Gondoljuk újra a világot

A világvége másnapján – egy túlélő beszámolója

2012. december 22. A mai dátum.

A Nap áthaladt a nemzetközi dátumvonalon, a Föld minden pontja elhagyta december 21-ét, beleértve a legnyugatibb területeket is. 2012. december 22-e van, a világ megváltozott, soha többé nem lesz olyan, amilyen tegnap volt.

Én, Duncan Shelley, a kevés túlélők egyike vagyok. Őszinte és részletes vallomásomat az utókornak ajánlom, remélem, tanulnak belőle.

Az emlékek kezdenek megfakulni, de a lényeg örökre belevésődött a tudatomba. Hogy is kezdődött? Nehéz szívvel, remegő kézzel ütöm le a billentyűket.

Felébredtem hajnalban, 1 óra 34 perckor, magyar idő szerint. Ittam sok vizet, ettem sok almát. Aztán írtam a Paktum 3. részét. Ezután ettem egy gyros tálat, rizzsel, csirkével, zöldséggel. Utána megint írtam egy alfejezetet.

Mindezek után, reggel játszottam a Postal 2-vel. Tautaya_094 a pálya neve. Van benne rendőrség, DVD-bolt, McDonalds, buszpályaudvar, meg húsz állig felfegyverzett rendőr kisebb csoportokban, akiket egyetlen pisztollyal kell levadászni.

A játék után ismét egy alfejezetnyi Paktum 3 következett.

Nézegettem az interneten a híreket, hol milyen borzalmak történtek. Ekkor még minden csendesnek tűnt.

Az Igazi Gorkie mester délelőtt hívott. Olyan hírrel, hogy azt se tudtam, mit mondjak. Még neki is mintha kissé megremegett volna a hangja, pedig nem szokása, hozzá van szokva a nagy sikerekhez.

Ezután ettem zöldséges csirkét. Majd nyugovóra tértem.

Estefelé húgom hívott. Kissé félve vettem fel a telefont, mert azt hittem, térkapu nyílt a Stark torony felett és jön a csituri. De nem, csak egy wordpress sablonról és a Deadlight nevű zombi-apokalipszis játék megvásárlásáról akart beszélni.

Itt kicsit sűrítem a cselekményt, hogy egyikőtöket se ölje meg a feszültség: víz, alma, gyros, Paktum 3, Postal 2 Tautaya_094.

Újra az interneten kutattam hírek után. Aggódtam, hogy felébredt a világ, mint a ShadowRunban és jönnek a metahumánok, féltem, hogy a világ hollywoodi nyáltengerré változott, szorongtam a megatsunamik miatt, ezek után pedig újra írtam és újra virtuális fedezékről fedezékre haladtam, hogy ne lyukasszanak ki.

Mielőtt nekiültem volna ennek a cikknek, még egyszer szétnéztem a neten, beszéltem pár emberrel telefonon, hátha elkezdődött.

Mostantól kicsivel kevésbé drámai hangnemben folytatom tovább.

Olvastam, hogy mintegy 1,2 milliárd (csak a látvány kedvéért: 1.200.000.000) ember hitte, hogy lesz valami. Ebből három tanulságot szűrtem le.

1. A média nagyon nagy úr.

2. Ennyi ember hite, érzelmei, várakozása semmilyen befolyással nem volt a világra.

3. Ha egy ekkora embertömeg hite nem volt elég ahhoz, hogy előidézze a világvégét, ahhoz sem lesz elég, hogy elkerülje.

Olvastam, hogy ezen a napon különösen sok katasztrófa történt a Földön, de szokatlanok nem.

És olvastam a sok gúnyos beszámolót arról, hogy a világvége érdeklődés hiányában elmaradt.

Az egyik híres magyar szennylap 21-én, néhány perccel éjfél után már fel is tette a gúnyolódó cikkét, hogy a maják tévedtek, nem is ért véget a világ. Ezzel kapcsolatban csak egy apró megjegyzés: amikor Magyarországon az óra áthaladt az éjfélen, és elkezdődött december 21-e, azon a területen, ahol a maják éltek, még bőven 20-a volt. Persze, a szennylapnál biztos azt hitték, hogy a jóslatot magyar idő szerint kell értelmezni…

A 2012-es világvégével kapcsolatos információk a 70-es években kezdtek terjedni. 2007-ben az érdeklődés nagyon megugrott, egyre több és több weboldal és könyv jelent meg a témáról. 2008-ban engem is elért az őrület, több cikket is írtam róla. 2009-ben tetőzött a dili, majd utána hanyatlásnak indult.

2009-ben a moziban néztük Roland Emmerich 2012 című hihetetlenül pocsék és bárgyú filmjét a világ pusztulásáról. Volt benne kutya, gyerek, csak a sztori maradt ki.

2010 elején egy kis teremben megtartottuk a második klubgyűlésünket, témánk a 2012-es világvége volt. Papica és én rövid előadással borzoltuk a kedélyeket. 117-en zsúfolódtunk össze abban a kis helyiségben, lélegezni is alig tudtunk. Akkor azt mondtuk, hogy 2012-ben nemigen történik semmi, a naptárakat (maja, Julián, Gergely stb.) összeegyeztetni napra pontosan lehetetlen feladat, mindazonáltal a társadalom törékeny, van értelme elgondolkodni azon, hogy ha beüt valami, hogyan tovább.

2011 és 2012 számomra annyira sűrű volt, hogy szinte mást sem tettem, csak írtam. Ha jól számolom, hét könyv született meg ezen idő alatt. Köztük A Pokol Kézikönyve, ami a társadalmi összeomlás kezeléséről szól, és ami szintén nem az ijesztgetés szándékával íródott.

2012. december 22. Ez a mai dátum. 1.200.000.000 ember hite semmivé foszlott. A világ nem ért véget. Új ciklus kezdődik a maja naptárban. Ha történt valami, nem vettük észre, még nem jelentek meg a jelek. Vagy nem értjük őket. Az biztos, hogy az én életem meredeken felfelé tart.

Akik abban hittek, hogy véget ér a világ, tévedtek. Akik abban hittek, hogy nem ér véget, azok is. Hiszen nem tettek semmit azért, hogy ne érjen véget, nem tőlük függött.

A nagyszámok törvénye alapján: egyszer tényleg beüt a krach. Lehet, egyetlen perc alatt történik meg, és lehet, évtizedek vagy évszázadok pusztulása vezet majd el oda.

A természet, köszöni, jól van. A társadalom nincs. A gazdaság, a politika, a tudomány, a művészet, a média, az emberek egészségi és mentális állapota nem sok jóval kecsegtet.

A hit nem segít. Ezt már tudjuk.

Share

Commentek

Előző

Mi az, hogy szép – mi az, hogy csúnya?

Következő

F-500

 1. Alex

  Thirdeye írta:

  Látszik ?

  Persze. Egyébbként köszi. pontosan erre gondoltam.

 2. B.andi

  Köszi a gondolataidat! 🙂 Főként ezeket:
  “2. Ennyi ember hite, érzelmei, várakozása semmilyen befolyással nem volt a világra.

  3. Ha egy ekkora embertömeg hite nem volt elég ahhoz, hogy előidézze a világvégét, ahhoz sem lesz elég, hogy elkerülje.”

 3. Thirdeye

  Alex írta:

  Az, hogy a társadalom egészére olyan törvények hatnak, amik nagyon hasonlítanak a természeti törvényekre elgondoltat. felmerül a kérdés, hogy honnan vannak a természeti törvények és honnan vannak azok a törvények, amik a társadalmi sorsot irányítják.

  Nézd csak meg , keresd meg a képen a természeti törvényeket és a társadalmi sorsot . Látszik ? 🙂 http://winportal.net/images/galleries/wallpapers/Earth.jpg

 4. Alex

  annamari írta:

  @ Alex:
  Az egyéni sorsok összeadódásából közösségi, társadalmi sors lesz. Lehet ebből nem társadalmi jellegű sors? Lehet ebből nem emberkéz által okozott világvége? Nekem nehéz elképzelnem, hogy lehet. Nincsenek elemzéseim, 100 %-ban nem vetem el, éppen csak logikai kapcsokat nem tudok elképzelni.

  Az, hogy a társadalom egészére olyan törvények hatnak, amik nagyon hasonlítanak a természeti törvényekre elgondoltat. felmerül a kérdés, hogy honnan vannak a természeti törvények és honnan vannak azok a törvények, amik a társadalmi sorsot irányítják.
  A piaci struktúra egyforma képletet mutat az évszázadok szintjén, az évtizedek szintjén, a évek szintjén, a hónapok szintjén, a napok szintjén a órák szintjén, a percek szintjén a másodpercek szintjén és a miliszekundumok szintjén is. teljesen mindegy milyen idősíkban vizsgálod meg az emberi tömegek viselkedését, azok mindig ugyanúgy viselkednek. Felmerül a kérdés, miért van az, hogy a társadalom egy percben ugyanúgy viselkedik, mint több generációs ciklus alatt? A legkülönösebb, hogy a minta nem szakad meg akkor sem, mikor az előző generáció kihal. A következő generáció folytatja.

 5. istvan

  @ Duncan Shelley:

  “Lehet, hogy tényleg elkezdődött a világvége?”
  Szerintem már le is zajlott, csak nagyon hasonlít a régire.

 6. annamari

  @ Alex:
  Az egyéni sorsok összeadódásából közösségi, társadalmi sors lesz. Lehet ebből nem társadalmi jellegű sors? Lehet ebből nem emberkéz által okozott világvége? Nekem nehéz elképzelnem, hogy lehet. Nincsenek elemzéseim, 100 %-ban nem vetem el, éppen csak logikai kapcsokat nem tudok elképzelni.

 7. Petra

  Petra írta:

  Kénytelen lennék végigcsinálni a pénteki edzést (pedig láb jön, és azt utálom), aztán a rohangálnom kéne egy családdal keresztül-kasul Újpesten és este még meg kéne sütni a mézeskalácsot. Meg kéne vásárolnom az ajándékokat karácsonyra (még alig vettem valamit), szerezni egy fenyőfát és egy csúcsdíszt.

  Az edzés megvolt, a mászkálás is. A süti régen kész, az ajándékot mindenkinek megvettem, van fa és díszek, de világvége még mindig sehol. Nem mintha meglepne, vagy csalódott lennék, de 21.-e előtt napokig csak azzal volt tele tévé, újság, rádió, hogy el fogunk pusztulni, most meg egy hangot sem hallani róla.

  Jó, hogy én szkeptikusan álltam ehhez a dologhoz (mint mondjuk mindenhez), de mi van azzal a 1 milliárd akárhány emberrel, (azért ebben a számban sem vagyok olyan biztos), akik állítólag hittek benne? Ők vajon hogyan készültek rá, tettek óvintézkedéseket, mit csináltak aznap, mit éreztek, mikor eljött a perc és akkor, amikor rájöttek, hogy elmúlt a veszély és nem lett vége az életnek, az övéknek legalábbis nem? Sajnálták? Nem hiszem. Sokba került nekik? Néhányaknak biztos. Mutatták a tévében, hogy többen világ körüli útra mentek az utolsó petákjukból, szórták a pénzt, olyan is volt, aki jótékonykodott belőle.

  És a maradék közel 6 milliárd? Ők ez idő alatt is élték az életüket, mentek a megszokott kerékvágásba és sztoikus nyugalommal nézték, vagy simán kinevették azokat, akik a világvége-pánikban voltak. Ők lennének a racionális emberek, akiknek holmi ezeréves kőbe vésett ábrák és misztikus humbugok nem befolyásolják a döntéseiket? Talán. De talán köztük vannak azok is, akik akkor sem mentek el New Yorkból, amikor minden értelmes ember elhagyta a várost az hurrikán miatt, akik ott maradnak, ha törik, ha szakad és fittyet hánynak a veszélyre. Ezeket én nem annyira bátornak, inkább vakmerőnek tartom, és a racionalitásukat is némiképp megkérdőjelezem.

  Szerintem az alaptalan mendemondák (mint ez a maja naptáros teória) nem érdemelnek túl sok figyelmet, de azért nem árt felkészülni olyan eseményekre, amikre lehet, és amiknek valóban nagy a valószínűsége. Én a magam részéről például ezért olvastam el A Pokol Kézikönyvét is.

  http://www.youtube.com/watch?v=wC4kqc04Hjc

 8. prolizoli

  Great írta:

  @ prolizoli:
  Ők dolgoznak a bolygón. Erre mit lehet mondani?

  Először úgy olvastam, hogy ők drogoznak a bolygón :laugh:
  Amíg az aktivitásukkal nem zavarják az olyan hétköznapi embereket mint én addig csak küldözgessék a metatron energiát bármi legyen is az.

 9. Great

  @ prolizoli:
  Ők dolgoznak a bolygón. Erre mit lehet mondani?

 10. Great

  eleven írta:

  Sok baromság összehordva amit Barmok hordanak össze. AgyonTúlSzétTeleKiBelemagyarázás. Kár hogy nem voltam ott az “előadásotokon” . Egy jót röhögtem vóna

  Te kis virgonc vagy, vagy tizenegyen vannak bent a fejedben?

  Milyen egy idézőjel nélküli előadás?

  Te is ezotériás sámán vagy? Ha ott sem voltál, de tudod, hogy sz@r volt, akkor biztos van valamilyen szuperképességed.

 11. prolizoli

  Great írta:

  Ezért nem volt világvége:
  http://www.szivkozpont.eoldal.hu/cikkek/shana-blog/beszamolo-a-21-i-fordulo-torteneseirol–hatasarol.html
  Fanatizmus.

  Lótuszvirág, fénylő energiagömb, világmeditáció, az energia meg áramlik és áramlik, nem is akármilyen hanem metatron energia 😎
  Nem tudom milyen anyagot szívnak de kéne belőle.

 12. eleven

  Sok baromság összehordva amit Barmok hordanak össze. AgyonTúlSzétTeleKiBelemagyarázás. Kár hogy nem voltam ott az “előadásotokon” . Egy jót röhögtem vóna :laugh:

 13. Alex

  ” Ha történt valami, nem vettük észre, még nem jelentek meg a jelek. Vagy nem értjük őket. Az biztos, hogy az én életem meredeken felfelé tart.”
  Mint írtam még 21.-én a tőzsde igenis reagált. 300 pontott esett a DOW JONES származékos piaca. Persze ez az esés nem jelent semmit.

  Mégis egy dolog miatt hívnám fel rá a figyelmet. Egy ideje már írogattam róla, hogy a 2007 óta nézve a piacok viselkedését az tűnik fel, hogy a 2007-2009 márciusa közti esést felváltotta egy emekedés. Ez az emelkedés nem jutott túl a kiindulási ponton (2007-es csúcson). vagyis gondolhatjuk azt, hogy a 2009 márciusa és napjainking tartó emelkedés, csak a 2007-2009 márciusa közti esés korrekciója.

  Ami azt jelenti, hogy a fő trend még mindig lehet a válság. Márpedig, ha a fő trend újra életbe lép, nagy valószinűsséggel olyan mértékű összeomlások fogják kisérni, amit sokan mondhatnak világvégének (én például azt jósolom, hogy a legtöbb demokratikus országban lehúzzák a rolót és diktátorok jutnak hatalomra).

  Ha az elkövetkező időszakban a piacok folytatnák az esést könnyen meglehet, hogy néhány hét vagy hónap múlva azt fogjuk mondani, hogy épp 2012. december 21.-én kezdődött el egy új korszak.

 14. Alex

  annamari írta:

  Összeadódik-e mindannyiunk sors-mintája valami nagyobbá?

  A tőzsdei adatokat elemezve (400 évre visszamenőleg vannak meg adatsoraink) azt láthatjuk, hogy a milliónyi önnálló egyén kumulált tevékenységének az eredményeként olyan minta rajzolódik ki előttünk, ami időben és térben egy egységes szerekezetet mutat. Ez a minta tulajdonságaiban nem változott az elmúlt 400 évben. Ezért azt lehet feltételezni, hogy az egyéni sorsminták eredőjenént létrejöhet egy nagyobb sors-minta. Lagalábbis az elmúlt 400 év piaci adatai erre hoznak érveket.

  annamari írta:

  Lehet sorsa a világnak, ahogyan nekünk?

  Mivel a fentebb leírt folyamatnak egy olyan minta az eredménye, aminek pontosan meghatározható szerkezete van, ezért bizonyos eseményeknek az előfordulási valószínűsége is meghatárzoható. Tehát például lehet tőzsdei előrejelzéseket tenni általa. De meg lehet jósolni háborúk, epídémiák, konfliktusok kitörésének az időpontját és valószínűségét. Ennek tükrében azt lehet feltételezni, hogy a világban a dolgok nem teljesen véletlenül történnek. A történések igazodnak ahoz a mintához, amit az egyéni emberek viselkedésének kumulatív eredményeként kapunk.

  Vagyis nekem az emberi tömegek viselkedése kapcsán szerzett tapasztalataim alapján az jön le, hogy nagyon valószínű, hogy az egyéni sorsok összeadódhatnak valami nagyobbá és az is nagyon valószínű, hogy a világnak is van sorsa.

 15. vilko barnabás

  figyuzzatok elmarad a karácsony mert a főtitkáros beavatási ceremóniám lesz a vörös téren

  a malév indít ingyenes járatokat a rajongóknak mindenki jöhet

  fognak osztogatni élelmiszerjegyeket is tehát megéri meg egyébként is kedves kis emlék az egész családnak

  😀

 16. annamari

  Gyerkőcként azt hittem, az időzónák olyanok, hogy van a levegőben egy határ, ami előtt nappal van, utána éjjel. Nagyon szerettem volna repülni, hogy lássam a határvonalat. 🙂

  Az IT szakemberek valójában teológusok. Hányszor hallottam már! A hit óriási szerepet játszik az életünkben, reményként és félelemként egyaránt. Biztosan ez a kulcs a sorsunkhoz. Talán a sors úgy jön létre, hogy kialakul bennünk egy hitrendszer, ami a remény és a félelem bonyolult mintázata, mi ezen keretek közt gondolkodunk és élünk, és ezt nevezzük sorsnak. Ilyen értelemben van előre elrendelés, de változtathatunk rajta.

  Összeadódik-e mindannyiunk sors-mintája valami nagyobbá? Lehet sorsa a világnak, ahogyan nekünk? 😐

 17. Thirdeye

  ” Akik abban hittek, hogy véget ér a világ, tévedtek. ”

  Kérdés , hogy hitnek nevezhető -e az hogy valaki a világvégét várja ?
  A saját halálát várta annyi ember ? Ez igaz ?

  Vagy csak abban bíztak hogy nem kell tovább foglalkozni az életükkel ?
  Ez nem teremtés, hanem lemondás a teremtésről .
  Nem csoda ha nem működik . Szerencsére .

  ” . Akik abban hittek, hogy nem ér véget, azok is. Hiszen nem tettek semmit azért, hogy ne érjen véget, nem tőlük függött. ”

  Csak azok nem tettek semmit akiket nem érdekelt hogy vége lesz vagy sem.
  Akik valóban nem akarták a világvégét ( vagyis azt a forgatókönyvet hogy mindenki elpusztul ) azok összegyűltek , imádkoztak , énekeltek , kívánták , hívták azokat az erőket amik segíthetnek felülemelkedni a mentális szutykon ami azt akarta elhitetni hogy félni kell meg remegni .

  ” tévedtek. ”

  Nem azt mondtad , hogy az ember nem tud tévedni ?

  ” A hit nem segít. ”

  A hitetlenség pedig apátiához vezet .

  ” Ezt már tudjuk. ”

  Tudjuk ???

 18. Thirdeye

  Great írta:

  A sámánok hisznek az agyféletékben? A génekben is? Ez nekem új.

  A jobb sámánok LÁTNAK .

  Az agyfélteke , meg a gén a többieknek kell , akik csak a fizikai szemükkel látnak .
  Ezért beszéltem neked is az agyról .

 19. Great

  @ Thirdeye:
  A sámánok hisznek az agyféletékben? A génekben is? Ez nekem új.

 20. Thirdeye

  Great írta:

  Thirdeye írta:

  Ezt csak a bal agyfélteke mondja .

  A te agyféltekéd beszél? Az orvosod tudja, hogy leálltál a gyógyszerrel?

  A magadfajta emberek szeretik hülyének nézni a másikat , nehogy tükörbe kelljen nézni . De ez nem segít .

  Fogalmad sincs a hitről ( neked sem ) , de azért jó érzés lenézni azokat az embereket amik hisznek valamiben .

  Ha az emberek nem hinnének valamiben , akkor semmi nem motiválná őket .
  Te nem hiszel magadban ?
  Nem hiszed hogy eléred a céljaidat ?

 21. kisboros

  Jaklin írta:

  Ez elgondolkodtatott. Hiszen elég sok előjel van.

  Például nem állomásoznának amerikai anyahajók Irán partjainál, mert minek,ha egyszer úgyis világvége lesz…?

 22. Great írta:

  A HIT a Highschool In Toronto rövidítése. Te érted, mit jelent az, hogy egy mustármagnyi torontói gimi? Nekem az egész biblia bűzlik. 2000 éve nem is volt még Toronto, akkor miért beszélnek róla folyton az egész könyvben?

  :D:D

  Ez nekem is feltűnt. :D:D:D

  Lehet, hogy tényleg elkezdődött a világvége? :-X

 23. Great

  Putyin998 írta:

  HIT=High Intensity Training created by Arthur Jones and Mike Mentzer

  A HIT a Highschool In Toronto rövidítése. Te érted, mit jelent az, hogy egy mustármagnyi torontói gimi? Nekem az egész biblia bűzlik. 2000 éve nem is volt még Toronto, akkor miért beszélnek róla folyton az egész könyvben?

 24. Great

  Thirdeye írta:

  Ezt csak a bal agyfélteke mondja .

  A te agyféltekéd beszél? Az orvosod tudja, hogy leálltál a gyógyszerrel?

 25. Putyin998

  Henrik írta:

  Duncan! Mi a HIT? (definíció vagy bármi jó)

  HIT=High Intensity Training created by Arthur Jones and Mike Mentzer

  Kellemes Ünnepeket!

 26. Henrik

  Duncan! Mi a HIT? (definíció vagy bármi jó)

 27. prolizoli

  Duncan Shelley írta:

  “…Akik abban hittek, hogy véget ér a világ, tévedtek. Akik abban hittek, hogy nem ér véget, azok is. Hiszen nem tettek semmit azért, hogy ne érjen véget, nem tőlük függött…”

  Ha én nem hiszek a pihent elméjű egyedek fejéből kipattant elképzeléseknek a világvégéről és ráadásul be is bizonyosodik, hogy nekem van igazam akkor hogyan tévedhetnék? Hiszen ha nem hiszem azt, hogy a világvége bekövetkezik az adott napon akkor logikus, hogy nem is fogok tenni ellene. Minek tegyek olyan dolog ellen ami szerintem nem fog bekövetkezni az adott napon?
  A logikád alapján ha egy hülye kitalálja, hogy Godzilla holnap letámadja Budapestet akkor minden józan eszű embernek (aki nem hisz benne) óvintézkedéseket kellene tennie az ellen, hogy Godzilla ne tudjon támadni?

 28. Putyin998

  “Ittam sok vizet”
  -Helyes.

  “.. ettem sok almát.”
  -Bajnak végülisnem baj,de minek?Első a fehérje.Ez az étkezés magáért az étkezés kedvéért történt,tápanyagbevitel nem történt.

  ” ettem egy gyros tálat, rizzsel, csirkével, zöldséggel.”
  -Ha ott a zöldség akkor minek a rizs?Eleve,ha nincs fizikai aktivitás(értsd:edzés)Akkor nincs direkt szénhidrátbevitel.A felesleges tápanyagok okozzák mindig a károkat.Ha ez ritkán esik meg,hangsúly a ritkán van,akkor még szódával elmegy.

  De ez már majdnem a világvége.Még ehhez egy cukros üditő és mindennek vége.

 29. Thirdeye

  Great írta:

  A hit nem segít. Hányszor mondtam már ezt.

  Ezt csak a bal agyfélteke mondja .

 30. Great

  “Itt kicsit sűrítem a cselekményt, hogy egyikőtöket se ölje meg a feszültség: víz, alma, gyros, Paktum 3, Postal 2 Tautaya_094.”

  Itt én majdnem meghaltam, mert épp vacsoráztam.

  A magyar idő szerinti maja jóslat is elgondolkodtató volt. Állítólag a maják is magyarok, ezt valahol olvastam, talán éppen itt, az egyik hszben.

  A hit nem segít. Hányszor mondtam már ezt.

 31. Jaklin

  Thirdeye írta:

  Már megint én legyek az első? Nem!

  Ezzel te is lettél az. 🙂

 32. Jaklin

  20-án véletlenül meghallottam három ember beszélgetését a világvégével kapcsolatban az utcán, ahol mentem. Az egyikük egy kövér, fiatal nő volt, babakocsival, mellette a férje, szemben egy idős, beteges néni. A lényeg, hogy a nő bizonygatta, hogy nem lesz semmi, hiszen ha lenne, akkor már lennének előjelek…

  Ez elgondolkodtatott. Hiszen elég sok előjel van. Ami persze vagy igaz, vagy nem, de hivatalosan vannak előjelek. Ha azok csak nagyjából úgy igazak, ahogyan látni, akkor mind politikai értelemben, mind természeti értelemben igencsak van esély egy úgynevezett világvégéhez.

 33. vilko barnabás

  csodaszép beszámoló eleredtek a könnyeim

  csak azt még bele kell írni a cikkbe hogy főtitkár lettem ahogy ígértem

 34. Thirdeye

  Már megint én legyek az első ?

  Nem ! 😐

Vélemény, hozzászólás?

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén