Gondoljuk újra a világot

A Rendszer nem létezik

Van egy elméletem arról, hogy a világ hogyan épül fel, és hogyan működik. Ennek lényege, hogy az egész emberi civilizációt egyetlen érdekcsoport tartja kezében, és ez az érdekcsoport csinálja a történelmet magát. Erről az elképzelésemről írtam egy regénytrilógiát és egy kézikönyvet. Nézetem szerint a legfelsőbb kaszt elsősorban ideológiákat hoz létre és terjeszt el, és ezen a módon irányít mindent. De mi van akkor, ha sincs semmilyen Rendszer, és a világot nem irányítja senki?

Ha nagyon tömören akarom megfogalmazni, hogy miért gondolom azt, hogy van központi irányítás, akkor az egész történelmen átívelő, felismerhető szándékot tudnám kiemelni, azokat a folyamatokat, amik túlmutatnak az emberi élettartamon, és évszázados, évezredes stratégiákról árulkodnak.

Az őrület különböző fokozatai, a széltében-hosszában elterjedt alkalmatlanság, a generációk sokaságán át megkövesedett rögeszmék, valamint a fejlett fegyverrendszerek elegyének valami igazán borzalmasat kellett volna már létrehoznia, és ez nem történt meg. Irdatlan mennyiségű tömegpusztító fegyver van diktátorok, politikusok és tábornokok kezében, mégsem történik soha olyan, ami történhetne, pedig ők a legkétesebb alakok a Földön. Mibe telne odaadni pár bőröndbombát, pár ampullát terroristák kezébe? Egyetlen kellőképpen elszánt ember, minimális anyagi ráfordítással olyan károkat tudna egymaga okozni, amihez képest 9/11 lábjegyzetté válna a közelmúlt történelmében.

Számomra ez is azt mutatja, hogy van szervezettség, van stratégia, van hosszútávú cél, és ezek mentén történik minden.

Mi van akkor, ha…

Mi van akkor, ha nincs rendszer, ha a világnak nincs vezetője, ha nincs olyan hatalmi érdekcsoport, amelynek akarata érvényesülne mindenki másé felett?

Mi van akkor, ha nincs hosszútávú politikai cél, nincs hosszútávú politikai stratégia, mindenki csupán pillanatnyi érdekek és pillanatnyi meggyőződés alapján cselekszik, mely döntések és tettek elképesztő problémákat okoznak – amiket aztán ugyanezzel a hozzáállással próbálnak kezelni?

Mi van akkor, ha nincs rendszer, ha nincs legfelsőbb kaszt, ha nincs mögöttes hatalom, ha nincs egy mesterelme fenn a csúcson, és még csúcs sincs?

A New York bandái című Martin Scorsese film az 1860-as években játszódik, van benne egy politikus, aki próbál hatalomra jutni, és egész élete a szavazatok száma körül forog. Ha ő kapja a legtöbb szavazatot, ő lesz az úr. Teljesen erre áll rá, mindenkivel megalkuszik, hogy szavazatokat kapjon. Havonta 15 ezer ír bevándorlót hoznak a hajók, akik szavazatért állampolgárságot kapnak, és azon elmélkednek, hogyan tudnák még jobban felduzzasztani a város lakosságát, hogy még több szavazat legyen belőle.

Valaki egyszer kitalálta a szavazást, aminek valamikor régen még tényleg lehetett értelme, majd ez az értelem elsikkadt az ilyen szavazatgyártó specialisták működése következtében. Később szárnyra kapott a mondás: „Nem az a lényeg, hogy kik szavaznak, hanem az, hogy ki számolja a szavazatokat”.

Ha nincs rendszer, akkor minden véletlenül alakult úgy, ahogyan, és pusztán a jókor jó helyen, vagy a rosszkor rossz helyen elv érvényesült, és így alakult a világ, alakult a történelem.

Minden így jön létre?

A magánkézben lévő pénzkibocsátás álmát nem Rothschild, Rockefeller, J. P. Morgan és Paul Warburg álmodták meg. A Bank of England nevéhez kötődik a találmány: a brit birodalom ezt tette a koronagyarmatokon, így Amerikában is, és elsődlegesen éppen ez vezetett a függetlenségi háborúhoz. A függetlenség után néhány bankár megpróbálta megvalósítani az ötletet az Egyesült Államokban, de ott folyton Andrew Jacksonba ütköztek, aki folyamatosan meghiúsította a tervüket. Oroszországban sem jártak szerencsével, ott is ellenállásba ütköztek az államfő személyében.

1835-ben egy merénylő rátámadt Andrew Jacksonra, előkapott egy pisztolyt, és lőtt, de a fegyver nem sült el, előkapott egy másikat, és lőtt, de az sem sült el. Az elnök ekkor sétapálcájával leütötte. Hetvennyolc évesen halt meg, sírkövén ez áll: „I killed to bank”.

Csak azután sikerült megvalósítani a történelem legnagyobb üzletét, a magánkézben lévő pénzkibocsátás jogát, hogy a megfelelő ember került az elnöki székbe, Woordow Wilson, aki szabad utat engedett a tervnek.

Tehát a világ úgy működik, hogy néha olyan emberek találkoznak össze, akiknek a személyisége valamiképpen összeillik, és nem ellenségek lesznek, hanem szövetségesek? Így született a FED, és csak ennek az egyetlen oknak köszönhetően?

Így jött lére minden? Valaki kitalál valamit, páran nemet mondanak, páran igent, és néha lesz belőle valami, néha meg nem? Ennyi az egész?

Ha nincs rendszer

Ha nincs rendszer, nincs legfelsőbb kaszt, nincs mesterelme ott fenn a csúcson, de még csúcs sincs, akkor ez a világ maga a káosz, és bármi megtörténhet.

Ha nincs felső vezetés, akkor az egész világot pszichopaták, szociopaták, és mindenféle harmadrangú szatócsok, számukra pillanatnyilag jónak tűnő döntései alakítják.

Ha nincs csúcsvezetés, akkor a világ problémáit az oldaná meg, ha megszületne a rendszer, ha megszületne a legfelsőbb kaszt, ha létrejönne a csúcs, és felülne rá a mesterelme.

Most ti jöttök

Szerintetek van központi irányítás a világon, vagy nincs?

Melyiknek örülnétek jobban? Annak, ha létezne a legfelsőbb kaszt, vagy annak, ha nem létezne?

Ha nem létezik a Rendszer, az oldaná meg a világ és az emberiség problémáit, ha létrejönne?

Share

Commentek

Előző

Letölthető terrorista

Következő

Halhatatlanság, Elmélet Hét

 1. prolizoli

  “..Szerintetek van központi irányítás a világon, vagy nincs?..”

  Ezt a temat mar tobbszor targyaltuk, sokunk hozzaszolt a duncanshelley com-on. A velemenyem lenyegeben nem valtozott azota sem ami a rendszert es strukturajat illeti.

  “..Melyiknek örülnétek jobban? Annak, ha létezne a legfelsőbb kaszt, vagy annak, ha nem létezne?..”

  Te sokszor vegletekben gondolkodsz ezekrol a dolgokrol. Van-nincs, fekete-feher, jo-rossz stb. De szerintem a vilag nem ilyen hanem a ket veglet kozt valtozik hol erre, hol arra.
  Rendszer mindig van, mindig kialakul valamilyen. Ez az elovilag a biologia es a tarsadalmak termeszetes velejaroja. Az emberi tarsadalmakban is ugyanigy kialakulnak rendszerek es ezeknek vannak kozpontjaik ahol az iranyitas fo resze folyik. De nem csak egy iranyitoi kozpont van mert a hatalom eloszlik, mivel az informacio terjed a tarsadalomban. Ha nem is egyenletesen de terjed es a tudas sem csak egy forrasbol szuletik.

  “..Mi van akkor, ha nincs legfelsőbb kaszt, ha nincs mögöttes hatalom, ha nincs egy mesterelme fenn a
  csúcson, és még csúcs sincs?..”

  Akkor az van mit feljebb irtam.
  Az ember korantsem tokeletes leny. A tarsadalmak vezeto retegei pedig emberek akik helyenkent hibaznak a donteseikben ugyanugy mint barki mas. A jo es hibas donteseik pedig kihatnak az egesz tarsadalomra. A hatalom pedig megosztott mert tudasban egyik vezetoi csoport sem tesz tul olyan nagy mertekben a tobbieken hogy egyedul kepes legyen uralni a tobbit.

 2. qqtyin

  Ehhez hozzá kell tenni Charles Hoy Fort kutatásainak a gyümölcsét:

  „Mi valaminek a tulajdona vagyunk. Úgy vélem, valamihez tartozunk. Egykor ez a bolygó senkiföldje volt, aztán más világokból lények érkeztek ide, és a Föld az ő tulajdonukban van.”.

  Nem lehet eleget emlegetni ezt a felismerést. Én személy szerint a sok év kutatás és elmélkedés után teljesen igaznak tartom ezt az állítást.

  Egy bő fél éve elkezdtem tyúktartással foglalkozni és ez a tevékenység, röhejesen hangzik, de tanít a Rendszerről. A tyúkok vagy egy elzárt kijelölt területen élnek (börtön) én adok enni, inni, építem a házukat (technológia) vagy szabadon vannak, viszont a kalóriadús ételeket én biztosítom a vándoróllal egyetemben ami bármikor védelmet ad (technológia). Cserébe tojást és húst várok el és kapok is. Mert ha nem megfelelően alakul valami akkor beavatkozom. Izolálok, átalakítok, agresszív egyedeket levágom, azok a példányok akik át akarják repülni a kerítést, azoknak a szárnytollát visszavágom. Én tudom, melyek azok a külső jegyek, amik értékesek a szaporításban, tehát csak a megfelelő példányok szaporodnak tovább. Olykor jókat derülök rajtuk. A tyukJAIM (utalás Fort idézetére, az én tulajdonom a tyúkcsapat) életében én hoztam létre a Rendszert. Én vagyok az a bizonyos kaszt.

  Még most jutott eszembe, hogy külső támadás (invázió) ellen is én hozom a megoldást. Ha feltűnik nyest, vagy róka én iktatom ki a veszélyt. (Emberek esetében: lám miért nincs UFO invázió)

  Egyszerűen bármit teszek a modell stimmel. Magamat mint irányítót a spektrum közepére teszem vagy a jobbik felére, mert behatárolom a tulajdonom szabadságát, viszont a lehető legjobban bánok vele, amiért cserébe kérek dolgokat.

  A kérdés, hogy nagyban az emberi civilizáció milyen szolgáltatást, terméket nyújt tulajdonosa(i)nak?

  Kíváncsi vagyok mennyire találjátok helyénvalónak az eszmefuttatásomat. Nem tudtam mindenre kitérni, de ha beleképzelitek magatokat, vagy jobb esetben már volt részetek a baromfitartásban akkor biztos tudjátok mire akarok kilyukadni.

  A másik ami nagy igazság szerintem:

  A semmiből nem lesz valami.

  Az egész univerzumot átszelő hatalmi piramis lehetséges aminek az alján leledzünk. Ha alapul vesszük és bízhatunk a csillagászat egyes eredményeiben, akkor az univerzumban REND uralkodik. Vannak törvények és ennek a létező 80% engedelmeskedik. Nem káosz van, hanem Rend. Szer. A káoszt is gondolatok teremtik, ha a cél káosz. A Rendet is gondolatok teremtik, ha a cél a Rend.

  A cikk indirekten bebizonyította, hogy a Rendszer létezik. És a skatulyaelv is létezik, hiszen Rendszereken belül létre lehet hozni és létre is jönnek még további (al)Rendszerek.

  Akik minket alkottak és boldogulásunkhoz hozzájárultak egyértelmű, hogy egy még erősebb, nagyobb Rendszer részei. A csúcs létezik, mert a lángot, a tüzet is az első szikra gyújtja be. Aztán addig megy a folyamat amíg táplálják és energiát adnak hozzá.

  Egyszerű hétköznapi jelenségeken is tetten érhető ez a Rendszer elmélet, ami olyan hihetetlen és elfogadhatatlan sokaknak.

   

 3. Great

  Szerintem van rendszer, nem tudom elképzelni, hogy nincs, hogy ez az egész csak véletlen. Talán a rendszer még mélyebben van vagy csak egy emberi sajátosság miatt alakult ki, ami a szellemi felszínesség, és hagyománytiszteletnek lehetne nevezni.

  Filmben láttam nemrég, hogy azt mondja a szereplő, követniük kell azt, amit apáik követtek, ha nem teszik, elvesztik a gyökereiket és azok nélkül élni nem lehet. Ez pályázhatna a történelem legnagyobb f@szsága címre.

 4. Kami

  Nem tudom elképzelni, hogy nincs Rendszer.
  Arról nincs tiszta elképzelésem, hogy hogyan is működik pontosan, milyen csúcsos a piramis teteje, de kell, hogy legyen Rendszer.
  A világot a látható, érzékelhető magasságokig a vállalatok irányítják, a gazdasági érdekek. Csak 4 példa: gyógyszeripar, élelmiszeripar, energiaipar, pénzrendszer. Mind a négyben az látszik, hogy csak a profit számít, az ember semmi másra nem kell, minthogy minél több pénzt sajtoljanak ki belőle, minél többet fizessen.
  Ezek jól összehangolt terv alapján, pontosan végrehajtott cselekvési mechanizmusokkal vannak kivitelezve.

  Az más kérdés, hogy hányan vannak legfelül. Abban szinte biztos vagyok, hogy nem egy ember, de az biztos, hogy nincsenek sokan.

  Arról sem vagyok meggyőződve, hogy ez a civilizáció létrejötte óta így lenne. Hogy a Rendszer egyidős a civilizációval. Szerintem nincs így. Én azt gondolom, hogy a rendszer nem túl régi. Talán valamivel fiatalabb, mint a pénz, de a pénz tette lehetővé a létrejöttét.

  Egyik korábbi cikkedben írtad, hogy csak felülről lehet megdönteni a Rendszert. A tudósok bizonyos csoportja egy idő után olyan magas szintre jut bizonyos kutatásokban, felfedezésekben, hogy már a Rendszer ura sem lesznek képesek követni őket és ilyenkor, ha ezek a tudósok borítanak, akkor borulhat fel a Rendszer.
  Én ebben nem hiszek. Szerintem a Rendszer nem dönthető meg. A tudósok is a Rendszernek dolgoznak, talán úgy, hogy nem is tudnak a létezéséről, ezért nem fogják eltitkolni a felfedezéseiket, a Kaszt időben tudomást fog szerezni mindenről, ami fontos. Csak az tudja megdönteni a Rendszert aki TUDJA, hogy létezik és valószínűleg nagyon kevés ilyen ember van.

 5. Boldizsar

  Nem az a kérdés, hogy van-e Rendszer vagy nincs, hanem az, hogy ki irányit és mi a végső cél.
  Mert kell legyen máskülönben nem úgy működne ahogy lássuk, érzékeljük.
  Az már nyilvánvaló, hogy a Bildenberg csoport csak a legfelsőbb csoport amit még nyilvános.
  Természetesen hatalommal bír mivel a világ leggazdagabb embereit fogja össze, de lehet, hogy ők sem tudják mind, hogy irányítják őket, ők úgy nevezik, hiszik, tanácsadóik vannak.
   
  Évenként egyszer-kétszer összeülnek, gyűléseznek. A Rendszer igazi urainak szívességet tesznek, vagyis ez az egyik oka létezésének, hogy a világ úgy hiszi, hogy a Bildenberg csoport a világ irányítói. Ehhez hozzájárul a titokzatosság, a gyűlés teljes ismeretlensége valamint a résztvevők hatalma, tekintélye. De egyszer az egyik résztvevő elszólta magát, hogy elárulta, hogy általában csak vitatkoznak, nem nagyon tudnak egyezni. De a végén mindig elmarad a harc közöttük.
   
  Vizsgáljunk meg egy lehetőséget. Természetesen nem valószínű, hogy a végén nem vetjük el az egészet, de egy elmefuttatást megér. Tegyük fel, hogy a Rendszer az emberiség javát szolgálja. Vagy csak legalább is a túlélését. Nem egy nemzet, ország javát, az egész emberiségét. Kell adni egy játékot, amivel elfoglalják magukat, egy felügyelő szervet, rendőrséget, katonaságot, ami sakkban tartja, egy kis bonuszt, prémiumot, ami munkára sarkalja, itt óhatatlanul rétegek, kasztok keletkeznek. Nem lehet csak egy pólusú a világ mivel ez kontrollálhatatlan. Kell mindenhol, mindig legalább két ellentétes erő, ezek egymás lefoglalják, ahogy szokták mondani elvannak egymással. Lassan, lassan technikailag fejleszteni még a dacra is lehetőséget adni, időnként egy kisebb nagyobb háborút előidőzni, ami a felesleges gőzt kiengedi.
  Vannak a népszerű Összeesküvés elméletek. Lehet, hogy némelyik igaz, de olyan sok van, hogy nem lehet tudni, melyik igaz és melyiket csak kitalálták, hogy evvel is csak lefoglaljanak.
   
  Lesznek, hogy egyesek most mérgesek lesznek, elneveznek eszelősnek, kérem ne tegyék, csak egy eszmefuttatás nem hit vagy valóság. Tételezzük fel, hogy vannak földön kívüli civilizációk, amik időnként meglátogatják a Földet. (Na, most van aki azt mondja, na ez komplett őrült)
  Ezek a Földön kívüliek, nevezzük csak az egyszerűség kedvéért UFÓ-nak. Ezek nagy időközönként meglátogatják a Földe. Létrehoztak a Földön egy kutatótelepet, laboratóriumokkal. Génsebészet útján egy földi fajból létrehoznak egy fejlettebb fajt. Most úgy nevezzük, Homo Sapiens. Az első próbálkozás nem sikerül tökéletesen. A Neandervölgyi nem hozza az elvárt eredményeket. A következő ittlétükön abandonálják ezt a Projectet, nagy részüket kiirtják egy pár egyed szabadon marad, ezek lassan-lassan kihalnak egy pár keveredik az új fajjal. Az új faj az első időben a laborban van, egyfajta állatkertben ellátják őket, vigyáznak rájuk. Most úgy emlékezünk erre, hogy a Paradicsom. Persze ezt nem csak szórakozásból teszik. Szükség van egy dolgozó fajra, akinek a Földi éghajlat nem, vagy csak kis méretben káros. Az is lehet, hogy nagyon káros és Földön kívüliek élethosszához képest nagyon hamar elpusztulunk, a mi szóhasználatunkban meghalunk. Mikor már eléggé megerősödtünk és értelmesek is lettünk, kikerültünk a „Paradicsomból” a vadonban.
  A következő ittlétükön civilizáltak minket. A vadászó gyűjtögető hordákat összefogták összegyűjtötték, megtanították a növénytermesztésre és állattartásra, hogy könnyebben el tudják magukat látni és fel lehessen használni munkára. Lehet, hogy ez volt az eredeti cél, lehet, hogy elfogyott a kutatásra szánt összeg és/vagy változott az ideológia.
  Az ok, az arany. Kellett valakik akik összegyűjtik, kibányásszák. Ezért lett az földi embernek eredetileg értéktelen, használhatatlan fém érték. Ezt átadva földi ember élelmet, fegyvert hatalmat kapott cserébe. A törzsi vezetők, később uralkodók, királyok is gyűjtötték, elvették többi embertársuktól, és amikor éppen nem tudták leadni, felhalmozták. Mindenki gyűjtötte, csereérték (mai szóhasználatban tartalékvaluta) lett.
  A templomosok ráleltek egy nagyobb készletre és egyben tudásra de csak részben tudták használni és kihasználni, irigyek lettek a gazdaságukra, többségüket legyilkolták, menekülőre kellett fogni. A kincs nagy része hajón volt ezt sikerült elmenteni. A templomosok egy része Skóciába ment. Ez segítségükkel független lett. Majd később Skócia királya Anglia királya is lett és átvették a hatalmat Anglia felett is. Emlékeztek, hogy a Pápa segítségével és közreműködésével végeztek velük, ezért függetlenítették magukat a Vatikántól is. Belőlük lettek a szabadkőművesek. Hatalmukat, tudásukat és gazdaságuk jó részét áttették az Új Világba, meghódították Amerikát, kiirtották az ott élőket és létrehozták a saját társadalmukat. A sok tanulmányozás és tanulás után kezdték kiismerni a megszerzett technikát és robbanásszerűen fejlődni. De megjelentek a gazdák is, kellett az arany. Ezért a lehető legtöbb aranyat összeszedték, két világháború jó lehetőség volt erre is. Ezért van hogy Kadhafi aranya és Ukrajna aranya is azonmód eltűnt.
   
  Ezért kell egyelőre kordában tartani az emberiséget, etetni, kicsit fejleszteni és közben vigyázni, hogy nehogy egymást kiirtsák. Lehet, hogy közben épül a Hold bázis, Mars kolónia. Kell az emberi utánpótlás, technika és nyersanyag. Amerikában nagyon könnyen el lehet tűnni, itt nagyon gyakori, hogy a cégük sok száz vagy ezek kilométerre küldik embereiket, időnként eltűnik egy repülő, meghal egy ismert tudós, fejlesztő, lemond egy pápa. Lehet, hogy a volt Pápa kellet menjen valamelyik kolóniára, szükség volt jelenlétére, befolyására, de ha azt mondják, meghalt, elvesz a jelentősége, hatalma.
   
   
  Na ez a Rendszer. 

 6. Jaklin

  Szerintem létezik központi hatalom. Szerintem is túlzottan tervezettnek tűnik az egész. Ha csak Magyarországot nézzük, nem lehet véletlen, hogy minden szavazás eredménye egy antiszociális és teljesen diletténs banda, akik mindent elszúrnak, amit csak lehet. Ha ez nem szándékos, akkor elkezdek hinni Istenben 😀 🙁

Vélemény, hozzászólás?

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén