Gondoljuk újra a világot

A történelem Top 10 legnagyobb hazugsága

Van néhány történelmi jelentőségű hazugság, ami gúzsba kötötte az emberiséget.

Közeleg valami, aminek a címe hasonlítani fog a fenti címhez. Lesz benne 1-2 olyan pont, ami néhányatoknál kiveri a biztosítékot, de alapvetően a szándék az, hogy felszabaduljatok a múlt megkövesedett gondolatai alól.

Szeretném a segítségeteket kérni. Írjátok le, hogy szerintetek mik a történelem legnagyobb hazugságai.

Természetesen nem tudományos jellegű tévedésekre gondolok, hanem eszmékre, gondolatokra, amik hatottak, hatnak ma is az emberek életére.

Ha nehézséget okoz számotokra, hogy sorrendet állítsatok fel, akkor azzal a részével ne törődjetek.

Olyan konkrétumokat írjatok, amikről bizonyítható, hogy nem igazak. Az, hogy a “keresztény vallás”, vagy “Kant filozófiája”, nem elfogadható, mert ezek egyrészt összefoglaló nevek, nem pedig konkrétumok, másrészt, mi a bizonyíték a cáfolatukra?

A történelem azt jelenti, hogy az írott történelemben, az ókortól a közelmúltig.

Kíváncsi vagyok, mit tekintetek történelmi jelentőségű hazugságnak, és hogy van-e, ha van, hány egyezés van a ti listátok, és a mi listánk között. Fogadni mernék rá, hogy egyetlen egyezés sem lesz.

Kommentre fel! Csak bátran!

Share

Commentek

Előző

Csak az tud manipulálni, akiben bízol

Következő

Párkapcsolat a jövőben

 1. Kami

  Biblia, kereszténység – A niceai zsinaton 325-ben eldöntötték, hogy mely szent iratok kerülhetnek majd bele abba a könyvbe, amiből majd az emberek a kereszténységről és Jézus tanításairól olvashatnak. Ezen a találkozón a résztvevő egyházatyák Konstantin császárral önhatalmúlag eldöntötték, hogy a jövő kereszténysége milyen irányt vegyen. Ezek után az egyház minden iratot felkutatott és megsemmisített azok közül, amit nem találtak alkalmasnak a Bibliába való felvételhez.
  Viszont ez a törekvés nem járt sikerrel, mert napvilágra került számos írás Jézus korából, amik az ő tanításait, előadásait tartalmazzák és ezek az írások egy teljesen más Jézus és kereszténység képet mutatnak, amint amit a Bibliában olvashatunk.

  Evolúció – a tudományos életben elfogadott tényként kezelik azt az elméletet, miszerint a Földön minden élet alapja közös. A Föld életének hajnalán az egyik ős óceánban egyszercsak a semmiből létrejött az élet valamilyen egysejtű, primitív formában. Minden így kezdődött. Azóta pedig az erősebb győz elve alapján, véletlenszerű genetikai mutációk során jött létre minden élő, ami ma él.
  Nem túl logikus és gyakorlatilag minden láncszem hiányzik a fejlődési szakaszokból, és soha nem ismétlődtek meg azok. Hogy lehet az, hogy annak idején egyszerre élt több ősember faj és mind a majomból fejlődött ki, aztán egyszercsak egy kivételével az összes ősember változat eltűnt, és ez a majomból emberré fejlődés azóta sem történt meg, holott majmok azóta is vannak.

  Léteznek ragadozó halak, amik úgy vadásznak, hogy a fejükön van egy világító bóbita, ami odavonzza a kisebb halakat és neki szinte meg sem kell mozdulnia, csak bekapja őket. A bóbitájában fluoreszkáló baktériumok bocsájtják ki a fényt.
  Egy ilyen hal létrejötte az evolúcióval nem magyarázható: az evolúció szerint az egyes egyedeknél létrejövő apró genetikai változások közül az marad fenn, ami életképesebbé teszi az egyedet. Egy ilyen bóbita viszont nem jöhet létre apró változásokkal, mert csak végső állapotában, működőképesen jelent előnyt. Ha először csak egy szimpla bub volt a fején, az nem jelent számára előnyt, ezért nem fejlődhetett volna tovább, mert a bub nélküli halak többségben voltak. Ha mégis kifejlődött a bóbita, az valójában hátrányt jelent, ha nem társul hozzá megfelelő viselkedésforma. Ha egy ilyen hal úgy vadászna, mint a bóbita nélküli társai, akkor éhen maradna, mert a világító fejdísze elijesztené a prédát, amikor üldözi őket. Messziről látná a többi hal, hogy közeledik.

  Tehát egy testi sajátossággal és a hozzá tartozó nem tudatos viselkedésforma együttes meglétével egyszerre kell a halnal rendelkeznie ahhoz, hogy életképes legyen. Ez azt jelenti, hogy ez a hal mindig ilyen volt. Nem ilyené vált.

 2. Mese

  Számomra, nagy csoportot foglalnak el a fogadalmak, eskük – csak ezekről fogok írni. Elsőre talán nem is tűnnek történelminek, de ha azt veszem alapul, hogy milyen szinteken történnek és milyen szintekig juthatnak, hát eléggé kifejtik a hatásukat.

  Azt gondolom, évszázadok (esetleg évezredek?) óta megnyomorítják az embereket – ha éppen úgy alakul. Az emberek többsége nem tart ott, hogy a jövőbe lásson, de tesz fogadalmakat, amelyeket, ha komolyan vesz, akkor betart. Mivel betartja, akár úgy is alakulhat, hogy az adott szavának súlya alatt nyögi az életét, mert ragaszkodik a fogadalmához és nem mer kilépni belőle.

  Amikor megtette a fogadalmát, volt x éves, adott tapasztalatokkal, adott környezettel (mikró, makró), adott gondolkodásmóddal, adott személyes fejlettségi szinttel, adott vágyakkal, adott lehetőségekkel, adott kapcsolatokkal, adott világnézettel, adott…  (és még folytathatnám).

  Aztán ott találja magát, hogy a változók, (meg)változtak: az életkora, a tapasztalatai, a környezete (mikró, makró), a gondolkodásmódja, a személyes fejlettségi szintje, a vágyai, a lehetőségei, a kapcsolatai, a világnézete… (és még folytathatnám).

  Már másképp csinálna dolgokat, de nem meri másképp csinálni, mert fogadalmat tett. Ezek viszont nem adnak szabadságot, csak terhet, kötöttséget. Perzse, ez is egy tapasztalat. A magát feloldani kívánó emberke, él a változásával 🙂 és azt mondja, hogy “én ezt most így és így értelmezem”, tehát betartom a fogadalmam, csak másképp. Ez a saját feloldozása. Vajon az ilyen fajta feloldozás megengedett?

  Mindezek kapcsán mikre is gondolok? Elöljáróként, az egyházi fogadalmakra, pl. keresztelői, konfirmálási, házassági, papi, apácai (ha kimondva nem is, de ezek közt van olyan, amely érinti pl. a szexualitást); másodsorban az állami fogadalmakra, pl. házassági (megint), állampolgársági, valamilyen szervezeti/szolgálati (pl. titkos, katonai, rendőrségi); harmadsorban a szakmai fogadalmakra, pl. orvosi, ügyvédi, tanári, katonai (itt is); negyedsorban, a családi ill. személyes fogadalmakra, pl. újévi, személyes (haldoklónak, eseménynek, évfordulónak).

  Ha egy fogadalom, személyes indíttatásból jön, az az egyén döntése, kezd vele amit kezd.

  De ha kényszer szüli? Mert különben nem tenné meg, érzi, hogy nem komfortos neki. Persze tudjuk, van egy olyan mondás , hogy “mindig van választás” (ez lehet akár “igazság”, akár “áltatás”?) és “választ” (csak azt hiszi) mert kell a meló. Szerintem nem választ, hanem megalkuszik. Az a jó eset – szerintem – , ha ennek legalább a tudatában van. Szóval, választ/megalkuszik, tudatos/nem tudatos… Ezeket is figyelembe véve, milyen minőséget kap a fogadalom?

  Mert azt gondolom, hogy van minősége. És azt gondolom, hogy van szakrális oldala is, mivel valamilyen fogadalom, mint szándék, kinyilvánításra kerül, mondjuk úgy, hogy az Univerzum irányába, nemcsak szóban, gondolatban, hanem a rituálék, szertartások által is. Ha tiszteljük, ha szeretjük az Univerzumot, vagy ha félünk az Univerzumtól, megszeghetetlennek tűnik a fogadalom. És akkor jön a nyögés, a hazugság, a sumákolás, vagy a foggal-körömmel ragaszkodás – ha úgy alakul – a fogadalom terhe alatt.

  Ha ÉN ki tudok nyilvánítani egy fogadalmat, akkor ÉN ki tudom nyilvánítani, annak a megszűntetését is. Mert már nem hasznos. Azt hiszem, azt sokan nem tudják.

  És akkor a tízparancsolatról, nem is írtam. Róluk csak röviden: van amelyikben nem hiszek és van amelyiket valószínű, gondolkodás nélkül megszegnék, mert olyan élethelyzetbe kerülnék.

  No, és a háborúk, forradalmak, t…cselekmények jelentős része? Többnyire más okok miatt kreálják őket (az abban érdekeltek), mint amit kifelé kommunikálnak (az abban érdekeltek). Hazug, manipulált eszméken, ideológiákon alapulnak, amelyeket nagy tömegek be is vesznek, őértük vagy általuk meghalnak, kivetkőznek magukból, ölnek, betegek, depressziósak vagy rokkantak lesznek és hasonlók. Utólag, azért ezek közül, néhány felszínre kerül és a puzzle-ok a helyükre kerülnek. Vagy nem… 😀

  És az abban érdekeltek, elégedettek 😀 – egy ideig. Aztán a történelem megismétli önmagát. Lehet, hogy ez a kijelentés is egy történelmi hazugság?…

   

 3. Alex

  A társadalom legkisebb életképes szerveződése az egyén.

 4. aelod

  Rigotech  Replyjanuár 27, 2015 @ 10:52

  Mindenkinek kell személyigazolvánnyal, és egyéb nyilvántartási számmal rendelkeznie. Ez eleve egy hazugságon alapuló dolog, hogy amint megszületsz, benyomnak a mátrixba, beszámoznak, nyilvántartanak, a beleegyezésed nélkül.

  És mi ebben a hazugság?

 5. Mindenkinek kell személyigazolvánnyal, és egyéb nyilvántartási számmal rendelkeznie. Ez eleve egy hazugságon alapuló dolog, hogy amint megszületsz, benyomnak a mátrixba, beszámoznak, nyilvántartanak, a beleegyezésed nélkül. Utána ítélkeznek feletted, ‘eladnak’, belekényszerítenek az oktatási rendszerbe, már a kötelező óvodával, stb. … – tudom hogy ez nem szorosan kapcsolódik a témához

 6. Assassin

  A túlzott bizalmatlanság és a vak hit a legrombolóbb és egyben a legkényelmesebb az emberek többségének. Ezek által kapnak egy-egy felcímkézett hit-, vagy tagadáscsomagot, amit aztán a mindennapjaikban kibontanak, és aszerint gondolkodnak. Ehhez jön még az emberi természet misztikumok és babonák iránti csillapíthatatlan étvágya, amit egy leleményes embercsoport időről időre szépen ki is aknáz. Itt az egyházakra és az áltudományokra gondolok.
  Az ember létezésétől fogva álmok  és valóság között táncol. A hazugság nem mindig az igazság ellentéte, lehet hogy az is  igazság, de egy másik szemszögből, de ez a ritkább. Az emberek úgy vannak szocializálva, hogy az igazsággal néha nem tudnak mit kezdeni, mert unalmas, mert kiégeti a misztikumot, vagy mert érzelmileg nem tudnak azonosulni vele. A laikusokat könnyű elbizonytalanítani, mert manapság (is) sok a nagyhangú igazságtagadó. Ha nagy a bizonytalanság, a leleményes emberek könnyen manipulálhatják a hezitáló hiszékeny többséget. Megvannak a módszereik, általában mindig a létfenntartás körülményeivel – pl. javak elosztása – játszanak, hogy az ő igazságuk legyen az erős.

  A hazugságok minimalizálására az érzelmi szocializálás és a tapasztalás alapú oktatás lenne talán a megoldás.

 7. – egyszer élünk. Nekem személyes tapasztalatom van az ellenkezőjéről. Képek, érzések, helyek, amelyekkel nem a jelenlegi testen keresztül kerültem kapcsolatba.

  – ősrobbanás, Föld keletkezése. Bizonyítékom nincs rá, mindössze csak nem logikus. Ez inkább csak egy olyan elmélet, megmagyarázás, ami azért volt szükséges, mert az ‘evolúcióelmélet’ gyártói eljutottak arra a pontra, ahonnét már nem tudtak ‘visszább menni’. Számomra ez ekkor lenne hiteles, ha elmondanák, hogy mi is volt az, ami felrobbant, és az hogyan keletkezett…

  – a Földi élet keletkezése, evolúció, majom hülyeség: víz, nitrogén molekulák, villámcsapás, és hopp, egyszer csak ott van egy önfenntartásra és szaporodásra képes egysejtű, DNS-sel, stb. Ezt sem tudom cáfolni, de számomra ez elfogadhatatlan, és teljesen megalapozatlan. A semmiből, nem lesz egyszer “csak úgy” valami.

  – nincs élet a Földön kívül.

  – Isten mindent lát.

   

 8. ric23

   Kedves aceismyface
  “Sok kérdésem lenne a “hazugságokkal” , de azt megkérdezném mi alapján tartod hazugságnak a technológiára felvetett állításodat? Van bármi bizonyítékod, hogy itt a Föld nevű bolygón emberek életek és fejlettebb technológiájuk volt, mint nekünk ma?Ezek érdekelnének forrásmegjelöléssel ha szabad kérnem.”

  az építő iparra értettem a fejlettséget.

  Szerintem annyira nincs értelme forrás jelölgetni meg linkelgetni. Az embernek sokkal meggyőzőbb tud lenni amit saját szemével lát. Ezért inkább utazási irodát tudnék ajánlani, mondjuk Egyiptomba a piramisok környékére. Ott rengeteg ember készítette dolgot láthatsz és tapinthatsz saját magad, amiket a ma embere képtelen leutánozni.

  (pár kiragadott példa:

  -12000 tonnás sziklák faragása és mozgatása

  -9 -es keménységű gránittömbök (szarkofágok) egy tömbből való faragása és fúrása

  …)

  Ezer meg ezer példa lehetne, de jobb ha magad nézed meg. A hivatalos álláspont még mindig az , hogy rabszolgák, kőszerszámokkal csináltak mindent lézerpontosan. Hát persze.

  Szerintem az emberiség mint olyan kb. 10000 évente eléri azt a bizonyos fejlettségi szintet amikor képes globális szinten, szinte majdnem ki irtani magát és elölről kezdeni mindent. Újra afelé tartunk. Ez a civilizáció is elfog tűnni a süllyesztőben és egy maréknyi csoport (a szerencsés túlélők) kezdi elölről. Megint. Persze ez csak az én elméletem.

 9. Babaghavan

  1. Az ember a majomból alakult ki.

  2. Biblia.

  3. Csak egy emberi faj van a Föld nevű bolygón.

  4. A többi részletkérdés. Az egész tanított történelem hazugság. Az utóbbi ezer év történelmét különben is a győztesek írták…

  • Csak egy emberi faj van a Föld nevű bolygón.

   Ezt kifejthetnéd.

  • Babaghavan

   Ugye másnak sem nyilvánvaló, hogy egy szőrös majomból véletlenszerűen kifejlődött több különböző emberi faj, amik tartják a jellegzetességeiket. Nézzünk egy példát. Ha egy negrid típus és egy európai fehér típus egyesül, akkor a negrid vonások az erősebbek az újszülöttnél. Viszont, ha a félvér újra fehér típussal nemz gyermeket, akkor az újszülött fehér lesz újra. Tehát kijelenthetjük, hogy a fehér típus dominánsabb a genetika terén. Viszont a faji kérdés nem materiális síkon kell értelmezni. Az emberi test csak egy jármű, amit a különböző lelki bolygórendszerről a Föld nevű bolygóra leszülető lelkek használnak. Valaki Ferrarival jár valaki Trabanttal. Ki honnan jött és mit érdemel. Tehát igenis vannak lelki rasszok és vannak különböző típusú járművek. (biorobotok). A járműveket meg az adott rassz tervezői (félistenei) hozták létre és kódolták a DNS nevű információs adatbázisba, amiből egyetlen sejt is képes felépíteni egy egész emberi testet, a megadott algoritmus alapján.

  • Arkos

   “Valaki Ferrarival jár valaki Trabanttal.”

   Lenne összeg, amit kifizetnék, hogy lássam egy kisebbségi politikus arcát, amint elolvassa ezt a monológot! 😀

 10. Henrik

  Nekem egy hazugság van, ami okod ad a többire. Hazugság, hogy vannak gonosz, rossz emberek.

  Idióták, és egyéb negatív jelzőjű emberek vannak, de olyanok, akik rosszat akarnak minden ok nélkül, minden cél nélkül, na olyan nincs szerintem. Legfeljebb nem értem meg az olyat.

  • ric23

   Honnan szedi ez a sok ember azt h majomból evolválódtunk. Egyetlen KOMOLY szakember nem állított ilyet az evolúció terén.

   Legalább is én még nem találkoztam vele semmilyen szakirodalomban. Valamit nagyon félreértenek akik azt állítják, h a majomból lettünk. A majommal közös ősünk van. A genetikai 9x % azonosság is tagadhatatlan. Az evolúció létezése bizonyított tény, még ha nem is ad mindenre választ. Mellesleg nem is az a dolga.

  • ric23

   Rossz helyre ment, eggyel följebb kellett volna. bocsi. Átlehet szerkeszteni valahogy
   Babaghavahoz, és ezt törölni?

 11. aelod

  bakostamas 

   Replyjanuár 25, 2015 @ 09:40

  Nálam a 2 csúcs az “Egyszer élünk” , mint valami kőbe vésett Isteni tudás mondogatja boldog boldogtalan

  Nálam meg a reinkarnáció, előző életek stb…

 12. aelod

  Alex január 24, 2015 @ 20:41

  Ezek szerint az anyukad nem szoptatott?

  Ezen sírtam 🙂

 13. bakostamas

  Nálam a 2 csúcs az “Egyszer élünk” , mint valami kőbe vésett Isteni tudás mondogatja boldog boldogtalan, a másik meg a majomból lett ember, hát az az űber népbutítás 😀

 14. marton.juhasz

  Az egyik szerintem az, hogy a gondolatoknak, eszméknek, információknak nincsen semmilyen hatása az életre, a történelemre és úgy magára az eseményekre.

  Egy másik hogy a szórakoztatóipar valóban a szórakoztatásról szól. Arról, hogy TE jól érezd magad és nem arról, hogy észrevétlenül elhelyezzenek az elmédben egy két gondolatot.

  Az uralkodók azok, akiket a felszínen beszédet mondani és döntéseket hozni látunk.

  A társadalom szerkezeti felépítése a történelem során változott. ( Itt a társadalmat globális szinten értem. Felül- középen-alul lévő. Nem csak én látom úgy, hogy ez a szerkezeti felépítés sohasem változott meg. )

  Az emberiség szabadabb, mint mondjuk egy évezreddel ezelőtt.

  A modern korban nincs rabszolgaság.

  A történelem hiteles.

  A médiában az igazság szerepel és mindenről mindenkit tájékoztatnak.

   

 15. annamari

  Szerelem, monogámia, önzetlenség, röghöz kötöttség, hit a politikusokban, uralkodókban, politikai rendszerekben, hit egy kivételező istenben, hit szobrokban, hit abban, hogy valaki tévedhetetlen, hit a sorsban, esélyekben.

 16. Boldizsar

  Néhány hazugság a rengeteg között.

  Nem volt előző fejlett civilizáció, az egyiptomi piramisokat kezdetleges módszerekkel építették fel.

  Nincs felsőbb kaszt, hatalom ami irányítja az egész civilizációs folyamatot.

  Szabad vagy (minden szabad ami nem tilos 🙂 )

   

 17. prolizoli

  – A Föld a világ közepe
  – A vallási vezetők, királyok, császárok isten földi helytartói
  – Örök időkre a Szovjetunióval  ;D
  – Mostantól kezdve minden jobb lesz mert mi vettük át az irányítást
  – Csalni a mostani szigorú ellenőrzések mellett lehetetlen (Bernard Madoff)

 18. jazminbokor

  A szexualitás bűnös dolog.

  Az ember a majomtól származik.

  A hitel felvétel a gazdaság növekedését szolgálja.

  A vallási kérdésekben kizárólag a papok adhatnak eligazítást.

  A misszionáriusok feladata az igaz hit terjesztése, hogy a barbár népek lelke ne legyen a gonoszé.

  Kolumbusz felfedezte Amerikát.

  Mára már mindent felfedeztek és nincs új a nap alatt.

  A többpártrendszer nem lehet diktatúra.

  Kizárólag az orvos gyógyít.

  Az otthonszülés veszélyes.

  Életeddel és véreddel szolgálod a hazádat.

  A háztartás és a gyereknevelés az asszony dolga. Az asszonynak otthon a helye.

  A férfiak joga a tanulás és a szakma választása, így a pénzről, a vagyonról is ő rendelkezhet.

  Természetes, hogy a férfinak lehet több szeretője, az asszony, ha csalt, meg kell kövezni.

  Az a döntő, hogy ki milyen családból származik.

  A pénz a legfontosabb, mert pénzzel mindent meg lehet venni.

  A középkorú ember már nem kap munkát.

  Az a legfontosabb, hogy diplomád legyen, akkor mindig meg fogsz élni.

 19. aelod

  A teljesség igénye nélkül:

  9/11

  Holdraszállás

  Finnugor őstörténet

  Kolumbusz Kristóf genovai származása

  A holokauszt 6 millió áldozata

   

   

 20. oksamama

  Még vágóhidak vannak, csataterek is lesznek, mondta Tolsztoj. Szerintem a legnagyobb hazugság az állati fehérje mítosza, amiből közvetlen levezethető az ember világában is pusztító fajizmus.  Vegánként a létezésem a bizonyíték, hogy nem kell, nincs szükség semmilyen állati tápanyagra, hogy életben maradjunk, csak szokásról beszélhetünk amit normálisnak bélyegezve belénk nevelnek.

  A baj ott van, hogy ahogy ma a csirke, kutya, cápa, úgy mehetünk mi is holnap a levesbe, mert az értékes és értéktelen élet közötti különbség puszta szubjektivitás marad, még az Emberiség nem teszi magáévá az Élet feltétlen tiszteletének elvét.

  • herkules

   Egyetértek!

  • Great

   Ezzel nagyon erősen vitába szállnék. Nemcsak élettanilag, de gazdaságilag is. Kint a természetben sokkal könnyebb élelmezni embereket állatokkal, mint gyümölccsel, zöldséggel, gabonával, minden szempontból. Gyorsabb, több embert el lehet vele látni, biztonságosabb. Ha elejtesz egy bármilyen állatot, amit nem ismersz eléggé, majdnem biztos, hogy találsz benne olyan részt, amit megehetsz, növénynél nem biztos sőt belehalhatsz.

  • Alex

    Vegánként a létezésem a bizonyíték, hogy nem kell, nincs szükség semmilyen állati tápanyagra,

   Ezek szerint az anyukad nem szoptatott?

  • ric23

   Azért ezt az elméletet kipróbálnám a terepen is. Mondjuk az építőiparban vagy bármilyen nehéz fizikai munkakörben, hogy boldogulna. Ülőmunkához vagy aktatologatáshoz elhiszem, hogy működik.Tudom, hogy vannak sportolók is és vannak akik edzenek vegetáriánusként, de nem heti 6 nap, napi 8-12 órát és pláne nem téglával vagy betonnal.

   Ha valaki annyira tiszteli az életet akkor növényeket sem enne mert bármilyen meglepő de azok is élőlények. Nincs mese köveket kell szopogatni. Vagy napfényt enni. Bőrkabátot ,bőrcsizmát elfelejteni.

 21. Arkos

  1. Az érzelmeink csak és kizárólag az agyban lejátszódó kémiai reakciók. Nem lehet őket irányítani, nincsenek hatással a környezetünkre, vagy egyéb hatással ránk.

  2. Minden a véletlen műve. Semmi sem függ össze.

  3. Minden ember egyenlő.

  4. A háború az emberi természet része.

  5. Mások véleménye rólad számít.

  6. A félelem valós.

  7. A vallásodtól függ, mi lesz a halálod után.

  8. Az élet, mint olyan – a halál tekintetében – teljesen fölösleges. Kivéve, ha jól viselkedsz, mert akkor a mennybe jutsz.

  9. A gondolataid a sajátjaid.

  10. Bízz bennem!

 22. vilko barnabás főtitkár

  a törvény előtt mindenki egyenlő soha nem volt nincs nem lesz ilyen

  mentelmi jog

  demokrácia választások

 23. manfredi

  Materializmus, állam és egyház összefonódása, melyben a vallás politikai ideológiává süllyed, egykulcsos adórendszer, megoldható problémákról azt hazudni, hogy megoldhatatlanok, holott mindössze a tőke nem látja benne a profitot (éhezés, szegénység stb)

 24. Kami

  Szabad akarat – csak azt tehetem szabadon, amit hagynak.

  Szabad választás – megválasztunk egy pártot, de utána azok azt csinálnak, amit akarnak és olyan befolyás, lobbi, érdekek hatására, amit nem mi választottunk.

  A rabszolgaság kora véget ért, szabad társadalomban élünk – Ezt nem fejeztem ki, mindenki tudja, mire gondolok.

 25. Kami

  A magántulajdon fogalma – semmi sem a miénk valójában. Az állam bármikor elvehet bármi. Pl. A nagy gazdasági világválság idején Amerikában be kellett szolgáltatni minden aranyat. Éppen emiatt nem igaz, hogy aranyba kell fektetni, mert ha a pénz értéktenné válik, az arany még mindig jó fizetőeszköz, hiszen akkor jön az aktuális hatalom, aki elveszi. Ugyanez igaz az ingatlanra, amiből akkor is kilakoltathatnak, ha nem fizeted a közösköltséget, vagy az adót. Autó dettó. Ha nem fizeted az adót, biztosítást, akkor nem használhatod, nem rendelkezhetsz felette.

 26. Ib

  1) A békét csak háborúval lehet megvédeni.   “gyűjtsél vasat, s minden fémet, ezzel is a békét véded”)

  2) A szeretet minden és minden más semmi.

  3) Mindig az okosok dolgoztatják a hülyéket, de ha mindenki okos lenne akkor ki dolgozna?

  4) Másodkézből ( szent könyvek, tekintélyes személyek) is szerezhetsz komolyan információt, megértést Isten létezésével kapcsolatban., sőt, igazán érdemes.

  5) Semmi érdemlegeset nem lehet tenni az elmével született intelligenciával stb. kapcsolatban, az efféle dolgok a génekben vannak, kódolva, a vérünkben vannak,  az anyatejjel szívtuk magunkba (és hasonló stb. )mert említésre méltóan, tartósan úgyse változik semmi.

  6) Minden jónak az elrontóinak az alapján a pénz van.

  7) A szex mint olyan, – ritka kivételtől eltekintve -bűnös és rossz dolog.

  8) Akármikor szabad lehetsz, csakis rajtad áll, ha helyesen gondolkodol, akkor senkinek semmi köze hozzá.

  9) Soha nem lehetsz szabad, mert eleve predesztinálva vagy erre meg arra karmával, bolygók által, Isten által, stb. Létezik pl. az ún Akasha krónika, amiben minden lény összes dolga összes vonatkozásban időben előre, jelenben és múltban is benne van. Nem lehetsz eredeti, nem lehet önálló ötleted, mert mindezt valaki előtted már megteremtette, kitalálta, eltervezte, (pl. egy vagy több Isten)te csak egy bábszerű szereplejátszó vagy.

  10) Ez az életed ,  amikor “mehetsz kb 60-80 -at a Nap körül ” az összes létező életed.

  11) Élj a mának, mivelhogy az a biztos, a jövő és a múlt csak illúzió.

 27. Great

  Egy tökéletes isten gyűlöli azokat, akik nem hisznek benne.

  Igazságos közteherviselés az, hogy a dolgozó fizet, a naplopó segílyt kap.

  A politikus a népért dolgozik.

  A fejlettebb civilizáció elpusztítja a fejletlenebbet. Ilyet az őrült vezetők akarnak, nem a civilizáció.

  Tények. Ez egy műsor címe volt. LOL. Általában a média állításai és szerepe is megkérdőjelezhető.

  A nem fizikusok által a kvantumfizikának tulajdonított állítások.

  A holokauszt volt a legnagyobb népirtás a történelemben. Amerikában sokkal nagyobb volt, Afrikában is.

  Kapásból ezek, még gondolkodom. Várom a fejleményeket.

 28. ric23

  A föld lapos!

  Van isten!

  Minden ember egyenlő!

  Az emberiség soha nem volt ennyire fejlett technológiailag mint most!

  A békéért harcolunk! (az ilyen dupla-gondolok a kedvenceim)

  Az ember a természet koronája!

  Minden drog rossz!

  Szabad vagy!

  Egyedi vagy!

  Senkit sem hagyunk hátra!

  hirtelen ennyi jutott eszembe.

  • aceismyface

   Sok kérdésem lenne a “hazugságokkal” , de azt megkérdezném mi alapján tartod hazugságnak a technológiára felvetett állításodat? Van bármi bizonyítékod, hogy itt a Föld nevű bolygón emberek életek és fejlettebb technológiájuk volt, mint nekünk ma?Ezek érdekelnének forrásmegjelöléssel ha szabad kérnem.

   Egyéb iránt én a múlttal úgy vagyok, hogy érdekes, sok dolgot elolvasok, de nem természetesen semmit sem lehet szentírásnak venni amég valami alá nem támasztotta, vagy nem voltál ott…, ha meg nincs gyakorlati haszna, akkor minek tököljek rajta? A múltban sok ember hibázott, és a jelenben is sokan hibáznak, a múlt hibái ránk hárulnak, hogy kijavítsuk, míg a mi hibáink javítása a jövő nemzedékének a feladata lesz, de próbálkozunk, javítunk, feltalálunk.

    

   Szerintem a legnagyobb hazugság az, hogy van bármiféle háttérhatalom aki DIREKT, ROSSZ SZÁNDÉKKAL akar rosszat az emberiségnek. Erre most nagyon rápörögtek az emberek, de gondoljuk végig, mi értelme a hatalomnak, ha aztán egyedül ülsz a trónon? Biztos nagy hatalmi harcok dúlnak gyakorlatilag a semmiért, de azért, ha visszatekintünk a múltba egy picit, és feltételezzük, hogy a tudománynak annyira nem érdeke hazudni, akkor ez a sok rossz nevű család akiket emlegetnek(Rochild, Rosewellt …)segített például a himlő kiirtásában, a gyermekbénulás visszaszorításában és még sorolni lehet, hogy ezek a pénzes családok mennyit tettek a VILÁGÉRT és nem magukért, vagy egy országért.

   Tudom most mindjárt jön, hogy agy mosott vagyok meg hasonlók, de én úgy érzem, hogy én utánajártam és elolvastam számomra hiteles forrásokat(kutatók munkáit) és nem pedig egy facebookos linken, meg youtubeos videón tájékozódom a helyzetekről.

Vélemény, hozzászólás?

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén