Gondoljuk újra a világot

Mi a bizonyíték?

E cikk melléklet a témánkhoz. Nincs jelszóval védve, bárki belefolyhat. Nyugodtan osszátok meg, ha akarjátok.

Mi a bizonyíték? Mi az, hogy bizonyíték? Hiszen erről megy a vita, néha intellektuálisan, néha kevésbé. Valaki bizonyítékokra hivatkozik, melyek ellentmondanak valaki másnak, aki szintén bizonyítékokra hivatkozik. Különös helyzet. És teljesen megszokott.

Kíséreljünk meg rendet tenni bizonyíték-ügyben, hátha sikerül.

Szerintetek van reinkarnáció? Ha van, miért látjátok bizonyítottnak? Ha nincs, miért kételkedtek benne, mit hiányoltok? Ha szerintetek nincs reinkarnáció, mire lenne szükségetek, ami által bizonyítottnak fogadnátok el a létét?

Szerintetek az ember a majomtól származik? Ha igen, miért fogadjátok ezt el bizonyítottnak? Ha nem, miért nem? Mit hiányoltok? Mire lenne szükségetek ahhoz, hogy bizonyítottnak lássátok?

E két kérdésen túl bárki felhozhat személyes példákat. Valamit, amit egyértelműen bizonyítottnak lát, és valamit, amit egyértelműen bizonytalannak. Mi a különbség a kettő között?

Kérlek titeket, hogy fogalmazzatok nagyon egyszerűen és világosan.

Köszönöm.

Share

Commentek

Előző

A Rejtélyes Forrás

Következő

A Rendszer, Cselekvési terv

 1. A cikk újra aktuális, lehet kommentelni, kíváncsian várom az új érveket és új információkat.

 2. marton.juhasz

  Egyébként nem túl ritka,hogy bizonyos tényszerű dolgokat az egyes emberek figyelmen kívül hagynak és nem képesek szembenézni a bizonyítékokkal sem. Egy dohányos soha nem a cigaretta miatt köhög,dehogy! Állandóan meg van fázva.

 3. marton.juhasz

  Szerintem bizonyítéknak KIZÁRÓLAG az fogadható el,ami ellenőrizhető. A tárgyak lefelé esnek. Fogok egy valamit,amit felemelek a levegőbe és elengedem. Lezuhan. Tehát az állítás SZÁMOMRA bizonyított. Az,hogy ezt leírom egy könyvben,vagy elmondom valaki másnak,annak a másnak ez egy elmélet és nem bizonyíték. Ha mondjuk ez a valaki elolvassa,majd kipróbálja,teszteli,ellenőrzi,mert mondjuk erre adottak a lehetőségei és azonos eredmény mutatkozik,akkor az állítás az illető számára is bizonyított. Régen olvastam egy könyvet,ami a reinkarnációval és a regressziós hipnózissal,mint gyakorlattal foglalkozott. Benne lépések. Ezt és ezt tedd,aztán ezt meg azt és eléred a médiumodnál az állapotot. Követtem a lépéseket és az eredmény az volt,aminek lennie kellett (és,amire a legkevésbé sem számítottam,mivel viccnek indult az egész). Számomra a reinkarnáció bizonyított. Azzal,hogy én ezt itt közzéteszem nem bizonyítok semmit. Még az említett könyvben leírt lépések sem bizonyítékok,csupán egy bizonyítási eljárás dokumentálása,amit,ha követünk,bizonyíthatjuk vagy megcáfolhatjuk MAGUNKNAK az adott állítást. Az egyes emberek számára csak nagyon kevés dolog bizonyított. Elenyészően kevés. Ez elsőre katartikus. Viszont mivel megtapasztaltam,hogy létezik reinkarnáció,így a célom a következő lett. Kifejleszteni egy módszert,egy képességet,vagy egy akármit,amivel ÉN belenézhetek kedvemre a saját emlékeimbe. Kedvemre nézhetek mondjuk 500 évvel ezelőtti emlékeket. Ebben sajnos idáig egyetlen lépéssel sem jutottam előrébb,de ha egyszer elérem az túlmutat rengeteg mindenen. Pláne,ha megtudjuk a felejtés okát is,amiről elméleteim ugyan vannak,de egyik sem megalapozottabb a másiknál. Az többet érne mintha a FED tulajdonosa lennék,vagy én lennék a DCI. Ja,hogy kicsit elkalandoztam az eredeti témától és leragadtam a reinkarnációnál? Kár érte. 🙂

 4. mityka84

  7 fekete és 7 fehér, akit érdekel a valóság, ezen gondolkozzon, meg azon, hogy miért írom ezt le egyáltalán? a 7 a titkos szám ebben a gondolati formában, amiben vagyunk (én és aki olvassa), ezért irtották ki belőlünk a hetes számrendszert és ezért magyaráznak mindent félre. ha megértené az emberiség, hogy sejtek vagyunk egy természetes gépezetben, ami túlélésre törekszik, akkor nem a mindennapi szarakodás lenne a fő cél hanem a tudatrobbantás. nem volt még elég az elnyomásból? nem volt még elég az ármánykodásból? nem volt még elég a szarháziskodásból? a lustaságból? az értetlenkedésből? a tanárok fenyítve sujkoltak szarságokat a fejünkbe. a politika ugyanez. a gazdaság és az igazságszolgáltatás, csak következmények. az elnyomás is csak következmény, mert félnek, hogy az emberek rájönnek, hogy senkik sem hatalmaskodnak. nincsenek eszközeik, nincsenek technológiáik. a puszta nyomasztó valóság, ami van nekik, hogy bármelyik pillanatban rájöhetnek az emberek, hogy a gondolatolvasás alapképességünk. a tudati manipuláció pedig egyszerű következmény. ha felfogjuk, hogy hülyék vagyunk, végre elkezdhetünk a feketéből kiindulva (semmiből) kiolvasni mindent, amit a fehérről (természet, mindenség) tudni lehet. 7 érzékelési forma, 7 kapcsolódási forma. különböző dimenziókban (7) különböző (adott dimenzióhoz tartozó) érzékelési és kapcsolódási formák érvényesülnek. na de inkább majd egyer magatoktól jöttök rá. házifeladat, de kérdezni lehet itt is.

 5. mityka84

  ide is hozzászólok, hogy szokjátok az írásaimat. a logika a bizonyíték mindenre. hogy van alsóbb dimenzió, rajtunk kívül, az tény mert tapasztaljuk. bizonyíték van e rá? nézőpont kérdése. egy vak nem látja, de mivel vak nem is hallja. elhiheti, de nem érti. hogy van felsőbb dimenzió forma? tény, hiszen látjuk, hogy ahol szerveződtünk földréteg, él körülöttünk. él a víz és él a levegő. ezek mind egy élőrendszert alkotnak, különböző testrészei, illetve érzékszervei a felsőbb létezőnek. a szellemi világa ugyanúgy van az alsóbb dimenziós formáknak, mint a felsőbb dimenziós formáknak. a gonoszak itt maradnak mégegy körre, de maximum baktériumként, aztán, ha ott jók lesznek jönnek vissza ebbe a dimenziós formában. A jó emberekből csillagok lesznek, igy vándorol az emberi tudat (ami tulajdonképpen nem emberi, mindössze 4. dimenziós tudati forma. a gonosz 3. dimenziós gondolati formává alakul, mig a jó 5. dimenziós tudatiformává. tovább nem magyarázom, akit érdekel, az majd kérdez.

 6. 0210

  Kedves Duncan!

  Tetszenek a könyveid! A hátásukra kezdett el érdekelni a Prepping, az akupunktúra,
  az alternatív gyógyászat, stb.. A logkai elmefuttatásod Tacituszi normákat követ talán.
  A fenti kérdésre válaszolnák. Mi a bizoyíték a reinkarnációra? Majomtól származunk?
  A feltett kérdésekre a személyes tapasztalás a válasz. Ha anyám és apám nem majom és a legjobb emlékezetük szerint az ő őseik sem, akkor valószínüleg helyénvaló azt állítani, hogy talán nem a majomtól származunk! Reinkarnációra emlékszünk? Én nem de Petain tábornok elmondások alapján emlékezett előző életeire és az ott átélt tapasztalatai, tudása adta az önbizalmát! A legsikeresebb szövetséges hadvezér volt a II.Vh.-ban. Ezek spekulációk, merőben hit kérdése. De mintha te az Elme Gyilkosaiban említetted volna, hogy a lélekre vonatkozó magán kutatások voltak már és ezek erdeményeit anyon hallgatják!

  Üdv:0210

 7. plutonic

  Egyikre sincs bizonyíték.
  Ha van reinkarnáció, akkor halálunk után majd emlékszünk, hogy majmok voltunk vagy emberek. 🙂
  Ha nincs, akkor marad a találgatás.

 8. Katinka88

  Udv

  Ez egy eleg nagy tema, amirol mar evek ota gyulnek erzesek kis informaciok miegymas.
  Szerintem letezik a reikarnacio, hiszek abban, hogy nem csak egy elet van a foldon. Minden embernek meg van a maga ugymond kuldetese legyen az barmi ( itt pl nem arra gondolok, hogy mindenki hosnek szuletik, hanem hogy mindenki eleteben van egy par dolog amit el kell ernie, megtapasztalnia) tehat ugymond kuldetessel erkezik a foldre, de a baj ott van hogu erre nekunk kell rajonnunk masok segitsegevel.
  Nem hiszem azt el, hogy a keleti kulturaban olyan sok rinpoche illetve mas tanitok, akik tenyleg tudjak, hogy kell meditali illetve olyan eletet elnek, ahol a spiritualis elet felsobb sikjaira probalnak elerni, illetve erik el. Nagyon sok vallas a keleten vallja a reinkafnaciot, ahol az ember ujjaeled egy masik testben ami lehet emberi de allati illetve mas letforma is, attol fuggoen, hogy milyen eletet elt az elozo eleteben. Lasd a Dalai Lama mar 14, reinkarnacioja, es erdekes modon, ha es remelem jol latom a dolgot, hogy o mintha emlekezne is az elozo eletere, illetve az elozo generaciok tudasabol merit erot.
  Vagy vegyunk olyan embereket,akik tudosok zeneszek illetve nagyon kiemelkedo munkat vegeznek a szakteruletukon, vagy vegyuk a kulonbozo “betegsegekkel” rendelkezo embereket pl autizmus
  Nagyon sok kozuluk magas intelligenciaval rendelkezik, illetve ok teljesen mashogy latjak a vilagot, mashogy gondolkoznak es igy teljesen uj dolgokat, elmeleteket, technologiat fedeznek fel vagy terveznek meg vagy nalam trljesen elhiheto, hogy ujra felfedezik oket.

  Majmos tema megint egy olyan dolog, amit az iskolaban tanulva nem sokat gondolkodtam, sajnos jol belem volt nevelve, hogy elfogadjam, amit az iskolaban tanitanak. Egy fontosabb kijelentes a tortenelem tanaromtol azonban megmaradt, hogy nagyon sok bizonyitek letezik arra, hogy a “modern” tortenelmet siman meg tudnak cafolni es at tudnak irni.
  Ugyanugy mostanaban elg sok informacio jon be leletek megtalalasarol, amik tobb ezer, szazezer illetve millios evesek, csak nem sok ember tudott roluk.
  Nem reg beszelgettunk errol paran, hogy nekunk/nekem mindig is furcsa volt azt rlkepzelni, hogy mindenki Afrikabol jott stb. Ha megnezzuk a mai letezo ember fajokat, eleg nagy kulonbsegeket lehet felfedezni a kinezetben, fizikai felepitesben es nagyon nagy a kulonbseg a viselkedesekben is, am ez megint olyan tema, ahova nagyon kihat, hogy az adott embert/ embereket milyen kornyezet veszi korul ami kihatassal van a viselkeduskre stb.
  A masik, hogy erdekes modon meg soha nem kerult elo az ugymond hianyzo lanc szem az emberek es a majmok kozott.
  Tul sok dologrol nem tudunk semmit illetve tul sok a tev informacio, nem tudjuk kik azok akik hitelesek akik tenyleg az igazsagot akarjak feltarni. Hiszem, hogy vannak ilyenek is, de itt meg az Elmek Gyilkosai jut eszembe, ahol Andan is beismeri, hogy csak egy telefonalasaba kerult, hogy leallitson egy egy kutatast.
  Diohejban ennyi, remelem nem lett tul hosszu vagy zavaros.

 9. Halaszz

  Hja egyébként szerintem reinkarnáció létezik , legalábbis remélem ,hogy ha a test nem örök a lélek az.
  Azt viszont nem hiszem,hogy evolúció útján hosszú éveken át a majomból fejlődtünk.
  Valahogy hiányoznak a láncszemek. Úgy tudom a mai napig nincs a majom és az ember közötti lény fosszíliája kiásva.
  Vagy rosszul tudom?
  Üdv : Z.

 10. Halaszz

  Hali!
  Lemaradtam a köv . részekről, utólag lehet kapni jelszót?
  A Rendszer
  A test
  A lélek
  A szex
  Bocs az Off-ért.
  Üdv: Z.

 11. tunder

  Mi a bizonyíték? Mi az, hogy bizonyíték? Hiszen erről megy a vita, néha intellektuálisan, néha kevésbé. Valaki bizonyítékokra hivatkozik, melyek ellentmondanak valaki másnak, aki szintén bizonyítékokra hivatkozik. Különös helyzet. És teljesen megszokott.

  -Az ember számára tapasztalt és érzett dolog, ami optimális esetben néhány másik ember is tapasztalta és érezte és ekkor bizonyítékká válhat.
  Pl: ” terméktapasztalatok” neked bevált, kipróbálom, ha nekem is jó, akkor az úgy van.

  Szerintetek van reinkarnáció? Ha van, miért látjátok bizonyítottnak? Ha nincs, miért kételkedtek benne, mit hiányoltok? Ha szerintetek nincs reinkarnáció, mire lenne szükségetek, ami által bizonyítottnak fogadnátok el a létét?

  -Szerintem van. Déja vu érzések, mintha már csináltam volna ilyet.
  Mintha ahogy játszottam gyerekkoromban a babákkal, ahogy mozgatom, úgy mozgatom most is a testemet és a “testeimet” és gondolkodni is tud minden “baba”.
  Amit érzek és tapasztalok azt igaznak gondolom, ezért gondolom a reinkarnációt lehetségesnek. De inkább emberből emberbe, emberből állati testbe reinkarnálódást furcsának találom.

  Nekem álmomban,de néha napközben is beugrik a másik “babatestem”, vagy nem is tudom, hogyan nevezem. A gondolatait nem annyira, inkább érzések jönnek elő.
  Valahol, valamelyik ( annyira gyorsan történt és a képeket látom csak, a felirat, hogy melyik metrómegálló azon a részen, ami az ő szemeivel történt nem látszik, a metróaluljáróban elrabolták és bevitték valami pinceszerűn keresztül, egy kísérleti laborba “ember” kísérleteket végeznek rajta , terhesen kapták el és reménykedik hogy kiszabadul.
  Más emberek is vannak ott őrjöngve. :hypnotized:
  Látom a felszíni világosságot, a ballonkabátját hátulról, a kétségbeesést, érzi hogy nem fog jó történni vele, látom, hogy megfigyelte még utoljára a kijárat felé a fényt.
  De nem a múltból, vagyis előző életemből lehet , mert a ruhák, a metró fala, a csempék nem régiesek, a nyelvet se tudom, milyen nyelven tiltakozok.

  Nem tudtam időben hova tenni. A félhomály az megzavar, az ápolókat és a őröket kicsit látom. Sokáig jó ideig azt hittem, második világháborús élményeim vannak, akkoriban a :doctor: elkaphattak, aztán zombivá tettek.

  Olvastam egy anyagot, ami szerint a lény több testet is képes irányítani, ezért
  megnéztem ezt a dolgot magamban és jobb kedvre derültem, és nehezen de igaznak találtam. A fura érzés a kettősség, én is vagyok meg az a másik is van. Hogy ott van-e valahol, de hogy a tökbe segítsek rajta. O:-)
  Megnéztem egypár metróaluljárót, de még nem találtam meg. Nem orosz, az oroszoknak nagyon díszes a metróaluljárójuk. Ennyire nem volt mintás.
  Nagyon nem is kutakodtam. :shutmouth:
  Úgy igazán, akkor hinném el teljesen , hogy létezik, ha megtalálom őt. Bár nem biztos, hogy ezt most olyan nagyon akarom.

  -Egy munkatársnőm fél a víztől, mindig szokta mondogatni, szerinte előző életében belefojtották a vízbe. Olyan dolgokat, csinál most, ami éppen még a mai kultúrába beilleszthető, soha nem fürdik , gyerekkorában végig ordított, ha nagy vízben fürdetni akarták, még az anyja és érezte valami furcsa dolog ez. Csak óvatosan zuhanyozás szerűen mosakszik, ha nagy mennyiségbe megy rá a víz fulladozni kezd és nem kap levegőt érzése van.

  Az ember viselkedése, mindennapi viselkedése a bizonyíték a reinkarnációra , csak látni és megtanulni észrevenni a viselkedésben a múltat.

  Szerintetek az ember a majomtól származik? Ha igen, miért fogadjátok ezt el bizonyítottnak? Ha nem, miért nem? Mit hiányoltok? Mire lenne szükségetek ahhoz, hogy bizonyítottnak lássátok?

  Nem. Az elme gyilkosaiban jól leírtad. Hol az összefüggés a majom és az ember közt, akkor a majmokból tudnunk kéne embert csinálni.
  Mindig is utáltam a történelmet, ha hazudoznak rühellem.
  Azóta amióta gyerekoromban történt egy baleset a közelemben és az embereket ismertem, akikkel ez történt. Az újságban is olvastam, amit írtak erről és HAZUDTAK…..ez egy kicsit komolyabb baleset volt, nem különösebben láttam okát a hazudozásnak. Azóta nem hiszek az újságoknak, csak fenntartásokkal.

  Ha lenne egy könyv, ami jól leírja, mi történt és én is vissza tudnék menni lélekben az időbe a megfelelő technikákkal és megtapasztalnám az igazságot. Az bizonyíték lenne a teremtésünkre, nem holmi majomkodás…
  És MÁS is vissza tudna menni az időben, nem csak én, akkor az lenne a teljes bizonyíték.

 12. Kami

  A majomtól származunk?

  Ha igen, akkor mi az oka annak, hogy az ember kialakulása óta ez a váltás SOHA nem ismétlődött meg? Miért nincsenek most olyan ősemberek, akik nemrég léptek tovább a majom létből? Mi volt az egyszeri és eddig meg nem ismétlődött “szikra”, ami előre mozdított minket?

  Amíg ezekre a kérdésekre nincs válasz, addig nem tudom bizonyítottnak venni az elméletet.

  Van-e reinkarnáció?
  Szerintem nincs. Azért nincs, mert nem emlékszem az előző életeimre. Az emlékek lennének egyedül bizonyítékok számomra.

 13. Jaklin

  A bizonyíték olyan valami, ami megtapasztalható. Amit külső embereknek is meg lehet mutatni. Illetve az is lehet bizonyíték, ha csupán én tapasztalok meg valamit, viszont ez csak számomra lehet bizonyíték, más számára nem.

  Szerintem van reinkarnáció. Bár erre inkább csak érveket tudok felhozni, olyan dolgokat, amelyeket mással nem tudok hihetően magyarázni.

  Példák: számos esetben tapasztaltam, hogy mielőtt megbetegszem, van egy döntés arra vonatkozóan, hogy betegedjek meg. Ez többségében csak egy apró gondolat, hogy “dejólenne!” vagy “ettől biztos meg fogok fázni” vagy ilyesmik. A legtöbb betegséggel kapcsolatban vissza tudok emlékezni nem túl sokkal azelőttről egy ilyen döntésre.

  Olyan is volt, hogy ténylegesen meg akartam fázni, hogy ne kelljen dolgozni mennem, mert gyűlöltem a munkahelyem. Nem tettem fizikailag semmit, amitől ennek be kellett volna következnie. Mégis bekövetkezett nagyon hamar. És az volt számomra igazán lehidaló, amikor az orvos ténylegesen látott némi elváltozást a torkomban. Nem csak én mondtam neki, nem csak úgy látszott, mintha meg lennék fázva: ténylegesen látta és folyt az orrom, fájt a fejem stb.

  Ha csak egy test lennék, nem tudnám a gondolatommal megbetegíteni magam. Sőt, a testnek nincsenek is gondolatai, mert az csak egy tárgy

  Ezenkívül vannak a dejavu érzések. Vannak olyan helyek, helyzetek, amikor kő keményen elönt ez az érzés: hogy ez így más megtörtént valamikor régebben vagy én voltam már ezen a helyen.

  Vagy: vannak olyan helyek, ahol legelsőre is nagyon otthonosan mozgok. Ilyen volt London vagy éppen egy kis angliai falu. Pedig nem néztem utána ilyen szinten, számomra nincs más magyarázat erre, csak az, hogy már jártam ott egy előző életben.

  Nyelvérzék. Nem tudom mással magyarázni azt, hogy hasonló tanulási képességekkel és intelligenciával rendelkező egyének közül miért lehetséges az, hogy az egyik seperc alatt meg tud tanulni könnyedén egy nyelvet, a másik pedig kínszenvedéssel tud csak magára szedni némi nyelvtudást. Ez mi mástól lehet? Nem tudom. Nincs jobb ötletem.

  Bizonyíték erejű lehet (bár számomra nem, mert még nem mértem meg) az, hogy elvileg egy halott test 21 mg-mal könnyebb, mint ugyanaz a test, amikor még él. Bár ez nem a reinkarnációra lehet bizonyíték, csupán a lélek létezésére.

  A majmos elmélettel az a bajom, hogy ezekre a fentiekre nem ad hihető választ.

 14. Petra

  Részemről akkor elfogadható egy bizonyíték, ha valós, ellenőrizhető és a vizsgálat tárgyára vonatkozik.

  Ha például egy 10 éves amerikai kislány azzal áll elő, hogy ő előző életében Dél-Franciaországban élt, megmondja a pontos hol, hogy mi volt a neve, hogy volt egy lánya, akinek a halála előtt adott egy gyűrűt, majd felkeresik a helyet és megtalálják a lányt, akiről kiderül, hogy az anyja valóban 10 éve hunyt el és megajándékozta egy a leírásnak megfelelő gyűrűvel, (ahogy olvastam, hogy valóban meg is történt valami ilyesmi), akkor az ember gondolkodóba esik. Feltételezve, hogy a kislány az emlékeiből vette a történetet, és nem az internetről, vagy egyéb forrásból szerezte az értesüléseit, nem merő kitaláció, tehát valós. Tekintve, hogy van legalább egy személy, aki könnyedén megerősítheti, vagy megcáfolhatja a kijelentéseit és van egy tárgy is, ami alátámaszthatja a sztorit, ezért ráfoghatjuk, hogy ellenőrizhető az esemény hitelessége. Amennyiben minden részlet stimmel és biztosan úgy történtek a dolgok, ahogy a kislány elmondja, akkor már csak az a kérdés, hogy ez mit bizonyít. Azt mindenképpen, hogy az emlékeket nem az agyunk tárolja, mert a korábbi életében a halálával megszűnt az agyműködése is és most egy másik aggyal mégis eléri azokat az emlékeket. Azt azonban hogy ez azért van így, mert a lelke tovább él egy másik testben még nem feltétlenül bizonyítja. Lehet, hogy azok az emlékek nem az övéi, hanem valaki másé, csak ő is hozzáfér, lehet, hogy az összes emlék egy kollektív tudatba kerül és onnan bárki hozzáférhetne, ha akarna, az is lehet, hogy valahogy beültették neki. Lehet, hogy vannak technikák, amikkel valaki átadhatja az emlékeit másnak, vagy elraktározza valahova magának, ha egyszer majd kell neki. Az is lehet, hogy minden lélek képes minderre és az is, hogy azért, mert tulajdonképpen mindannyian egy lélek vagyunk.

  Nagyon sok a furcsa esemény és számos magyarázat születik, akár egy konkrét történésre is. Hogy ki mit fogad el magyarázatnak, az az illető hitrendszerétől függ, mert többnyire a kisebb ellenállás irányába mozdulva a saját világképébe beleillőt preferálja. Elég nehéz rávenni bárkit is, hogy félretegye a korábbi nézeteit és adjon egy esélyt más filozófiáknak. mert félő, hogy így olyan következtetésre jutna, ami alapjaiban ingatná meg az eddigi hitrendszerét. Mi pedig inkább építgetjük a hitvárunkat és minden tapasztalatot úgy magyarázunk, hogy az erősítse és ne gyengítse azt. Így bástyázzuk körbe magunkat többé-kevésbé elfogadható magyarázatokkal összetapasztott tapasztalattéglákkal, amiket aztán előszeretettel hozunk fel magunknak és másoknak a látásmódunk helyességének bizonyítékaiként. Csakhogy ezek más szemléletű embereknek egészen mást, vagy semmit nem jelentenek (ők is védik a saját hitvárukat) és aztán ebből alakulnak ki a meddő viták a bizonyítékok körül.

  Van, aki szerint Isten létezik és erre a Biblia számos bizonyítékkal szolgál, és van, aki szerint a Biblia nem bizonyít semmit, csak hogy az I. században is létezett történetírás. Mind a keletkezése, mind a tartalma felől vannak kétségek, ellenőrizni nem igazán lehet és szerteágazó következtetések vonhatók le belőle. A hívők és az ateisták is hivatkoznak rá a saját igazuk alátámasztására, tudósok, teológusok, művészek ezrei foglalkoztak vele, mégsem alakult ki egységes vélemény, de még csak nem is a közelednek az álláspontok. Ezt nevezem én béna bizonyítéknak.

 15. Thirdeye Magister

  Duncan Shelley írta:

  Kiküldtem a zárócikk jelszavát. Aki nem kapott, panaszkodjon 3 példányban.

  Tudom , hogy messze lakom Budapesttől , de már ideérhetett volna . 🙂

 16. A Melléklet cikk az Archív cikkek közé került. Lassan ez is megy egy másik helyre.

 17. HELYZETJELENTÉS

  Kiküldtem a zárócikk jelszavát. Aki nem kapott, panaszkodjon 3 példányban. 🙂

  Ezt a cikket és a Mellékletet pedig rövidesen eltanácsolom innen.

 18. rozsi008 írta:

  Nem ilyen jellegű tudományos bizonyítékokra gondoltam, hanem például olyan “jelentéktelen” dolgokra, mint az ember eredete vagy hogy mi a lélek, van-e reinkarnáció stb. Ezek abszolút szubjektív dolgok.

  Tehát szubjektív döntéstől függ, hogy van-e lelkünk? 🙂

 19. Thirdeye Magister

  @ Nietz-senki:

  Csak még egy ötlet . Változtasd meg a neved Nietz – Valakire .

  Ha pozitív változás lesz , akkor ez lesz a bizonyíték 😉

 20. Thirdeye Magister

  Nietz-senki írta:

  Magister-úr! (Ez a név.kiegészítés csodákat tesz)

  A név kötelez 🙂

  Nietz-senki írta:

  de én is be szeretnék állni a sorba – ilyen: csikk-zsebből előhúzott igazságért!

  Most elárulok valamit . Habár ez a Rejtélyes forrás című cikkhez illene .
  Elhatároztam hogy hanyagolom a kis Thirdeye-t , és megpróbálok ráhangolódni egy magasabb tudatra . Egyszerűen megkérdezem hogy ő mit válaszolna , és várom a választ . Persze még gyakorolnom kell . Te is kipróbálhatod 🙂

  Most majd jönnek a :no: -k

 21. Nietz-senki

  Thirdeye Magister írta:

  Vagyis az embernek azt kell kimazsoláznia , hogy a külső vagy a belső befolyásnak enged . A Rendszer természetesen arra akar rávenni bennünket , hogy kizárólag a külső befolyásra hallgassunk , ezért degradálja folyamatosan az embereket mentálisan , ezért kell nevetség tárgyává tenni a személyes megéléseket , ezért hazudják , hogy az az objektivitás ami mindenkinek ugyanazt jelenti , mert így egyetlen szálon rángathatnának minket.

  Ez nagyon pontos volt – Magister-úr! (Ez a név.kiegészítés csodákat tesz)
  Már csak Shelley után jut hely – de én is be szeretnék állni a sorba – ilyen: csikk-zsebből előhúzott igazságért!

 22. Nietz-senki

  annamari írta:

  Azt mondják, a hit a tudás előszobája.

  De ez téves, hiszen a hittel már döntöttél arról, hogy mit akarsz igaznak tartani és mit nem. A hit prekoncepció, oda az elfogulatlanság.

  Jobb, ha a hitet – nyitottságnak fogjuk fel; mert akkor mind vallási, mind a tudományos jellege fennállhat.
  A világot és életünket bele lehet zárni igen-nem döntési mechanizmusba – úgy is működik… ez egy “szabad állati” (tehát emberi) élet-reflex, aminek társadalmi utóélete igen népszerű.
  De a megismerési mélységeket illetően ez aligha célravezető (labirintus).

 23. karaj

  Kíváncsi lennék vilko barnabás főtitkár úr véleményére.

 24. rozsi008

  Duncan Shelley írta:

  rozsi008 írta:

  A bizonyíték bármennyire is törekszünk rá, hogy objektív legyen mindig is szubjektív dolog marad. Ami nekem bizonyíték, lehet hogy neked nem az.

  Ebben az esetben hogyan lehetséges az, hogy 50 különböző országban egymásról semmit nem tudó emberek tudják megismételni ugyanazt a kísérletet és jutnak ugyanarra az eredményre? Neked nem ugyanaz bizonyítja a gravitáció létét, mint nekem?

  Nem ilyen jellegű tudományos bizonyítékokra gondoltam, hanem például olyan “jelentéktelen” dolgokra, mint az ember eredete vagy hogy mi a lélek, van-e reinkarnáció stb. Ezek abszolút szubjektív dolgok. Én elfogadok egy elméletet az ember eredetére vonatkozóan, mivel több bizonyíték is van rá. De lehet, hogy számodra ezek nem lesznek bizonyító erejűek.

  <blockquote
  De a kérdés számomra sokkal inkább az, hogy van-e értelme a reinkarnációnak, ha semmire sem emlékszünk az előző életünkből. Mert ilyen alapon egy örökkévalóságig itt keringhetünk mint az a bizonyos a levegőben.

  Van konkrét oka annak, hogy miért nem jönnek az emlékek. Ezt meg kell találni, meg kell oldani, és akkor jönnek.

  Igen van konkrét oka. Valamilyen okból kifolyólag a mi teremtőnk nem akarja, hogy emlékezzünk. És ha igaz amire rájöttem, akkor erre minden oka meg is van.

  <blockquote Az ember nem a majomtól származik azon egyszerű okból kifolyólag, hogy minden élőlény teremtéssel, a DNS módosításának eredményeképpen jött létre. De hogy hogyan keletkezett az első DNS, ezt bizony ne kérdezze meg tőlem senki.

  Én csak azt kérdezem, hogy mi alapján látod bizonyítva ezt az elképzelést, hogy minden élőlény teremtéssel jött létre, a DNS módosításának eredményeképpen? Mi a kritárium?

  Megírták a bibliában. 🙂 Én csak elolvastam a sorok között. Hogy jól-e, azt majd többek között Thirdeye és Alex alátámasztják. Vagy nem.

 25. crash_

  prolizoli írta:

  Duncan Shelley írta:

  Szerinted milyen módszerrel lehetne kutatni a reinkarnációt?

  Erre nekem egy egész érdekes film jutott eszembe: Martyrs (2008)
  http://www.imdb.com/title/tt1029234/

  Mondjuk a halál utáni életet kutatják, de mindeképp új (nem etikus) megközelitést mutatnak be.

 26. Thirdeye Magister

  Duncan Shelley írta:

  A bizonyíték bármennyire is törekszünk rá, hogy objektív legyen mindig is szubjektív dolog marad. Ami nekem bizonyíték, lehet hogy neked nem az.

  Ebben az esetben hogyan lehetséges az, hogy 50 különböző országban egymásról semmit nem tudó emberek tudják megismételni ugyanazt a kísérletet és jutnak ugyanarra az eredményre? Neked nem ugyanaz bizonyítja a gravitáció létét, mint nekem?

  Én úgy látom , hogy a valóság többszintű , vagy több dimenziós . Van a tapasztalati valóságnak egy síkja , amit képesek vagyunk közösen érzékelni . Mondjuk ez a fizikai sík . Itt mindenki érzékelheti a gravitációt . Meg a betonkocka súlyát a lábon 😀

  Az ember belső síkja , ami éppannyira meghatározza a tetteit mint a gravitáció , már erősen különbözhet mások tapasztalataitól . Ezen a síkon egymagára számíthat csak az ember . Ha bármilyen egyedi spirituális élménye van , azt elég nehéz a többiek felé bizonyítani . De számára meghatározó lesz ,éppúgy mint a gravitáció ,amit mindenki más is érzékelhet .

  Vagyis az embernek azt kell kimazsoláznia , hogy a külső vagy a belső befolyásnak enged . A Rendszer természetesen arra akar rávenni bennünket , hogy kizárólag a külső befolyásra hallgassunk , ezért degradálja folyamatosan az embereket mentálisan , ezért kell nevetség tárgyává tenni a személyes megéléseket , ezért hazudják , hogy az az objektivitás ami mindenkinek ugyanazt jelenti , mert így egyetlen szálon rángathatnának minket.

  Ha egy lelki élmény hatására megváltozik valakinek az élete , pozitív irányban , akkor egyenesen balgaság lenne másoktól visszaigazolást várnia .

  Természetesen nincs baj az objektivitással , de ne higgyük mindenhatónak .

 27. Thirdeye Magister

  rozsi008 írta:

  ezúton kérem Thirdeye Magistert és Alexet, hogy az alábbi linken küldjék meg az elérhetőségüket:

  Elküldtem ,remélem célba ért . Hacsak a Rendszer nem lépett azonnal közbe 🙂

 28. II.Putyin998 cár

  Duncan Shelley írta:

  II.Putyin998 cár írta:

  Mit számít, mennyivel vagyunk beljebb, ha hiszünk valamit vagy ha tudjuk? Ha hisszük, hogy vizimajom őseink vannak, vagy ha tudjuk, mi a különbség? Ha hisszük, hogy van reinkarnáció vagy tudjuk, mi a különbség? Ha hisszük, hogy nincs vagy tudjuk, hogy nincs, mi a különbség?

  Neked valószinűleg semmi. Nekem is csak az anyagcsere és a táplálkozáselmélet miatt volt érdekes.

  Kiemelem, amit írtál:

  Neked valószinűleg semmi. Nekem is csak az anyagcsere és a táplálkozáselmélet miatt volt érdekes.

  Pedig valójában az egész életedet és annak lehetséges kifutását is meghatározza.

  Ha úgy vesszük akkor persze.Nyilván minden másképpen alakult akár egy aprónak tűnő döntés miatt is.Az OK volt az anyagcsere és a táplálkozáselmélet.A változás a zokozat,asszem 😎

 29. prolizoli

  Duncan Shelley írta:

  Állandóan itt kell lenned.

  Mondasz valamit 😀

  prolizoli:
  Nem tudjuk biztosra, hogy mi fog történni velünk miután meghalunk

  Duncan:
  Miért gondolod, hogy ez így van?

  A klinikai halálból visszatért emberek beszámolói nem egységesek. Van aki lát-átél valamit (alagút, miegymás) van aki abszolút semmit. Pedig a klinikai halált még nem is tekintik igazi halálnak. Persze az igazi halál fogalma relatív lehet de én úgy gondolom, hogy az agyhalál egyértelmű beállta és a gépekről való leállítás utáni feléledés már elegendő kritérium az igazi halálból való visszatérésre. Ebből a halálból tudtommal még senkit sem élesztettek fel öntudati szintre.

  Ott nincs egység, ahol tudás nincs. Van egy jelenség, és kutatás helyett jönnek rá a magyarázatok… különös módszer.

  Szerinted milyen módszerrel lehetne kutatni a reinkarnációt?

  Ennél is érdekesebb kérdés, hogy mielőtt felbukkant a DNS, gén (stb., ez a tárgykör) elképzelése, volt-e ilyesmiről szó a filozófiai, vallási, ezotérikus anyagokban, vagy csak a megjelenés után kezdték azokat beledolgozni az anyagokba?

  Ez egy nagyon jó kérdés.

 30. prolizoli írta:

  Ő..izé..hirtelen nem tudom miről is van szó. Mert van, hogy pár nap után ha feljövök, hirtelen azt sem tudom merre menjek, ezért nem is tudok mindent átnézni és van, hogy csak több nap után fedezek fel valamit.

  Állandóan itt kell lenned. 😀

  Nem tudjuk biztosra, hogy mi fog történni velünk miután meghalunk

  Miért gondolod, hogy ez így van?

  Ezt a kérdést már én is feltettem a reinkarnáció híveinek valamelyik topikban és elég eltérő válaszokat kaptam. Tehát ők sem egyformán látják ezt.

  Ott nincs egység, ahol tudás nincs. Van egy jelenség, és kutatás helyett jönnek rá a magyarázatok… különös módszer.

  Hogyan keletkezett az első DNS?

  Ennél is érdekesebb kérdés, hogy mielőtt felbukkant a DNS, gén (stb., ez a tárgykör) elképzelése, volt-e ilyesmiről szó a filozófiai, vallási, ezotérikus anyagokban, vagy csak a megjelenés után kezdték azokat beledolgozni az anyagokba?

 31. rozsi008 írta:

  A bizonyíték bármennyire is törekszünk rá, hogy objektív legyen mindig is szubjektív dolog marad. Ami nekem bizonyíték, lehet hogy neked nem az.

  Ebben az esetben hogyan lehetséges az, hogy 50 különböző országban egymásról semmit nem tudó emberek tudják megismételni ugyanazt a kísérletet és jutnak ugyanarra az eredményre? Neked nem ugyanaz bizonyítja a gravitáció létét, mint nekem?

  Azt is megkérdőjelezhetjük amit a saját szemünkkel látunk

  Megkérdőjelezhetünk bármit, de milyen céllal tesszük? Hová akarunk ezáltal eljutni?

  De a kérdés számomra sokkal inkább az, hogy van-e értelme a reinkarnációnak, ha semmire sem emlékszünk az előző életünkből. Mert ilyen alapon egy örökkévalóságig itt keringhetünk mint az a bizonyos a levegőben

  Van konkrét oka annak, hogy miért nem jönnek az emlékek. Ezt meg kell találni, meg kell oldani, és akkor jönnek.

  Az ember nem a majomtól származik azon egyszerű okból kifolyólag, hogy minden élőlény teremtéssel, a DNS módosításának eredményeképpen jött létre. De hogy hogyan keletkezett az első DNS, ezt bizony ne kérdezze meg tőlem senki.

  Én csak azt kérdezem, hogy mi alapján látod bizonyítva ezt az elképzelést, hogy minden élőlény teremtéssel jött létre, a DNS módosításának eredményeképpen? Mi a kritárium?

 32. II.Putyin998 cár írta:

  Mit számít, mennyivel vagyunk beljebb, ha hiszünk valamit vagy ha tudjuk? Ha hisszük, hogy vizimajom őseink vannak, vagy ha tudjuk, mi a különbség? Ha hisszük, hogy van reinkarnáció vagy tudjuk, mi a különbség? Ha hisszük, hogy nincs vagy tudjuk, hogy nincs, mi a különbség?

  Neked valószinűleg semmi. Nekem is csak az anyagcsere és a táplálkozáselmélet miatt volt érdekes.

  Kiemelem, amit írtál:

  Neked valószinűleg semmi. Nekem is csak az anyagcsere és a táplálkozáselmélet miatt volt érdekes.

  Pedig valójában az egész életedet és annak lehetséges kifutását is meghatározza.

 33. prolizoli

  rozsi008 írta:

  Mivel a Rendszer 3. topik erősen haldoklik, Duncan, Prolizoli és Jazminbokor pedig nem reagáltak a javaslatomra, így jobb híján ezúton kérem Thirdeye Magistert és Alexet, hogy az alábbi linken küldjék meg az elérhetőségüket: http://goldeneye.ws/kapcsolat/

  Ő..izé..hirtelen nem tudom miről is van szó. Mert van, hogy pár nap után ha feljövök, hirtelen azt sem tudom merre menjek, ezért nem is tudok mindent átnézni és van, hogy csak több nap után fedezek fel valamit.

  Reinkarnáció:
  Ha nincs, az egész élet értelmetlen. Minden megszerzett tudás és tapasztalat a mi szempontunkból kárba vész.

  Nem feltétlenül lenne értelmetlen az élet reinkarnáció nélkül. Nem tudjuk biztosra, hogy mi fog történni velünk miután meghalunk de még ha meg is semmisülnénk teljesen test és lélek az élet még akkor sem értelmetlen. Ha meg a lélek tovább létezik valamiképp akkor meg pláne.

  De a kérdés számomra sokkal inkább az, hogy van-e értelme a reinkarnációnak, ha semmire sem emlékszünk az előző életünkből. Mert ilyen alapon egy örökkévalóságig itt keringhetünk mint az a bizonyos a levegőben.

  Ezt a kérdést már én is feltettem a reinkarnáció híveinek valamelyik topikban és elég eltérő válaszokat kaptam. Tehát ők sem egyformán látják ezt.

  Az ember nem a majomtól származik azon egyszerű okból kifolyólag, hogy minden élőlény teremtéssel, a DNS módosításának eredményeképpen jött létre.

  Tehát úgy gondolod, hogy egyszerre egy időben lettek teremtve?

  De hogy hogyan keletkezett az első DNS, ezt bizony ne kérdezze meg tőlem senki.

  Hogyan keletkezett az első DNS? 😀 😛

 34. rozsi008

  Mivel a Rendszer 3. topik erősen haldoklik, Duncan, Prolizoli és Jazminbokor pedig nem reagáltak a javaslatomra, így jobb híján ezúton kérem Thirdeye Magistert és Alexet, hogy az alábbi linken küldjék meg az elérhetőségüket:

  http://goldeneye.ws/kapcsolat/

  És hogy ne csak offoljak! A bizonyíték bármennyire is törekszünk rá, hogy objektív legyen mindig is szubjektív dolog marad. Ami nekem bizonyíték, lehet hogy neked nem az. Azt is megkérdőjelezhetjük amit a saját szemünkkel látunk ha elfogadjuk, hogy a világból kb. 5 %-ot látunk.

  Reinkarnáció: Nem kételkedem benne, hogy van-e, mint ahogy azt sem állítom, hogy nincs. Ha nincs, az egész élet értelmetlen. Minden megszerzett tudás és tapasztalat a mi szempontunkból kárba vész. De ettől még magasabb perspektívából nézve valaki számára lehet mindaz hasznos, ami velünk történik.

  Bizonyítottnak akkor látnám, ha lenne előző élet emlékem. De a kérdés számomra sokkal inkább az, hogy van-e értelme a reinkarnációnak, ha semmire sem emlékszünk az előző életünkből. Mert ilyen alapon egy örökkévalóságig itt keringhetünk mint az a bizonyos a levegőben. Persze lehet, hogy sok-sok életciklust követően a teremtő majd jutalmul visszaadja az emlékezetünket. De erre azért nem tennék nagyobb összegeket.

  Az ember nem a majomtól származik azon egyszerű okból kifolyólag, hogy minden élőlény teremtéssel, a DNS módosításának eredményeképpen jött létre. De hogy hogyan keletkezett az első DNS, ezt bizony ne kérdezze meg tőlem senki. 🙂

 35. Thirdeye Magister

  @ II.Putyin998 cár:

  Ezt megbeszéltük :-))

 36. II.Putyin998 cár

  @ Thirdeye Magister:
  Csak ironizáltam vajákos úr,nem köll mingyá leugatni. 😀

  Rákos beteg nem attól leszel,ha hülye vagy.
  Rengeteg hülyét ismerünk mindannyian,oszt mégse betegek.
  Viszont a hülyeség valóban káros,karöltve a tudatlansággal és a tájékozatlansággal pedig egyenesen veszélyes.

  Persze,tudom-én vagyok a hülye,meg minden és a fénylények megmentik a zemberiséget,barack Obama meg földönkivüli ügynök. 😐
  Off.

 37. Thirdeye Magister

  II.Putyin998 cár írta:

  Én köcsög elolvastam,bazmeg.

  Miért nem hagytad abba a felénél ?

  II.Putyin998 cár írta:

  Soha többet nem olvasom el egy kommentedet sem,ennyi elvesztegetett időmért nem is tudom,hogy mennyit kellene fizetned,hogy kiengesztelj,öcsém.

  Majd egy következő életben 🙂

  II.Putyin998 cár írta:

  Ezt a csávót meg elküldeném Nosztrára,hogy legyen csak egyetlen egy hetecskét egy zárkában Rácz “Golyó” Mihállyal és Lakatos “Fartúró” Bertelannal a fegyházon.Utána iratnék vele egy újabb cikket.

  Ott van az írásban : ” Légy óvatos a világnézeteddel. Visszaüthet, főleg ha negatív világnézetről van szó. Az enyém súlyosan negatív volt. Ez vezetett el a halálomhoz. ”

  Meg az ,hogy : ” A hozzám továbbított információ az volt, hogy a hiteink alakítják azt, hogy milyen visszacsatolást kapunk a fény előtt. Ha például buddhista vagy, katolikus vagy fundamentalista, a saját hitrendszerednek megfelelő visszacsatolást kapsz. Lehetőséged van arra, hogy ezt megvizsgáld, de a legtöbb ember nem teszi. ”

  Ezt csak én teszem hozzá , ha börtöntudatod van , akkor ilyen visszacsatolást kapsz :laugh: :-((

 38. II.Putyin998 cár

  Thirdeye Magister írta:

  Ha valakinek van türelme ,olvassa ezt el elfogulatlanul : http://www.fenyportal.hu/cikk.671.egy_szemelyes_tapasztalat_a_halalon_tulrol_minden_energia_es_feny.html

  Én köcsög elolvastam,bazmeg. :-X
  Soha többet nem olvasom el egy kommentedet sem,ennyi elvesztegetett időmért nem is tudom,hogy mennyit kellene fizetned,hogy kiengesztelj,öcsém.

  Ezt a csávót meg elküldeném Nosztrára,hogy legyen csak egyetlen egy hetecskét egy zárkában Rácz “Golyó” Mihállyal és Lakatos “Fartúró” Bertelannal a fegyházon.Utána iratnék vele egy újabb cikket.

 39. II.Putyin998 cár

  annamari írta:

  Mit számít, mennyivel vagyunk beljebb, ha hiszünk valamit vagy ha tudjuk? Ha hisszük, hogy vizimajom őseink vannak, vagy ha tudjuk, mi a különbség? Ha hisszük, hogy van reinkarnáció vagy tudjuk, mi a különbség? Ha hisszük, hogy nincs vagy tudjuk, hogy nincs, mi a különbség?

  Neked valószinűleg semmi.
  Nekem is csak az anyagcsere és a táplálkozáselmélet miatt volt érdekes.Abaan viszont igazán izgalmas.
  Nekem.
  Maga az elmélet kidolgozása eléggé szar és lyukas.Viszont a belőle levont következtetések helytállónak bizonyultak.
  De végülis ettől függetlenül tökmindegy.

 40. II.Putyin998 cár

  Duncan Shelley írta:

  Alex írta:

  “3 ezer olasz rendfenntartó, mesterlövészek a tetőkön, helikopterek a levegőben, átrepülési tilalom Róma felett”

  Miért nem Isten védi meg?

  De hát küldtem 3 ezer olasz rendfenntartót, mesterlövészeket a tetőkre, helikoptereket a levegőbe, átrepülési tilalmat Róma felett – szólt Isten és láttá, hogy ez jó.

  És ha komolyan vesszük a felvetést?

  Miért nem változtatja át a lövedéket rózsaszirommá?

  Mi van, ha a 3 ezer rendfenntartó, mesterlövész, helikopter, repülési tilalom ellenére is összejön?

  Akkor ez mire bizonyíték?

  Arra,hogy a vén bohócot nagyon le akarták lűni.Arra ez a zeggyértelmű bizonyiték,he. 😎

 41. annamari írta:

  Ha hiszel abban, hogy van reinkarnáció, de nem találsz emlékeket, mit fogsz erre mondani? Mondhatod, hogy isten akarata szerint a régi emlékek elérhetetlenek vagy megsemmisültek a halálkor.

  Egyszerre a kettőben nem tudok hinni. vagy isten, vagy reinkarnáció.. 😉

  Ha emlékszem arra, hogy hagytam valamilyen materiális nyomot az előző életemben, és ott is van, akkor hiszek – vagy legalábbis elkezdek utánajárni, hogy nem hamis emlékről van -e szó, amit egy létező tárgyhoz kreáltak 😎

  annamari írta:

  Ha nem hiszel benne, de találsz emlékeket, mit fogsz mondani?

  Álom volt..

  annamari írta:

  Annyi kézenfekvő válasz van, ami megmagyarázza, hogy miért volt mégis már az elején igazad.

  Ebben Neked van igazad :yes:

  Azt gondolom, hogy istenhittől, Xenuhittől, materializmustól, fényevéstől (sorolhatnám még) függetlenül mindannyian tudjuk, hogy nekünk van igazunk.. 😉

 42. Thirdeye Magister

  annamari írta:

  @ Thirdeye Magister:
  Azt mondják, a hit a tudás előszobája.
  De ez téves, hiszen a hittel már döntöttél arról, hogy mit akarsz igaznak tartani és mit nem. A hit prekoncepció, oda az elfogulatlanság.

  Nem akarok offolni ezért majd valahogy becsúsztatom a bizonyítékokat 😀

  Én pont fordítva gondolom .
  Számomra a hit lehetőségeket mutat , perspektívát , hogy lehet így is , úgy is , ezzel teret engedek a bennem lévő teremtő erőnek . Számomra a hit segítség ahhoz hogy meghaladjam a megkövült elmeprogramokat .

  A hittel nem döntök arról , hogy mi az igaz ,és mi nem . A ( vélt ) tudásnál viszont már rögzülnek a dolgok , pont itt jelenik meg az elfogultság . A ( vélt ) tudással szemben .

  Mi van ha én teremtem a világot , amit megtapasztalok ? Ha a rendszer által kapott minta alapján teremtek ,akkor nem sok lehetőség marad . Ezért én fogtam a hitet , és abban hiszek amiben csak akarok 😀

  Mi a bizonyíték ? Az hogy megtapasztalom a teremtésemet .

  Ha valakinek van türelme ,olvassa ezt el elfogulatlanul 🙂 : http://www.fenyportal.hu/cikk.671.egy_szemelyes_tapasztalat_a_halalon_tulrol_minden_energia_es_feny.html

 43. Duncan Shelley írta:

  Te most saját magadat kérted meg, hogy győzd meg saját magadat valamiről?

  Nem magamnak szántam, de így is jó. Kíváncsi vagyok az eredményre.. 😮

 44. Alex

  Duncan Shelley írta:

  Miért nem változtatja át a lövedéket rózsaszirommá?

  Honnan tudod, hogy nem változtatta át? Hogy valójában a 3000 olasz rendfentartó csak a hitetlenek miatt kellett, hogy az ő elvárásaik szerint is OK legyen a dolog.

Vélemény, hozzászólás?

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén