Valami készül.

Julius Andan ÍGY ÍR az esetről.

Mit gondoltok?

Share

Commentek

Előző

Egy túlélő beszámolója

Következő

Kiút a csapdából

 1. Régi bejegyzés, Great-tól:

  Attól a perctől, hogy megjött a behívom, megvetek minden politikust, amiért belepofáznak mások életébe, és nem vesznek emberszámba senkit. A haza védelme üres frázis. Az egyetlen hihető indok az ingyenmunka.

  A reguláris hadsereget mindig is meghalni küldték a frontra. Ha igazi célt kellett elérni, a hivatásosokat vetették be, akik a harcnak éltek.

  Ez úgy 100 %-ban egyezik az én véleményemmel.

  Hozzászólva ahhoz, hogy a mostanában elharapódzó erőszakos eseteket (vadászpuskás Vadkan tulaj, autóval neki a busznak a gyerekeivel, éhen halt öreg, mert kiirtották mellőle gondozóit) felhasználni arra, hogy a saját (politikai, irányítási) céljai számára támogatói bázist szerezzen valaki (TUDJUK KI) egyszerűen szánalmas, és visszataszító.

  Azt, hogy egy aberrált magával együtt megöli a gyerekeit is, érvként felhasználni arra, hogy nagyobb támogatottságot érjen el egy eleve elmebeteg ötlet, megér egy látogatást a Gorkie csapattól. Már szerintem, legalábbis..

 2. Don Franco998

  Jaklin írta:

  @ Don Franco998:
  Értem én a dolgot. Végülis több baj nem lenne velük, az is biztos…

  Na ezt meg kikérem magamnak 😀 😀 😀 😀

 3. Jaklin

  @ Don Franco998:
  Értem én a dolgot. 🙂 Végülis több baj nem lenne velük, az is biztos…

 4. Don Franco998

  @ Jaklin:
  Szerintem a materialista “barátaim”egy másik blogon kifejtett megoldása működne.
  Lobotómiát és kasztrálást minden rohadt bűnözőnek.
  Természetesen nem gondoltam komolyan,ironizálni próbáltam,ne bánts. :-((
  😉

 5. Jaklin

  A napokban olvastam egy cikket a témában, és ma ismét találkoztam ezzel a blogbejegyzéssel, így gondoltam, leírom.

  Egy újságcikk ecsetelte, hogy idén áprilisban túl sok gyilkosság történt Magyarországon. Különféle kis településeket említettek, nagy részük még hallomásból sem volt ismerős. De a lényeg, hogy megkérdeztek szakértőket (vagy “szakértőket”), hogy mi lehet az ok, megoldás, ilyenek.

  Az egyik rövidke riport egy kriminálpszichológussal készült. Ő – nem fogjátok elhinni! – az erőszakra a sorkatonai szolgálat ismételt bevezetését látta megoldásnak. 🙁

  Túl sok a gyilkosság? Semmi gond, tanítsd meg őket, hogy ne legyenek benne ennyire amatőrök… F*sza. 🙁

 6. Petra

  Megkérdeztem a férfirokonokat, ismerősöket erről a témáról és a beszámolóikból az derült ki, hogy lehet, hogy volt idő, amikor a katonákat megtanították a fegyverforgatásra és némelyek talán harcedzett férfiként hagyták el a laktanyát, de a többség szerint a hadsereg csak egy kegyetlen daráló. Bekerülsz és mindent elkövetnek, hogy szétszedjenek, fizikailag és lelkileg. Azt mondják, hogy ami ott folyt, az értelmetlen szívatás és az utóbbi időkben már csak lébecolás.

