Van egy elméletem arról, hogy a világ hogyan épül fel, és hogyan működik. Ennek lényege, hogy az egész emberi civilizációt egyetlen érdekcsoport tartja kezében, és ez az érdekcsoport csinálja a történelmet magát. Erről az elképzelésemről írtam egy regénytrilógiát és egy kézikönyvet. Nézetem szerint a legfelsőbb kaszt elsősorban ideológiákat hoz létre és terjeszt el, és ezen a módon irányít mindent. De mi van akkor, ha sincs semmilyen Rendszer, és a világot nem irányítja senki?

Ha nagyon tömören akarom megfogalmazni, hogy miért gondolom azt, hogy van központi irányítás, akkor az egész történelmen átívelő, felismerhető szándékot tudnám kiemelni, azokat a folyamatokat, amik túlmutatnak az emberi élettartamon, és évszázados, évezredes stratégiákról árulkodnak.

Az őrület különböző fokozatai, a széltében-hosszában elterjedt alkalmatlanság, a generációk sokaságán át megkövesedett rögeszmék, valamint a fejlett fegyverrendszerek elegyének valami igazán borzalmasat kellett volna már létrehoznia, és ez nem történt meg. Irdatlan mennyiségű tömegpusztító fegyver van diktátorok, politikusok és tábornokok kezében, mégsem történik soha olyan, ami történhetne, pedig ők a legkétesebb alakok a Földön. Mibe telne odaadni pár bőröndbombát, pár ampullát terroristák kezébe? Egyetlen kellőképpen elszánt ember, minimális anyagi ráfordítással olyan károkat tudna egymaga okozni, amihez képest 9/11 lábjegyzetté válna a közelmúlt történelmében.

Számomra ez is azt mutatja, hogy van szervezettség, van stratégia, van hosszútávú cél, és ezek mentén történik minden.

Mi van akkor, ha…

Mi van akkor, ha nincs rendszer, ha a világnak nincs vezetője, ha nincs olyan hatalmi érdekcsoport, amelynek akarata érvényesülne mindenki másé felett?

Mi van akkor, ha nincs hosszútávú politikai cél, nincs hosszútávú politikai stratégia, mindenki csupán pillanatnyi érdekek és pillanatnyi meggyőződés alapján cselekszik, mely döntések és tettek elképesztő problémákat okoznak – amiket aztán ugyanezzel a hozzáállással próbálnak kezelni?

Mi van akkor, ha nincs rendszer, ha nincs legfelsőbb kaszt, ha nincs mögöttes hatalom, ha nincs egy mesterelme fenn a csúcson, és még csúcs sincs?

A New York bandái című Martin Scorsese film az 1860-as években játszódik, van benne egy politikus, aki próbál hatalomra jutni, és egész élete a szavazatok száma körül forog. Ha ő kapja a legtöbb szavazatot, ő lesz az úr. Teljesen erre áll rá, mindenkivel megalkuszik, hogy szavazatokat kapjon. Havonta 15 ezer ír bevándorlót hoznak a hajók, akik szavazatért állampolgárságot kapnak, és azon elmélkednek, hogyan tudnák még jobban felduzzasztani a város lakosságát, hogy még több szavazat legyen belőle.

Valaki egyszer kitalálta a szavazást, aminek valamikor régen még tényleg lehetett értelme, majd ez az értelem elsikkadt az ilyen szavazatgyártó specialisták működése következtében. Később szárnyra kapott a mondás: „Nem az a lényeg, hogy kik szavaznak, hanem az, hogy ki számolja a szavazatokat”.

Ha nincs rendszer, akkor minden véletlenül alakult úgy, ahogyan, és pusztán a jókor jó helyen, vagy a rosszkor rossz helyen elv érvényesült, és így alakult a világ, alakult a történelem.

Minden így jön létre?

A magánkézben lévő pénzkibocsátás álmát nem Rothschild, Rockefeller, J. P. Morgan és Paul Warburg álmodták meg. A Bank of England nevéhez kötődik a találmány: a brit birodalom ezt tette a koronagyarmatokon, így Amerikában is, és elsődlegesen éppen ez vezetett a függetlenségi háborúhoz. A függetlenség után néhány bankár megpróbálta megvalósítani az ötletet az Egyesült Államokban, de ott folyton Andrew Jacksonba ütköztek, aki folyamatosan meghiúsította a tervüket. Oroszországban sem jártak szerencsével, ott is ellenállásba ütköztek az államfő személyében.

1835-ben egy merénylő rátámadt Andrew Jacksonra, előkapott egy pisztolyt, és lőtt, de a fegyver nem sült el, előkapott egy másikat, és lőtt, de az sem sült el. Az elnök ekkor sétapálcájával leütötte. Hetvennyolc évesen halt meg, sírkövén ez áll: „I killed to bank”.

Csak azután sikerült megvalósítani a történelem legnagyobb üzletét, a magánkézben lévő pénzkibocsátás jogát, hogy a megfelelő ember került az elnöki székbe, Woordow Wilson, aki szabad utat engedett a tervnek.

Tehát a világ úgy működik, hogy néha olyan emberek találkoznak össze, akiknek a személyisége valamiképpen összeillik, és nem ellenségek lesznek, hanem szövetségesek? Így született a FED, és csak ennek az egyetlen oknak köszönhetően?

Így jött lére minden? Valaki kitalál valamit, páran nemet mondanak, páran igent, és néha lesz belőle valami, néha meg nem? Ennyi az egész?

Ha nincs rendszer

Ha nincs rendszer, nincs legfelsőbb kaszt, nincs mesterelme ott fenn a csúcson, de még csúcs sincs, akkor ez a világ maga a káosz, és bármi megtörténhet.

Ha nincs felső vezetés, akkor az egész világot pszichopaták, szociopaták, és mindenféle harmadrangú szatócsok, számukra pillanatnyilag jónak tűnő döntései alakítják.

Ha nincs csúcsvezetés, akkor a világ problémáit az oldaná meg, ha megszületne a rendszer, ha megszületne a legfelsőbb kaszt, ha létrejönne a csúcs, és felülne rá a mesterelme.

Most ti jöttök

Szerintetek van központi irányítás a világon, vagy nincs?

Melyiknek örülnétek jobban? Annak, ha létezne a legfelsőbb kaszt, vagy annak, ha nem létezne?

Ha nem létezik a Rendszer, az oldaná meg a világ és az emberiség problémáit, ha létrejönne?

Share

Commentek