Gondoljuk újra a világot

Az invázió folytatódik

Tizenéves korom elején már az eget lestem, attól rettegve, hogy eljönnek az idegenek. Néhány éven át arról álmodoztam, hogy felnőttként rájuk találok a Földön, és megfejtem a titkaikat. Idővel elmúlt a vágy, valami más lett belőle, de a téma (idegenek támadása) mindig is érdekelt.

Olvastam novellákat és regényeket, láttam tévéfilmeket, tévésorozatokat és mozifilmeket, melyek egyik kedvenc témámat boncolgatták; ezek minősége igen széles skálát ölelt fel az említésre sem méltótól a pocsékon át a nagyszerűig. Láttam dokumentumfilmeket, olvastam szakmai anyagokat, melyek egy esetleges invázió részleteit, hátterét, lefolyását taglalták.

A szokások veszélyes dolgok, a közhelyek halálosak. Aki el tudott jönni a Földig, az biztosan nagyon fejlett, biztosan okos, biztosan sokkal többet tud az embernél, és biztosan olyan hadi erővel rendelkezik, amellyel a földi csapatok nem tudnak versenyre kelni. Ezek a visszatérő elképzelések.

Egy alkoholista, drogfüggő csempész, aki ócska kis gépén szállítja a kokaint, vajon mennyire ért a repülés mögöttes fizikájához, a repülőgépek tervezéséhez, építéséhez, vajon mire elég az egy szem pisztoly, ami mindig nála van, ha motorhiba miatt kényszerleszállást hajt végre egy szigeten, ahol a bennszülöttek kétezer éve élnek ugyanúgy?

Vajon felfogná-e az ősi életmódot folytató törzs harcosa, hogy a furcsa sápadt arcú idegen kezében lévő villámló bot nem tud akárhányszor villámlani, és miután már villámlott négyszer, már csak három töltet van a tárban, és ha azokat is ellövi, ő lesz a legvédtelenebb lény a szigeten?

Vajon mennyire fejlett a katona, aki kilövi a rakétát? Mit tud a rakétákról, a természeti törvényekről, tervezésről, építésről, hajtóművekről, chipekről, ballisztikai szoftverekről, ha az ő dolga csupán annyi, hogy megnyomja a gombot?

Vajon jogosan várunk-e el bármiféle harcászati, taktikai, stratégiai tudást attól, aki elvezet egy modern vadászgépet? Megalapozottan várunk el emberismeretet, az elme, a tudat, a lélek, a személyiség, a társadalmak átfogó ismeretét, vagy akár csak józan belátást, magas fokú etikai érzéket valakitől, aki egy modern bombázó pilótafülkéjében ül vagy egy anyahajó egyik radarkezelője?

Joggal feltételeznénk magasabb rendű tudást a bakától, aki ötszáz méter mélyen az atomtengeralattjáró konyhájában húspépet dob a sütőlapra?

Ősrégi emberi szokás: ahol nincs megértés, ott misztikum van. Vad feltevések, alaptalan fantáziálás. Ezt sokan sokféleképpen használták ki a történelemben.

Amerika európai felfedezését követő évszázadokban gyakorta előfordult: kis létszámú, gátlástalan, agresszív „hódítók” jelentős befolyással bíró indián törzseket, uralkodói dinasztiákat, birodalmakat roppantottak meg. A modern, fejlettebb felszerelés, a törvényeket, vallási előírásokat figyelmen kívül hagyó, a világképet kinevető, maréknyi kardforgató rövid idő alatt elérte azt, amit az azonos felszerelésű, azonos világkép által szabályozott gondolkodású helybéli ellenségek évszázadok vagy évezredek alatt sem tudtak.

A nagyszülők jelentős része értetlenül szemléli a számítógépeket, míg kisiskolás korú unokáik magától értetődő természetességgel játszanak az interneten virtuálisan létező világokban, nyolc országból verbuválódott csapattársakkal, két nyelven szimultán. Ez a különbség vajon azt is jelenti egyben, hogy a fejlettebb technikához szokott unokáik jobbak, különbek, okosabbak, életrevalóbbak nagyszüleiknél?