  30 éve még 1,5 év volt a kötelező szolgálati idő, a környező országokban ennek a többszöröse, de még ez is sok családnak megnehezítette a boldogulását és egyéni, valamint családi tragédiákhoz is vezetett. 20 éve még állítólag tanultak egy-két dolgot, de fegyelmet és kötelességtudatot nem annyira, sőt a legügyesebbek épp a tisztek és kiképzők átverését tapasztalták ott ki, így elviselhetőbb volt az 9 hónap. 10 éve már általánossá vált a „beszéljünk össze-vissza, bukjuk el a pszichológiai tesztet” jelenség, ami miatt sokakat le is szereltek, de nem pszichológiai alkalmatlanságuk, hanem a bomlasztó magatartásuk, nem megfelelő hozzáállásuk okán, elfogadták azt is, ha valaki lelkiismereti okokra hivatkozott. Egy kollegám szerint, aki nyugalmazott katonatiszt, a vége az lett, hogy néhány öntelt, kicsinyes, magamutogató alak próbált megrendszabályozni és némi fegyelemre szoktatni, de legalábbis rettegésben tartani egy maréknyi puhány anyámasszony katonáját. Ő nem tartja túl életképesnek és reálisnak a sorkatonai szolgálat visszaállítását. Azt mondja, hogy néhány delikvens (mondjuk politikailag veszélyes elem) megszívatására alkalmas, de nincs és nem állítható fel egy hamar olyan apparátus, ami tömegeket képes kezelni. Egyébként sem nagyon van olyan, aki a sorköteles korban nem tanul, vagy nem tud valami jó kifogást találni, hogy miért nem alkalmas. Igazán jó szankciók valóban nincsenek, de nem is lenne értelme alkalmazni őket, mert aki nem akar bevonulni, azt míg nincs nagy baj, addig úgy sem fogják rákényszeríteni, ha kitör a háború, akkor meg már nem lehet.

  Az én véleményem az, hogy ez a jelenlegi politikai elit egy akkor inkompetens, tutyimutyi, bárgyú banda, hogy nem igazán kell tartanunk tőle, hogy bármit is visszaállítanak. Azt tudom maximum elképzelni, hogy a Magyar Honvédség minden 18 és 48 év között magyar férfit ismerősnek jelöl a Facebook-on, aztán meghívogatja mindenféle eseményekre (sorozás, felvonulás, homokzsákpakolás, 3. világháború, leszerelés), ha nem megy el, akkor meg bökdösi.

  A minap hallottam, a nagy demagóg dumát, hogy íme, a kormány hadsereget szervez, ebből is látszik, hogy a totális állam kiépítésén dolgozik. Meg kell, hogy mondjam, ettől nagyon megkönnyebbültem. Ha a magyar kormány a totális államot célozza, akkor az biztosan nem fog megvalósulni, de még kisülhet belőle egy jó kis alkotmányos monarchia. Ezek a politikában az elmúlt 500 évben (tisztelet a kivételnek) folyton terveztek, aztán rendre félresiklottak.

  Reméljük a legjobbakat! Elvégre a repülés sem más, mint egy jól elrontott fejre esés. (Douglas Adams után szabadon).

 7. nagymedve

  Most támadt egy ötletem!

  Mi lenne, ha lenne ismét sorköteles katonaság! legyen!

  Tudom, hogy az eddigi írások hangulata nem ezzel ért egyet, de kaptam egy ötletet:

  somizoli írta:

  Tényleg! Mi lenne, ha a férfiak nagy része megtagadná a bevonulást?! Mit tennének velünk nemzetközi szinten? Megváltozna a velünk kapcsolatos döntés?

  Nemzeti ellenállás. De nem azért, hogy ne legyen katonaság, inkább abból a szempontból:

  mennyire befolyásolná a bandita beszari Országház bitorlókat, ha a hétköznapi gondolataik közt ott lappangana állandóan a nyomasztó félsz, hogy ebben az országban több százezer férfi lakik, akik ki lettek képezve fegyverhasználatra, esetleg valamilyen szintű (ugyan minimális) harci technikai tudásuk is van?

  Mennyire mernének belemenni olyan intézkedésekbe, amelyekről tudják, az emberek az utcára fognak menni? Esetleg fegyverrel?

  Lehet hogy ugyanennyire bátrak maradnának. Lehet hogy akkor is birkák maradnánk, és ezt tudnák, meg is tennék ugyanezt. Meg különben is csak megfizetett semmitérő bábok.

  Csak egy pillanatra lelkesedtem, de most már nem törlöm ki.

 8. intergold írta:

  Azt még bele akartam írni, csak kifelejtettem, hogy ezzel a “bojkottommal” szerintem nem is lennék egyedül, egyre többször és több helyen találkozom – nagy örömömre – azzal a témával, hogy mennyire átvágtak minket a palánkon a pénzkartellek és a politikusaink, ami számomra egyértelműen azt jelzi, hogy ez kezd beépülni a köztudatba.
  És tényleg, mi van, ha kellő számú ember tagadja meg a bevonulást? Bezárják a férfitársadalom egyharmadát? Hova? Vagy kiengedik a brazil testvéreket, és a helyükre? Na az lenne ám a lezüllesztés…!!

  Szerintem ez megoldás lenne (valamire, de mire?). Max. a kivitelezés lenne érdekes kihívás.
  Tényleg! Mi lenne, ha a férfiak nagy része megtagadná a bevonulást?! Mit tennének velünk nemzetközi szinten? Megváltozna a velünk kapcsolatos döntés?

 9. Alex

  Fisher írta:

  Amúgy én is hamarosan indulok haza, kíváncsi vagyok mennyi időbe telik, hogy sírva akarjak visszajönni.

  Én is több évet éltem külföldön. Ennek ellenére már nagyon vágytam már haza. Honvágy vagy mi a franc.

  Érdekes, hogy mennyien azon gondolkoznak, hogy elhagyják Magyarországot. Én meg azon gondolkodom, hogy felveszem a magyar állampolgárságot, pedig akkor meg fognak hurcolni. El fogom veszteni a szlovákot és 90 nap után ki is utasíthatnak mostani hazámból, atyáim födjéről.

  Rossz Hold kell fel mikor megszülettünk. Ennek ellenére én nem bánok semmit.

 10. Fisher

  Jut eszembe… A sorkatonaságnak egyértelműen (adott állapotok mellett) vannak előnyei, ezt elismerem. Gondolkoztam azon, hogy ezeket az előnyöket meg lehetne-e kaparintani a sorkatonaság hátrányai nélkül. Például egyértelműen mellette szól, hogy a fiataljaink fegyvert fognak a kezükben, némi felelősséget, rendet, fegyelmet és szívósságot szereznek. Ezeket biztos nem lehetne megtanítani nekik mondjuk középiskolában? Nem rég hozták létre az első katonai képzést valamelyik ilyen intézményben, ha emlékeim nem csalnak. Ezt egy kiváló kezdeményezésnek tartom, legyen minden fiúnak extra tesiórája (valami komolyabb követelményrendszerrel, mert ami most van az vicc kategória), fegyverismeret, lövészet, alap szintű harcászat. A rendet és a fegyelmet, pedig az oktatás gyökereinél végzett átrendezéssel is el lehetne érni (felejtsük már el ezt a liberális mindenkinek-mindent-szabad-mert-joga elgondolást). Mit gondoltok?

 11. Fisher

  Duncan Shelley írta:

  Szerintem Sam is ezt mondta.

  Az én volnék? 😀 Már észrevettem, hogy nem veted meg a játékokat. 😎 Ami szerintem nagyon jó, ahogy eddig tapasztaltam azok akik játszanak ilyesmikkel, hamarabb felismernek egy M4-est, na meg azt, hogy melyik oldalról kell megfogni. (na persze nem képződnek Navy SEAL-ekké, de mindenképp előny)

  Egyébként igen, elnézést ha félreérthetően fogalmaztam. Véleményem szerint csak az elüldözés lehet vele a céljuk. A háborús érv nekem egy kicsit már túl konspiratív, hiszen ha az ország védelme lenne a céljuk, akkor nem amerikai roncsokat vennénk most 100 milliárdért. Tehát marad az -amit egyébként már valaki említett itt-, hogy szimplán a halálba akarják küldeni a fiataljainkat. A harmadik alternatíva, miszerint a jövőben várható hatalmas tüntetések ellen kellenének, megint akadályokba ütközik az én logikám szerint. Mégpedig azért, mert ha itt fellángolnak a nemzeti érzelmek, a sorkatona lesz az utolsó aki a haverja ellen fegyvert ragad. Mit tesznek vele? Elveszik a munkáját? 😀 (mármint az épp aktuálisat: a csodálatos sorkatonaságot) Bebörtönzik? Akkor is be fogják, ha kimegy tüntetni. Ha ez lenne a céljuk, akkor a rendőrséget támogatnák meg sok-sok pénzzel, hogy amikor majd mindenki éhezik, a rendőr jól éljen és még a szomszédot is lelője parancsszóra. Mert még a végén elveszti a munkáját.

  intergold írta:

  Sziasztok
  a betelepites szerintem mar messze nem aktualis.

  A betelepítés az ország céljait szolgálja. Ezt inkább országalapításnak nevezném, ahogy mi is tettük sok száz évvel ezelőtt. Gondolj bele, Honatyáinknak milyen egyszerű dolga lett volna, ha 1: felmelegített ágyikó várja őket, kiépített… mindennel 2: az előző lakosok meg mint a zombik, már ellenállásra is képtelenek lesznek. Én még logikát is látok benne. A tudjuk kik mai “hazája” minden csak nem jó hely. Egy tucat nemzet várja a pillanatot, hogy elvágja a torkukat, messze van a cimboráktól (és a csatlósoktól), na meg talán termékenynek sem nevezném (bár ebben nem vagyok biztos, bevallom, de a mi országunkhoz hasonlítva nem hinném, hogy termékenynek hívható). Tehát ilyen lapokkal én érthetőnek védem, hogy a kiválóan védhető, kellemes éghajlatú Kárpát-medence lenne a célterületük.

  Amúgy én is hamarosan indulok haza, kíváncsi vagyok mennyi időbe telik, hogy sírva akarjak visszajönni. :-/

 12. intergold

  Sziasztok

  Nekem is az az erzesem, hogy nem erdekuk, hogy otthon maradjon a magyar. En se jokedvembol jottem el – bar, mint mindig, hozzateszem, hogy nem vegleg. Nem gondolom, hogy ennek betelepites lenne a celja, hacsak nem letezik egy olyan ok, amirol sejtelmeunk sem lehet, a betelepites szerintem mar messze nem aktualis. Kb. az volt Maria Terezia idejen (azert lettem en is magyar), meg egyeb idokben, de szerintem nem ma.
  Szerintem ez “csak” arra iranyul, mint az osszes tobbi otthoni mainstream, vagyis ballib ugyeskedes: a magyar tarsadalom napoleoni mintara torteno, egyebkent lassuk be, zsenialisan megtervezett es kivitelezett tudatos lezullesztese.
  Meg aztan gondoljunk bele: ha valaki otthon nem talalja az utjat, akkor ket lehetosege van. Vagy beletorodik a szarba tobbek kozott kepessegek, szakertelem es motivacio hijan, vagy lehetosegeket keres kulfoldon. Mielott barki is felszisszenne, tavolrol sem mondom, hogy aki otthono marad, az mind azert teszi, mert selejt, es itt vannak mind az arjak, az eletukert tenni akarok kulfoldon, mert vannak barataim, akik tudatosan maradtak otthon, kivalo emberek, es vannak itt olyan ismeroseim, akik melle nem adnam a nevemet.
  De azert lehet ebben a meggondolasban is valami.
  Mindenesetre barhogy is, egyertelmuen ezzel is a magyarsag szetszedese a cel, lehetoleg minel tobb fronton.
  (Par ora es repulok hazaaaaa!!!!! :D)

 13. Hello Melmet!

  Melmet írta:

  A napokban akadtam a blogra…unokatesóm blogjából kifolyólag, aki belinkelte Ferfal túlélő beszámolója cikkét… Szóval bonyolult

  Azt momdják, végső soron minden út ugyanoda vezet. 😎

  Bár az én olvasatomban nem lesz újra kötelező sorkatonai szolgálat! Csak nyilvántartás…

  Igen, de mi más lehetne ennek a célja?

 14. nagymedve írta:

  Annyi az észrevételem, hogy a sorkatonasággal nem lehet céljuk, hogy itt tartsák a Magyart.

  Szerintem Sam is ezt mondta.

  Akinek nem tetszik, el lehet innét menni.

  Na, ez a legfurcsább dolgok egyike. Mármint az, hogy a kormány, vagy annak egyes tagjai úgy tekintenek magukra, mint akik egyenlőek az országgal.

  A Végveszélyben mondják Jack Ryannek: “A te főnököd az elnök felettese. Az pedig nem más, mint az Amerikai Egyesült Államok népe”.

 15. Kedves Sam Fisher!

  Fisher írta:

  Üdv Uraim (hölgyeim?).

  A nickek alatt többnyire nők rejteznek.

  nagyon úgy érzem, hogy manapság valakinek nagyon nem érdeke, hogy a magyar ember magyar földön maradjon

  Igen, sajnos van ebben valami. Mintha több érdekeltség összefogott volna azért, hogy kiüldözzék innen az embereket. De vajon miért jó ez? Betelepítés jön?

 16. nagymedve

  @ Fisher:

  Üdv Fisher!

  tetszik a szemléleted, meg ahogy írtad. Annyi az észrevételem, hogy a sorkatonasággal nem lehet céljuk, hogy itt tartsák a Magyart. Mert? Mert nem kell ide. Minek?

  2007-ben üldögéltem egy széken Ulánbátorban, és akkor jutott eszembe, amit korábban a nagyeszű Gyurcsány filigránfaszfej mondott: Akinek nem tetszik, el lehet innét menni.

  Jól beindultam, mindjárt 10 000km-re? Apám szerint mindig szófogadó gyerek voltam.

 17. Fisher

  Üdv Uraim (hölgyeim?).

  Érdekes, hogy milyen kevés reakció érkezett az eredeti kérdésre és azok nagy része is a háborút és az ingyen munkát tartja elsődleges lehetőségnek mint okot. Bennem egy harmadik, az előzőektől teljesen eltérő dolog merült fel. Mégpedig, hogy nagyon úgy érzem, hogy manapság valakinek nagyon nem érdeke, hogy a magyar ember magyar földön maradjon. Lásd a vállalkozók iszonyatos helyzetét, bár erre mondhatnánk, hogy szimplán megölik a konkurenciát. De itt vannak az új oktatási törvények, mégpedig hogy iszonyatosan megszigorítják a támogatásokhoz szükséges tanulmányi eredményt, ez még akár jó döntés is lehetne, de csak ha ott lenne a másik oldalon is a jó döntés (mégpedig a szakmák előretörésének támogatása, ami hát valljuk be nagyon nem aktuális, kitől hallunk manapság olyat, hogy büszkén mondja: “na én ács leszek mert az jó”). Én úgy látom, hogy az emberek reakciója erre szimplán az lesz, hogy külföldre mennek. Mert itthon lesz egy fél milliós számlájuk a tandíjról, meg havi 90 ezres fizetésük amiből ki kellene fizetni. Külföldön mondjuk lesz egy hasonló számlájuk meg egy 300 ezres fizetésük. Csábítóbb? Szerintem igen. Én is kijöttem külföldre tanulni és nagyon nem bántam meg. Tehát ilyen szemszögből nézve máris érthető lenne egy sorkatonaság. Ki az az idióta aki ilyen állapotok mellett itthon akarna maradni? Ezek persze egy frissen kinyílt szemű átlagember véleményei. Remélem legalább a korrekcióra érdemes lesz a szemetekben. 🙂

 18. intergold írta:

  Ha a blog gazdaja azt mondja majd egyszer, hogy ez mar offtopic, akkor azt el fogom fogadni. De ahogy latom, o is szokta engedni kicsit “elburjanzani” a dolgokat – mondjuk, lehet, hogy csak szanakozo jokedvebol…

  Igen, ez itt a Duncan Féle Társadalmi Felmérés projekt. 😎

  Nehéz igazságosan moderálni, megfelelő következetességgel. Az árnyalatok fontosak, és nem mindig egyértelműek. Emlékeim szerint ezidáig csak egyszer töröltem kommentet, még a régi oldalon. Alex egyik hozzászólása 14 A/4-es oldalt tett ki, amitől enyhén sokkos állapotba kerültem, aztán kimásoltam a szöveget egy fájlba, elküldtem az írójának, a kommentet meg töröltem. 🙂

  Egyébként egy udvarias vita részemről bármeddig elfajulhat, de az tényleg fontos, hogy maradjunk a tárgynál.

 19. @ nagymedve:
  Igazad van, lehetne is egy parazsvita.com oldal. 🙂

 20. intergold írta:

  Egyebkent a naci szoval ovatosan, mar csak azert is, mert szerintem a mai napig sincs pontosan definialva.

  Bonyolult definiálni, ha érdekek fűződnek ahhoz, hogy ne definiálják pontosan, és könnyű, ha ezeket ez érdekeket figyelmen kívül hagyjuk, és ásunk egy keveset.

  Van a vitában egy fogás, amit “náci kártya” néven emlegetnek. Például, amikor egy húsevő vitázik egy vegetáriánussal, és a vita tetőpontján kijátssza a náci kártyát, és bedobja, hogy Hitler vegetáriánus volt. Emiatt a fogás miatt fontos, hogy a nácizmus ne legyen pontosan definiálva.

  A materializmus, az ateizmus filozófiák, a tudomány filozófiára épül, a politikai rendszerek is filozófiákra épülnek. Hogyan lehet, hogyan érdemes, hogyan kell kormányozni egy országot, milyen bel- és külpolitika mentén kell haladni – ezekre a válaszok filozófiától függnek.

  A nácizmus filozófiája az, hogy az ember állat, személyisége génektől függ és öröklődik. Az egész fajhigiénia, fajnemesítés, eugenetika, übermensch, emberisten stb. elképzelések hozták létre azt a poltitikai filozófiát, azt a módszertant, azt a bánásmódot, azt az eszköztárat, ami áthatotta ezt a rendszert.

  Nekem az a náci, aki hisz ebben az alapfilozófiában, hisz abban, hogy genetikai nemesítésre van szükség, hisz az erőszakos eszközökben, a toleranciaszintje pedig nulla. Nekem ez így együtt a náci, és mást nem tartok annak.

 21. Alex írta:

  Nem figyelünk

  Alex, te vagy ezen a blogon a közösségi szellem. 😀

 22. nagymedve

  @ intergold:

  Világos, kedves Intergold!

  Valójában, részemről is egy ilyen cérna elszakadás volt.

  Természetesen a végső szó a moderátoré, de ha valaki hallgat a kérésemre, és nem rekeszti ki a többséget, az nem lesz a blog hátrányára.

 23. intergold

  Valahol igazad van, de egyreszt ezek egy bizonyos fokig hozzatartoznak a beszelgeteshez, hiszen egymasra is reagalunk – persze nem mindegy, hogyan, az oncelu pocskondiazasnak semmi ertelme, de van, hogy a masik szerinted akkora baromsagot mond, hogy nem tudsz elmenni mellette -, masreszt pedig, ha megnezed, ezek szinte mindig a temabol indulnak, nonek ki. Lehet, hogy elkanyarodnak, de sokszor szinten tanulsagos eredmenyekhez vezetnek. Nekem legalabbis mindig az a celom, hogy megertsem jobban a masik ember velemenyet. Nem elfogadjam, integraljam, csak moge lassak, lassam a motivumait.
  Amig ez a cel vezerel, addig tiszta a lelkiismeretem.
  Eleg normalis viszonyban vagyok magammal es az elettel ahhoz, hogy ne masokat bantani jarjak se ide, se mashova.
  Ha a blog gazdaja azt mondja majd egyszer, hogy ez mar offtopic, akkor azt el fogom fogadni. De ahogy latom, o is szokta engedni kicsit “elburjanzani” a dolgokat – mondjuk, lehet, hogy csak szanakozo jokedvebol… 🙂

 24. nagymedve

  Tisztelettel kérem azokat, akik egymással vannak elfoglalva a blogon.

  Ha jól tudom, egy ilyen társasági fórumnak mint ez is, az a szerepe, hogy adott témákat kitárgyaljunk. Itt alapvetően Duncan az, aki a témákat adja, és azzal kapcsolatban kifejthetjük a véleményünk, és egymással is kitárgyaljuk ezt.

  Természetesen hozzátartozik, némi személyes beszélgetés is szövődik ebbe, akár eltérünk a konkrét témától. Viszont az, hogy ketten, hárman, vagy akárhányan nekiálljanak egymás véleményét, személyiségét szapulni, ez illetlenség.

  Ezt olvasva úgy érzem magam, mint mikor valahol vendégségben vagy, és a háziak nekiállnak veszekedni a konyhapénzen, vagy az ember féltékenykedik az asszonyra, meg a szomszéd Józsira, te meg ott állsz hülye fejjel, és állati zavarban vagy, hogy kénytelen tanúja vagy ennek.

  Javaslom cseréljetek e-mail címet, találkozzatok egy hangulatos benzinkút shopban, és nyomassátok a parázsvitát. Vagy csináljatok egy külön blogot, amit csak erre a célra szenteltek.

  Kérlek benneteket, ne ezzel teljenek meg itt az oldalak.

  Megértéseteket köszönöm! :-))

 25. intergold

  Egyebkent a naci szoval ovatosan, mar csak azert is, mert szerintem a mai napig sincs pontosan definialva. Ez egy baratom nemregi felvetese, de tenyleg. Ha valaki talal – vagy gyart – megfelelo, osszeszedett definiciot, megoszthatna, koszi.
  (Foleg Rad gondoltam, Duncan, a Toled megszokott osszeszedettseggel es alapossaggal. Biztos megprobaltad mar definialni.)
  Ha a naci nemzetiszocialistat jelent, akkor en – a tarsadalmi kerdesek irant mar csak szakmam miatt is, de maganemberkent is erzekeny, ugyanakkor nemzeti erzelmu emberkent – naci vagyok – rengeteg zsido, es nehany cigany barattal – es ezt meg buddhista koromban is buszken vallaltam, ami akkor nem mast jelent, hogy valszeg en lehettem a bolygo egyetlen naci buddhistaja… 🙂
  De komolyan. Ovatosan ezzel.
  Amugy meg miert is naci Tamas, a maga kis privat buborekuniverzumaval? Lehet, csak nem ertem…

 26. Great

  intergold írta:

  En ertettem, jot szorakoztam, koszi!

  Én is leestem a székről a röhögéstől.

 27. Great

  @ Alex:
  Mellesleg mi ez a nagy színjáték, hogy te vagy az igazság bajnoka?

  Amikor az internetnáci kagami heteken át mocskolódott e blog gazdájával, egy szót nem szóltál. Amikor más teszi, akkor sem. Amikor a hagymázas tamás mindenkit kioszt ezzel a náci baromsággal, egy szót nem szólsz, hogy vegyen vissza.

  Senkire nem szólsz, csak rám. Miért is? Petra miatt, nyilván. Ami elég gyerekes. Most persze majd mondod, hogy tévedek. De nem. Ha tévednék, akkor mindenkiért kiállnál bárkivel szemben, nem pedig velem kötekednél ok nélkül, mint most.

 28. intergold

  En ertettem, jot szorakoztam, koszi! 🙂

 29. Great

  Alex írta:

  Nem figyelünk Rád és más módon nem tudod magadra felhívni a figyelmedet? Ha szeretetéhséged van, akkor próbálj kedvesebb lenni, meglátod minden bajod megoldódik

  Juj.

 30. Great

  Alex írta:

  Nem tisztem megvédeni intergoldot

  Hadilábon állsz a megértéssel. Nem világos, hogy épp neki adtam igazat a hagymázas gyerek stílusában? A nagybetűs szavak nem teszik egyértelművé, hogy kit fuguráztam ki éppen?

 31. Alex

  Great írta:

  Ehhez PERSZE érzékszervek kellenének, AMI neked nincs.

  Nem tisztem megvédeni intergoldot, de komolyan kezd érdekelni, hogy miféle motivációd van arra, hogy a leírtak helyett a szerzőkről mondasz véleményt?

  Nem figyelünk Rád és más módon nem tudod magadra felhívni a figyelmedet? Ha szeretetéhséged van, akkor próbálj kedvesebb lenni, meglátod minden bajod megoldódik, mert egyébbként szerintem normális krapek lehetsz.

 32. Great

  @ intergold:
  Az a te HIBÁD, ha minden baromságot KOMOLYAN veszel. Egy KICSI egónak, egyetlen NAGY betű sem ELÉG nagy. Ehhez PERSZE érzékszervek kellenének, AMI neked nincs.

 33. intergold

  Edes jo Istenem, de tudtam!
  Epp irni is akartam, hogy biztos en nem ertem, mert nem vagyok megvilagosodva, es a valasz csak azok szamara van ott kristalytisztan, akik szinrol-szinre latjak a dolgokat, nem ugy, tukor altal, homalyosan, mint en, szegeny, egoval rendelkezo, perceletu halando, de megeloztel…
  😀

 34. intergold írta:

  Ez szep, csupan a kerdesemre nem valaszoltal Tamas. Persze nem kotelezo, nem is szamonkeroleg mondom…

  Mindenre választ kaptál, Intergold.

  Az IGAZI válaszok ugyanis mindig A HAMIS értelmezési körből vezetnek ki, amelybe a tudatlanul feltett kérdés ELEVE be akar vinni!

 35. intergold

  Ez szep, csupan a kerdesemre nem valaszoltal Tamas. Persze nem kotelezo, nem is szamonkeroleg mondom…
  🙂

 36. kisboros írta:

  Kár, hogy ez nem igaz. Amikor Izrael Gázába tartó török segélyhajót támadott meg, és gyilkolt le embereket, hol volt a NATO? Merthogy Törökország NATO-tag.

  Ez nem háború, hanem incidens.

  A NATO egy ernyő szervezet – Umbrella Coproration 😎 – ami a tagországok felett áll. A NATO megfigyeli a tagországok tudományos életét, beleszól a kulturális tevékenységekbe, törvényhozásba stb.

  Albánia tagja a NATO-nak, ezen szintén érdemes elgondolkodni.

Vélemény, hozzászólás?

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén