Nemrég volt egy kerekasztal beszélgetés Európa várható nagy problémáiról. A beszélgetésben részt vevők az egyik legégetőbb problémát abban látták, hogy egymással nem kompatibilis kulturális háttérrel rendelkező tömegek élnek együtt a földrészen. Fontos kiemelnem, hogy nem rasszista megközelítésről, hanem nagyfokú kulturális különbségekről volt szó.

A következők hangoztak el (összefoglalva):

A tőke nagyon mozgékony, és olyan, mint a mágnes: vonzza magához a képzett munkaerőt. Európa legjobban képzett szakembereinek jelentős (és egyre nagyobb része) dolgozik Európán kívül, Ázsiában, Ausztráliában, az Egyesült Államokban és az arab világban. Az európai munkavállalók általános képzettségi szintje folyamatosan süllyed.

Európa népessége öregszik és fogy, egyre kevesebben vállalnak gyereket, mindeközben bizonyos rasszok számára a kontinens igen népszerű, és szívesen telepednek át, mert itt sokkal jobbak az életfeltételek, mint a saját hazájukban.

Míg Európa népessége növekszik a betelepülő, általánosságban teljesen képzetlen, beilleszkedni nem tudó vagy nem akaró, rendkívül szapora, európai ésszel szinte felfoghatatlan kulturális közegből érkező, azt magával hozó rasszokkal, addig az európai fehér lakosság fogy, nem szapora, és a tőke szívóhatása miatt általánosságban egyre képzetlenebb.

A beszélgetők szerint ez a jelenség olyan kulturális sokkba taszítja a földrészt, akár néhány éven belül is, amely gazdasági összeomláshoz vezethet.

Kíváncsi lennék a véleményetekre.

Szerintetek ez valós probléma?

Szerintetek van olyan kulturális különbség, amit nem lehet feldolgozni, azaz személyiségbeli torzulás nélkül elviselni?

Szerintetek, mi lehetne a megoldása ennek a problémának? (Feltéve, hogy valós.)

(A rasszista kommenteket törölni fogom.)

Share

Commentek