A tízezredik születésnapom is jól sikerült!

Olvastátok Andan új elemzését? „Elhunyt Osama bin Laden, arab színész”, ez a címe. Ha nem láttátok, itt megnézhetitek: ANDAN HÍRELEMZÉS.

Az utóbbi napokban Julius Andan olyan következetesen veri ki a biztosítékokat elemzéseivel, mintha üzleti érdekeltségei lennének a biztosíték-bizniszben, és hát, mint tudjuk, nála bármi megtörténhet. Mindenesetre, úgy döntöttem, hogy szolidaritásból én is kiverek itt egy s mást. (Rossz az, aki rosszra gondol!)

Na, lássunk neki.

Emlékeztek arra a jelenetre, amikor egy felhőkarcoló tetején Sweety sírva könyörgött az életéért, és azzal indokolta tetteit, hogy gazdagnak és szépnek született, és nem volt kihívás az életében? Saját elmondása alapján ettől kattant be.

Szerencsétlen ott rontotta el, hogy az újdonság kedvéért olyan lányt bántott, akinek a felmenői közt akadt valaki, akivel ép elmével senki nem húzna ujjat. Úgyhogy, könyörgése ellenére, rövid úton becsapódott az utca kövezetébe.

A jelenet A Leszboszi Cápából van. A főszereplő, Sonia Drake húgába kötöttek bele, aminek aztán súlyos következményei lettek. Sweety könyörgését Sonia nem fogadta különösebb átérzéssel, és a természet miriádnyi ismeretlen titkát emlegette, mondván, hogy csak egy idióta hiszi, hogy ha nem kell a megélhetésért küzdenie, már kihívás sincs.

Különös, hogy a ma embere a tévé és az internet miatt azt hiszi, hogy ismeri a világot. Gyakorlatilag bármit felhozhatnék példának, és leginkább véleményekbe, média-információkba, és hasonlókba ütköznénk. Nem kell a csillagokig szállnunk, hogy beléphessünk az ismeretlen sötétségébe. Szinte bárhová nézünk, ott vár ránk.

Amiről jelen cikkem leginkább szólni akar, az a testünk. Az emberi test. Pontosabban: annak ismeretlen volta. Mert ki ismeri a testet? Ki tudja, hogy pontosan mire van szüksége, milyen képességei vannak, és mi rejlik benne?

Tovább szűkítem a témát, hogy ne legyen könyv a vége: a testi egészség.

Mitől függ a testi egészség? Mi az, hogy egészséges? Milyen az egészséges táplálkozás? Mi számít igazán az egészség esetében? Az vagy, amit megeszel? Az vagy, amit gondolsz? Az vagy, amit énekelsz?

Mi töri meg az EGÉSZséget? A rossz táplálkozás? A stressz? Az érzelmi sokkok? A fizikai sérülések? A kilátástalanság?

Valamennyi felvetésre tudok ellenpéldát felhozni.

2006-ban voltam testileg a legrosszabb állapotban. Állandó fájdalmaim voltak. Mi okozta? Az egyoldalú táplálkozás váltotta ki? Vagy, netán annak is volt hozzá köze, hogy röviddel előtte vált hirtelen délibábbá (átveréssé) valami, amit a Nagy Álom Elérkezésének hittem?

A legegészségesebben táplálkozó ember, akit valaha is ismertem, éveken át, gyakorlatilag szünet nélkül náthás volt. Pedig ő aztán fegyelmezetten táplálkozott, a legmodernebb irányzatoknak, felfedezéseknek megfelelően. Tökéletesen aludt, tökéletes ágyban, légző-gyakorlatokat végzett, pozitív lelki megerősítéseket, meditációkat, csendben áldásokat osztott az utcán, és hatalmas elfogadás volt benne minden iránt. És állandóan testi problémái voltak.

Én 35 évvel ezelőtt voltam utoljára beteg, apró gyermekként. Bár, az sem volt igazán betegség, mivel ételmérgezés vert le a lábamról egy időre. Az utóbbi néhány évet leszámítva, eléggé viszontagságos életet éltem, és mindemellett olyan táplálékot fogyasztottam, amit ha most tételesen felsorolnék, néhányan sokkot kapnának. Nem lenne szabad élnem, de valahogy még megvagyok, és beteg sem voltam még.

Ismertem néhány embert, akik olyan betegségben szenvedtek, amibe bele szokás halni. Mindazok, akik meghaltak, kizárólag testi kezeléssel próbálkoztak. És mindenki, aki túlélte és felépült, a lelki kezelésre fókuszált, a testi mellett. Sőt, olyanok is voltak, akik kizárólag mentális kezeléssel foglalkoztak, és felépültek súlyos testi betegségükből.

Néhány éve egy ismerős, aki igen magas szinten járt bizonyos beavatások terén, azt találta mondani, hogy az emberi test 2100 éves átlagélettartamra van kalibrálva. 2100 év… Bizonyos genetikai és tudati okai vannak annak, hogy jóval előbb elhasználódik. Nem tudom, igaz-e.

Nem tudom, mennyi ideig kellene élnie a testnek. Nem tudom, mik a végső fizikai képességei.

Számtalanszor jelentették már ki, hogy ez vagy az a határ a végső és áttörhetetlen határ. Soha nem lesz képes senki arra, hogy ennyi és ennyi másodpercnél gyorsabban fussa a száz métert. Mindig ezt mondták. És mindig áttörték a határokat. És úgy tűnt, nem fizikai korlátok álltak az útban. Vajon meddig fog ez folytatódni?

Családom egyik tagja nemrég bejelentette, hogy végleg lemond az édességről és a cukros üdítőitalokról. Valahol olvasta, hogy ezek bizonyos testi problémákat okoznak, amik közül egyet felfedezett magán.

Igen ám, de mások, ugyanannak a tünetnek teljesen más megközelítésből adtak magyarázatot. És a kezelésben értek el eredményt. És szenvedtek el kudarcokat is.

Nagyon kevés dolgot tudunk biztonsággal kijelenteni a testről. Pedig életünk minden percét vele töltjük, és a történelem hajnala óta folyik a kutatás, titkainak feltárása után. Hogyan lehetséges ez? Ennyi munka, és ilyen csekély eredmény… Ez a legnagyobb rejtélyek egyike.

A test ismeretlen, sötét terület, az egyik terra incognita a minket körülvevő mérhetetlen mennyiségű terra incognita közül.

Láttam embereket, akik egyetlen döntéssel megváltoztattak valamit a testükben. Nekem is sikerült egyszer. Hol van ennek a határa? Van egyáltalán?

Mérhetetlenül nagy hazugságok lehetnek az orvostudományban és a biológiában, ha ennyi évezreddel a hátuk mögött, ekkora támogatottsággal és ennyi lehetőséggel nem értek el igazán eredményt.

Meglehet, két orvostudomány és két biológia létezik. Az egyik tudomány, és azok használják, akik Ott Vannak Fenn. A másik propaganda, és hazugságok eladására használják, mellyel sötétségben tartanak bennünket.

Nem ismerjük a testünket, nem tudjuk, mik a végső képességei, és azt sem tudjuk, mi milyen kapcsolatban vagyunk vele.

Share

Commentek