Gondoljuk újra a világot

A menekült-ügy háttere

Nemrég vettem valamit Budapesten, a 12. kerületben, és a boltban egy húsz év körüli fekete bőrű fickó volt az eladó, aki annyit tudott magyarul, hogy „hölgyem”, „uram”, és „köszönöm”. Szellemeskedőn megjegyezhetnénk, hogy akkor tehát többet tudott, mint oly sok magyar anyanyelvű kollégája, de ezt most hagyjuk. Nekem ez volt az első szembesülésem a menekült-üggyel: Magyarországon, magyar boltban, magyarul nem tudok vásárolni…

A média nagyon rá van állva a menekült témára: hajdani turista-paradicsomok pusztultak el, városok váltak élhetetlenné, negyedek életveszélyessé, mindenhol forrnak az indulatok, véres, erőszakos összecsapások a lakosság és a menekültek között, emberi jogi kérdések, politika vs. moralitás viták.

Az Egyesült Államok zárta a határait, a parti őrség megállít és átkutat minden hajót, a reptereket zárják, a szárazföldi határokon magas kerítéseket és falakat húztak. Ausztrália partjait őrzi a haditengerészet, a reptereket ellenőrzik. A gazdag arab országokba az mehet be, akinek kell a szakmája, más senki. Tehát marad Európa.

Azt mondják, mintegy 50 millió menekült tart Európa felé. Javarészt képzetlen, európai nyelvet nem beszélő, az európaitól merőben más kultúrában nevelkedő, más értékrendet valló ember. Közel 50 millió. Európa lakossága 730 millió.

Háttér-elméletek

Sokféle elképzelés született a menekült-hullám magyarázatára. Nézzünk néhányat:

Az Egyesült Államok kormánya áll a háttérben, ezzel akarja tönkretenni az öreg kontinenst, hogy gazdasági előnyre tegyen szert.

Az Iszlám Állam csinálja, hogy ezzel gyengítse meg az egyik ellenségét, Európát.

Az albán maffia véres háborúban legyőzte az olasz meg az orosz maffiát, és felfuttatta az embercsempészést, amely évente több milliárd dollár bevételt hoz a számára. Azzal nem törődik, hogy milyen egyéb következményei vannak a biznisznek.

Az egyik elmélet szerint a menekülthullámot a legnagyobb terrorszervezetek csinálják, akik szövetségre léptek, és az embertömegek fedezetében utaztatják specialistáikat meg öngyilkos merénylőiket, akik csak a parancsra várnak.

Egy másik elmélet szerint a menekülthullám egy háború előkészítő fázisa, a menekültek az 5. hadtest, beszivárognak a határokon túlra, és csak a parancsra várnak. Sokaknak feltűnt, hogy a menekültek nagy többsége fiatal és középkorú férfi, nők, gyerekek, idősek alig vannak közöttük – mintha egy hadsereg tagjai lennének, katonák, zsoldosok…

Az egyik leginkább elterjedt nézet szerint a menekülthullám az iszlám előrenyomulása.

Fehér Európa

Mostanában gyakran hallani a jelmondatot: „Európa az európaiaké!”.

Mondják, van egy nagy, évszázados szembenállás a kereszténység és az iszlám között, és ez a harc újult ki.

Épp ma olvastam egy cikket, amiben arról írtak, hogy az egyik európai nagyvárosban milyen trükkel érték el a helyiek, hogy ne építsenek mecsetet.

Szociológusok és politikusok jó ideje aggódnak amiatt, hogy bőrszín, vallás, kulturális háttér tekintetében nagy változás előtt áll Európa. Európában folyamatosan csökken a fehér népesség, egyre kevesebb fehér gyerek születik, miközben a betelepültek sokkal szaporábbak.

Tehát, a helyzet, amit felvázoltak, a következőképen néz ki: generációról generációra kevesebb fehér gyerek születik Európában, a lakosság fokozatosan elöregszik, azaz a lakosság egyre nagyobb része válik nyugdíjassá, egyre több a menekült, akik sokkal szaporábbak a fehér lakosságnál, csakhogy a menekültek túlnyomó többsége nem képzett, nem beszéli a nyelvet, nem tud még annyira sem integrálódni, hogy munkába álljon, azaz állami pénzből kell eltartani őket.

Magyarországon ugyanaz történik a cigánysággal, mint Európa egészében (főleg nyugat-Európában) az iszlám menekültekkel, bevándorlókkal. Magyarországon a cigány lakosság mintegy 85 százaléka munkanélküli, és míg a magyar lakosság folyamatosan csökken, a cigányság harmincévente megduplázódik. Az optimistább jóslatok szerint 25-30 év múlva csak ettől az egyetlen tényezőtől összeomlik az ország gazdaságilag. Pesszimistább elemzők feleennyi időről beszélnek.

A prognózis szerint harminc éven belül várható egy egész Európára kiterjedő háború, aminek oka a belső kulturális feszültségek. A háború az iszlám és a más hitű lakosság között robban majd ki.

A háttér

Ennyi elmélet, médiahír és politizálás után vizsgáljuk meg, hogy mi húzódhat meg a menekültáradat hátterében – valójában.

Én abból indulok ki, hogy az országok nem fontosak, de a Föld fontos, a népek sem fontosak, de az emberek azok. A politika nem érdekel, az emberiségre zúduló problémák többségéért a politikát teszem felelőssé. Mindenhol emberek élnek, és mindenhol játszadoznak az életükkel.

Azt látom, hogy a nagy játékosok nem kötődnek rasszokhoz, népekhez, politikai rendszerekhez, vallásokhoz, ideológiákhoz. Felette állnak ezeknek, ezeket a többieknek találták ki, hogy a mesterséges ellentétekkel lekössék őket.

Nekem úgy tűnik, hogy a menekültáradat a korábbi terrorizmus-játszmának a fejlesztett verziója.

Mi a terrorizmus lényege? A terrorizmus elleni háború. Annak mi a lényege? Az, hogy a nemzetközi terrorizmussal eltűntek a hadszínterek, többé nem lehet rámutatni a térképre, hogy itt vannak a jók, itt meg a rosszak. Mindenhol vannak jók, és mindenhol vannak rosszak. A világ minden talpalatnyi helye csatatér lehet.

Egyetlen terrorista robbantani akar, a hajsza dollár-milliárdokba kerülhet, és tízezreket mozgósíthatnak egyetlen ember miatt.

A menekültáradat azt eredményezi, hogy eltűnnek a frontok, eltűnnek a hátországok, mindenhol kell harcolni, mindenki ellen.

Azután a társaság, ami ezt az egész helyzetet előidézte, egy furcsa napon előáll majd a megoldásra. És senki nem mond nemet, senki nem lázad ellene, a tömegek könnyes szemmel, megkönnyebbülten fogadják majd a megoldást.

Az agyonellenőrzött, agyonszabályozott világot.

Megjegyzések

Az Egyesült Államokban is kongatják páran a vészharangot, mert 2014-ben az ország történelmében először, kevesebb fehér gyerek született, mint színes bőrű. Ennek a pániknak tényleg semmi értelme. Az amerikai kultúra sokszínű kultúra, aminek ugyanúgy része a fehér, a fekete, a latin, és az ázsiai kultúra. Szimbolizálva azt, hogy ha a mögöttes érdek nem avatkozik be, a multikulti nagyon jól működik, és nagyon gyümölcsöző.

Pelican Bay egyike azoknak a börtönöknek, melyek „maximum security” besorolást kaptak. Ha kíváncsiak vagytok, hogy milyen világot terveznek nekünk, keressetek róla filmeket.

És a jóslat: „Most a háború egy teljesen új formája közeleg.”.

Share

Commentek

Előző

A titkos vallás

Következő

Az egyetlen módja a világ megváltoztatásának

 1. nev3rlive

  a kaszt jelenleg is irja a tortenelmet

 2. manfredi

  Menekültek, ízlelgessük a szót. Mi elől? Az uraik elől. A probléma nem megoldható, amíg nem lesz megoldva az uraik tevékenysége. Az pedig nem lesz.

 3. Great

  annamari
  Tetszik ez az elmélet, hogy elszigetelnek, leamortizálnak országokat, majd megnyitják, bemegy a tőke és kaszál. Most épp elszigetelik az USÁt? Egy egész földrészt elzárni nem lenne akármi.

  5 hónapja vagyok USÁban, nemigen látok semmit abból, hogy állítólag fasisztizálódik. Átkozom maga, amiért nem jöttem ki 20 éve.

 4. Great

  Nem vagyok rasszista, többször próbáltam semleges maradni, de mindig ráfáztam. Mindig. Próbáltam munkátadni cigányoknak, nem csinálták meg, megpróbáltak meglopni. Azt nem értem, hogy egy etnikum átlagIQja hogyan lesz tartósan alacsony? Genetika? A magyar átlagIQ 105, cigány átlagIQ 70. Értem én, hogy kellenek a felzárkóztató programok, esélyegyenlőség, de hogyan? Nincs meg az alap, amire rá lehet építkezni. Miért nincs meg?

  Mindenhol vannak értelmes és kiemelkedően értelmes emberek, ahogyan a cigányok között is vannak, vannak nagy tehetségek stb. Az arány minimális. Nem értem, hogy miért. Erre nem válasz az, hogy általában szegények.

  A németek válogatják a menekülteket, akinek kell a szakmája, maradhat, a többit kitolják az országból. Olvastam, hogy közel 90 %nak nincs semmi szakmája. Politikai mahináció, valakinek nagyon jó ez, a pelican bayről nem is beszélve.

  A vallások meg elmehetnének már a történelem süllyesztőjébe. A kereszténység is.

 5. Arnica

  Mint  sokszor, most is igazad van.

  De, mi a megoldás, van egyáltalán kiút? És ha van, mi?

  A problémát mi is látjuk, de a kiutat nem találjuk. O:(

  Kérlek, ne azt válaszold, hogy te sem vagy próféta. O:)

  Abban bízom, hogy általában a legbonyolultabb dolgoknak is egyszerű megoldása van.

 6. annamari

  Rigotech
  Évek óta hallom, hogy Irán lesz a legjobb hely a földön, azután az egyesülő Korea. Megváltoznak a szabályok, beáramlik a tőke, érdek fűződik ahhoz, hogy zavartalanul fejlődjön az ország, rendet tartanak, lazulnak a szabályok, hogy az emberek oda menjenek költeni. Ha Putyin után végre lesz egy normális orosz vezetés, ami nem világháborút akar, hanem a világ részévé válni, megy oda is a tőke, áramlanak oda az emberek mindenhonnan költeni, mert jó lesz ott élni.

  Őrült politikai vezetéssel elszigetelnek országokat, ahol minden elpusztul, tönkremegy, majd odatesznek egy normális vezetést, az országot meg elkezdik felfuttatni, befektetnek, rendet csinálnak, hogy a befektetések megtérüljenek, odamenjenek az emberek, jól érezzék magukat. Magyarország olyan régóta el van szigetelve, hogy ott is lassan jönnie kellene egy normális vezetésnek, ami a világ részévé akarja tenni az országot.

  • Nietz-senki

   Lehet, hogy mindenki más érti – de kik azok akik oda-pakolnak egy-egy kiválasztott országba egy új (és jó) vezetést???

   Mert valamelyest egyetértek ezzel, de ugye ilyen “látomások” hajaznak az összeesküvés-elméletekre!?

   És Akiknek ilyen hatalmuk van, Azokat mi motiválja ilyen és ehhez hasonló intézkedésre???

 7. annamari

  Azt én sem értem, hogy USA-ban miért baj a színesbőrű többség, az nem változtatná meg a kultúrát, hiszen olyan fokú az integrálódás. Feketék, latinok, ázsiaiak a társadalom minden szegmensében jelen vannak, magas pozíciókban is. Attól félnek, hogy majd megnyitják a határokat? Nem fogják. Gyakran egy népcsoport kiemelkedett tagjai a legkeményebbek a földijeikkel szemben. Én is ilyen vagyok, nem sok esélye van annak, hogy felvegyek egy magyar munkaerőt.

  Egy Párizsban élő barátnőm írta, hogy fél, ha nincs elég rendőr az utcán. Lassan egyre többen gondolják majd így és egyre több szabályt üdvözölnek. A vicces, hogy aki a rendőröket az utcára küldi, az okozza a bajt is, ami miatt az emberek rendőröket akarnak látni az utcán.

  • Nietz-senki

   Ha Párizsban sok ember fél – akkor működik a “nagy terv”…

   akkor pl. Franciaország “úton van” az Orwell által bemutatott: totális kontroll felé…

   Mert akkor jogos ugye a “hatóságok” mértéktelen működése és jelenléte is.

   Különben is – ha Párizsban sok ember fél; akkor egész Franciaország fél (ez ugye evidencia).

 8. Durva.

  Ha nem változik valami, globálisan ez lesz. Én nem szeretném a majdani gyerekemet ilyen helyen felnevelni. Pármillió analfabéta még csak-csak, de a feszültség/háború ami jöhet, azt kösz nem. Tudsz javasolni a Földön olyan civilizált részt, ahová ez a jelenség szerinted a lehető legkésőbb fog begyűrűzni? Új-Zéland? Nem ártana az sem, ha ilyen magunkfajta menekültekkel szemben befogadó lenne a hely 😀

  Esetleg meneküljünk el Afrikába, onnét már úgyis mindenki eljön…

  Írnál konkrét és kivitelezhető lépésekről, amelyek szerinted megállítják/visszafordítják ezt a jelenséget? – a lelassítás nem elfogadható

  Köszi r.

 9. malleusorbis

  Egy téma több oldalról: http://www.antalffy-tibor.hu/?p=17269

 10. bakostamas

  Egy fehér gyerekkel én is javítom az arányokat Karácsonykor és , ha Isten is úgy akarja majd még egyel egy év múlva is 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén