Gondoljuk újra a világot

Az idegenek köztünk vannak?

Az én nevem Fox Mulder ügynök, a társam Dana Scully ügynök!

Ha van olyan téma, amit Julius Andan mindig gondosan elkerült, akkor az az idegenek, a földönkívüliek témája. Még csak nem is utalt rá. Meglehet, nem tudott semmit, vagy semmi biztosat. Talán annyira borzalmas volt, amit mondhatott volna, hogy inkább megtartotta magának.

Tíz éves koromtól huszonkét éves koromig az idegenek bűvöletében éltem. Úgy gondoltam, nagy ufókutató leszek, aki majd megtalálja a válaszokat a kérdésekre. Terveim szerint az embereimmel egy teherhajón fogunk élni, járjuk a tengereket, megvizsgálunk mindent, amit lehet, friss jelentéseket, történelmi emlékeket. Nagyon izgalmasnak találtam ezt az álmot.

Gyakran ábrándoztam arról akkoriban, hogy látok idegen űrhajókat vagy idegen lényeket, vágytam és rettegtem a találkozást. A találkozás elmaradt. Eddig. Azt hiszem… Ötödik osztályos koromtól éveken át folytattam lézerkísérleteket, próbáltam átlőni a lakásban a falat, de nem sikerült. A lézerkardon is sokat gondlkodtam. Nem tudtam rájönni, miért egy méter hosszú a “penge”, miért nem mondjuk száz kilométer? “Mi a fene állítja meg egy méternél?” Kis híján megkattantam ettől a kérdéstől…

Soha nem tekintettem vallásként az ufológiára. Nem hittem el mindent, a beszámolók és elméletek többségében erősen kételkedtem. Ahogyan a nagy leleplezésekben is. Miért világítanának ki egy űrhajót? Miért jönnének el egy másik bolygóról a Földre, csak azért, hogy közhelyeket mondjanak egy átlagembernek? Az elrablásos történetekben általában feltűnési viszketegséget láttam, semmi többet. Ez a „bennem élő reptilián” véleményem szerint egy szerencsétlen ember végső elkeseredése, hogy figyelmet kapjon másoktól. Bennem meg egy démon él, tessék, jöhet a tévé meg a szerződések!

Az ember és földönkívüliek között kialakuló baráti, üzlettársi, vagy hasonló jellegű kapcsolatok, ideértve az emberi test megszállását is, vagy a tudat megszállását, ami engem illet, akkortól kezd minimális realitással bírni, amikor ezek az emberek hirtelen olyan szintű megoldásokkal, technikai tervrajzokkal állnak elő, amik ismeretlenek az úgynevezett tudomány előtt. Például mutassanak egy működő lézerkardot. Amíg ezt nem teszik meg, amíg csak közhelyekkel dobálóznak, a szememben mindössze figyelemre áhítozó, magányos figurák, és nemes egyszerűséggel: hazudnak.

Némelyik ufóhívő valóságos elmebeteg. Találkoztam ilyenekkel személyesen. Nem egy nagy élmény. Elképesztő agresszió van bennük. Azt várják, hogy majd eljönnek ide a nagy idegenek és megölnek mindenkit, amiért bántjuk szegény Földet. Mintha lenne bármi érték ezen a sárgolyón az életen kívül!

Ha valóban történt valaha is kapcsolatfelvétel, érthető, hogy mélyen hallgattak róla. Persze, nem azért, mert szeretnék megelőzni a pánikot, hiszen miféle pánik lenne és mitől? Inkább azért, hogy továbbra is azt higgye mindenki: „vezetőink” állnak a tápláléklánc csúcsán.

Gyakran hallom, hogy az idegenek biztosan jó szándékúak és biztosan szilárd erkölcsi, etikai alapokon álló lények. Ezt azzal magyarázták, hogy el tudtak jönni idáig, tehát biztosan nagyon magas szinten vannak, a sci-fik ellenséges lényei pedig merő fantázia.

Ez egy nagyon elhibázott elmélet. A földi technika, az emberiség összes vívmánya (mérnöki, tudományos, művészi, szellemi, lelki, vagy bármilyen más értelemben) nem az emberi fajt tükrözi, hanem néhány embert. Mindaz, amit látunk, a piramisok, a kastélyok, az atomreaktorok, a légi közlekedés, a számítógép, vagy akár a különféle szellemi utak, ezek egy maréknyi ember munkásságának gyümölcsei. Ugyan mára nagyon sokan megszokták például a légi közlekedést, nagyon sokan használják, de aligha értik.

Mit mond el az emberi fajról az, hogy volt 1 Buddha? Mit mond el róla az, hogy volt 1 Francis Bacon? Mit mond el róla az, hogy volt 1 Tesla? Mit mond el róla az, hogy volt 1 Thomas Jefferson? Semmit. Más civilizációkban ugyanúgy lehetnek kiemelkedő alakok, akiket a többiek nem értenek, tetteiket lemásolni nem képesek, csupán idővel hozzászoktak eredményeikhez, melyek közül használnak néhányat, anélkül, hogy működési mechanizmusokból bármit is megértenének. Bármelyik idióta meghúzhat egy ravaszt meg rángathat egy kormányt, anélkül, hogy pontosan tudná, hogyan és miért működik a fegyver vagy az autó.

Nagyon sok mindent el tudok fogadni a feltevés szintjén. Természetesen, elfogadható a számomra, hogy az univerzumban mindenfelé élnek értelmes lények. Elfogadható a számomra, hogy rengeteg civilizáció fejlesztette ki az űrhajózást. Az is, hogy néhányan ellátogattak már a Földre. Az is, hogy Einstein nem közlekedési rendőr és a fénysebesség átléphető. Azt is el tudom fogadni, hogy mi vagyunk az idegenek ezen a bolygón, ahogyan azt is, hogy a Föld urai nem emberek.

Az elme gyilkosai univerzuma szerint Darla felettese nem ember és nem a Földön van. A galaxisban minden ugyanolyan, mint a Földön, csak a lépték más: van politika, gazdaság, vannak izmusok, filozófiák, vallások, háborúk, válságok, hódítások, hazugságok és igazságok. Magam is így gondolom, ilyen lehet a tágabb hazánk.

Ti találkoztatok már földönkívülivel? Láttatok már idegen űrhajót? Mit gondoltok, mi a Föld szerepe a naprendszerben és a galaxisban? Van élet a Földön kívül? Lehet a fénysebességnél gyorsabban utazni? Meghajlítható a tér? Az idegenek ellenségesek, vagy barátságosak? Egy másik világ lakói eljönnek majd ide és rendet tesznek? Kíváncsi vagyok a véleményetekre, írjátok meg, fejtsétek ki!

Share

Commentek

Előző

Démoni tanítás

Következő

Elfelejtetted, hogy isten vagy?

 1. Dawn írta:

  Igen. Ezt tényleg Ő mondta…

  Hallottad?

  És ha igen, azt is mondta, hogy mit tolt előtte? 🙂

 2. Putyin998 írta:

  Ez eredeti?

  Kérdéses.

  Mi van, ha igen?

 3. Dawn

  @ Putyin998:
  Igen. Ezt tényleg Ő mondta… 🙂

 4. Putyin998

  Dawn írta:

  Egy Nobel díjas tudós szakértő tudja az igazat!
  http://congressinhungary.com/images/img_header_v2.jpg

  És ez eredeti? :pain:

 5. Putyin998

  Duncan Shelley írta:

  Hajdani fizetőeszköz egy híres királyról?

  http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/18247_265881470202024_432852438_n.jpg

  Ez eredeti? 😯

 6. Thirdeye

  Fisher írta:

  Na, volt valami? Már 5. van…

  Nemtom , lehet rossz a naptárjuk :laugh:

 7. Fisher

  @ Thirdeye:
  Na, volt valami? Már 5. van… 😀

  U.I.: Jó a videó, kár, hogy nemtom mit kell látni rajta, amit nem láthatnánk. De legalább az EC zümmög a háttérben, már megérte megnézni. :inlove:

 8. Don Franco998

  Annyira benne vagyok úgy is miszter hóking(hókirály???)publikációiban:
  A felszentelt tudós bebizonyította, hogy a földönkívüliek ellenségesek! A válságos helyzetben a kormány szükségállapotot vezethet be! Részletek az alábbi linken:
  http://index.hu/tudomany/2010/04/26/stephen_hawking_szerint_ellensegesek_lehetnek_a_foldonkivuliek/

  Tisztelet túdós Kripli Úr!
  Ez a kifinomult úriember üljön rád. 😛
  http://www.youtube.com/watch?v=25x1jeUYHQI&feature=related

 9. pipolaj

  Helló!
  Hogy az idegenek köztünk vannak-e,fogalmam sincs,de hogy a közelünkben,az biztos!
  Ha nem is idegenek,de valamik.Például itt van a Hold.Nem tudom elfogadni tök természetes jelenségnek azt,hogy mindig pontosan ugyan azt az oldalát mutatja felénk.
  Szerintem mesterséges!Mi a franc lehet a túloldalán???

 10. Dr. Kutyagumi

  ferko998 írta:

  Nem a filmek ellen beszéltem,csak korábban elhangzott itt(ez nonszensz-ez nem egy audioblog)ez a viselkedésminta-vaker.Én az ellen kampányolok.

  Értem én csak piszkálódós hangulatban voltam.
  (Mert engem is ért egy szörnyűség. Elbaszódott a lábam futás közben, aztán léptem kettőt, akkor meg a derekam krepált be. Francér rohangál hegyen, aki nem bírja!)

  A film: Symetria (Lengyel film). Nem túl pörgős, nem is extrém, de meg lehet nézni.

Vélemény, hozzászólás?

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén