Mindig kitalálnak valamit. Talán unatkoznak. Vagy azt hiszik, hogy mi unatkozunk. Vagy csak szeretnék, ha valami semmiség kötné le a gondolkodásunkat, és nem vennénk észre azt, ami valóban fontos.

Évezredek óta kapjuk a különféle eszményeket, melyek nemi szervekhez kötődnek. A nő ilyen, a nő olyan, a nőnek ez a dolga, a nőnek az a dolga, a női létnek ez az értelme meg az, a nőnek ez a társadalmi szerepe meg az, a férfinak meg valami más. Ma annyiban érdekesebb a helyzet, hogy a média révén egyszerre, egy időben, egy helyen sokféle eszménykép ismert és propagált. Csak azért, hogy lehessen választani. Vagy azért, hogy az embereket össze lehessen zavarni, hiszen mi sem izgalmasabb, mint amikor valaki ugyanabban az országban, ugyanabban a közösségben eltérő elvárásokkal találkozik, és nem tud mindnek megfelelni vagy egyiknek sem tud…

A férfi test erősebb, mint a női test. Izomerőre gondolok, nem másra. Nem kitartásra, szívósságra, fájdalomtűrésre. Miért van ez? Mi lehet az oka? Bele lehet magyarázni, hogy a férfi harcra termett, de milyen harcra? Miféle harc az, amiben az izomerő a döntő tényező? A férfi tehát az ősi idők állatias viaskodására született, amiről csak fantáziálhatunk, bizonyítékaink nincsenek. Ráfoghatjuk, hogy ez evolúciósan alakult így ki, kódolva van, mutatva, hogy mire termett a férfi. Ráfoghatjuk, mert ennél többet nem lehet tenni.

A női test jobban bírja a gravitációs gyorsulást, mint a férfi test. A centrifugában azt figyelték meg, hogy egy nő több g gyorsulást képes ájulás nélkül elviselni, mint egy férfi. Miért van ez? Mi lehet ennek az oka? Bele lehet magyarázni, hogy a nők pilótáknak születtek, arra teremtette őket az evolúció, hogy a levegőbe emelkedjenek, elhagyják a Földet.

A férfiak egymást fojtogatják a sárban, a nők meg addig repülnek egyet az űrben – ezt találta volna ki az evolúció?

Mi van akkor, ha a férfiak izomerő fölénye, a nők nagyobb gyorsulástűrő képessége nem szándékos, hanem csak puszta véletlen, aminek nincs célja? Mindössze abból következik, hogy a férfiak képesek a megtermékenyítésre, a nők képesek a terhességre és a szülésre, és kész. Ez az összes létező különbség és nincs semmi más ezen kívül, minden egyéb puszta belemagyarázás.

Én azt gondolom, hogy ez így van. Azt gondolom, hogy a két nemnek nincs külön társadalmi szerepe, nincs evolúciósan kifejlődő karaktere, nincs köztük SEMMIFÉLE fizikai vagy szellemi különbség, leszámítva azt az egyetlen anatómiai különbséget, ami a testek reprodukálása miatt létezik.

Én azt gondolom, hogy minden valaha kieszelt és ma propagált nemi eszmény hazugság, amit rosszindulatból terjesztettek és terjesztenek, attól a vágytól vezérelve, hogy eltereljék a figyelmünket a fontosabb dolgokról. Oszd meg és uralkodj.

Nincs női és férfi személyiség, nincs eltérő életfeladat, eltérő társadalmi szerep, eltérő mentalitás, attitűd, lelkivilág, érzelmi beállítottság, eltérő érdeklődés. Nincs semmi más, mint életek óta kondicionált hazugság, aminek a fejlődés akadályozása az egyedüli célja.

A nőiesség jövője az, hogy megszűnik létezni, eltűnik a semmibe, a kollektív emlékezet szégyenfoltjaiként merül a feledésbe, és a múzeumokban az emberiség primitív, megvezetett, tragikus korszakát bemutató kiállítótermek egyre kevesebbek által látogatott vitrinjeiben rohad el. Ott porlad majd a férfiasság mementói mellett. Ez egy szebb korszak lesz, amiben nem kromoszómák határozzák meg az egyének sorsát.

Én így gondolom, így remélem.

És ti?

Share

Commentek