Mi van akkor, ha jönnek az idegenek – és hazudnak, mint a vízfolyás? Gátlástalan bűnözők, csalók, hamisítók, erőszaktevők, gyilkosok, akiket saját világukban általános megvetés övez, sanyarú életüket teljes körű és kiérdemelt jogfosztottságban töltik, míg a Földön istenként, megváltóként, messiásként, vagy épp gonosz hadurakként, rettegett inváziós flottaként tekintenek rájuk. Esetleg egyezerű kamionsofőrök, szemetesek, vécépucolók a kezuhant űrhajón, melyet egyedüliként éltek túl. Megtörténhet? Miért is ne?

Messziről jött ember azt mond, amit akar. Ha pedig nem látszik embernek, ha olyan technika áll a rendelkezésére, amit a mi világunk még nem tud megvalósítani, esetleg aktuális tudományosnak mondott világképünk szerint nem is lehetséges, az elv fokozottan érvényes.

Én ma besétálhatok egy boltba, és fillérekért olyan számítógépet vehetek, ami elfér egy kis táskában, alig nehezebb, mint fél kiló alma, számítási képességei pedig milliószorosan felülmúlják a második világháborúban megjelenő hírszerző szervezetek együttes számítási kapacitását. Ez nem tesz engem jobbá, különbbé, okosabbá vagy életképesebbé a második világháború hírszerzőinél és mérnökeinél.

Én ma, némi merészséggel, kellő elszántsággal, kevés szerencsével, néhány bankjeggyel beszerezhetek olyan fegyvert, amivel az ókorban csaták kimenetelét dönthettem volna el egymagam. Ez engem nem tesz jobbá, különbbé, okosabbá, életképesebbé azoknál az embereknél, akik akkor éltek.

Tehát, ha valaki eljön egyszer erre a bolygóra az űr sötétjéből, semmi nem garantálja, hogy igazat mond majd, hogy jobb, okosabb, különb, tisztességesebb, becsületesebb, veszélyesebb, életrevalóbb nálunk. Meglehet, ha tudnánk róla a teljes igazságot, hangosan kikacagnánk nevetséges meséit, maradványai rendszertani besorolása pedig a legtapasztaltabb halottkémet is leizzasztaná.

Mindezzel csak azt akartam mondani, hogy a megtévesztés háborúja folytatódik, meg azt, hogy elkezdődött a VADÁSZIDÉNY.

Share

Commentek

Előző

Invázió

Következő

Duncan Shelley: Vadászidény

 1. prolizoli

  Duncan Shelley írta:

  Egyszer valaki felvetette, hogy mi van akkor, ha néhány bűvész nem csal, hanem képességből megcsinálja a mutatványt? Minél nehezebb a mutatvány, annál nagyobb titok övezi, annál komolyabb érdekek fűződnek hozzá, és voltak, vannak olyan trükkök, amiket nem sikerült rekonstruálni, és a bűvész soha nem osztotta meg senkivel. Milyen tapasztalatunk van, ami alátámasztja, hogy minden csalás, amit mi nem tudunk utánozni?

  Pár évvel ezelőtt láttam egy ilyen beszélgetést bűvészekkel és mind azt mondták, hogy pl. Copperfield trükkjeiben nincs semmi olyan titok amelyet a komolyabb szinten lévő bűvészek ne tudnának. Az alapelvek mindig ugyanazok csak pénz kérdése az egész. Minél több pénzed van annál jobban fel tudsz építeni egy trükköt. Ez nem azt jelenti, hogy minden kocabűvész meg tudná csinálni de sokan vannak akik igen. Persze a bűvészek nem árulják el hogyan, milyen alapelvek (alaptrükkök) szerint csinálják az egyes számaikat hiszen azzal, ha lerombolják az illúziót a saját szakmájukat és megélhetésüket gyengítenék.

  Ha a sok kamu video között lenne néhány valódi, hogy a fenében ismernénk fel?

  Csak felvétel alapján ma már nehéz megkülönböztetni a valódit a hamistól. Éppen ezért az ilyen “sellős” felvételeknél már csak a “show me the real body” lehet mérvadó.

  Nem azt mondom, hogy a mélységlakós felvétel igaz, hanem azt, hogy a film hitelességét nem bizonyították és nem is cáfolták.

  A film (nem a belinkelt részlet hanem az egész film a “Mermaids: The New Evidence”) végén ki van írva, hogy nem igazi a dolog. A tudósokat, kutatókat is színészek játsszák.
  Néha készítenek ilyen áldokumentum filmeket, mert tudják, hogy így jóval több ember figyelmét tudják a tudomány felé fordítani még ha füllenteniük is kell miatta. Emlékszem anno az olajfalók is milyen figyelmet keltett.

 2. szabroy

  Szerintem kar egy idegen invaziotol tartani.

  Egy szuperfejlett foldonkivuli gondolhatja azt, hogy mennyire primitiv az emberiseg. De a harcban, pusztitasban azert ott vagyunk a szeren. Azonkivul minek is jonnenek? Tobb millio bolygo hehet a vilagurben, ahol hasonloak lehetnek az eletkorulmenyek. Alljanak le harcolni egy kifosztott lestrapalt bolygoert, amit egy harcias, gatlastalan faj ural, akik, orszagokat, es emberek millioit kepesek elpusztitani, a haszon remenyeben. Ha ez igy van, akkor annyira nem is inteligensek.

 3. aelod

  @ Duncan Shelley:
  Tiszta sor 🙂 és így megy tovább az Rooswell-i zöld kis gumiemberkék/kitűzők/kulcstartók árusítása.

 4. @ aelod:
  Egyszer valaki felvetette, hogy mi van akkor, ha néhány bűvész nem csal, hanem képességből megcsinálja a mutatványt? Minél nehezebb a mutatvány, annál nagyobb titok övezi, annál komolyabb érdekek fűződnek hozzá, és voltak, vannak olyan trükkök, amiket nem sikerült rekonstruálni, és a bűvész soha nem osztotta meg senkivel. Milyen tapasztalatunk van, ami alátámasztja, hogy minden csalás, amit mi nem tudunk utánozni? 😉

  Ha a sok kamu video között lenne néhány valódi, hogy a fenében ismernénk fel?

  Felbukkan egy valódi felvétel, már késő, eltűntetni nem lehet. Mit tegyenek? Mondjuk telenyomják a világot kamu videókkal meg leleplezésekkel, és akkor az összeset bizonytalanná tették, nem csak azt az egyet, ami igaz volt.

  Nem azt mondom, hogy a mélységlakós felvétel igaz, hanem azt, hogy a film hitelességét nem bizonyították és nem is cáfolták. 😎

 5. aelod

  Duncan Shelley írta:

  aelod írta:

  de télleg ha lesz egy valódi

  Gondolod, hogy ez a mélységlakós nem valódi?

  persze mint a mickey egér :laugh:

 6. aelod írta:

  de télleg ha lesz egy valódi

  Gondolod, hogy ez a mélységlakós nem valódi? 😉

 7. aelod

  Duncan Shelley írta:

  @ aelod:
  És ha nem is sellő, hanem mélységlakó vagy maga Cthulhu?

  láttam olyant is hogy a marsjáró vmi montírozott gyíkfélét fényképezett….
  de télleg ha lesz egy valódi ufókos találkozás akkó mivan? mindenki ül majd a tv előtt és legyintve várja a barátok közt folytatását a reklámblokk után?

  közbe meg az ufó megeszi dömét az elefántfókára hajazó 5 éves kan tacskót? 🙂

 8. @ aelod:
  És ha nem is sellő, hanem mélységlakó vagy maga Cthulhu? 🙂

 9. aelod

  @ prolizoli:
  jo ez evidens volt
  csak mi van ha lesz egy ugyan ilyen felvétel és akkor nem hisszük el?

 10. aelod

  Bandi írta:

  A “Solaris” c. regényben van egy bolygó, amin van egyetlen intelligens lény, aki beborítja a bolygó egész felszínét, óceán formájában.

  aaaz mekkora film volt! 🙂 🙂

 11. aelod

  Thirdeye Magister írta:

  Ez most a legújabb : http://www.youtube.com/watch?v=f5YkIaY58ng

  ezt pont ma néztem meg hát elég fura…

 12. Bandi

  Ami a sci-fit és a földönkívüli életet illeti,

  egyre kevésbé tartom valószínűnek azt, ahogyan az idegeneket elképzelik. Vagyis hogy valamilyen hústesttel bíró lények, akik űrhajókon utaznak, és elektromos készülékeket használnak, stb. Ez az egész, még akkor is, ha a lényeknek egy szemük meg hat kezük van, olyan antropomorf.

