Gondoljuk újra a világot

A bajok forrása

A látszat nem fáj (Amer)

Nem először fordul elő, hogy egy blogbejegyzés hozzászólásaiban kialakult vitából önálló cikk kerekedik. Most is valami hasonló történt, azzal a különbséggel, hogy ezúttal a cikkben a szót átadom valaki másnak, aki nálam sokkal járatosabb a témában.

Természetesen érdekel mindenki véleménye, szabadon kifejtve, de természetesen csak elfogadható modorban.

Az idézetek Drábik Jánostól vannak. Az eredeti írást ITT találjátok. Az én hozzáfűzni valóm csupán annyi, hogy teljes egyetértek vele, kivéve azt az egyetlen gondolatot, hogy a világ feletti uralmat végső fokon én nem a pénzkartellekben látom, hanem valamilyen náluk is hatalmasabb erőben. Erről bővebben ITT és ITT.

„A nemzetközileg megszerveződött magánhatalom irányítója, az államok feletti pénzkartell az általa a levegőből előállított pénzből nyújtja hiteleit. Ezért a fedezetlen pénzért nyújtott hitelekért viszont olyan mértékű kamatsarcot szed, amely elviszi az Euro-Atlanti térség országai reálgazdaságainak immáron a teljes növekményét.

Magyarországról egyedül 2010-ben ez a parazita magánpénz-monopólium leszívott 2321 milliárd forintot, azaz 11,6 milliárd dollárt.

(…) a pénzrendszer hozzájárulása a termelőgazdaság értéknövekedéséhez a nullával egyenlő. A pénz, mint a termelőgazdaság közvetítőközege, szükséges jel, de semmilyen értéke nincs. Csak annak van értéke, amit a jel jelez.

A pénz, mint jel arra szolgál, hogy össze lehessen mérni a különböző értékteremtő tevékenységeket, azokat nyilván lehessen tartani. A nemzetközi pénzkartell és struktúrái csak a mások által megtermelt javak elosztásában vesznek részt. Mégis azok, akik az elmúlt 300 év során megszerezték maguknak e jelek előállításának világmonopóliumát, eme értéktelen jelek hitel formájában történő kikölcsönzéséért rátették a kezüket az uralmuk alá került nemzetek reálgazdaságára. A népek közcélt szolgáló vagyonából magánvagyont csináltak, gátlástalanul eladósítva az államokat, vállalatokat és az egyes személyeket.

A középosztály kénytelen tanulni, dolgozni, hogy előteremtse azt a gazdasági bázist, amely lehetővé teszi, hogy önálló politikai akarata legyen, és alkalmassá váljon saját társadalmának a közügyeit intézni. A nagyrészt külföldön élő felsőosztály az, amelyik fojtogatja a magyar társadalmat, mert zéró értékkel járul hozzá a termelőgazdasághoz, a szükségletek kielégítéséhez, és mégis elviszi az értékteremtő tevékenységet végzők munkájának a teljes hozamát.

(…) azért nincs a szerencsejáték kaszinóvá átalakított globális pénzrendszer és a nyomában járó gazdasági világválság óta se beruházás, se fogyasztás, se növekedés, mert ezt a minden ellenőrzést magukról lerázott globális spekulánsok megakadályozzák.

Az emberiség ugyanis válaszúthoz érkezett pontosan azért, mert a levegőből előállított hitelpénz, amely a kamatos-kamat mechanizmussal működik, most már oly mértékben eladósította az uralma alá került nemzetgazdaságokat, hogy azok adósságszolgálati terheiket már csak az értéktermelő szektor zsugorodása árán tudják teljesíteni. Ez pedig arra kényszeríti a népeket, hogy adják fel eddigi életformájukat, és utolsó tulajdonukat is adják oda a nulla értéket előállító pénzügyi spekulánsoknak.

A közgazdászok között nemcsak abban van különbség, hogy nem ugyanazokra az okokra vezetik vissza a világot sújtó válságot, de abban is, hogy a legvilágosabban gondolkodó szakemberek már látják: a pénzuralmi-világrend csődbe jutott, és a kamatmechanizmussal működtetett pénzrendszer halálra van ítélve. A gazdasági élet olyan új közvetítőközegére van szükség, amely közszolgáltatásként – kamat nélkül – tudja segíteni az értéktermelő reálgazdaság optimális működését.

A megoldás az (…), hogy bármennyire is nem tetszik ez a pénzkartellnek, a kamatmentes pénzrendszer előbb-utóbb legyőzi a fosztogatásra kitalált és idejét múlt – kamattal működtetett – hitelpénzrendszert.

A nemzetközi pénzkartell természetesen nem akarja kiengedni kezéből az új pénzügyi világrend létrehozását, mert továbbra is igényt tart arra, hogy pénzügyi technikákkal elvonja a népektől azok munkájának az eredményét. A robbanást el lehet kerülni globálisan is és egy-egy országon belül is, ha visszaállítjuk a közpénzrendszert, és kiűzzük az országból a pénzkartell csalásra, fosztogatásra kiképzett jogi személyekből álló hadosztályait.”

Share

Commentek

Előző

Értéktelen arany

Következő

Ki nyerte a 2. világháborút?

 1. Fisher

  Találtam egy érdekes olvasnivalót, talán itt nem teljesen off. Remélem nem gond, ha megosztom. 🙂 A többi összeesküvés-elmélettel ellentétben ennek pozitív a hangneme, nem célja hogy totális letargiába kerüljön az olvasó. Amit eléggé egyedinek vélek, az általam eddig olvasott hasonló témájú bejegyzések mind azt a képet keltették bennem, hogy reménytelen a harcunk mert ŐK erősek, mindent látnak/hallanak és 36 000 évre előre elterveztek mindent. Na ez pont nem ilyen, viszont elég sok ellenőrizhető konkrétumot ír, amik ellenőrzésére még nem volt időm, de hátha majd valaki innen beleássa magát. 😀

  http://divinecosmos.com/start-here/davids-blog/975-undergroundbases

 2. Alex

  Igértemhez híven elolvastam Drábik A pénz diktatúrája című könyvét, ahol bővebben kifejti a közpénzrendszerre vonatkozó nézeteit. Nem szerettem volna úgy hozzászólni, hogy nem látom át a teljes képet és elgondolást.

  észervételeim

  Pozitívok:
  1. Drábik jó író és nagytudású ember
  2. Olyan dolgokat tudtam, meg amiket eddig nem tudtam.
  3. Vannak a rendszerben olyan aspektusok, amik szerintem nagyon figyelemreméltóak.

  Negatívek:
  1. a rendszer igazából soha nem volt kipróbálva és némely eleme nem eléggé kidolgozott
  2. nem látok hatástanulmányokat arra, hogy mit is hozna az egész
  3. Drábik a fentről lefelé épülő társdadalom model híve, ezen model alapján építi fel a gondolatmenetét, ami sok esetben téves következtetésekhez vezette. A könyv 2005-ben íródott, azóta sok a könyvben leírt folyamat bekövetkezett, ami nem azt a hatást váltotta ki, amit Drábik feltételez. Hogy egy új könyvben ezeket az időközben kiderült pontatlanságokat korrigálni fogja azt nem tudom, de mindenképpen át kéne gondolnia egypár következtetését.
  4. Drábik nem említi az általa felvetett rendszer gyenge pontjait és negatívumait, csakis a pozitívunokra öszpontosít.

  resumé:
  Mindenképpen érdemes foglalkozni Dránik gondolataival, sőt meglátásom szerint sok eleme meg is fog valósulni, ennek ellenére azt gondolom, hogy nem fogja beváltani a hozzá fűzött reményeket egy sor hibás prekoncepció miatt.

 3. kisboros

  Egy érdekes interjú a Deutsche Bank volt tanácsadójával:
  “2013-ban fog bedőlni az euró és a forint… ingatlanba és aranyba érdemes fektetni”
  http://vimeo.com/32190261

Vélemény, hozzászólás?

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén