Ez csupán bevezető, néhány szabály tisztázása, de feltétlenül olvassátok el.

EGY: A jelszó csak és kizárólag annak a tulajdona, aki kérte. Ne adjátok tovább, a cikket, ha lehet, más ne is lássa.

KETTŐ: Aki nem szól hozzá érdemben a cikkhez, az automatikusan lekerül a listáról, és a következő cikkhez már nem kap jelszót.

HÁROM: Az érdemi hozzászólás véleménynyilvánítást jelent. Az, hogy „Hát ja”, „Hm, érdekes” vagy „Mekkora baromság már ez!” nem érdemi hozzászólás. Az érdemi hozzászólás részletesen kifejti az álláspontot.

NÉGY: Elsősorban a cikkhez szóljatok hozzá. Ha párbeszéd alakul ki a kommentelő kollégák között, az teljesen rendben van, de elsősorban a cikk felvetéseire szeretnék véleményt tőletek.

ÖT: A téma komolysága miatt a poénkodást kéretik mellőzni.

HAT: Az offolás tilos. Ha nem teljesen kapcsolódó, de fontos témákról is kialakul egy párbeszéd a kollégák között, az OFF Topikokban folytathatjátok. Ha úgy érzitek, hogy nem való a széles nyilvánosság elé, létrehozhatok egy zárt OFF Topikot – ha erre igény van, jelezzétek.

HÉT: A személyeskedés tilos. A támadás automatikusan védekezést vált ki a legtöbb emberből, ami nem szolgálja egy komoly és fontos téma kellő mélységű körüljárását.

NYOLC: A kérdésekre illik válaszolni. Ha valaki kérdést intéz hozzátok, válaszoljatok rá, legjobb tudásotok szerint.

KILENC: Fel sem merül bennem, hogy biztosan igazam van, ezért a legteljesebb nyugalommal fejtsétek ki, ha szerintetek tévedek. A jó modor fontos, de az udvariaskodás felesleges.

Share

Commentek