  Arra szavaznék, hogy a földi élet, ahogyan nálunk létezik, rendkívül – rendkívül ritka dolog lehet az egész univerzumban. Abból indulnak ki a legtöbben ugyanis, hogy a Naprendszerünk biztos egy átlagos kis naprendszer, ahol olyan folyamatok zajlottak le, mint akármelyik másik csillag körül. Szerintem meg nem.

  A naprendszerünk egy abnormális rendszer, egy katasztrófasorozat utáni romhalmaz. Például: több bolygónak, köztük a Földnek, el van ferdülve a forgástengelye a Napéhoz képest. Aki már hallott pörgettyűkről, giroszkópokról, az tudja, hogy ezeknek a lényege, hogy a pörgő test mindig megtartja forgástengelyének pozícióját, még ha kibillentik, akkor is visszaáll ugyanoda; ezért alkalmas a giroszkóp még a világűrben való iránymeghatározáshoz is. Mindennek planetáris szinten is így kéne lennie, és az lehet, hogy valami kimozdítja egy bolygó tengelyét, de utána visszaáll úgy, ahogy volt. És mivel a Naprendszerben több olyan bolygó is van, aminek ferde a tengelye, ezért feltételezhető, hogy ezek eredetileg EGY MÁSIK NAPRENDSZER tagjai voltak – a Földdel együtt-, ami összeütközött a Nap rendszerével.

  De ez még mindig nem magyaráz meg olyan dolgokat, mint az Uránusz teljesen elferdült tengelyét – ez a bolygó szinte “végiggurul” a pályáján – vagy a többivel ellentétes irányban forgó Vénuszt.

  Azután ott van az, hogy valamennyi szilárd felszínű bolygó szét van bombázva. A “tudomány” szerint ez évmilliárdokkal ezelőtt történt, lassan és folyamatosan. Nekem egy csatatérről az jut eszembe, hogy itt valamikor háború zajlott, gyorsan és viharosan.

  Aztán ott van az, hogy a Földnek, ami közepes méretű bolygó, akkora holdja van, ami csak az óriásbolygóknak van, egy igazi óriáshold.

  Aztán a Föld felszínére térve: a földkéregből egy hatalmas darab hiányzik – ez a Csendes-Óceán medencéje – a földkéreg többi része pedig olyan, mint egy totálkárosra tört autó borítólemezei – vagy ami maradt belőlük. A “tudomány” szerint ismét csak évmilliárdok és lassan és folyamatosan…

  Ahová ki akarok lyukadni: a földi élet történetében hatalmas kihalások voltak – a dinoszauruszok csak egy ezek közül – amiket új fajok robbanásszerű elterjedése követett. Ezeket az abnormális Naprendszerben lezajló katasztrófák váltották ki. A jelenlegi földi élet a Naprendszer viharos történetének egy hihetetlenül szerencsés és szívós eredménye lehet, ami egy békés, “normális” naprendszerben nem alakulhatott volna ki.

  Olyan ez, mint amikor egy ember valamilyen nagy eredmény ér el. Valószínű, hogy az átlagosnál nehezebb sors, kemény próbatételek, átlag fölötti erőfeszítések állnak mögötte. Amik ha még erősebbek lettek volna, az embert összezúzták volna, ha meg gyengébbek, akkor az embert semmi nem ösztökélte volna potenciálja kiaknázására. De valami különös kombinációja a sorsnak és az adottságoknak, a tudatos erőfeszítéssel párosulva, létrehozott valami maradandót és különlegeset. És szerintem a földi élet pont ilyen.

  Persze mi van, ha ez máshol is megtörténik a galaxisban? Csakhogy egy galaxis egy olyan porfelhőhöz hasonlítható, ahol minden porszem (csillag) több kilométer távolságban van egymástól. Iszonyú valószínűtlen, hogy ezek a porszemek csak kicsit is meg legyenek zavarva útjukban.

  Azt lehetségesnek tartom, hogy más napok bolygóin valamilyen primitív élet kialakuljon – baktériumok, algák, zsákállatkák stb. – de rendkívüli megpróbáltatások nélkül semmi több.

  Ennyit a földihez hasonló élet valószínűségéről. Azonban nem zárom ki, hogy egészen más jellegű élet és intelligencia kialakulhat.

  A “Fekete felhő” c. scifiben pl. a Naprendszert beborítja egy csillagközi gázfelhő, aminek életfolyamatai vannak, csillagokkal táplálkozik, és intelligens.

  A “Solaris” c. regényben van egy bolygó, amin van egyetlen intelligens lény, aki beborítja a bolygó egész felszínét, óceán formájában.

  “Az Úr hangja” c. regényben a földön azonosítanak egy intelligens kozmikus jelsorozatot, ami neutrinósugárzásból áll, de nem sikerül kideríteni, hogy mit jelent, ki küldte és kinek.

  A “2001 Űrodüsszeia”-ban olyan lényekkel lépnek kapcsolatba, akik emberfölötti intelligenciával rendelkeznek, nincs testük, és űrhajó nélkül közlekednek.

  Hasonló, amit Thirdeye hozott a láthatatlan elmezabáló lényekről, csak azok nem emberfölöttiek, hanem embertelenek.

  Ez utóbbiakat valószínűbbnek tartom, mint az űrhajózó lényeket.

  Béke.

 13. aelod

  Petra írta:

  Ismeritek Paul-t?

  Off topik ajánló.

  Válasz az off totyikban.

 14. Petra

  Duncan Shelley írta:

  Ha valaki eljön a Földre 4 fényév távolságból, simán lehet egy kretén.

  Ismeritek Paul-t? :alien:

  Off topik ajánló.

 15. aelod

  Duncan Shelley írta:

  Lehet. Több is.

  De vannak sántító beszámolók. Idejönnek az idegenek, és felveszik a kapcsolatot egy hegesztővel meg egy szakácsnővel. Miért velük? Hogy interjút adhassanak és hülyének nézzék őket?

  A leggázabb, amikor valaki azzal jön, hogy ő titkos tudást kapott. De kár, hogy ez csupa üres közhely…

  Persze, meg jönnek a gabonakörök, aztán így lett a csokapisz 🙂

 16. Thirdeye szerint

  Duncan Shelley írta:

  És ha valaki sok pornót néz, akkor mi van?

  http://www.kepeslap.com/images/4772/utca.jpg 😉

  Duncan Shelley írta:

  Vagy sok rajzfilmet.

  http://pctrs.network.hu/clubblogpicture/4/9/_/49960_436973782_big.jpg 🙂

 17. Thirdeye szerint írta:

  Horrorból, még zombis horrorból is sokkal több van, mint sci-fi-ből.

  Akkor azért találkozni több zombival , mint a zidegenekkel ?

  És ha valaki sok pornót néz, akkor mi van? Vagy sok rajzfilmet.

  Lehet hogy az ő szemükben egyformák vagyunk

  Akkor tényleg kretének. 😀

  Tipikus melléfogás szerintem hogy emberi kategóriák szerint akarjuk megérteni a zidegeneket . Meg a Zistent is .

  A zistennél ez igaz, ahogyan a zállatoknál is. A zidegeneknél elég, ha az ember nyitottan jár-kel, és ujját a ravaszon tartja. 😎

 18. Thirdeye szerint

  @ prolizoli:

  😯 Hogy én milyen bamba vagyok !!! 😐

 19. prolizoli

  Thirdeye szerint írta:

  prolizoli:
  A megoldás benne van a szövegben. Na rájöttél?

  Thirdeye:
  Ahá , szóval az hogy rappelésre kényszerítsenek minket !

  Héé nem tudsz olvasni a sorok közt? 😎
  Egy kis segítség…a versikében található nagy betűket szépen sorban olvasd össze és a nagy titok felfedődik 😉

 20. Thirdeye szerint

  Duncan Shelley írta:

  Horrorból, még zombis horrorból is sokkal több van, mint sci-fi-ből.

  Akkor azért találkozni több zombival , mint a zidegenekkel ?

  Duncan Shelley írta:

  e vannak sántító beszámolók. Idejönnek az idegenek, és felveszik a kapcsolatot egy hegesztővel meg egy szakácsnővel. Miért velük? Hogy interjút adhassanak és hülyének nézzék őket?

  Mi ez a diszkrimináció ?
  Lehet hogy az ő szemükben egyformák vagyunk . Még az ízünk is egyforma 😉
  Tipikus melléfogás szerintem hogy emberi kategóriák szerint akarjuk megérteni a zidegeneket . Meg a Zistent is .

 21. Dr.Putyin998

  Duncan Shelley írta:

  Official Photo! Rá van írva!

  http://img291.imageshack.us/img291/5017/wwncoverhillary.jpg

  Ez esetben tavasz baktáló az összes fődönkivülinek és a Dévla álgya meg a zegész csalággyukat is! 😀

 22. kisboros írta:

  Egyszer valaki kitalálta, hogy kell kinézni egy ufónak, azóta minden ufós sztoriban úgy írják le az ufókat.

  Azért ez nem igaz, van sokféle.

  Szerinted ha egy idegen civilizáció fel akarná venni a kapcsolatot az emberiséggel, hogyan csinálná?

 23. aelod írta:

  de tegyük fel a kérdést miért ne lehetne igaz a 3. típusú találkozásos sztorikból legalább egy?
  csak egy…..

  Lehet. Több is.

  De vannak sántító beszámolók. Idejönnek az idegenek, és felveszik a kapcsolatot egy hegesztővel meg egy szakácsnővel. Miért velük? Hogy interjút adhassanak és hülyének nézzék őket?

  A leggázabb, amikor valaki azzal jön, hogy ő titkos tudást kapott. De kár, hogy ez csupa üres közhely…

 24. Thirdeye szerint írta:

  A 90-es években kezdtem olvasni az ufókról . Azután volt egy látomásom ,amiben piramisokat láttam a holdon . Pedig ilyenről nem olvastam . Most nemrég meg láttam valami ilyesmit a jutubon

  Ettől még nem lesz piramis a Holdon. Azt fel is kell építeni.

 25. Thirdeye szerint írta:

  Szerinted van valami hátsószándék abban ,hogy ennyi ilyen jellegű film van ?

  Ennyi? Mennyi? Mihez képest? A sci-fi nem egy termékeny műfaj. Horrorból, még zombis horrorból is sokkal több van, mint sci-fi-ből.

  Én azért írtam életemben először sci-fit, mert a sztori, amit kitaláltam, ebbe a műfajba illik. Ennél jobban nem izgatott a műfaj.

 26. Thirdeye szerint

  prolizoli írta:

  A megoldás benne van a szövegben. Na rájöttél?

  Ahá , szóval az hogy rappelésre kényszerítsenek minket ! 😐 😉

 27. prolizoli

  Thirdeye szerint írta:

  …..Szerinted van valami hátsószándék abban ,hogy ennyi ilyen jellegű film van ?
  Tudod arra gondolok hogy ha sok tudat fókuszál valamire , az realizálódhat ebben a világban…
  …..De mi van ha csak egyszerűen csak nem akarod megvizsgálni a dolgot ?
  Mit gondolsz akkor hát , mi a célja ezeknek a kitalációknak?….

  Mi a célja? Most bogarat ültettél a fülembe. Jó akkor most meg akarom vizsgálni ezt a dolgot. Hm..hm…mi is lehet neki a célja? Hm…hm…néha segít a ritmus, talán ha rappelnék rájönnék?

  Egye fene egy próbát megér. Tehát, beatbox…és

  Bizony mondom barátom ezen
  Igen töröm a fejem de belátom
  Zéró ötlet, egyszerűen
  Nincs most fény a szerkentyűmben
  Istenuccse mondom neked
  Szabad a gazda nyújtsd a kezed és
  Zegóm megköszöni neked

  A megoldás benne van a szövegben. Na rájöttél?

 28. kisboros

  Thirdeye szerint írta:

  Lehet hogy igazad van . De mi van ha csak egyszerűen csak nem akarod megvizsgálni a dolgot ?

  Szívesen megvizsgálnám, de csak a legelső esetet, a többit felesleges…

 29. Thirdeye szerint

  Ez csak félig sikerült :giggle:

 30. Thirdeye szerint

  Dr.Putyin998 írta:

  Akkor szaros-piramis lesz.
  Olyat is láttál,3eye?

  :poop:
  :poop: :poop:
  :poop: :poop: :poop:

 31. Thirdeye szerint

  kisboros írta:

  Elég lenne csak azt bebizonyítani, hogy a legelső ilyen találkozás és annak leírása kitaláció, utána borulna az összes többi mese is, ami ilyen vagy ehhez hasonló.

  Lehet hogy igazad van . De mi van ha csak egyszerűen csak nem akarod megvizsgálni a dolgot ?

  Mit gondolsz akkor hát , mi a célja ezeknek a kitalációknak ?

 32. aelod

  @ Dr.Putyin998:
  Dr.Putyin998 írta:

  Akkor szaros-piramis lesz.

  vizuális vok, elképzeltem hát 🙂 🙂 🙂

 33. aelod

  @ aelod:

  aelod írta:

  archaikus

  kérlek nézd el nekem eme botlást…

 34. aelod

  kisboros írta:

  Ezt úgy értettem, hogy ha valaki egyszer megfantáziálja, hogy az ufók kicsik és szürkék, lerajzolja és terjeszti, majd ezek után jönnek a beszámolók, hogy az emberek kicsi, szürke ufókat láttak, akkor nem láttak semmit…

  alap 🙂

  de nem e világi lényekkel én minden nap találkozom a 32-es buszon az árpád híd felé reggel fél 7 és 7 között, rajzanak, ülnek, motyognak élijenül, furcsa szaguk van ha le kéne írnom milyen hát fertelmesen büdös, némelyik archaikus nyelvet beszél amit csak a társai értenek, furcsán méregetnek, vagy bámulnak maguk elé

 35. kisboros

  aelod írta:

  Csak az elmúlt pár évben, sztem teljesen máshogy néztek ki azélijenek a filmekben legalább is vagy nem így értetted?

  Ezt úgy értettem, hogy ha valaki egyszer megfantáziálja, hogy az ufók kicsik és szürkék, lerajzolja és terjeszti, majd ezek után jönnek a beszámolók, hogy az emberek kicsi, szürke ufókat láttak, akkor nem láttak semmit…

 36. aelod

  Dr.Putyin998 írta:

  Ilyet láttam pár hete egy féltékenységi jelentből kialakult kézitusa során a Stop-ban.Repültek a tányérok,a tálak(kajával megrakva természetesen) és a csészék.Lehet csészealjak is voltak,azt nem tudom,mi csak szétválasztottuk és kihajitottuk őket(aztán az egyiket,aki a teraszon egy széket dobott felénk,azt kicsit jobban is megdorgáltuk).
  Az milyen tipusú találkozás volt?

  Megrendszabályozós 🙂

  Még a borzasztóan titkos besorolásnál elakadtam.

  h érted?

 37. aelod

  @ kisboros:
  kisboros írta:

  Egyszer valaki kitalálta, hogy kell kinézni egy ufónak, azóta minden ufós sztoriban úgy írják le az ufókat.
  Elég lenne csak azt bebizonyítani, hogy a legelső ilyen találkozás és annak leírása kitaláció, utána borulna az összes többi mese is, ami ilyen vagy ehhez hasonló.

  Csak az elmúlt pár évben, sztem teljesen máshogy néztek ki azélijenek a filmekben legalább is vagy nem így értetted?

  Lehetetlen lenne bebizonyítani…,sztem. Azt sem tudják bebizonyítani h miért álmodunk…

 38. Dr.Putyin998

  kisboros írta:

  @ Thirdeye szerint:
  Minden szarba bele lehet képzelni egy piramist vagy bármi mást.

  Akkor szaros-piramis lesz.
  Olyat is láttál,3eye?

 39. Dr.Putyin998

  aelod írta:

  de tegyük fel a kérdést miért ne lehetne igaz a 3. típusú találkozásos sztorikból legalább egy?

  csak egy…..

  Ilyet láttam pár hete egy féltékenységi jelentből kialakult kézitusa során a Stop-ban.Repültek a tányérok,a tálak(kajával megrakva természetesen) és a csészék.Lehet csészealjak is voltak,azt nem tudom,mi csak szétválasztottuk és kihajitottuk őket(aztán az egyiket,aki a teraszon egy széket dobott felénk,azt kicsit jobban is megdorgáltuk).
  Az milyen tipusú találkozás volt?
  Még a borzasztóan titkos besorolásnál elakadtam.

 40. aelod

  @ prolizoli:

  nem kell folytatás, az nem mindig sül el jól 🙂

 41. kisboros

  @ aelod:
  Egyszer valaki kitalálta, hogy kell kinézni egy ufónak, azóta minden ufós sztoriban úgy írják le az ufókat.
  Elég lenne csak azt bebizonyítani, hogy a legelső ilyen találkozás és annak leírása kitaláció, utána borulna az összes többi mese is, ami ilyen vagy ehhez hasonló.

Vélemény, hozzászólás?

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén